Bak - recept

För några dagar sen gjorde jag chokladmånar som blev väldigt goda så tänkte dela med mig av receptet.

1: blanda mjöl, bakpulver, flocksocker, vaniljsocker och kakao i en bunke. Sen skär du ner 100 gram rumsvarmt smör i små bitar, finfördelar smöret med en gaffel och blandar ner det i bunken.

2: knäck ägget och dela vitan och gula. Lägg gulan i smeten och vitan i en kopp.

3: Blanda sedan ihop degen fort så att den inte blir för smetig.

4: Lägg degen i en plastpåse och försök trycka ihop den till en platt/knubbig fyrkant. Lägg den 1 timme i kylskåpet.

5: Sätt ungen på 225 grader. Häll ett tunt lager med mjöl på bakbordet. Ta ca halva degen och lägg tillbaka resten i kylskåpet. Mjöla kaveln och kavla ut degen tunt som om du gör pepparkakor. Ta ut kakorna med en form jag använde månmått, och lägg kakorna på plåten med bakplåtspapper.

6: Vispa äggvitan med en gaffel och pensla på kakorna. Strö på lite pärlsocker. Grädda kakorna i 6 minuter i ungen, men prova först med en provkaka för det kan vara svårt att se om kakorna blir brända. Om kakan blir bränd sänk värmen till 200 grader.

(Jag gjorde detta för hand men det går bra med matberedare, men då ska smöret vara kylskåpskallt. Och kör tills det blir en klimpig det.)

Jag märkte också att när man hade kavlat ut degen et par gånger blev den ganska smulig så jag tror man behöver vara ganska snabb att få ut kakorna

ingredienser:

2 1/2 deciliter vetemjöl

1/2 tesked bakpulver

1 1/4 deciliter florsocker

1/2 matsked vaniljsocker

100 gram rumsvarmt smör

1 äggula

Pensling:

Äggvita

Pärlsocker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Blandade recept

Hej

Nu när det är så varmt ute är det jättegott att dricka något kallt, så jag har börjat göra lemonad med vattenmelon. Jag brukar ha vattenmelon, citron lemonad och sockerslag (vatten och socker). Men idag hade jag lite andra ingredienser i denna lemonad.

Jag hade med hallon, mango, vattenmelon, lite vatten och lite citron lemonad. (Jag hade inget sockerslag denna gång för ville testa utan och den blev ändå väldigt god) Jag började med att mixa vattenmelonen efter jag hade mixat det silade jag ner det i en kanna så att det inte blev massa klumpar. Likadant gjorde jag med hallonen och mangon och sedan hällde jag i lite citron lemonad. Sen för att jag skulle späda ut allt hade jag i lite vatten.

Ingredienser:

Ungefär en halv vattenmelon

Hallon (fryst)

Mango (fryst)

Citron lemonad (hade den från brämhults) Går lika bra med pressad citron

Vatten


Likes

Comments

Mat - recept

Hej

Idag till lunchen gjorde jag en väldigt god omelett som också kan göras till fruktos. Det blev ingen vänd omelett för det måste jag träna på, men jag gjorde en omelett med massa grönsaker på.

Jag började med att ta två ägg, mjölk, peppar och salt och rörde om det tillsammans. Efter det hackade jag potatis. tomater, rödlök och rucola. Sen stekte jag smeten och la på alla grönsaker.

Jag kanske stekte omeletten i 5 min lite. Jag ville ha den lite lös men om man vill kan man steka den längre. Den blev riktigt god har gjort denna omelett flera gånger men med andra grönsaker på, det är bara att ta det man gillar!

Ingredienser:

ägg

mjölk

peppar, salt

små tomater

Rödlök

potatis

Rucola

(Ni kan bestämma måtten själva)

//Camilla


Likes

Comments

Hej på er, jag har inte bloggat nu på en vecka och det beror på 2 saker.

Första grejen är jag har inte haft någon ork eller jag har inte haft någon inspiration. Plus jag gör inte något på dagarna så det blir inget att blogga om.

Andra saken är att jag har tänkt mycket på om jag ska göra om min blogg till en Mat/bak blogg. Jag älskar att baka och laga mat lite då och då. Sen efter sommaren kommer jag börja en restaurang skola vilket jag är sjukt taggad på! Och då kommer jag skirva mycket om vad som händer i skolan och vad jag lärt mig och vidare.

Om jag gör om min blogg vilket jag tror jag gör. Kommer jag försöka lägga ut något varje dag. Jag kommer då skirva och ta blider på det jag har bakat/lagat något, recept jag gillar och mycket andra saker.

Ska jag ändra min blogg eller inte?

Likes

Comments

Nu har Lux åkt kommer sakna henne så mycket! Hon har lärt mig så otroligt många saker och hon själv har utvecklats jättemycket. Förra året jag hade henne hade hon nästan inga muskler hon hade bra kondition och kunde inte mycket.

Men nu har hon en fin kropp bra kondition och mycket mer!

Jag kommer nu ta en paus från ridningen, men vem vet jag kanske kommer tillbaka om ett tag. Just nu känner jag att jag behöver satsa mer på skolan efter skolan för jag tror gymnasiet kommer bli tufft. Speciellt för mig då jag tycker skolan är svår och plugg är inget för mig men det ska bli ändring på det!

Kommer sakna henne massor hon kan vara en mysigaste ponnyn jag haf träffat <3

Likes

Comments