Header

Första salstentamen är nu gjord eller den gjordes igår och därefter var man en aning trött. Det var inte många knop kroppen haxe därefter. Men den är gjord och nu blickar vi framåt mot nästa, tar helgen till att ladda om.

Idag har jag hittills kört ett bodypump pass och ligger i soffan efter mysfrukost och tittar på Wahlgrens värld (älskar hela familjen). Senare ska jag äntligen julpynta lägenheten som jag väntat och därefter blir det lite jobb denna lördagskväll.

Förresten måste jag bara inflika att min första termin på universitetet har verkligen bara flugit iväg, snart är det redan ett nytt år med ännu flera möjligheter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick jag hem mitt första lilla paket från testagram. Ska bli kul att testa de olika sakerna som är i, kanske till och med finns något man fastnar för!

Likes

Comments

Morgonträning verkar vara min nya grej. Jag är så sjukt glad över att hittat det som funkar bra för mig, äntligen. Nu ska målen nås och jag vet att vägen kommer att vara tuff men ändå så värt det för i slutet kommer jag bara att må så grymt bra. Tänkte dela med er hur mina senaste träningar sätt ut. Varje block görs i tre minuter med en minut vila mellan varje.

Likes

Comments

Nu har det gått lång tid sedan jag senast skrev något här. Anledningen till det är väl att det varit så mycket med skola, jobb och den egna vardagen. Men jag skulle kunna berätta i stora drar vad som här hänt. Vi har fått tillbaka provsvaren på två hemtentor som gått riktigt bra. Jag har fått ett nytt jobb här i Växjö och flyttat till en ny större lägenhet. Var på Ullared i torsdags för att köpa lite julklappar och saker till lägenheten och det gjorde jag kan man ju säga, blev väldigt många tusenlappar fattigare men i lägenheten blir det då fint. Dock lyckades jag igår vidbränna popcorn i micron så pass att hela micron blev gul inuti och det luktar fruktansvärt i lägenheten. Förhoppningsvis försvinner den lukten snart och jag har kört mycket med citron och ättika för att få bort lukten men det krävs nog att köra det lite till.

Nej nu ska jag göra mig i ordning för en promenad runt sjön. Man får passa på nu när man bor så pass nära och förhoppningsvis blir jag bättre på att skriva här men det återstår att se.

Likes

Comments

Ja precis, deafness eller som vi på svenska säger hörselskada. Det är just något jag har och har haft sen lång tid tillbaka och något som jag inte heller skyltar med eller gärna berättar. Jag vet att det kanske är något som ja borde göra men att behöva berätta något sådant även ifall det inte är någon big deal tycker jag att det är jobbigt.

Så långt jag kan minnas har jag alltid haft problem med mina öron, jag är det man kallar ett öronbarn. När jag var väldigt liten hade jag ofta öroninflammation och fick till slut börja operera in plaströr i öronen och minns jag rätt ska jag ha gjort detta nio gånger. Efter många operationer med plaströr har det gått en tid utan att jag haft några större problem förutom att jag alltid hört sämre än alla andra. Till slut fick jag höra att jag hade hål i min trumhinna och jag läste mig fram till om det gick att operera eller om det läkte av sig själv, och det fanns de fall då den gjorde det och jag var fast besluten att jag var en av dem där den läker själv men så var inte fallet skulle det visa sig.

Att man alltid haft problem med att höra har alltid påverkat en på ett eller annat vis. I skolan kunde det vara svårt att höra vad läraren sa eller att man missade något ord och fick försöka komma på vad det kan ha varit för ord. Många gånger är det inget man tänker på och man anstränger sig hela tiden för att man ska höra. Eller ifall man är med kompisar kanske man någon gång inte hör vad någon säger och man får höra att man ignorerar dem. Man svarar på något helt annat och oftast vid denna får man sig ett gott skratt. Men många gånger kan man få höra, "är du trög?". Nej, jag har bara inte hört vad du säger. När man kollar på tv, åker bil med familj eller vänner kanske man inte redigt hör ljudet men oftast för dem andra blir det för högt för dem och man får nästan bara acceptera att man inte hör något och sitter och tittar och försöker höra något ljud. Många gånger har jag fått höra "är du döv eller?" Och ja det är precis det jag är ibland inte helt döv men till en del.

Under gymnasiet fick jag reda på att jag hade hål i båda mina trumhinnor, alltså inte bara den ena som jag trodde. Jag beslöt mig då att göra min första operation ihop om att kunna laga min trumhinna. Första lagades och jag blev sängliggandes i en veckas tid, det var ingen rolig läkningsprocess och inte heller när alla stygn och packning skulle tas bort från örat. Första gången jag gjorde det gjorde de så himla ont men efteråt var det som om en ny värld öppnade sig för mig, helt otroligt jag kunde höra igen. Senare var det dags för det högra örat och där skulle det visa sig att det inte var lika lätt. Opererades en gång och det visade sig att det fortfarande var ett hål i trumhinnan och min underbara doktor Johan Danielsson jag har nog dig att tacka för att jag har två hela trumhinnor nu. Gjorde en andra operation och fick nu ta något starkare till hålet och det löste sig, jag fick en hel trumhinna men tyvärr ville inte hörseln lika mycket som trumhinnan, utan mitt problem sitter nu bakom trumhinnan och det finns kanske inget man egentligen kan göra åt saken. Och just nu avvaktar jag den operationen.

Eftersom hörseln inte kom helt tillbaka föreslog min läkare hörapparat och när jag hörde detta ord började jag gråta, jag ville absolut inte att det skulle synas att jag hade en funktionsnedsättning. Men min tanke låg i att hörapparaten var som förr i tiden, gigantiska. Vilket inte är fallet idag. Men jag besökte en och fick se hörapparaten fick ta hem och testa hemma i vardagen innan jag bestämde mig. Först ville dem att jag skulle ha i båda öronen för i stort sett hör jag totalt med mina båda öron 100% sådär 75% med vänster och 25% på höger brukar jag säga. Men jag kände själv att det skulle ändra allt för mycket i min vardag och jag bestämde mig då för att bara använda en och till det jag verkligen hade problem med, höger öra. Till en början var det väldigt ovant att ha på sig hörapparaten och jag glömde bort den väldigt lätt men idag i olika situationer väljer jag att inte ha den då ljudet blir för högt och jag får istället ont i huvudet. Med det sagt idag är hörapparaten min bästa vän och jag är otroligt tacksam att jag ändå har detta hjälpmedel för det har underlättat mycket för mig. Ibland har jag till och med tänkt att kanske man ska ha en till vänster också för att verkligen kunna höra ännu bättre.

Detta är min historia som jag lärt mig att acceptera och gilla mer och mer dag för dag.

Likes

Comments

Ikväll testade jag på rörlighet på medley och jag kan bara säga såhär att aj det gjorde ont ibland men oj vad skönt det var i kroppen. Rörlighet är absolut något jag kommer att försöka göra minst en gång i veckan, riktigt skönt och behövligt för kroppen, jag ska utveckla min rörlighet och nå nya höjder när det kommer till de.

Idag har varit en sådan skön dag. Vaknade tidigt och började plocka i lägenheten då jag snart ska flytta och sedan blev det en promenad runt sjön med ett väldigt bra sällskap. Det hela fortsätter hem till Ingrid för scones och annat mys och helt plötsligt hade vi bokat in oss på möte för att bli blodgivare. Hm, hur kommer detta gå jag som ändå är lite smått rädd för nålar.

Nåja nog med detta, nu ska jag hoppa i duschen för att sen bege mig till nordic wellness för en föreläsning om kost tror jag att de skulle handla om idag. Spännande!

Likes

Comments

Igår fick jag möjligheten tillsammans med Anna att testa kangoo jumps och jag säger då det, galet kul. När man först ta på sig skorna och försöker hitta balansen tror man att man kommer att ramla så fort det vinglar till, hur ska man nu klara av ett pass tänker man. Så fort vi startade var det en sådan härlig känsla, det var som om man svävade på moln och tankarna som flög runt innan var borta. Vi var på Katherinas fitness studio här i Växjö när vi fick äran att prova på detta otroligt roliga träningssätt och även Kinga som höll i det hela åker visst runt i världen och utbildar instruktörer och håller i klasser. Sådan kul upplevelse. Vissa kombinationer var svårare än andra, det gäller att man får till hoppen som det ska.

Nu ska jag fortsätta att drömma mig bort till gårdagen och sen ladda upp inför mitt första riktiga easyline pass.

Likes

Comments

Hemkommen från två dagar i Ekerum på Öland. Det blev många olika föreläsningar och man inspirerades otroligt mycket. Jag tänker inte gå in något mer i djupet men efter dagarna i Ekerum känns denna utbildningen rätt.

Likes

Comments

Jag har nog haft en utav de bästa helgerna på länge! Åkte upp till Göteborg i lördags för att på kvällen gå på chippendales som jag fått i födelsedagspresent utav bästa Stolparna. Jag säger då det helt underbar kväll! Och killarna var bara att dö för! Man ville inget annat än att ta på dem och få komma upp på scenen med dem. Som tur väl var passade jag på när chansen var framme att klämma lite på rumpan, man får ju inte vara blyg! Vad kan jag egentligen säga mer än att helgen uppe i GBG var helt otrolig, jag är så lycklig, haha.

Likes

Comments

Nolleveckorna, de två fantastiska veckor vi haft är nu över och allvaret som ändå var där under andra nollningsveckan är nu igång på riktigt.

Idag hade vi vår tredje föreläsning och det är så intressant allt som vi läser om och går igenom. So far so good med andra ord. Det enda som jag tror vi alla känner är att man är rätt lost. Frågor man ställer sig väldigt ofta är. Vad är viktigt, vad ska jag fokuserar på, vad är det för något som kommer på tentorna?

Redan det lilla vi varit i skolan märker man skillnaden från gymnasiet och universitetet men som alla säger man kommer in i det efter ett tag. Nu är det dags för denna växjöbo att ta sig hem för att fortsätta studierna och äntligen komma igång med träningen igen!

Likes

Comments