Header

Ikväll körde utomhusträningen igång med BeAC och CompactJ, eller som de heter med Linda och Johan. Deras upplägg på träningen är 10 min uppvärmning, huvuddel samt en final.

Kvällens huvuddel var HIIT inspirerat. Det första set du körde var på 40 sekunder och 20 sekunder vila, därefter blev det 30 sek/15 sek vila, 20 sek/10 sek vila. I kvällens pass var det mycket ben så benen fick verkligen känna att de levde. Jag hade hoppats på att jag skulle komma ihåg övningarna men det för jag inte då jag är helt slut. Men detta på ett bra sätt. En övning som jag kommer ihåg eller alla olika varianter är alla burpees. Jag har ännu inte hittat någon kärlek till denna övning men jag hoppas att den kommer.

Som final på fem minuter blev det idioten med att vid varje gång du kommer tillbaka till start gör du:

• fem armhävningar

• tio knäböj

• femton atomic situps 


Denna utomhusträning hoppas jag och vill jag ska bli ett startskott för min mer hälsosamma livsstil. Det ska kännas nu och det kan jag minst sagt säga att det gjorde. Nu laddar vi om för att köra igen på tisdag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Midsommarfirandet är nu över. För första gången på flera år är jag hemma under midsommar.

Allt midsommarfirande började redan vid lunch tid då vi åkte hem till familjen Ahvenainen på Högstorp för sill och potatis. Alltid lika kul att träffa dem. Efter detta åkte vi hem till oss för att förbereda inför kvällen. På kvällen blev det sen grillning och femkamp. Detta också med hela familjen Ahvenainen.

Kort och gott min midsommar var riktigt bra! Även ifall jag inte vann femkampen är jag nöjd ändå!

Likes

Comments

Idag på jobbet firade vi midsommar med barnen. Vi gjorde vår egna midsommarstång och åt midsommarlunch med en trevlig efterrätt, glass och jordgubbar. Kul att göra något annorlunda med barnen, att det är något utöver den vanliga verksamheten. Mycket dans och skratt blev det idag. Och självklart var jag och en kollega tvungen att ta lite kort med vår fina midsommarstång som barnen hjälpt till att klä

Efter jobbet blev det att träffa min absolut bästa vän Ingrid. Vi skulle egentligen träffats igår men det blev ändrade planer och jag åkte med min syster till IKEA. Äntligen fick vi träffas idag och det var så skönt att träffa henne. Gick ner till sjön med lite mat för att prata om allt möjligt. Allt som hänt i livet, kommer att hända, vad man vill ska hända. You name it.

Jag är verkligen så otroligt tacksam att man har vänner som henne, som alltid finns där när man behöver en.

Summerar man denna dagen får den klart godkänt! Låt sommaren förbli såhär bra.

Likes

Comments

Ikväll var det återigen dags för lite utomhusträning och denna gången var det cirkelträning på schemat. Jobbigt men så otroligt roligt! Allt var på ett tabata upplägg där en övning var styrka och en var fokus puls. Ikväll fick jag till och med ett träningssällskap som säkert gjorde det hela mycket roligare. Eller rättare sagt jag hade mer än ett sällskap. Helt plötsligt var vi sju stycken som sammanslöts och tränade tillsammans. Blev lite av en återträff på detta träningspass också.

Likes

Comments

Det finns de dagar då man inte har tid att göra någon fancy frukost och denna morgon var en sådan. Blev ett snabbt hopplock av

•turkisk yoghurt
•jordgubbar
•banan
•avokado
•solroskärnor

Likes

Comments

Ikväll blev det efter mycket övervägande en kväll med Johanna och hennes vänner. Blev att gå till pinchos för lite drinkar och umgänge.

Ibland är det ju så att man bara gör bort sig. Det var en sådan kväll för mig ikväll. Ska nämligen gå på toaletten och är verkligen så säkert på att när du stänger toelettdörren och låser tänds lampan och rösten börjar. Men så är ju inte fallet men jag är så säker. Öppnar dörren och frågar "varför fungerar inte lampan?" Får det mest självklara svar "tänd lampan, lampknappen sitter på väggen". Ibland blir det bara fel och ikväll var en sådan kväll.

Likes

Comments

Idag kunde man inte börjat dagen på bättre sätt. Blev shape step och det var så grymt kul! Jag har verkligen saknat den träningsform. Absolut något som jag kommer att fortsätta med. Hitta de där passen och träningen som verkligen är jobbig och får en att le.

Likes

Comments

Ikväll vankades det sommarfest för hela centrumområdet inom förskolorna på PM. Extremt skönt att komma iväg och träffa alla lite utanför jobbet. Bjöds på grillbuffe, musik och mycket skratt. Vidare blev det upp till TAK en sväng för att sen gå till ett nytt ställe, trädgård deluxe ett så otroligt mysigt ställe som absolut kommer att locka mycket människor och speciellt de fina kvällarna här i Växjö. Jag hoppas verkligen att det kommer många sådana kvällar för till trädgård deluxe vill jag verkligen gå fler kvällar denna sommaren!

Glömde helt bort att Sara har kommit tillbaka från Varberg för sommaren. Blev en snabbträff innan sommarfesten. Så otroligt glad att Sara är närmare än vad hon var förut. För mig tänkte jag testa något nytt som espresso house hade på menyn, iste.. dock var det ingen höjdare och inget jag rekommenderar till någon annan att ta..

Likes

Comments

Idag firade man Sveriges nationaldag. Dock har man inte firat mycket av den svenska nationaldagen tidigare men detta året gick jag ner till Linnéparken här i Växjö tillsammans med mamma, pappa och min älskade systerdotter Mira. Idag var väl inte heller något vanligt nationalfirande här för kungen och drottning var på besök vilket blev lite extra.

Efter lite firande i Linnéparken blev det en liten undra på stan. Jag tror inte jag sett såhär mycket folk i Växjö förutom då kanske när det är Karl-Oskar firandet. Fick mig i alla fall ett par skor inhandlade och därefter lite annat smått och gått. Något som jag köpte som verkligen var ett spontanköp kommer det snart en bild på.

Pricken över i:ET som fick avsluta denna fantastiska dag blev tillsammans men Anna och lite vin, kex och ost. Man behöver lyxa till vardagen en annan då och då. Idag var det verkligen perfekt och det var absolut något som vi båda behövde just nu.

Nu blir det att sova för att sen bege sig till jobbet igen. På ett vis så udda att haft helg och sen jobba en dag för att sen vara ledig igen. Men jag klagar då inte.

Likes

Comments

Igår körde jag bodyattack tillsammans med Lina och Lisa, det var verkligen något nytt och kul att kunna testa på. Det enda som var lite var att marken vi stod på var ojämn, men det gjorde inte så mycket, var ändå så grymt kul att testa på.

Nu under sommaren har nordic wellness ett pass i veckan som man får gå på gratis. Och som alla vet är det ju alltid kul att testa på olika gratissaker. Varje måndag hela sommaren kommer de att köra olika pass som man kan vara med på och testa. Dessa passen hålls vid strandbjörket närmast fiket och sjukhuset. Nästa vecka är det GRIT CARDIO och CXWORX, dessvärre missar jag det men jag får försöka gå de andra gångerna.

Men har du inget för dig en måndagkväll mellan 18.00-19.00 passa på att gå och träna lite utomhus nu när vädret tillåter det!

Likes

Comments