View tracker

Har ni börjat kolla på årets julkalender? Det har jag har fastnat. Har inte följt dem på ett tag då jag känt att de inte varit något som jag tycker är bra. Har istället kollat igen på mysteriet på Greveholm men just detta året och denna kalender tycker jag är så extremt mysig. För er som inte kollar på den än börja och här kommer lite av handlingen i denna julkalender.

Berättelsen utspelar sig runt sent 1800-tal/tidigt 1900-tal i en tid då ångfartyg korsar världshaven och luftballonger skickas mot Arktis samt då de sista regnskogarna kartläggs. 8-åriga Selma Traskvists fattiga familj riskerar att bli vräkt från sitt hem. Selma stöter på forskaren Efraim von Trippelhatt, som arbetar med att bygga luftskepp för att bevisa jultomtens existens.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Migrän är något som jag nu det senaste året fått ta del utav och det är något som jag gärna hade sluppit. Många gånger kommer det när jag inte skött kosten och bara kört på 100% vilket jag fortfarande ibland inte redigt tänker på och sen sitter man där. Alltid innan migränen bryter ut får jag en så kallad aura, vilket är något som jag tycker är otroligt obehagligt. När min aura sätter igång domnar min kropp av och det blir som ett skimmer för mina ögon. Första gången jag drabbades av migrän hade jag haft två olika jobb under en månad och i stort sett jobbat 100% på båda. Jag gick från det ena jobbet till det andra, jag hade inget liv. I slutet på den månaden skulle jag sen åka iväg på min första skidsemester. En dags resa och sen direkt dagen efter vara i backen hela dagen men lite vätska i kroppen, mycket adrenalin och på tok för lite mat. Dag två när jag vaknade kände jag mig lustig, allt började domna av och jag blev bara mer och mer rädd för var minut som gick. Ett tag var det så dåligt att jag inte kunde prata ordentligt, jag kunde inte slå in min kod på min telefon eller skriva och ringa. Paniken slog in, tryckte i mig mat i dess former. Till slut blev det en aning bättre jag fick tag på mina föräldrar som kunde lugna ner mig och tillslut somnade jag av utmattning och vaknade lagom till kvällsmaten fullt normal och otroligt hungrig. Efter denna gången är jag eller jag försöker vara noga med att sköta kosten osv. Dock råkade jag falla igen. Och denna gången tänkte jag mer att jag behöver inte ta Zomig utan jag klarar mig på Ipren. Under en veckas tid har jag kämpat med ipren och tänkt att det går över, men nu när jag vaknade efter dessa stressiga dagar hamnade jag i ett bakhåll och migränen slog till igen. Zomig är tagen men nu när jag gått med den under en så lång tid märker jag att det kommer ta så mycket längre tid att bli av med den än vad jag är van vid.

Likes

Comments

View tracker

För ett tag sedan skaffade jag mig ett medlemskap på the body shop och vid detta tillfälle fick jag en make up rådgivning. Denna hade jag glömt bort till nyligen då jag hittade lappen om att jag fått en värdecheck på det så varför inte använda det. Bokade in en tid för mig och en utav mina närmsta kompisar, och ikväll var det dags.

Väl där träffades vi av två riktigt snälla och glada tjejer, fick en analys på min hy och det visade sig stämma rätt bra med vad jag redan trodde om den. Fick sedan frågan "är du noga med att rengöra ditt ansikte nu?" började direkt fundera på om jag ska ljuga eller inte men nej det fick bli den nakna sanningen och den skäms jag lite över. Jag är nog sämst för tillfället på att ta hand om min hud, eller det har jag nog varit ett tag ändå. Det är nog verkligen dags att ta hand om hyn bättre nu. Fortsatte med att bli sminkad och det var en sminkning som passar bra till vardags vilket jag blev riktigt nöjd med. Även om man inte använde särskilt skarpa färger blev det ändå ett helt annat liv emot vad man är van vid. Blev en helt ny version utav mig själv. När själva rådgivningen var slut stod den där korgen på golvet och bara stirrade på en "köp mig, köp mig". Som den snåla smålänning man är ibland var jag väldigt tveksam på om jag verkligen skulle köpa något men sen slog det mig, varför ger du dig inte något lite extra. Men chocken kom när de berättade paketpriset för två produkter och då var den även rabatterad, men som sagt ibland ska man unna sig något. Pricken över i:et för denna smålänning var att då jag köpte de produkterna fick jag en goodiebag och ett presentkort på en ansiktsbehandling, PERFEKT!

Ut från the body shop gick två nöjda tjejer. Enda som jag kände var tråkigt med hela denna kvällen var att jag enbart skulle hem och sitta i min otroligt sköna soffa och kolla på idol. Men jag hade egentligen inte orkat något annat ändå, helt slut efter denna veckan på jobbet. Ikväll blir det att kasta in handduken tidigt för att förhoppningsvis vara lite utvilad för att kunna utnyttja helgen till max.

I bilden till höger syns det som kom hem i kassarna från the body shop, förutom ansiktsbehandlingen. Det som jag köpte var från serien drops of youth.

Youth concentrate: Vårdande serumdroppar med kraften hämtad från stamceller som både fuktighetsbevarar och ger ny energi och lyster till torr hy.
Youth cream: Dagkräm. En lätt och fluffig ansiktskräm som ger huden en perfekt sammetslen finish.
Youth essence-lotion: Det essentiella första steget efter rengöring och ansiktsvatten, för att förbereda och aktivera huden för de nästa stegen i hudvårsrutinen.

Likes

Comments

Att börja blogga, den tanken har jag nog haft miljontals gånger och man har alltid börjat en aning för att det sen ska falla i glömskan och man glömmer både användarnamn och lösenord. Men jag ger detta en sista chans och ska försöka få till en hyfsad blogg. Just nu är allt så nytt och jag har inte satt mig in i det hela, men det kommer. Förhoppningsvis tar det inte för lång tid till att fixa designen på bloggen, det gäller ju att ta rummen ur som man brukar säga. Dock får detta bli morgondagens fix och trix, för nu är det min tur att möta John Blund då jag ska upp alldeles för tidigt för att jobba.

Likes

Comments