Header

Ikväll var det Grit strenght tillsammans med Johanna som stod på schemat. Att 30 min kan vara så förbaskat jobbiga!

För er som inte vet vad Grit är så är det en högintensiv intervallträning. I strenght använder du dig främst utav tunga vikter, både lösa och på stång. Även stepbräda brukar användas i många fall men just under kvällens pass var det utan bräda.

Absolut något jag kommer att köra igen. Min rumpa är helt död, det bränner så enormt mycket, speciellt under passets gång.

10 av 10 möjliga till GRIT

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kvällens träning är avklarad och jag känner mig betydligt mycket piggare än för sådär en timme sen. En sak som jag är extra glad över är att jag klarade av att stå på huvudet i hela 30 sekunder. Från att inte ens vågat gå upp på huvudet till att nu stå i hela 30 sekunder. Det kan intelligent bättre.

Kvällens träning var en gruppcirkel. Vi var uppdelade i grupper tre och tre där vi utförde olika övningar olika många gånger i vardera fem minuter. De övningar som vi hade ikväll var:

10 knäböj
5 armhävningar
20 mountain climbers
3 burpees

Dessa övningar gjorde vi vardera fem minuter där en hela tiden jobbade. Pulsen höjdes i alla fall, nu blir det in i duschen för att värma upp sig en aning.

Likes

Comments

Efter många om och men tig jag mig till gymmet för att köra ett pass. Kvällens pass blev TRX.

TRX är effektiv styrketräning i särskilda band (TRX Suspension Trainer) för kroppens alla muskler. Du tränar styrka, kondition, rörlighet och balans. Träning i TRX tvingar kroppen att aktivera flera muskelgrupper samtidigt. Du utmanar balansen mer än vid traditionell styrketräning samtidigt som du förbättrar din kondition och bålstyrka. Du styr själv hur lätt eller utmanande din träning blir, beroende på hur stor lutning du håller mot TRX-banden. Ju mer du lutar dig, ju tyngre blir det. Samma sak gäller för balansen, minskar du trycket på ena sidan utmanar du balansen i den andra.

Man känner sig en aning ur form men det är något som ska ändras på framöver.

Likes

Comments

Idag var det dags för pt gruppträningen igen. Inför dagens pass visste vi att det skulle bli tuffare än vad det varit. Nu går vi ifrån tekniken och kör ordentligt.

På kvällens schema stod det ben. Startade med att värma upp kroppen och därefter skulle vi para ihop oss i lag på fyra. Tillsammans skulle laget göra:

100 st knäböj
100 st höga knän (per fot)
100 st utfall (per fot)
100 st längdhopp

Detta skulle då laget tillsammans få ihop under fem minuter. Samtidigt som de övriga tre håller på med detta och räknar ihop alla sina reps är det en person som springer fram och tillbaka mellan två koner. Därav byter man med en annan i laget så att alla får springa upp och ner. Allt detta görs under fem minuter och tre gånger.

Låter det rörigt? För det var det i alla fall i början för oss innan man kom på hur man ska räkna på bästa möjliga vis. Men sista rundan då hade vi det och allt flöt bara på precis som det skulle.

Likes

Comments

Tack och bock för denna gången Varberg! Jag kommer definitivt att komma tillbaka. Jag blev lite smått förälskad.

Likes

Comments

Mitt i frukosten fick jag för mig att ta kort på den halvätna frukosten. Varsågoda, en halväten men otroligt god frukost

Likes

Comments

Varberg och ett snabbt besök på Ullared! Nu sitter jag och Sara hemma hos henne och kollar på Lets dance. Mina fötter värker efter att ha gått några timmar på Ullared och plånboken är lite tommare, men jag är då väldigt glad och nöjd ändå.

Likes

Comments

Kunde inte få mig själv att gå till gymmet så det fick bli årets första löprunda ute i skogen! Så skönt och så efterlängtat! Blev en runda på 3,9 kilometer nu blir det hem och äta lite kycklingtacos!

Likes

Comments

Lekdags i den underbara vårsolen

Likes

Comments

Trodde att jag skulle sova ut mer än vad jag gjorde idag, men nej. Vaknade strax innan 07.00 och funderade först på om jag inte skulle ta och cykla ut till idrottskliniken på Norremark för att träna och få det gjort. Men magen sa annat och ville verkligen ha mat. Blev havregrynsgröt med ägg i för att mätta lite mer. Efter frukosten började jag fundera. Vad ska jag göra nu medan jag väntar på att idrottskliniken på I11 öppnar? Jo varför inte ta vara på tiden och göra lite matlådor. Blev fem matlådor med kyckling som jag alltid brukar göra nu för tiden.

• kyckling
• sötpotatis
• créme fraîche
• wokmix, spicy

Väldigt simpelt men så otroligt gott.

Nu var tanken att jag skulle gått till gymmet men när solen är utanför och jag har verkligen saknat D-vitaminen tänker jag ta mig en promenad istället, gymmet får vänta!

Likes

Comments