Header

​Arbete 100% och studier 50% = kaos!

Men men....jag har för avsikt att fortsätta mitt bloggande i framtiden så ni som följer mig....ha förtröstan. Plötsligt händer det:-) Kram Camilla

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Häromdagen fick jag en önskan av en god vän till min son. Hon har töjningar i örsnibbarna och upplever att det kan bli ganska kyligt beroende på väder och vind. Hon hade i sin tur en kompis som satt virkade "små mössor" runt töjringarna. Praktiskt men ganska tråkigt så jag satte igång och virkade ett par till henne men "pimpade" dem med nitar😊

Är du intresserad av ett par så kan du kontakta mig på: m_i_lla@yahoo.se Från 50:- Dessa sitter på ringar av metall, viktigt att ringarna är av "hårt" material, "mössorna" fäster inte på ex gummiringar!

Likes

Comments

Jag njuter av att vara lite ledig. I dag har vi firat andra jul med min mans föräldrar och syskon. Nu sitter jag och slappar med ljudbok, en god öl och virkning. Fick klart ett par vantar i gräddvitt garn och inblandat reflexgarn i olika färger. Virkade på frihand med fadtmaskor. Jag blev super nöjd😊

God fortsättning!

Likes

Comments

Hej hopp i julstressen!

Det är lite svårt det här med gåvor som man gjort själv. Trenden ändras till det positiva tycker jag med det är ändå så att någon stans är det lite fult, snålt och billigt att ge bort något man framställt själv. Jag tror att det grundar sig i att om man själv inte är kreativt lagd och inte själv skapar vet man inte vad material kostar idag och hur mycket arbete och tid som läggs ned på att tillverka handgjorda saker. "Varför betala 150:- för en haklapp som är handgjord när jag kan köpa en för 30:- på Rusta? Typ" Jag är själv ganska insnöad trots att jag har hållit på i hela mitt 43åriga liv. Jag läser på textillärarutbildningen på Linköpings Universitet och där har jag fått prova på olika gamla, traditionella tekniker och jag kan säga att min respekt för gediget handarbete har ökat markant. Vilka hjältar och konstnärer våra förfäder var. Exempelvis så stickade "Dalkullorna" när de vallade (gåendes) sina kor. Med näverkorgar på höfterna och tvåändssticknig, mätte dem hur lång vägen var genom att mäta med " en halv sockas väg" eller "en och en halv vantes väg" Och då fanns det ingen direkt garnaffär att handla i utan garnet skull framställas i sig självt först. wow säger jag bara :-)

Jag tänkte visa en poncho som jag stickade till min väninna i 30års present.

Likes

Comments

Fick en beställning på en halsduk i form av en.....ja...Snopp🙈🙊 "Ollonet" är dessutom omringat av reflexgarn. Glad blev ialf födelsedagsbarnet😂😂😂 Virkat på frihand i Himalaya Mercan, virknål nr 3.

Likes

Comments

I dessa jakttider har jag handvirkat några nyckelringar. Dessa kostar 40kr st plus ev porto. Skickas innom 5 dagar i nuläge. Maila vid intresse: m_i_lla@yahoo.se

Likes

Comments

Sol, regn, regn, sol, regn....😊😂 Men jag har inget emot det. Sitter inne, lyssnar på Staind, dricker kaffe och virkar på en beställning. En skir, vacker poncho för sommarens svala utekvällar. Snygg till byxor och kjol. Av mohair/polyamidmix, naturvit med guldtråd. Mönstret finns i Icakuriren nr 20, den 17 maj 2016 i hadarbetsbilagan sid 6.

I går kokade jag sylt. Vinbär/rabarber (super god), jordgubb, blåbär, jordgubb/rabarber, blåbär, hallon o jordgubb. Så nu har vi ett tag😝.

Jag har också haft tid att vara barnvakt😊 Först till mina brorsbarn Hampus och Emil som också är mina gudbarn.

Och så till andra brorsbarn, Rsoul, Anton och Ellen.

Hemma hos mamma, Anton har dukat bordet!

Likes

Comments

Denna midsommar firade jag med min man och yngsta sonen Ted i Dalarna. Där har vi en stuga i en fäbod som ligger utanför Mockfjärd i Södra Tansbodarna. Jag har inte varit uppe där på två år eftersom jag jobbat de sommrar. Man har ju inget studielån på sommrarna när man pluggar som jag. Vädret var underbart, lite knott och 18+ i vattnet.

Min snygga man💕

Solnedgång i Södra Tansbodarna!

Vi kom hem i går och idag åkte maken till Frankrike för jobb i 3 veckor. Jag ägnade en stund åt att "sy upp" ärmarna på 7 av hans arbets t-shirtar 😝 Man kan ju inte alltid sy roliga saker, måste göra lite nytta också!

Så härligt med sommarlov😊 Jag känner att jag börjar varva ned och släppa all stress. Min nya stil: mysklädd😝

I dag var jag bjuden hem till min sons kompis på middag. Mamman är från Kina och bjöd på RIKTIG kinamat. Det var spännande och en del saker var riktigt gott, andra mindre goda😖😂 Bla var det vaktelägg, sötpotatisnudlar, risnudlar, kött, kyckling, gåsgryta, svampar av olika slag, tofu, krabb och fisk bollar mm.

Bjuder på en bild av min ena kisse Cleo, som balanserar😍

Likes

Comments

Nu har jag varit på "min" skola (Helenaskolan) och tittat på avslutningsuppträdandet och önskat eleverna en härlig sommar😊 Fantastiskt duktiga elever i showen. Klänningen som jag bar sydde jag i går i trikå. Ett tyg som går i lila/rosa och massor med fjärillar. En enkel sommarklänningsmodell med tunna axelband.

I gårkväll slutade min yngsta son Ted 9an. Här i Skövde är skolavslutningen extra sen i år. Kompisarna i klassen är tighta och kommer att hänga i hop även efter grundskolan. Man blir ändå rörd när man ser alla kramar och tårar😂 Och välldans stolt mamma när Ted fick stipendium😍 Duktiga elever bjöd på show och Teds kompis Johan sjöng fantastiskt!

Likes

Comments

Min 15årige son slutar 9an vilket innebär att på Vasaskolan där han går har man maskerad och plojfoto på torsdag. Så... I förrgår säger han att han måste ha en ekorredräkt efter som de har bestämt i klassen att temat är Disneyfigurer och Ted ska vara någon av Puff o Puff😝 Bra framförhållning😩NOT! Tur att han har en mamma som kan sy hjälpligt😊 Eftersom sonen vägrar bjuda på detta i social media så får jag göra det i stället😂

Inte den snyggaste kreationen jag framställt men på två kvällar av gammal lakarnsväv och fleece samt inget mönster men med kunskaper om "raka stycken" tycker jag att det allt duger😊 (öronen syns knappt framför tavlan men de är där)😂

Likes

Comments