Recept

Lagade lite tunnbröd idag i brist på annat att göra. Tänkte gjort en rödbetshummus till men hade inga rödbetor. Tänkte göra hummus till men hade inga färdiga kikärtor. Så, vi får se hur dessa kommer att ätas.

TUNNBRÖD

5 dl vetemjöl (minst! Hade kanske snarare 7)
2,5 dl havremjölk
1 tsk salt
en skvätt raps/olivolja och ev. lite färska kryddor: t.ex timjan och rosmarin

🍞 Blanda ihop alla ingredienser, tillsätt så mycket mjöl som behövs för att få en bra deg som går att kavla.

🍞 Kavla ut degen till små, någorlunda jämnt runda, bröd.

🍞 Stek i stekpannan utan smör eller olja tills de ser fina ut.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har hämtat katten Bonnie!
Efter ett dygn bestående av att hon legat konstant i sin kattbur och bakom tvättmaskinen kunde hon tillslut slappna av. Efter lite tvångs-kel och tappra lekförsök av mig och Viktor fick hon plötsligt nyfikna ögon, spann när hon blev klappad, åt av sin mat och sket på kattlådan.

I skrivande stund äter hon lite sardiner.

Så välkommen Bonnie!!!!
Vi ska nog få det fint tillsammans, även om det blir en lite smärtsam och ledsam början för dig utan din mamma och ditt forna vilda leverne. Nu väntar ett liv av gos, god mat och en lite mindre rökluktande päls.

Likes

Comments

Midsommaren var klassisk: sol, sen regn, göra midsommarkrans, äta gubbröra, äta jordgubbar, dansa runt midsommarstång, spela brännboll och gå på fest. Inte mycket som har förändrats med firandet inte. Största skillnaden var att jag var nykter (och framstår nog som a) dum i huvudet b) obrydd lantis som tog spakarna till Cadillacen hem från fyllefest, trots att jag dansat och druckit "öl").

Övrig info: Om ni önskar få träningsvärk i röven och baksida lår kan jag rekommendera att ta brännar-positionen i brännboll, det blir mycket split och spagat.


Likes

Comments

Nu drar jag på midsommarfirande! Haj!

Likes

Comments

Jag var fan ute och SPRANG i förmiddags. Jag sprang och sprang och svettades i duggregnet. Sen drog jag en sista gång till högskolan för att skriva ut och lämna in lite avtal för publicering av kandidatuppsatsen och därefter blev det skrivarlunch på Fruits and friends. Nu skriver jag om Urpo och August Pettersson som ska skjuta en kattunge. Spännande som satan

Likes

Comments

23:34, vi steker färskpotatis och kalkonbacon. Jag har varit i GBG och druckit en öl, ätit en falafelrulle, sett First Aid Kit och sen tagit bilen hem. Living dangerous (obs! många timmar däremellan obs). Jag har blivit brun i ansiktet efter en dag i solen. En kattunge är på G och vi har fått balar på åkern. På fredag är det midsommar och jag ska ha prästkrage i håret! Nu är det sommar minsann. 

Min bästa vildblomma: prästkrage

Min värsta (överdrift) vildblomma: lupin (ok den kan vara fint i ett lila lupinhav) (har just lagt märke till att det finns vita också, den är ganska fin ändå. Kanske ångrar mitt val)

Vilken är eran bästa o sämsta vildblomma rå? 

Likes

Comments

Hus och hem

Efter uppsats, jobb, examensfest, möhippa och bröllop kan jag äntligen få koppla av med en veckas ledighet nu! Är psykiskt utbränd efter alla måsten och prestationer.
Men det har varit kul och spännande och allt sånt där!

Idag har vi klippt gräset och hängt i solen (samt legat på soffan och bakissovit). Nu blir det soffan i väntan på att Viktor lagar jordgubbspaj!!!! Hör ni så gatt

Likes

Comments

Bröllop för Jennie och Thomas igår! Fint! Vi stannade trafiken med bröllopskaravan med olds mobilen i täten hela vägen till Morjhult. Jag var tärna, värdinna och uppstressad. Men sen blev det grillat vildsvin, dans, bugg och alla levde lyckliga och happily ever after.

Likes

Comments

I lördags firade jag, Emma och AQ våran examen (bibliotekarie, event manager och lågstadielärare) med en logfest! Det blev ett hejdundrande kalas med mat, tipspromenad, utedass och lite rock n roll. Nu är det tisdag och mitt normala sinnestillstånd har äntligen återkommit till det normala. Jag fick även sluta en timme tidigare på jobbet idag vilket också kan bidra till det faktum att jag har kraft att sitta vid datorn och författa det här inlägget.

Kandidaterna! Här står vi och underhåller. (Obs! Nota bene! Märk väl -> mina nya boots)

Jag, Amanda och Bebbe utanför Wilssons loge. Playin some guitar

Just nu på radion: Ulf Stark död :( En av mina favoritförfattare. Är glad att jag hann se hans stripiga vita hår på bokmässan förra året. Han har bland annat författat boken till favvo-filmen på julafton: Kan du vissla Johanna? och böckerna om Min vän Percy 💜💜 Rekommenderar alla att läsa lite fler barnböcker och speciellt av Uffe!!

Likes

Comments