15 oktober. Det är söndag och jag sitter återigen på en buss någonstans. Påväg hem, påväg bort. Alltid olika, alltid samma. Alltid rätt och alltid fel.

Spola tillbaka till 15 januari och jag hade aldrig trott att bussen mot Göteborg skulle klassas som hemresa. Kanske för att jag precis lämnat min själ och hjärta i Sydafrika. Kanske för att jag trodde att jag skulle till Sverige och bara vända. Kanske för att jag var naiv? Spola fram 15 augusti och jag har precis sagt upp mig från det som jag i januari och på pappret klassat som mitt drömjobb. Eller epitetet drömjobb är aningen för starkt, men det jobb med alla parametrar jag eftersträvade just då, makes sense? Samtidigt hade förutsättningarna förändrats helt, och jag vill inte peka men det finns flera felande länkar. Ett beslut, sliding doors och jag kastades rätt in i ett annat liv. Där står jag med ingenting – inget jobb, inget boende, ingen plan, men likväl med allt – kärlek i ryggen från familj och vänner, öppna dörrar och någon slags resourcefulness. 15 september har jag påbörjat en master, löst jobb och med ett förstahandskontrakt. Johannesburg blev Johanneberg, livets ironi och jag finner något tragikomiskt lugn i det.

Det regnar utanför bussfönstret. Dropparna har tävling mot rutan vem som når fönsterkanten först. Detta mot kulisserna av ett grönt hav av granar som susar förbi i 90km/h. ”Men vem är man? I slutändan om man går till botten med det hela, vem är man egentligen?” Bill Skarsgårds ord i Värvet hänger kvar, reverberates genom tystnaden och mina tankar och lämnar en efterklang. Hans reflektion över persona är sammankopplad till hans framträdande i Jimmy Kimmel. Vem är jag och vem ska jag vara? Orden lämnar avtryck och existentialismen gör sig påmind som en bekant eftersmak i munnen. Vem är jag nu då? Jag har mentalt promenerat tillbaka till mitt sliding doors moment. Vilka nya epitet har jag kastat in i mixen? IT-student, konsult, göteborgsbo. Nya människor, nya sammanhang. Identitetsfusion.

Hur känns det med nya lägenheten? ”Bra”. Vet inte om jag har hunnit landa. Kanske beror det på att det inte bara var en lägenhet jag tackade ja till utan ett nytt liv. Och de flesta dagar hittills älskar jag det, men ibland skaver det. Svårt för en fast punkt när rastlösheten har återkommande rave i själen. But I’ll get there.

Det har äntligen slutat regna. Lyssnar på musik istället. M83 – Outro går igång. Det finns nog ingen mer passande låt till livsfunderingar, för en inser att allt är liksom större än sig självt. En är en sån liten jävla del i hela samfundet och kosmos, och det är så betryggande ändå. Fan 2017, you screwed me over där i början, men det här ska nog bli bra det med.

/C


Likes

Comments

​/C

Likes

Comments

~ Ett axplock med bilder från min tid Sydafrika ~

Marknader, födelsedagsfiranden, jobb på ambassaden - utflykter, events och härliga kollegor, festivaler och finfina människor, lite hemma på blackwood st, en halvmara, jacarandas, turer och upptäcksfärd.

​/C

Likes

Comments

Glitterstrumpor, gör vardagen lite mer glamourös - 60kr på Monki

Nagellack i den våriga färgen 'Indienne Sky' - 60kr på & Other Stories


/C

Likes

Comments

6-8.01.2017

Jollyboys backpackers // Zambezi river sunset cruise x6 // Victoriafalls x10 // Visit to Simonga Village x2 // Livingstone life x2


/C

Likes

Comments

25.11-04.12.2016

Old Biscuit Mill // Neighbourgoods market // Cape of Good Hope x3 // Simon’s Town - Boulders & PENGWINGS <3 x3 // Chapmans Peak x2 // Waterfront tourists lol // Signal Hill sunset // Spice Route & Fairview Wine & Cheese x6 // Boschendal vineyard x2 // Hermanus Harbour // Lions Head Hike x6 // Table Mountain // Bo-Kaap x2 // Hout’s Bay // House of Machines coffee place // Ice cream tasting - Unframed and best matcha latte gelato and then The Creamery and popcorn flavoured ice cream - yum x2 // La Motte wine tasting x4 // Aquila Safari Park x8 // Table view & Bluubergstrand // Trail run in a vineyard hehe x2 // Woodstock artsy area // Kirstenbosch National Botanical Garden x3


​/C

Likes

Comments

18-20.11.2016

Manzini - Mantenga Cultural Village - House on Fire art place - Hlane National Park

/C

Likes

Comments

Likes

Comments

28-30.10.2016

Maseru & Semonkong

/C

Likes

Comments

14-16.10.2016

Durbs

Freedom Café // Essenwood Market // Victoria Street Market x2 // Durban beach x4 // Hip area of Berea x3

/C

Likes

Comments