En dej - to slags småkager. Opskriften er fra Spis Bedre som jeg har fået lov til at dele med Jer.
- dejen laves helst dagen før den skal bruges eller også skal dejen på frys 1-2 timer inden brug.

Ca. 30-40 styk.

GRUNDDEJ
  • 350 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 250 g smør
  • 1 æg

MANDEL-APPELSIN-SMAG

    • 50 g finhakket mandler
    • Skal fra 1 usprøjtet appelsin
    • 35 g perlesukker
  • CHOKO-HASSELNØDDE-SMAG

    • 2 spsk. kakao
    • 50 g små chokoladedråber eller grofthakket mørk chokolade
    • 50 g grofthakkede hasselnødder

    FREMGANGSMÅDE

    1. Bland mel, sukker, vanilje-korn og hjortetaksalt i en skål
    2. Smuldre smørret i blandingen og tilsæt derefter ægget i dejen (jeg brugte hænderne)
    3. Del dejen i to lige store portioner

    Mandel-appelsin-smag

    1. Rul den ene dej til en pølse
    2. Hak mandlerne fint og kom i en skål
    3. Riv appelsinskal ned i skålen med mandlerne og tilføj perlesukker
    4. Rør godt rundt i blandingen og fordel blandingen på bordet
    5. Rul pølsen i blandingen med mandler, appelsinskal og perlesukker
    6. Pak pølsen ind i husholdnings film og sæt på køl/frys

    Choko-hasselnøddde-smag

    1. Hak hasselnødderne fint og kom i en skål
    2. Bland chokoladen og kakaopulveret sammen med nødderne
    3. Tilsæt nødde-blandingen til dejen og brug igen hænderne til at blande det rundt
    4. Rul derefter dejen til en pølse
    5. Pak pølsen ind i husholdnings film og sæt på køl/frys

    BAGNING

    1. Ta' dejene ud af køleskabet/fryseren og skær dem i tyndeskiver
    2. Fordel skiverne på bagplader med bagepapir
    3. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til de er gyldne og sprøde
    4. Når de er færdige skal de afkøle på en bagerist
    5. Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse

    Du kan tilføje lige præcis det som du har lyst til i din grunddej og det er lige præcis det der gør denne opskrift så nem og lækker :-) Du kan også fryse dejen ned! De skal blot tages op 2-3 timer før de skal skæres ud.

    Se den oprindelig opskrift her:

    https://www.spisbedre.dk/kage-og-dessert/smaakage/en-dej-slags-smaakager-0

    Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

    Likes

    Comments

    Contains affiliate links

    De lækreste sundere julekugler til hele familien.

    Ca. 20 chokoladekugler

    INDGREDIENSER
    • 150 g friske dadler
    • 80 g havregryn
    • 25 g fedtfattig kakaopulver
    • 50 g kokos
    • Lidt romessens
    • 95 g vand eller kokosmælk light
    • 100 g mørk chokolade

    FREMGANGSMÅDE

    1. Ta' stenene ud af dadlerne og blend dem i en foodprocesser
    2. Tilsæt kokos, havregryn, kakaopulver, vand og romessens
    3. Blend til en samlet og lækker masse
    4. Massen formes til små kugler
    5. Stil dem på køl når du har rullet dem alle
    6. Smelt chokoladen over et vandbad
    7. Ta' julekuglerne ud af køleskabet og dyp dem i chokoladen
    8. Julekuglerne sættes tilbage på køl (minimum 30 min) når de er blevet overtrukket med chokolade
    9. Når de er kølet ned og chokoladen er stivnet tager du en pensel og drysser eller maler på chokoladen med guldstøvet :-)


    Nydes afkølet med en god kop julete eller kaffe.

    Likes

    Comments

    Contains affiliate links

    Sunde og mættende vafler til enhver lejlighed.
    - man kan altid spise vafler og disse kan du spise med god samvittighed.

    INGREDIENSER


    FREMGANGSMÅDE
    1. Havregrynene males til mel og kommes over i en skål
    2. Mos bananen og tilføj den i skålen med havregryn
    3. Tilføj mælk, æg, vaniljepulver, kakaopulver og salt i skålen - pisk godt!
    4. Smør dit vaffeljern med lidt kokosolie og hæld noget af dejen på

    Det er meget forskelligt fra vaffeljern til vaffeljern, men mit bedste tip er at følge instrukserne til dit vaffeljern angående varme, tid m.m - så bliver de bedst :-)

    Likes

    Comments

    Contains affiliate links

    Perfekt til skyr, kage eller andet sødt.

    INGREDIENSER
    • 200g frosne hindbær
    • 2 tsk zero melis med top
    • Saften fra en halv appelsin
    • Lidt revet appelsinskal


    FREMGANGSMÅDE
    1. Hæld vand i en gryde og få vandet til at koge
    2. Tilsæt hindbærerne og lad em koge i 2-3 min
    3. Hæld vandet fra og kom bærerne op i en skål
    4. Lad bærerne køle af og tilføj derefter zero melis, appelsinskal og saften fra en halv appelsin


    Det smager så skønt! Opbevar den lækre topping i en lukket beholder i køleskabet.

    Likes

    Comments

    Tortilla-pizza nemt og virkelig lækkert. Du kan lave den lige som du ønsker.

    1 person

    INGREDIENSER
    • 1 tortilla med fuldkort (40 g)
    • 15 g tomatpuré
    • 110 g grillet kyllingebryst
    • 50 g champignon
    • 50 g minimum fromage frais med hvidløg (købes i netto)
    • 10 g løg
    • 50 g mozzarella med 13% fedt
    • 15 g spinat
    • 40 g tomat


    FREMGANGSMÅDE
    1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
    2. Ta’ din tortilla og læg den på en bradepande med bagepapir
    3. Smør tomatpure ud på din tortilla
    4. Kom champignon, løg, kylling, ost samt oregano på din tortilla og smid den i ovnen
    5. Ta’ din tortilla ud efter 10 minutter og kom spinat, tomat og dressing på
    6. Velbekommen


    Der er ca. 419 kcal i hele denne skønne pizza!! Mums!

    Likes

    Comments

    Contains affiliate links
    Virkelig lækker og smagfuld protein-is til enhver lejlighed!

    2-4 personer


    INGREDIENSER

    • 4 pasteuriserede æggeblommer
    • 50g zero*
    • 2 spsk salted caramel milkshake proteinpulver*
    • 50g karamel fudge

    *købes hos bodylab.dk

    FREMGANGSMÅDE
    1. Hæld mælken og zero topping op i en gryde og kog den op.
    2. Lad det stå og køle lidt af.
    3. Bland de pasteuriserede æggeblommer med zero og pisk det luftigt.
    4. Den lune mælk piskes i æggeblandingen lidt efter lidt
    5. Tilføj 2 spsk proteinpulver i blandingen og pisk det godt rundt
    6. Blandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under konstant omrøring til der dannes en lidt tykkere og cremet konsistens. Pas på ikke at massen sætter sig fast i bunden.
    7. Lad massen afkøle lidt inden den hældes i en bøtte/skål og sættes i fryseren.
    8. Isen skal røres rundt regelmæssig. Det fortsætter man med til isen er cremet og frossen.
    9. Tag isen ud en halv time før den skal serveres og drys med karamel fudge.


    OBS! Isen skal fryse i minimum 6 timer eller natten over. Husk at tage isen ud en halv time før den skal serveres, hvis du lader den stå natten over.

    Velbekommen :-*


    Likes

    Comments

    Hokkaidogræskar egner sig rigtig godt til ovnbagning og som en lækker mos ... måske il din salat eller dit kød! Kun fantasien sætter grænser..

    INGREDIENSER
    • 1 Hokkaidogræskar
    • Olivenolie
    • Salt
    • Oregano

    FREMGANGSMÅDE
    1. Tænd ovnen på 200 grader
    2. Skyl hokkaidoen under rindende vand
    3. Skær græskaret midt over med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske
    4. Skær derefter græskaret i ønsket størrelse
    5. Fordel græskaren på en eller to bradepander med bagepapir.
    6. Kom olivenolie over græskaren, drys med salt og oregano
    7. Kom bradepanderne i ovnen i ca. 20-25 min


    Likes

    Comments

    Contains affiliate links
    Små lækre cookies til den lille sult.

    4 cookies

    INDGREDIENSER

    TILBEREDNING
    1. Tænd ovnen på 150 grader
    2. Hak chokoladen samt mandlerne groft
    3. Kom ægget op i en skål og rør godt rundt
    4. Tilføj sukrin gold og rør igen rigtig godt rundt
    5. Tilsæt resten af de tørre ingredienser + den hakket chokolade
    6. Ta' en ske og form 4 runde kugler af dejen i hånden
    7. Fordel kuglerne på en bradepande med bagepapir og tryk kuglerne flade
    8. Ind i ovnen i ca. 18 minutter
    Nydes afkølet med en god kop kaffe.

    Likes

    Comments

    SodaStream - Sluk Tørsten!

    Syntes du også det kan blive lidt kedeligt altid at drikke vand?
    Med hjælp fra denne smarte SodaStream sodavandsmaskine "Spirit" kan du på få sekunder lave frisk danskvand. Ja, du hørte rigtigt! Du skal blot tilføje bobler til dit friske postevand med din Sodastream maskine - nemmere bliver det ikke!

    Vi ved jo alle sammen at vand er godt for os, men det kan som nævnt godt blive lidt kedeligt i længden. Det syntes jeg i hvert fald og uden at lyve, så hjælper SodaStream mig med at få nok væske i løbe af dagen. Alle kan være med! Du trykker en gang på knappen for mild brus, to gange for den gyldne middelvej og tre gange hvis du ikke kan få bobler nok ;-)

    Du kan tilføje SodaStream smag til din friske danskvand eller blot en citron skrive eller friske urter som fx mynte.

    Jeg har klart en favoritsmag. Zeros Pineapple Grapefruit den har en forfriskende smag af ananas og grapefrugt. Den indeholder kun naturlige smagsstoffer og er beriget med vitaminer (C, D, E, B3 og B6). Den indeholder ingen sukker og ingen kalorier - det er altså lækkert og noget som jeg personligt sætter stor pris på, da jeg ikke er den største fan af at drikke mine kalorier ;-). Så du kan spare på kalorierne samtidig med at det smager utrolig godt - og mon ikke også at der er en smag for dig? Der findes nemlig 23 smagsvarianter!

    Pineapple Grapefruit Drink - Zero

    INDREDIENSER

    • Vand
    • Zero watermix - Pineapple
    • Isterninger

    FREMGANGSMÅDE

    1. Hæld vand op til strengen i medfølgende flaske

    2. Sæt flasken ind i maskinen

    3. Tryk 1, 2 eller 3 gange på knappen - alt efter hvor mange bobler du ønsker

    4. Fyld låget op fra den smagsvariant du har valgt og tilføj det i flasken med bobler

    5. Server i flotte glas med et par isterninger


    Og hey, hvor lækkert er det ikke lige, at når veninderne kommer på besøg, så kan du tilbyde dem et glas lækkert danskvand med valgfri smag og lave en lækker drink ud af det - i flotte glas og evt. pynt? Det er da total overskudsagtigt uden at det kræver noget som helst! Andet end maskinen selvfølgelig ;-)

    Som du kan se så passer maskinen også perfekt ind i husholdingen, med sit moderne og lækre design - og så fylder den ikke ret meget! Jeg er virkelig positivt overrasket over denne maskine og måden det fungerer på! Det er nemt og lækkert, og det gør også bare at man får det brugt i hverdagen - de fleste af os har jo nok at se til i hverdagen.

    Du kan læse meget mere om maskinen på deres hjemmeside.

    www.sodastream.dk

    Likes

    Comments

    Contains affiliate links
    Er du stor fan af kokos, så er denne dessert lige noget for dig.
    Jeg har i samarbejde med Carrotstick.dk testet deres lækre "trifli" samt taget et par billeder.

    4 personer.

    INGREDIENSER


    FREMGANGSMÅDE
    1. Find 4 flotte glas
    2. Varm en pande op ved svag varme og tilsæt Zero Gold
    3. Når Zero Gold er smeltet tilføjer du en håndfuld havregryn
    4. Vær opmærksom på havregrynene og tag dem af panden når de er blevet gyldne (Tip: tilsæt kanel)
    5. Åben kokosmælken og brug den fast/fede del fra toppens dåse
    6. Pisk den fede del til en flødeskumsagtig konsistens
    7. Brug nu den flydende del fra kokosdåsen til en chokoladesovs8. Brug ca. 4 spsk. eller det hele, som piskes sammen med kakaopulver og vaniljepulver. evt.. kan du i stedet brug Zero Topping med chokoladesmag fra Bodylab
    8. Anret nu ingredienserne i dine 4 glas. Start med at komme bananerne i dine glas tilføj derefter kokosskum, chokoladesovs og topping.


    Topping: gojibær, kakaonibs, kokosflager, mørk chokolade, rosiner, nødder eller andet.

    Velbekommen :-)

    Likes

    Comments