Header
View tracker

Hei, dere! Jeg må bare beklage at jeg ikke har vert så aktiv på bloggen i det siste. Jeg har hatt en periode hvor jeg prøver å sette de siste bitene inn i puslespillet, og finner rett og slett litt ut av ting. Det gjør det heller ikke noe bedre med vintermørket som gjør bildene dårlig og skrivesperren som jeg har fortiden. Det kan også nevnes at kreativiteten ikke er på topp. Men jeg skal prøve så godt jeg kan å publisere innlegg regelmessig uansett om det ikke er like ofte, og før jeg vet ordet av det er blogging min største prioritet igjen, med massevis av ny kreativitet og gnist!

Vi alle har vel opplevd et par perioder hvor vi har vert tynget med mangel på motivasjon? Nå sitter jeg iallefall i sofa'en og slapper av for kvelden. Har de siste tre timene sett på dokumentaren "OJ Simpson- Made in America". Den er skikkelig interessant, sterk og bra.

Anbefaler dere å sjekke den ut, selv om den er lang. Det er en hel dokumentarserie på 5 lange episoder, og er å finne inn på nrk.tv sin nettside. Det handler hovedsaklig om mord i mediesirkus, men det er også historisk interessant og blander inn historie om rasisme i LA og rasehat blant politiet.

Likes

Comments

View tracker

Hei, flotte!

I sist uke bestilte jeg disse fine palettene fra Blivakker.no, gjorde et skikkelig godt kjøp da det var salg og jeg fikk hele 50% avslag på begge palettene. Åh! Elsker når man gjør sånne gode kupp. Jeg trengte virkelig noen nye øyenskygger i sminkesamlingen min, og jeg har sett en del youtubere bruke lilla highlighter og det er jo sååå fint! Så da ville jeg ha lilla highlighter jeg også. Her fikk jeg riktignok 2 andre highlight- farger "med på kjøpet" men det er jo så klart bare et pluss. Har også hørt så alt for mange ganger om Revolution sitt highlight palette at "alle sminkeelskere burde hatt dette palettet i sminkeveska." Hehe! Jeg har iallefall til nå prøvd begge palettene men har riktignok ikke nok erfaring med de til å komme med noe omtale, alt jeg kan si er at jeg elsker fargene både i øyenskygge palettet og highlight palettet (spesielt den lilla, hehe!) Åh, det er så gøy med ny sminke!

På torsdag ble jeg ferdig med min siste eksamen, eksamen i journal- fag. Det er så utrolig deilig å være ferdig med alle eksamener! Jeg er faktisk helt ferdig med utdanningen, og kanskje blir jeg aldri student igjen(?) Skikkelig rar følelse, ettersom det å være student er noe jeg alltid har vert siden jeg var 6 år og det eneste jeg kjenner til. Men uansett, det føles fantastisk å ha en utdanning i ryggen, nå krysser jeg fingrene for at jeg får en jobb så fort som mulig og at det er en jobb jeg liker og trives i. Det hadde vert en knall start på 2017, det!

- Har noen av dere disse palettene? Eller har dere noen andre produkter i fra W7 eller Makeup Revolution? Hva gjøre dere i kveld?

Likes

Comments

View tracker

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER

5 HER // 6 HER // 7 HER // 8 HER

9 HER // 10 HER // 11 HER // 12 HER

Åh, de har så sykt mye fint på Shein.com! Sjekk de stilige genserne, og den flotte trench coat'en i den nydelige nyansen. Og for ikke å snakke om de vakre og karakteristiske kjolene! Skulle virkelig ønske jeg bare kunne teleportere alle disse plaggene til garderoben min!

Nå har jeg ikke gitt en lyd fra meg på bloggen på et par dager, har nemlig hatt eksamens- forberedelsestid og selve eksamensdagen er i morgen. Nå føler jeg meg klar, men det skal likevell bli skikkelig godt å bli ferdig med den aller siste eksamen'en på studiet mitt i morgen. Har lyst til å feire at jeg er ferdig utdannet, så vi får se om jeg kommer på noen alternativer til feiring, hehe! Men nå skal jeg legge meg, vi snakkes!

Likes

Comments

Først og fremst vil jeg bare nevne at jeg har et middels OK speilrefleks kamera. Bruker Canon 100d og jeg er ikke så god på kamera- innstillinger. Og når det kommer til bilderedigerings- program bruker jeg bare Nouw sin bilderedigerings- funksjon, evt. bruker jeg Photoscape hvis jeg har bruk for noen funksjoner som ikke ligger inne på Nouw. Så jeg har altså ikke Photoshop eller noe lignende. Jeg kjøpte speilreflekskamera for ca. et år siden og har ikke drevet noe særlig med fotografering før det, så jeg er rett og slett en nybegynner selv på både fotografering og bilderedigering.

Men jeg tenkte uansett at jeg ville dele med dere det jeg har lært dette året. Litt av grunnen til at jeg vil dele et sånn her innlegg med dere er fordi hvis man googler "bilderedigerings tips" så får man for det meste opp veiledning til hvordan man gjør kompliserte ting i Photoshop, men jeg vil med dette innlegget vise dere at bilderedigering ikke trenger å være så komplisert og det trenger heller ikke å koste noe.

I dette innlegget forklarer jeg hvorfor og hvordan, altså logikken bak bruken av bilderedigerings- funksjonen i tillegg til hvordan man bruker den og i hvilke situasjoner det lønner seg. Er DU allerede en erfaren "bilderedigerer" så er dette innlegget mest sannsynlig ikke interessant for deg, men fra nybegynner til nybegynner, her har dere noen enkle tips og triks om enkel bilderedigering:

-->
-->

Lysere: Her ser dere hvor stor forskjell det blir når man tar bilder i vintermørket og redigerer etterpå. Skulle så gjerne hatt en dagslyslampe eller annet fotograferings-utstyr for å få det originale bildet til å bli så lyst så mulig, men siden jeg ikke har hatt råd til å investere i noe sånt utstyr ennå så får jeg nøye meg med bilderedigering. Hvis bildet er innenfor en viss grad av god kvalitet, kan det lysnes såpass at det ser ut som det er dagslys på det ferdige resultatet. Er bildet av dårlig kvalitet, vil pixlene vises og bildet ser ut som det er tatt med en gammel Nokia mobil fra 2000- tallet.

Så det er ikke "bare å ordne det i redigeringen etterpå" for bildet må ha en viss kvalitet for å "tåle" redigeringen. Hadde The Balm bildet over vert tatt om sommeren i dagslys, hadde jeg kunne lysnet bildet enda mer i etterredigeringen, og da ville også kontrastene i det kommet bedre frem. Med andre ord: Dagslys er den viktigste nøkkelen til gode bilder (evt. ordentlig og god fotobelysning.)

Det første bildet er uredigert, det er riktignok tatt om kvelden og jeg prøvde så godt jeg kunne å få lys på begge sider men som dere ser er belysningen veldig gul. Det gode spillerommet jeg har her er at bakgrunnen er hvit, da blir det lettere å ta vekk det varme. På bilde nr. 2 har jeg tatt vekk varmen og små justert med de andre bilderedigerings- funksjonene. Og på bilde 3 har jeg brukt splasj- funksjon.

Fjerne varme: Innpå Nouw sin bilderedigerings-funksjon finnes det heldigvis en varme- funksjon hvor du kan stille opp eller ned på varmen. Det er så utrolig mange bilderedigerings- programmer og apper som mangler den funksjonen, noe som er utrolig synn for jeg mener denne funksjonen er et must i bilderedigering. Grunnen til at den er så viktig er fordi at de aller fleste av oss har varme lys i hjemmet som gjør at bildene får et gul skjær / orange skjær. Dette er spesielt et problem nå på vinterhalvåret når man benytter seg mer av belysning i hjemmet enn av dagslys ved fotografering. Man kan også legge til varme i et bilde hvis man føler at de kalde fargene dominerer.

Å balansere varme med metning er viktig, hvis du først skal bruke noen av disse to funksjonene. Les mer om metning noen avsnitt ned.

Splasj- funksjon: Nå skriver jeg hovedsaklig om de bilderedigerings-funksjonene jeg bruker til vanlig når jeg redigerer bilder, og splasj- funksjonen bruker jeg altså ikke til vanlig. Det er svært sjeldent jeg leker meg med denne funksjonen, men jeg ville likevel nevne den siden jeg har brukt den på det tredje leppestift bildet over. For jeg er veldig fornøyd med resultatet og ville vise dere hvor kult det kan bli om man får det til. Splasj- funksjonen finnes også inne på Nouw sin bilderedigerings- modul hvis noen lurte.

Det jeg har klart med bilderedigeringen på bildet over er å gi litt mer liv til bildet. Bildet var tamt og ekstremt livløst, men jeg er veldig fornøyd med resultatet og følte at jeg klarte å gi bildet masse liv og en fin fargebalanse. Det jeg brukte på dette bildet: Highlight, kontrast, metning og litt lys.

Highlight: Highlight- funksjonen kan gi deg forskjellige funksjoner ut i fra hva det er tatt bilde av. F.eks tok jeg bilde av toppen av noen bygninger da jeg var i Warszawa og når jeg stilte opp på highlight på dette bildet så forsvant himmelen og bildet fikk bare rett og slett et kult løft. Mens på andre bilder, kan det ha helt andre funksjoner. F.eks. hvis jeg har tatt et bilde av skjønnhetsprodukter i vinduskarmen men det er overskyet ute, så kan bruk av highlight forsterke det lille av dagslys / sollys som er. Da stiller jeg opp highlight i bilderedigerings- funksjonen og fremmer det dagslyset som er i bildet, jeg på en måte forsterker det lille av dagslys jeg fikk i bildet. I tillegg til at fargene forsterkes en smule.

Andre ganger kan bildet få et ekstremt oppløft på fargefronten, man kan jevne ut ting på bildet på en måte, eller bildet kan se ut som det er av dårlig kvalitet. Det er fordi det ER av dårlig kvalitet, highlight'en bare fremmer det i bildet. Da har du f.eks hatt en ikke egnet- innstilling på kamera når du tok bildet, ikke holdt kamera i ro, det har vert for dårlig lys, eller diverse andre grunner. Dere skjønner greia. Highlight kan ikke alltid brukes i bilderedigering, fordi bildet må være av en viss kvalitet for at du skal få noe positivt ut av denne funksjonen. Og noe av det jeg også ville frem til her, er at highlight har forskjellige funksjoner fra bilde til bilde og har som regel en evne til å forsterke noe som bildet allerede har.

På bildet av NYX Lingerie har jeg brukt masse highlight som har forsterket dagslyset, jeg har lysnet bildet endel og jeg har brukt pitte litt kontrast.

Kontrast: Kontrast bruker jeg hver gang, denne forsterker det mørke til å bli mørkere og det lyse til å bli lysere. Ting blir mer tydelig, samtidig som det gir mer liv til bildet. Jeg tror de fleste som blogger og redigerer bilder er stor tilhenger av denne funksjonen.

Metning: Som jeg skrev lenger oppe i innlegget om varme, så er metning og varme funksjoner man bør justere på sammen. Siden det er viktig at disse to sammen balanserer fargene i bildet. Hvis man har dratt ned på varme- funksjonen, kan bildet i endel tilfeller bli litt tamt og fargeløst. Da er det fint å kunne stille litt på metning etterpå for å ta tilbake fargene i bildet, men uten at det varme eller det kalde dominerer. Funksjonene varme og metning bør man som sagt sammenkjøre, slik at de to gir en balanse til fargene i bildet ditt.

Hvordan redigerer jeg bildene mine på instagram: Akkurat på samme måte som jeg redigerer bilder til bloggen, utenom at jeg av og til legger på et filter på instagram. Da bruker jeg som regel filteret Aden og redigerer litt i tillegg. Da bruker jeg som sagt de funksjonene jeg har nevnt i dette innlegget. Men, aller helst legger jeg ut bilder på instagram som er tatt med speilreflekskamera'et og som er redigert på pc'en.

- Hva synes du om innlegget? Hvordan redigerer du bildene dine, og hvilket bilderedigerings- program bruker du?

Likes

Comments

Hei dere! Nå tenkte jeg å ha en liten rewiev her på bloggen. Jeg har allerede et translucent powder i sminkeveska som jeg er meget fornøyd med, men det er i løspudder form (noe jeg foretrekker at et finishing powder er), men dette finishing powder'et kjøpte jeg mer for å ha med meg i veska. Finishing powder'et jeg har i fra før (fra Zao) har også bare et magnet lokk som lett åpner seg, dermed er det helt uaktuelt å drasse det med seg i veska. Så denne her er fin å ha med seg når man er on-the-run, noe jeg veldig ofte er. Det er jo til og med et speil inni, så denne er helt perfekt til å bruke til on-the-run quick fix. Sexy Mama har oljeabsorberende partikler som fjerner den blanke huden, og etterlater en matt finish.

Nå har jeg prøvd et par produkter fra The Balm og blir aldri skuffet. Jeg har blitt imponert over produktene deres hver gang, og jeg kan trygt si at The Balm er en av mine favoritt sminkemerker. The Balm sine produkter er ikke testet på dyr, jeg vet at de aller fleste er opptatt av det så derfor nevner jeg det. The Balm er et merke som er omtalt bra over hele verden, av både sminkeentusiaster og makeupartister.

Min mening om produktet: Jeg har prøvd det et par ganger nå, og jeg synes det mattet fint ned ansikts sminken og ga en fin quick fix. Samtidig som jeg synes (selv om fargen er utrolig lys) at den var for mørk for meg til å bruke i kinnene og under øynene og det området der. Derimot passer den passer perfekt til nesen, panna og kinnben. Fornøyd med produktet, produktet kommer til å ha en fast plass i veska, OG det kommer nok til å bli brukt flittig👍

Dette pudderet og andre The Balm produkter kan bli kjøpt på de fleste sminkebutikker på nett, men nå kjøpte jeg altså dette på Iglow.no. Sånn utenom nettet, har jeg bare sett The Balm sminke bli solgt på skjønnhetssalonger og ikke ellers i butikker. Hvis noen lurte.

- Har dere prøvd dette pudderet, og i så fall hva synes dere om det? Bruker dere istedet et annet translucent finishing powder?

- Har dere noen ønsker for de neste innleggene? Vil dere jeg skal lage et innlegg om mine vinterfavoritter, når det kommer til sminke?

Likes

Comments

View tracker

Som jeg skrev i forrige innlegget, så hadde jeg og kjæresten min 5-års jubileum i går. Vi hadde hatt en full og travel dag i går begge to, og kl. 22 om kvelden kom jeg hjem etter kurs. Så vi fikk ikke tilbragt noe særlig tid sammen på jubileum'et vårt, men likevel hadde kjæresten min klart å stelle istand en kjempefin overraskelse til meg. En deilig biffmiddag med fløtegratinerte poteter, gratinert brokkoli med rødvin saus, en kjempefin blomsterbukett og en konfekteske fra Daskalide's Chocolatier med selvplukkede konfekter. Vi smakte litt på konfektene i går kveld, og de var bare helt syyykt gode!

Jeg ble veldig overrasket og kjempe glad for en fin overraskelse av min kjære. Jeg sliter endel med kamera mitt fortiden og får som regel ikke brukbare bilder for tiden dessverre. Ville gjerne vist dere bilder av sjokoladene og middagen jeg fikk servert, men jeg bare skjønner ikke hva det er med kamera'et. Så det er ikke alt jeg vil vise dere jeg får vist, så det er ganske synn. Tok bl.a. bilder fra nyttårsfeiringen også som jeg gjerne ville legge ut på bloggen, men de ble også full i store, synlige pixler. Ja, dere skjønner greia. Så håper virkelig jeg får ordnet det asap.

- Har dere kjæreste, og hvor lenge har dere vert sammen? Har dere smakt konfekter i fra Daskalide's Chocolatier?

Likes

Comments

I dag, (eller i går blir det vel, siden klokken er over 00.00) så har jeg vert sammen med kjæresten min i 5 år. 5 fine år sammen med deg har jeg hatt. Tusen takk for 5 fantastiske og opplevelsesrike år! Mange flere skal vi ha, du og jeg!

Dette bildet av oss er dessverre av dårlig kvalitet fordi det er tatt med mobil, men det er det nyeste bilde av oss som vi har tatt. Det ble tatt i pepperkakebyen i slutten av desember. I dag når jeg kom hjem sent i fra kurs og var trøtt og sliten, overrasket denne kjekkasen her meg med verdens fineste bukett, nydelig selvplukket konfekter fra Daskalides Chocolatier og en super deilig middag. Til middag ble jeg servert biff med fløtegratinerte poteter og gratinert brokkoli med rødvin- saus. Namm, det var så godt det! Jeg føler meg så heldig, og hadde virkelig ikke forventet det.

I love you to the moon and back <3

Likes

Comments

Hallo, flottinger! I dette innlegget tenkte jeg å ha en liten oppsummering av året som har gått, siden vi nå har gått inn i et nytt år. Men først skal jeg fortelle kjapt om hvordan min nyttårsfeiring var. I år feiret jeg nyttårsaften med kjæresten min her hjemme, bare oss to. Så vi tok en ganske rolig feiring i år, har aldri gjort det sånn før men det var veldig koselig! Han laget pinnekjøtt- middag for første gang, og det var skikkelig godt! Vi gikk ut å så på fyrverkeriet kl. 00, og satt opp litt fyrverkeri selv også. Vi så også to koselige Blue Ray's som vi hadde kjøpt til anledningen.

2016 har for min del vert et år med mange forandringer. På starten av året valgte jeg spontant å starte opp på studiet jeg går på nå, som er et ganske kort fagskole- studie som gjør at jeg er ferdig utdannet nå i midten av Januar, jeg og kjæresten min flyttet til et sted hvor vi trives bedre etter å ha bodd nesten 3 år i en alt for dyr leilighet, og jeg og kjæresten var på vår første (og etterlengtede) kjæreste-tur i Warzawa i sommer. Jeg har også gått opp hele 15 kg, haha! Så jeg måtte bytte ut hele garderoben min til større klær. Jeg kjøpte speilreflekskamera mitt rett før nyttår i fjord og er blitt veldig glad i å ta bilder, jeg har også hatt mange fine og spennende samarbeid via bloggen dette året. Det har vert et spennende og lærerikt år.

welcome 2017! 365 new days- 365 new chances !

Beste opplevelser dette året? Det må være Warszawa- turen i sommer. Var der en uke med kjæresten min og hadde det utrolig gøy og romantisk.

Beste avgjørelser dette året? Det at jeg og kjæresten min bestemte oss for å flytte fra den alt for dyre leiligheten vi bodde i, har vert den aller beste avgjørelsen. Økonomien har blitt bedre og det er mye mindre bekymringer rundt økonomi. Vi har fått det så mye bedre og trives veldig godt i vårt lille hjem som vi flyttet inn i nå i sommer. Den andre avgjørelsen jeg er glad for at jeg tok var at jeg startet på det studiet jeg går på nå.

Beste kjøp dette året? Det må vel kanskje bli sminkebordet mitt (?) Jeg føler meg alltid så heldig når jeg sitter med sminkebordet mitt, for sminkebord er noe jeg alltid har ønsket meg, men som jeg aldri trodde jeg skulle kjøpe. Det eneste som fortsatt mangler før sminkebordet er helt ferdig er god nok belysning, så det er noe jeg må finne ut av. Synes det er så vanskelig å finne noe som ser fint ut samtidig som lyset er knall sterkt og hvitt.

Beste oppnåelse dette året? Jeg fikk A på alle eksamener, unntatt på den ene. Det er jeg utrolig stolt over!

Største avhengighet dette året? Hmm, vel, noe jeg kommer på i farten er klokke. Jeg MÅ ha klokke på meg til en hver tid, hvis ikke føler jeg at jeg mister helt kontrollen. Mobilen min er også en stor avhengighet, og det å høre på podkast har også de siste månedene blitt en avhengighet.

Mest leste innlegg dette året? Topplista over mest leste innlegg er å finne på venstre side i bio'en, så der kan dere se hele oversikten. Men de 3 mest leste er innlegget i samarbeid med Decrusto, innlegget i samarbeid med klokker.no, og innlegget i samarbeid med Skinlove.


- Hvordan har 2016 vert for dere? Hva har vert de store forandringene og de beste avgjørelsene i løpet av året som gikk?

Likes

Comments

Denne har jeg testet over noen uker nå og er veldig fornøyd med den! Det er en økologisk ansiktsrens som peeler og utglatter huden, eksfolierer døde hudceller, styrker og fukter huden i tillegg til at den lukker og forfiner porene. Jeg føler huden min er blitt veldig(!) forbedret etter at jeg startet å bruke denne, og det at den utglatter huden gjør også at sminken sitter finere og lengre på. Jeg bruker denne ca. 2 ganger i uken og merker en langvarig effekt. Den inneholder naturlige AHA-fruktsyrer som gjør at huden blir fløyelsmyk samtidig som den motvirker aldringstegn, reduserer ujevnheter i huden og fjerner døde hudceller. Åh, som jeg elsker dette fantastiske produktet! Produktet kan kjøpes HER.

Hovedingrediensene er: sitrongress - camomille- C vitamin - sukker og ris.

Det er viktig å merke seg at den må blandes med vann for at den skal fungere, jeg leste ikke det første gang jeg prøvde den og fikk ikke noe effekt, for det blir så tørt uten vann. Ta produkt i hånda og tilføy bittelitt vann i hånda, masser deretter produktet inn i ansiktet og hold på en stund (jeg masserer det inn i ca. 30 sekunder). Etter dette må det skylles av, og så anbefales det å bruke en toner etterpå. Det gjør jeg og føler det gir en fin finish.

Innlegg i samarbeid med Pureshop.dk

Likes

Comments

God kveld, flotte! Bestilte meg nettopp disse tingene på nett. Over- knee boots og pologenser i glitrende rød fra Nelly.no og The Balm produktene bestilte jeg fra Iglow.no. Bestilte også The Sims 4 "Bli med på jobben" utvidelses- pakke innpå Origin. Gleder meg til å prøve det!

Nå er det nemlig på 50% på den utvidelses- pakken og på mange andre utvidelses- pakker til The Sims 4 innpå Origin. Så tips til dere som også spiller Sims 4. Nå har vi nettopp spist tomatsuppe med egg, og skal straks sette på en film. Ha en fortsatt fin kveld! Vi snakkes!

- Hva synes dere om innkjøpene, og har dere noe av det samme? Noen av dere som også spiller The Sims 4, og har dere noen utvidelses- pakker?

Likes

Comments

Min instagram:@camilla.cecilia