View tracker

Får börja med att be om ursäkt över att det varit tyst här en tid. Anledningen är som rubriken säger att jag ska flytta. Jag och Rasmus separerar. Jag klarar inte av att bo på gården ensam och Rasmus vill bo kvar så valet var relativt enkelt så sätt. Även om valet isig att gå i sär är otroligt svårt. Allt vi byggt upp här är bara saker och ting även om det är det störta jag gjort i livet och jag är otroligt stolt över vad vi åstadkommit måste jag släppa det.

De senaste tre veckorna har handlat om väldigt mycket praktiska saker att lösa när väl beslutet var taget. Jag kommer flytta till mina föräldrars hus i Fristad och bo där medans huset renoveras fram tills mars då mor och far flyttar in. I mars hoppas jag ha något eget att flytta till.

Malte flyttade igår till ett stall i Alingsås på lagom avstånd från mitt jobb. Stallet har det mesta man kan önska sig och jag hoppas de kommer ge oss förutsättningarna att lyckas han och jag. Foppa kommer bo kvar på gården med Majje så länge han behövs, sedan får vi se om jag hittar någon annan lösning. Att sälja till någon jag inte känner väl kommer inte ske.

Bloggen kommer med andra ord ta en liten vändning från stallrenoveringen men vi kommer finnas kvar, jag och Malte och vi har många roliga äventyr framför oss det är jag helt säker på ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är mycket som händer och jag tvingas ta en liten paus härifrån för att både hinna och orka med allt. Jag återkommer med en förklaring.

Likes

Comments

View tracker

Idag går flyttlass för min lillasysters räkning från studentboende till sin riktiga lägenhet i Göteborg,Vasastan. Jag har ont i ryggen så får vara lite försiktig men hjälper till så gott jag kan. Stena fastigheter, som är hyresvärd, hade lämnat en liten miniatyr flyttlåda i lägenheten med två små kökshanddukar, väldigt fin gest :)

Likes

Comments

Idag är elektrikern på plats och kopplar in fläkten och "solariet" :) Ska bli härligt när allt detta är klart att användas!

Likes

Comments

Hovisdag idag och Malte är nu skodd led sulor runt om och Foppa har fått sina fötter filade :) Nu hoppas vi skorna sitter ordentligt trots sulor, för utan sulor klarar vi oss inte i vinter. Hovis fixade så hoppas de ska sitta kvar! :)

Idag blir det jogg för Malte, ser ut att bli i regn, men inte mkt att göra åt!

Likes

Comments

Lovise var väldigt flitig med kameran i helgen och fick en hel drös med massa fina bilder. Här kommer ett gäng. Jag blir så stolt över min fina häst när jag tittar igenom bilder och filmer, fina fina Malte!


Likes

Comments

Gårdagskvällen bjöd på fin middag och mycket trevligt sällskap, kanske stannade vi uppe lite för länge men det fick det vara värt! Lite bilder från kvällen och mitt hotellrum. Nu är det dags att kicka igång konferensen! :)

Likes

Comments

Maltes är i full gång sedan en tid tillbaka och det känns som om vi utvecklas hela tiden, även om det så klart inte går spikrakt uppåt hela tiden så tar vi oss framåt. Själva ridningen går bra, Maltes utvecklas och jag tycker det händer saker hela tiden. I början gick det väldigt snabbt och Karolina påpekade att Maltes hade sett ut att utvecklats att bli ett år äldre bara mellan två träningar med 14 dagars mellanrum. Nu är kanske inte utvecklingen lika snabb så klart och det är väl tur det för då hade Maltes vart pensionär redan haha. Oavsett så går det åt rätt håll.

Nu kommer det jäkla berömda ordet "MEN", att det alltid måste finnas ett men, kan det inte bara få vara just bra utan men.

Under 4 olika pass har Maltes de första skrittstegen visat någon form av obehag. Första gången var på en Traudi-träning på Hagelyckan i somras, då kickade han inte men var tydligt obekväm och trolilgen hade han fått med sig något kryp typ en älglus för beteendet var märkligt och han kliade sig mycket osv, men ack ändå ett av passen jag minns som att han visade obehag. Nästa pass var senaste träningen för Karolina hemma på gården. Den dagen hade det regnat blåst och varit kallt. Maltes hade bara 100g täcke på sig med hel hals. Jag var lite stressad också den dagen och jag tror inte Maltes hann bli riktigt varm innan det var dags för träning, då kickade han ett par gånger men så snart vi skrittade så försvann det och vi hade ett väldigt bra pass.

De sista två tillfällena har varit när vi besökt ridhuset nu förra veckan. Maltes har varit ordentligt täckad, varm och ordentligt uppvärmd när jag suttit upp, men gemensamt för båda gångerna är att han i den nya miljön inte varit helt avslappnad och haft mycket att titta på och spänt ryggen. Båda gångerna har han kickat med ena bakbenet två gånger och spänt ryggen. När vi väl kommer iväg och han får skritta så slappnar han av direkt , det är just bara innan vi kommit iväg som han av någon anledning är besvärad. Passen efteråt, speciellt det i torsdags, är ju sedan väldigt bra och han visar inte minsta lilla tecken på någon sort obehagskänsla överhuvudtaget.

Emellan dessa passen från det första i somras som egentligen troligen berodde på något kryp så har han inte gjort något alls. Min teori är att han är väldigt känslig när det är kallt och i nya situationer när han spänner till och sänker ryggen så kanske han känner av ryggen helt enkelt. Även om han har varma täcken så blir det inte samma sak som en varm sommardag, de är ju omöjligt.

Själva grejen som han gör nu är ju verkligen inget stort, men det jag är så orolig för är ju så klart att det ska eskalera och bara bli värre. Jag hoppas ju så klart så innerligt att så inte är fallet och jag gör allt i min makt för att det inte ska bli så. Till helgen som kommer borde vi ha fått i gång solariet, hoppas kanske det kan hjälpa och värma upp musklerna det där lilla extra som behövs.

Med anledning av detta så rider jag fortfarande i snitt 2 dagar i veckan och ibland 3 för att inte anstränga honom för mycket och för att fortsätta bygga honom från backen. Jag gör allt jag kan och hoppas för allt jag är värd att det inte blir värre.


Likes

Comments

När vi kom fram till ridhuset i helgen och hade lastat av passade vi på att ta några fina bilder i solen innan vi gick in i ridhuset. Lovise fixade inställningarna på kameran och det blev riktigt härlig skärpa och fina färger, sedan är ju motivet väldigt vackert också så klart! :) <3

Maltes bär ett fleecetäcke med bling som jag tycker passar honom väldigt bra :)

Likes

Comments