Idag satte jag på Alma hennes nya galonbyxor och tänkte hon kunde få gå loss i sanden i lekparken.
Jag trodde nog hon skulle krypa runt massor men de vågade hon inte riktigt men hon älskade att sitta och gräva i sanden, leka med spaden.

I lekparken finns också en båt som man satt ett litet plastroder på som Alma tyckte var väldigt kul att stå och ”styra”.

Självklart fick hon också gungan!

Gillar

Kommentarer

I onsdags red jag min andra dressyrträning tillsammans med min medryttarhäst Olga. Tänk att jag haft sån tur att hittat en sån fin häst, 10 min hemifrån och att dessutom min tränare sedan 7-8 år tillbaka kommer till just de stallet och håller lektioner där jag får vara med. Snacka om fullpott!

Sån härlig känsla att få damma av lindorna och luddbootsen och dressyrpiffa lite grann :)

Förra gången red vi rakriktande övningar med bla förvänd sluta i galopp för att komma åt höger bak som inte är lika stark som vänster. Hon blev superfin av de arbetet och fick riktig drömkänsla.


Denna gång fortsatte vi på de arbetet samt la till övningar för att lösgöra hennes bogar lite och ge plats åt bakbenen att kliva fram. Jag fick bla försöka flytta framdelen höger vänster två galoppsorång åt gången på långsidorna medans bakdelen fortfarande följde linjen. Klurigt för både häst och ryttare, vi fick till det några språng och arbetet gav en fin lösgjord galopp.

Olga är väldigt känslig och ambitiös, mycket fina egenskaper vilket gör det roligt att rida henne varje gång. Det krävs en hel del finkänsla från mig som ryttare vilket jag tycker om. Ett exempel är att bryta av eller samla upp henne måste man göra med väldigt små hjälper för att inte få en för stor reaktion tex skritt istället för tempoväxling alt spänning istället för samling. Just i samlingen måste jag också träna på att få till avslappningen upp till samling och inte få spänning, svårt men otroligt roligt arbete. När hon kommer i balans och hon släpper igenom mina hjälper så får hon en helt annan trav och hållning vilket är en väldigt härlig känsla varje gång!


Alma hänger på och är med i stallet också innan pappa hämtar henne påväg hem från jobbet när jag rider på kvällen.

Gillar

Kommentarer

Jag försöker använda all mat så långt det går och såklart slänga så lite som möjligt. I lördags åt vi plankstek och i söndags en stek som ”långkok” på grillen.

Potatismoset från planksteken gjorde jag potatisrosor av och körde i ugnen till steken på söndagen.

Av köttet som blev över från steken igår gjorde jag pytt i panna av idag till middag och som sedan också blev matlådor till morgonen.

Gillar

Kommentarer