Måndag: jogg på lina
Tisdag: jogg på lina med bommar
Onsdag: ridpass i paddocken
Torsdag: vila
Fredag: jogg på lina
Lördag: ridpass i paddocken
Söndag: promenad i skogen

Likes

Comments

Fläkten för ventilationen är nu på plats. Den är inte inkopplad ännu, det ska elektrikern göra men den är uppe och redo vilket är en bra bit på väg i alla fall :)

Likes

Comments

Jag och Karro har varit produktiva idag igår även om vi ändå hade en rätt soft dag trots allt. Det första vi gjorde efter en dunderfrukost ala Hotellfrukost (Karros bedömning) var att tillverka en hållare för höpåsarna. Jag har ju en hel del problem med ryggen och just att göra saker med böjd rygg är inte alls bra. Ett moment som man gör varje dag är att packa höpåsar. Påsarna ställer man allt som oftast på backen och så trycker man i hösilaget. Jag har länge funderat över hur man kan underlätta detta. Jag har sett att det finns en variant som heter "HöBjörn" som är ett stativ med våg som underlättar packning och vägning. Denna variant kostar dock skjortan så i går tillverkade vi en egen variant. Extremt enkelt men funktionellt, oftast är det den enkla lösningen den bästa faktiskt. Med lite virke som blev över från boxinredningen, lite skruv och ett par av Maltes gamla skor tillverkade vi vår egna Höpåsehållare.

Karro skruvande även fast hållaren till kniven så nu hänger den alltid på plats lättåtkomligt när det kommer en ny bal :)

Likes

Comments

Så nu är Maltes klippt för första gången i år. Han är fortfarande lite rädd för maskinen men samtidigt ser jag på honom att han tycker det är skönt också när han klipps, så han kommer nog vänja sig med tiden. Karro var med och hjälpte till när jag skulle klippa upp emot huvudet som han inte riktigt gillar. Med lite gemensamma krafter så gick även detta. Nu är han bara klippt i stora drag, jag får finslipa lite om någon dag, jag vill inte att han ska behöva så för länge åt gången så han ledsnar, därför delar jag upp klippningen på fler dagar.


Redo!

In action:

Halva hästen kvar på golvet efteråt!

Likes

Comments

Snälla Karro var med i går och fotograferade lite när vi red, inte världens enklaste uppgift eftersom träningen gick så pass kasst men några bra bilder blev det trots allt. Det är svårt generellt att fotografera i ridhus eftersom ljuset oftast inte är tillräckligt så bilderna blir lätt suddiga.

Oftast såg det dock ut såhär (kändes det som i alla fall)

Likes

Comments

Efter i torsdags då jag i såg att Maltes behöver kläs ordentligt i regn och blås under hästen så har jag fick börja packa upp vintertäckena. Temperaturen har dessutom sjunkit från 6-7 till 2-3 grader under fredag-lördagen. Det har kommit en hel del regn och i kombination med västkustens härliga blåst och råa klimat är det inte jättekul att vara ute varken för 2 eller 4-benta.

Likes

Comments

Om vi nu ska se det från den positiva sidan så var han inte alls spänd i ryggen idag när jag hoppade upp på Dressyrträningen, han skrittade bra direkt också och inga kickar. Skönt!

Resten av träningen var ju typ katastrof ha ha. Vi har ju bara varit borta och tränat tillsammans totalt 4 ggr tror jag och jag har alltid låtit bomullen sitta kvar i öronen även under träningen. Idag tog vi ur den och det gick helt ok till en början Maltes skötte sig fint tills hästen som red innan oss gick ut och det sedan kom in en ny häst och en del folk gick ut och in ur ridhuset. Maltes blev som en stel pinne, huvudet rätt upp och tittade på precis allt och blev jäkligt omöjlig att påverka. Tyvärr höll detta i sig resten av hela träningen och jag fick inte riktigt till det. Traudi tyckte inte alls de va lika katastrof som jag men nja jag va inte alls nöjd men så kan det ju vara ibland och det är ju bra att träna sig på att rida honom i dessa lägen också.

Om vi ska se det positiva igen så lastade jag helt själv både på dit och hem även i alla fall och Maltes stod snällt och fint hela vägen.

Likes

Comments