View tracker

Då var vi hemma efter en lång dag på kliniken. Vi hade tid kl 09 och kom därifrån efter 15 vilket vittnar om en intensiv utredning.

Jag kommer skriva mer ingående i morgon men här kommer en kort sammanfattning. Det ser väl inte glasklart positivt ut precis om man säger så. Efter massa utredningar kunde man konstatera att Maltes har förändringar på SI lederna, speciellt höger sida. Detta påverkar honom negativt såklart och han har överkompenserat och visar därför upp diverse hältor på andra ställen. Lite hönan eller ägget syndrom men vi tror väl att SI leden är ursprungsproblemet.

Summa summarum är att Maltes är behandlad på flera ställen var av SI leden såklart är en av dessa. Framtiden är osäker men vi börjar med att se hur han reagerar på den här behandlingen nu iallafall och bestämmer sedan hur vi går vidare.

Jag skriver mer utförligt i morgon om vad vi hittade och hur det hela gick till.

Likes

Comments

Upp som en sol ner som en pannkaka.
När jag skrev senaste inlägget var jag så glad över att jag kände mig inspirerad till allt igen. Stor del i det var att jag hade kunnat sitta upp på Malte. Tyvärr höll de inte mer än ett par dagar för nästkommande försök var katastrof. Jag skulle nog vilja påstå att vi är tillbaka på ryta ett igen nästan som innan operationen.

Reaktionerna började komma i höstas och tyvärr har dem blivit värre snabbt trots alla mina försök att häva dem med diverse metoder så som värmekuddar, Back on Track, equiterapeft, en längre period med vila helt från ridning och bara tömkörning/arbete från marken. Tyvärr har inget av det hjälpt så i morgon kl 09 har jag en bokad till hos kliniken i Husaby som opererade honom mars.

Jag vet inte vad mer man kan göra eller vad detta innebär, men det känns väl inte jätte ljust ut, de förstår jag ju så klart.

Likes

Comments

Sakta men säkert är man på väg tillbaka till någon sorts vardag. En stor omställning har skett under snart två månader och det har såklart varit turbulent och energikrävande. Med nytt år blickar jag nu framåt och planerar för framtiden, det kommer bli bra det är jag säker på :)

För Maltes del har han tagit det lite lugnt sedan flytten till nytt stall i mitten på december. Jag har hållit igång honom med longering och promenader men inte mer än så. Nu har jag börjat jobbs honom lite mer och satt upp i helgen för första gången på ett bra tag. Det gick fint även om jag inte red mer än några minuter. Känns lovande och hoppfullt trots allt :)

Så sakta men säkert är vi påväg tillbaka och ska börja fylla liv i bloggen igen hoppas jag :) Lovise var med i stallet under helgen och förevigade några bilder från vårt pass ❤️

Likes

Comments

Får börja med att be om ursäkt över att det varit tyst här en tid. Anledningen är som rubriken säger att jag ska flytta. Jag och Rasmus separerar. Jag klarar inte av att bo på gården ensam och Rasmus vill bo kvar så valet var relativt enkelt så sätt. Även om valet isig att gå i sär är otroligt svårt. Allt vi byggt upp här är bara saker och ting även om det är det störta jag gjort i livet och jag är otroligt stolt över vad vi åstadkommit måste jag släppa det.

De senaste tre veckorna har handlat om väldigt mycket praktiska saker att lösa när väl beslutet var taget. Jag kommer flytta till mina föräldrars hus i Fristad och bo där medans huset renoveras fram tills mars då mor och far flyttar in. I mars hoppas jag ha något eget att flytta till.

Malte flyttade igår till ett stall i Alingsås på lagom avstånd från mitt jobb. Stallet har det mesta man kan önska sig och jag hoppas de kommer ge oss förutsättningarna att lyckas han och jag. Foppa kommer bo kvar på gården med Majje så länge han behövs, sedan får vi se om jag hittar någon annan lösning. Att sälja till någon jag inte känner väl kommer inte ske.

Bloggen kommer med andra ord ta en liten vändning från stallrenoveringen men vi kommer finnas kvar, jag och Malte och vi har många roliga äventyr framför oss det är jag helt säker på ❤️

Likes

Comments

Det är mycket som händer och jag tvingas ta en liten paus härifrån för att både hinna och orka med allt. Jag återkommer med en förklaring.

Likes

Comments

Idag går flyttlass för min lillasysters räkning från studentboende till sin riktiga lägenhet i Göteborg,Vasastan. Jag har ont i ryggen så får vara lite försiktig men hjälper till så gott jag kan. Stena fastigheter, som är hyresvärd, hade lämnat en liten miniatyr flyttlåda i lägenheten med två små kökshanddukar, väldigt fin gest :)

Likes

Comments

Idag är elektrikern på plats och kopplar in fläkten och "solariet" :) Ska bli härligt när allt detta är klart att användas!

Likes

Comments

Hovisdag idag och Malte är nu skodd led sulor runt om och Foppa har fått sina fötter filade :) Nu hoppas vi skorna sitter ordentligt trots sulor, för utan sulor klarar vi oss inte i vinter. Hovis fixade så hoppas de ska sitta kvar! :)

Idag blir det jogg för Malte, ser ut att bli i regn, men inte mkt att göra åt!

Likes

Comments

Lovise var väldigt flitig med kameran i helgen och fick en hel drös med massa fina bilder. Här kommer ett gäng. Jag blir så stolt över min fina häst när jag tittar igenom bilder och filmer, fina fina Malte!


Likes

Comments