Idag flyttade Maltes in i stallet från uteboxen, känns som en passande kväll med tanke på att det blåser riktigt riktigt ordentligt. När jag gick ut med skottkärran tidigare i kväll då blåste den iväg så jag fick hålla i den, tom förvisso men ändå!

Maltes stod ju den första veckan i samma box dit han nu flyttat så han tog det hela med ro, vekar trivas fint dör inne. Jag flyttade mina saker från sadelkammaren där ute in till den inne och förvaringen inne är någon hylla högre vilket var uppskattat.

När både Maltes och hans utrustning var flyttad ställde jag upp honom på gången och gjorde iordning honom för longering i ridhuset. Väldigt mysigt att ha honom på gången och göra i ordning, insåg när vi stod dör att jag har saknat det rött mycket faktiskt 🙂

Väl i ridhuset hade jag plockat fram 4 bommar som jag lånade av vår boxgranne. Sjukt smidiga bommar tillverkade av någon sorts skumgummi/frigolit jättelätt att ta fram, extremt smidigt jämför led tunga träbommar! Maltes travade över bommarna så fint som den stjärna han är ❤️

Likes

Comments

Snälla Lovise gav mig 2 biljetter till dagens unghästklasser som inleder året Horse show i Scandinavium. Karro kom ner för att göra mig sällskap så nu sitter vi på plats och njuter av väldigt fina unghästar 🙂

Likes

Comments

En olycka kommer sällan ensam, vilket jag nämnt många gånger förr. Jag har tidigare berättat om Terence som insjuknade för en tid sedan i något kallat cutan vaskulit.

Terence är i dag tack gode Gud pigg och glad men fortfarande sjuk. Ingen vet riktigt hur man ska bota honom och vi provar oss fram men ännu har inget fungerat. Han äter en hel del medicin dagligen bestående av relativt tung antibiotika, kortison och tabletter för njurar och hjärta. Jag vet inte hur länge han kan gå på dessa mediciner och jag har heller inte vågat ställa frågan till veterinären men jag hoppas att han kan få hänga med så länge han är så pass pigg och glad som han är idag och så länge hans kropp svarar så pass bra på medicinerna.

Jag vet inte hur jag hade klarat allt detta utan honom, hade aldrig kunnat bo här utan mitt lilla hundhjärta, så otroligt glad och tacksam att han finns med mig ❤️❤️

Likes

Comments

Jag älskar känslan av sådana kvällar som denna där alla måsten är avklarade och jag vet att jag har ett par timmar framför mig utan krav stress eller annat innan läggdags. Jag älskar känslan av attsom nu där jag står i köket just en sådan kväll med ett glas pink och lagar mat med bra musik i högtalarna och en fin känsla i magen. Terence är rastad och ligger nöjt på golvet, Maltes är motionerad, jag har sprungit, kylen är påfylld med råvaror, lägenheten är städad, disken diskad, sängen bäddad och kuddarna fluffade i soffan.

Visst hade det varit ännu bättre om jag inte var ensam i köket, om jag lagade mat till någon mer än mig själv eller ännu bättre om någon mer var i köket och lagade maten med mig, men så är det just nu och känslan är ändock bra i magen 🙂

Som nämt ovan sprang jag idag och jag sprang faktiskt min längsta distans någonsin tror jag bestämt. Jag har tidigare sprungit milen en del tillsammans med Rasmus något dom då var helt nytt för mig som då inte såg mig själv som någon långdistansare precis. Nu några år senare känns milen som en rätt vanlig distans, jag har trots det aldrig fått för mig att springa längre. Med tanke på kommande Göteborgs varv om 2,1 mil så spräckte jag idag milen även om det endast var med någon ynka kilometer så kändes det ändå bra. Knät gjorde sig påmind men det gick trots det bra 🙂

Likes

Comments

En effektiv dag är snart till ända. Jag har avverkat mycket jobbmässigt och genererat ett utkast till underlag till en av upphandlingarna vilket känns väldigt skönt.

När jag var klar med utkastet tig jag en tur i löparspåret. Jag har tappat 10 dagar pga tån men nu är jag dit fit fight igen vilket kändes skönt. 6,45 km stod det på dagens planering och jag testade en ny runda. Troligen den bästa rundan hittills faktiskt, rätt backigt i början precis som alla spår i Hjortgården men resten av rundan var riktigt fin så den kommer jag helt klart springa igen. Eftersom jag har problem med ett knä så var jag noga med att gå i semester branta backarna vilket fungerade bra för jag kände knappt av knät mer ön lite på slutet.

När jag hade motionerat mig själv åkte jag till Malte och fixade med allt i stallet samt lät honom jogga på lina i bara grimma. Lagom när vi närmade oss slutet av joggningen kom Lovise som planerat för att hålla mig sällskap när Maltes klipps. Jag fick låna hennes klippmaskin och testa den lite, den var riktigt bra kändes som att klippa i smör verkligen 😍 Hennes maskin är dessutom betydligt tystare och Maltes verkade gilla den skarpt! Dessutom väldigt trevligt med sällskap 🙂

Jag hittade en hel del små sår och skorv så det vart verkligen dax att klippa. De värsta partiet var under magen vilket torde vara ett bevis nog om att det inte kan vara pga täcke som han får utslag det måste vara någon form av eksem helt enkelt. Nåväl nu hoppas jag att det inte ska klia på honom lika mycket iaf och att det ska kännas bättre 🙂

Likes

Comments

Maltes XXI är idag 2017-02-07 undersökt för smärtreaktion i samband med ridning samt svaghet VB. Vi hittar vid dagens undersökning ej tecken på inflammation i knät eller gaffelband VB. Inte heller bedövning av det opererade området gör hästen helt bekväm och lugn. Vi har tidigare behandlat hästen i knän, kotor och Si-leder utan större framgång. Hästen är idag inte så pass halt att man inte kan utföra arbete från marken, då hästen blir tydligt påverkad av ryttarens vikt undviker vi i nuläget att rida hästen till vår equiterapeft gått igenom hästen.

Skritt förhand 30-60 min / dag i en vecka
Därefter påbörjas varannandagsträning: Longering/tömkörning i lång och låg form inslag av skritt och trav över bommar på marken totalt 10-20 minuter per dag i 6 veckor, inled och avsluta med 10 minuter skritt. Varannandag få hästen vila. Träna med många övergångar mellan skritt, trav och galopp på slätmark utan bommar.

Efter 3 veckor : höj upp bommarna från marken, gärna varierande höjder, dock ej högre än 20 cm. Då kan man även börja jobba i galopp över bommar.

I samråd med veterinären kom vi fram till att Maltes kunde få joggas lite lätt redan under första veckan för att hålla sig på mattan samt att han istället för att vila varannan dag gärna får joggas lite lätt i lång och låg form utan bommar och annan ansträngande träning. Det viktigaste var bara att inte träna samma muskelgrupper hela tiden men att låga honom jogga var inga problem. Vi kom egentligen fram till att jag helt enkelt skulle fortsätta arbeta precis som jag gjort från backen men att jag ska lägga till lite mer bommar jämfört med tidigare.

Den 14/3 har jag en bokad tid hos en av Equiterapefterna hos Husaby kl 08.00 med efterföljande veterinärtid kl 09.00 hos veterinären för att vid behov kunna undersöka/diskutera fynd som equiterapeften gör.


Likes

Comments

I dag jobbar jag faktiskt hemifrån vilket känns som riktig lyx av fler aspekter.

För de första kunde jag sova lite längre än normalt även om telefon väckte mig i natt vid 04 pga inbrott på vår återvinningscentral och en av mina anställda ringde kl 07 inbjuder ändå en dags hemmajobb en mer avslappnad morgon.

Jag sitter dessutom och jobbar i köket iförd mysbyxor och munktröja, bara de gör det värt det nästan 😊

En annan aspekt på det hela är att jag får så mycket mer gjort jämfört med när jag sitter på kontoret. På kontoret har jag 20 anställda som byter av varandra med besök på mitt kontor. Självklart ska dem komma in till mig det uppmuntrar jag dem till hela tiden men det gör det svårt att koncentrera sig ordentligt på annat. I dagsläget sitter jag med flertalet upphandlingar som ska ut så snart som möjligt. Just nu sitter jag därför och arbetar på ett av underlagen för en upphandling gällande slam och gisses vad mycket jag hinner med på kort tid när jag kan grotta ner mig och bara köra på. Väldigt skönt 🙂

Likes

Comments

Sitter på tåget hem från Stockholm, det har varit två väldigt bra dagar men nu är man rätt trött. På tåget ner jobbade jag hela vägen och fick väldigt mycket gjort. Nu på väg hem har jag fixat lite mailjobb och sedan vilat en stund. Nu känner jag dock att jobbet får vara tills i morgon.

Man kan inte undvika att sitta i tankar när man reser så här, det finns ju med tanke på min situation på fler plan onekligen mycket att tänka på. Framtiden, både långsiktigt och kortsiktigt tar stora delar av min tankeverksamhet såklart, både på hästfronten men också för min privata del. På vissa punkter vet jag precis vad jag vill medans andra nästan känns lite likgiltiga. Likgiltiga kanske inte är ett rättvist ord för det är inte så att dessa delar av livet inte betyder något i den meningen utan mer att i jämförelse med annat spelar det inte lika stor roll längre. Antingen är det så att jag inte riktigt ännu vet vad jag vill eller så är det så att det faktiskt inte är de som betyder mest längre. En annan aspekt är att jag kanske stängt av till viss del på de delarna för att skydda mig själv eller för att det är så mycket annat som kräver min uppmärksamhet.

Kryptiskt jag vet, men för att ta ett exempel som förändrats så är det boendesituationen. Tidigare har jag varit så otroligt övertygad om att jag ville bo på landet lite avsides, idag är jag inte alls säker på de längre. Jag är fortfarande inte inne på att bo i en liten lägenhet Gbg mitt i smeten det lockar inte alls men en central fint renoverad lägenhet i exempelvis Alingsås med ett bra läge är inte längre lika långt bort. Det kanske inte är drömmen, de är nog fortfarande ett hus även om det inte längre är på landet, men när allt kommer omkring är det inte det viktigaste utan livet i övrigt, människorna omkring mig och kvaliteten i livet.

På hästfronten känns det såklart lite mörkt, jag vet inte alls vad detta kommer leda till med Maltes. Jag hoppas ju såklart att han ska bli frisk men jag vågar inte hoppas för mycket. De jag vet är att jag inte vill vara utan häst den här perioden av livet. Får inte Maltes finnas kvar hos mig, vilket isig är en fruktansvärd tanke men som jag ändå måste tänka, så tänker jag lägga lite extra pengar och köpa en mer färdig och "prövad" häst denna gång. En häst som är mer riden och utbildad och som bevisligen hållit för ridning en lite längre period. Jag vill ge mig själv chansen till en period där jag kan få rida och ha roligt. Känner mig hemsk som ens tänker dem tankarna och jag förstår om vissa tycker de är fel och dömmer mig för dessa tankar när Maltes fortfarande finns kvar. Jag har dock kämpat i så många år, först i nästan 5 år med Foppa med diverse skador vilket slutade med triangelmärkning och sedan nu snart 2 år av rehab på rehab med Maltes trots en väldigt gedigen veterinärbesiktning och undersökning vid köpet efter konstens alla regler. Vi är inte där ännu och jag ger Maltes allt jag kan för att han ska bli bra men blir han inte det så är det enda jag kan tänka mig att göra annorlunda denna gång är att köpa en äldre mer utbildad häst helt enkelt, det är skillnaden jag kan hitta som kan ge mig större chans att få en mer hållbar kompis än tidigare köp jag gjort.

Likes

Comments