föräldraskap, Graviditet, Ivf

Under tiden som jag var i NY så fick jag höra att Västra Götalands regionen har fått ganska många miljoner i tillskott och att de har valt att lägga det på Ivf vården. Eftersom att Sahlgrenska har haft så långa köer så har de då valt att skicka flera av sina patienter till privata kliniker i Göteborg, så direkt när jag kom hem så ringde jag för att kolla hur läget såg ut för oss.

Fick höra att vi är kvar på Sahlgrenska, men att kön har minskat med en månad och att det till och med kan bli tidigare än så.

Så yey!! Nu siktar vi på januari istället för slutet av februari... och har vi riktigt tur med allt så kanske det till och med blir en 2018 bebis! Vi hoppas på att allt klaffar och att min kropp hjälper oss dit vi vill.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I förrgår så kom jag hem från New York, USA. Jag var där i nästan 3 veckor och det stora syftet för resan var att ha min praktik på UNIS, United nations international school som ligger på Manhattan... Men självklart blev det mycket mer än så.

Vi var fem tjejer från Göteborgs Universitet som skulle åka ner och tre av oss, inkl mig valde att åka 5 dagar innan praktiken skulle börja för att utforska staden och bara njuta av lite ledighet. Jag har varit i New York en gång tidigare, men det är en så himla stor stad och jag tror fortfarande inte att jag har sett allt.

Under vår vistelse där så hann vi bland annat med musikal på broadway, hockeymatch på Madison square garden, sightseeing och mycket shopping. Vi hade det ganska bra om man säger så.

Eftersom att vi skulle vara där i nästan tre veckor och för att vi var 5 personer så valde vi att hyra en lägenhet. När vi bokade så fanns det inte så mycket kvar att välja mellan och vi hamnade i Brooklyn i en del som heter Bed-styv. Vi hade hört att det skulle vara helt okej, men väl där så fick vi dock till oss att det skulle vara en av de "ruffigare" delarna av Brooklyn. Vi tyckte däremot att alla var väldigt trevliga och extremt hjälpsamma. Det kanske inte var så rent och fräscht ute men lägenheten var väldigt fin och fräsch.

Praktiken på UNIS var också en väldigt speciell upplevelse och garanterat något jag aldrig kommer få uppleva igen. Är så väldigt glad att jag tog chansen och åkte. Det är en privat skola där både FN anställdas barn går, men också andra som har råd att betala avgiften som är ganska hög. Jag trodde att det skulle vara väldigt annorlunda mot skolan här i Sverige, men i den klassen jag var i så kunde jag ändå se vissa likheter. Däremot så utmanar de eleverna på ett helt annat sätt på UNIS än hemma i Sverige.


Likes

Comments

föräldraskap, Graviditet, Ivf

Igår var det den 7 oktober vilket innebär att vår remiss har funnits hos Sahlgrenska i 3 månader och enligt vårdgarantin så skulle vi nu ha fått hjälp, vilket vi tyvärr inte har. Sahlgrenska kan inte hålla vårdgarantin och har nu upp till 8 månaders kö... De har möjlighet att skicka patienter till ett annat län efter de 3 månaderna om man tar upp vårdgarantin, men eftersom att vi inte har möjlighet att flytta min sambos spermier såpass långt så får vi snällt vänta.

Nu har det alltså gått 3 av max 8 månader och när vi har pratat med Sahlgrenska så siktar vi nu in oss på februari. Vi har mer eller mindre 4 månader kvar tills att vi kan påbörja vår resa på riktigt... Jag hoppas på mindre, men just nu kan vi bara vänta och se. Känns ändå otroligt skönt att ha något att räkna ner till även om vissa dagar känns tyngre än andra..

Likes

Comments

lägenhet

Vi har bott i andrahand så länge vi har varit tillsammans, och innan det så bodde jag hemma en stund och hyrde i andra hand till och från. Det är inte roligt att hyra lägenhet i andra hand och inte ha något eget.. Vi har haft både tur och otur. Under fyra års tid så har vi bott på tre olika ställen och vi har alltid haft turen att hitta lägenhet ganska så snabbt.

Första lägenheten vi hyrde fick vi kontrakt på ett års tid och vi trivdes superbra, även om det var en etta på 37kvm.. Tråkigt nog fick vi flytta innan det året löpt ut då hyresvärden behövde ha lägenheten till sin bror, nåja. Det var bara att packa ihop sina grejer. Strax därefter hade vi verkligen tur när vi hittade en som skulle hyra ut en lägenhet i samma hus som vi redan bodde i, fortfarande liten lägenhet och nu fick vi även en krånglig och opålitlig hyresvärd... Så när en vän till min sambos familj skulle hyra ut sin centrala tvåa med skaplig hyra så var vi väldigt glada. Nu har det gått två och ett halvt år och tyvärr så blev de vi hyr av tvungna att säga upp lägenheten. Vi ville väldigt gärna bo kvar, men vår förfrågan till hyresvärden om att ta över lägenheten fick ett negativt svar. Så nu får vi packa ihop våra grejer igen.

Det som är bra den här gången är att vi faktiskt har, efter sju år i bostadskö, äntligen fått ett förstahandskontrakt. Eller ja, min sambo har.. Men självklart får jag flytta med :)

Den 19e januari så får vi tillgång till vår helt nybyggda tvåa i Mölndals innerstad. Det ska bli så himla skönt att äntligen ha något eget, och äntligen kunna känna att vi kan inreda för att stanna. Det som gör det extra roligt är ju just att den är helt ny också, vitvarorna är helt nya och ingenting har blivit rört.

Jobbigt värre så behöver vi vara ute ur vår nuvarande lägenhet redan den 31e oktober, så där emellan har vi hittat en möblerad lägenhet att hyra. Det är skönt att ha tak över huvudet, men lite jobbigt att behöva flytta våra möbler två gånger på tre månader.. Och mitt upp i det här så ska jag resa till New York och ha praktik på en skola. Hur kul som helst, men det blir ett par kaosartade månader framöver.

Likes

Comments

föräldraskap, Graviditet, Ivf

Igår så var det dags för min infertilitetsutredning på kvinnokliniken här i Göteborg. I och med att jag skulle göra spolning i äggledarna redan nu under första besöket så fick jag ta två tabletter diklofenak en timme innan vi skulle vara där, och sedan tog vi spårvagnen bort.

Efter att vi anmälde mig i kassan så fick vi sitta ner och vänta. Vi hade tid vid 8.00 och sådär 15 min sent kommer läkaren... Jag var lite nervös just över att det skulle vara en man, och det blev inte direkt bättre av att träffa honom. Först 15 min sen, och sedan ett väldigt trött bemötande.. Fick frågor angående min hälsoblankett och lite om vår situation. Kändes som att det var meningen att jag skulle veta mer om allt än vad jag gjorde.

Efter en liten förvirrad frågestund så var det dags för gynundersökning och spolning. Det hela var ganska så smärtfritt och de gjorde ultraljud och kollade äggstockarna/äggledarna. Allting såg fint ut och det var väldigt skönt att få veta. Vätskan kunde passera och äggblåsor fanns.

Fick sedan sitta ner i väntrummet igen och sedan var det dags för blodprover. Jag är normalt sett känslig för nålar och inte minst för blod, men det gick bra även om jag tyckte att dem tog lite väl mycket blod.. haha

Provsvaren tar ungefär en vecka och sedan skickar läkaren resultaten till Sahlgrenska. Så, nu är det bara att vänta och vänta.. :)

Likes

Comments

Idag är det lite tyngre än vanligt.. Jag är sjuk, mensen kommit och bebis känns så himla långt bort. Det är en deppig dag helt enkelt! Jag är arg på min sambo som inte kände sig redo tidigare, arg på vården och på de långa väntetiderna..

Jag är orolig för att det inte kommer att fungera direkt, att det aldrig kommer att bli en bebis och att kön aldrig ska ta slut.

Jag kanske är konstig som oroar mig innan vi ens har satt igång, men det gör jag. Jag har velat det här och längtat så himla länge nu.. allas resor är olika och det är säkert hundra gånger så mer jobbigt för några som har försökt få barn och vet att det är svårt för dem, men jag kan inte jämföra med någon annan.. men min situation känns jobbig för mig.

Jag har en spännande höst framför mig med studier igen, praktik i New York och en eventuell flytt att se framemot.. jag kanske inte kommer kunna fokusera helhjärtat på allt, men jag hoppas att det kommer ta upp såpass mycket av mig tid att tiden går fortare och att jag kanske inte tänker så mycket på det.. men det är ju önskedrömmar och vi får se :)

Likes

Comments

​Idag är det två veckor kvar till vårt besök hos kvinnokliniken och start för vår resa mot ett barn. 

Pratade med kliniken tidigare om hur det kommer att se ut under besöken och hur många som behövs. Normalt sett så är det två besök, under första besöket så tar de blodprover och så blir det en gyn undersökning.. och under andra besöket så gör dem en spolning i äggledarna. Spolning måste göras mellan dag 7 och dag 12 i menscykeln, och eftersom att jag kommer att vara på dag 9 i min cykel under första försöket så kommer de göra allt redan då. Alltså kommer det bara behövas ett besök för mig, så länge allt ser bra ut. Det gör mig så himla glad att det inte kommer att behövas mer än så och att remissen kan skickas till Sahlgrenska sedan. 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi skickat en egen vårdbegäran till Sahlgrenska också, och då vi inte har hört något ifrån dem så ringde jag innan idag för att berätta att vi ska till kvinnokliniken om två veckor. Fick då prata med en som har hand om remisserna och vår remiss kommer att ligga kvar i kön, och den remissen från kvinnokliniken kommer då att komplettera den. Det här innebär då att vår remiss räknas från inkommande av vårdbegäran som de fick i början av juli.. Jag fick också höra att kön numera är 8 månader och inte 7 månader som det var senast jag pratade med dem och jag är så glad att remissen kommer att räknas från juli och inte september.

Jag frågade hur det funkade med vårdgarantin och de har möjlighet att skicka folk till Linköping om man vill utnyttja den, och dem betalar resväg osv.. men de kunde inte svara på hur det skulle bli för oss som har spermier nedfrysta hos dem på Sahlgrenska utan rådde mig att återkomma och prata med någon barnmorska. 

Vi har nämligen tidigare fått den infon att de har möjlighet att flytta spermierna, men bara en väldigt kort bit då de är väldigt känsliga så det känns som att Linköping är uteslutet för vår del, men funderar på om dem ändå inte är skyldiga att hjälpa oss på Sahlgrenska då. Jag ska ringa dem efter mitt besök på kvinnokliniken så vi får se vad dem säger då.

Likes

Comments

Ivf, Graviditet, föräldraskap

I början av juni så ringde jag kvinnokliniken här i Göteborg för att boka in en infertilitetsutredning för mig och fick en tid 30 augusti. Just då kändes det nära i tiden, men redan efter några dagar så kändes det istället tvärtom. Jag vill ju komma igång så fort som möjligt och två och en halv månad känns otroligt länge då det sedan är ytterligare sju månader efter det till behandling.

Ringde till reproduktionsmedicin på Sahlgrenska för att se om vi kunde gå någon annan väg eller om det fanns något sätt att korta ner den totala väntetiden för ivf. Antingen så kan man skicka en egen vårdbegäran till Sahlgrenska och då är det till just utredning, eller boka tid hos kvinnokliniken och vi kom då fram till att det antagligen skulle gå fortare med kvinnokliniken då vi redan fått en tid till dem.

Efter att ha pratat mer om det så bestämde vi oss också för att skicka in en egen vårdbegäran till Sahlgrenska ifall det skulle dyka upp någon tid innan vår bokade på kvinnokliniken och idag kom det en bekräftelse på att vår remiss kommit in! :)

Så nu får vi se om det blir kvinnokliniken 30 augusti eller om vi har tur att få komma in till Sahlgrenska innan det, sedan är vi på god väg mot behandling :D

Likes

Comments

föräldraskap, Graviditet

Hos mig så har barnlängtan alltid varit stor och jag har känt mig redo i flera år. Däremot så har min sambo inte haft samma längtan som jag har haft och ville inte alls ha barn innan vi träffades. Vi har haft många samtal om ämnet och min sambo ändrade åsikt till att vilja ha barn, om det var med mig.

Vi blev vid ett tillfälle för tre år sedan gravida av misstag, vi skyddade oss men jag blev gravid trots ppiller. Jag blev jätteglad, men samtidigt så var det helt fel tidpunkt för oss båda. Min sambo hade inget fast jobb, och jag hade precis fått en anställning.. Vår ekonomi var i botten och på det så hyrde vi en lägenhet i andrahand och visste att vi inte kunde få bo kvar såpass länge. Det fanns ingen möjlighet för oss att kunna behålla barnet och vi blev då tvungna till att ta det jobbiga beslutet om abort. Det var väldigt tidigt i graviditeten, men det gjorde lika ont för det. Allt det här hände innan jag fick veta om min sambos könsdysfori och jag vet faktiskt inte vilket beslut jag hade tagit om jag hade vetat om det innan aborten. För min sambos skull så var det väl ändå det bästa alternativet då det är väldigt jobbigt och påfrestande att gå igenom en könskorrigering och att det antagligen inte hade blivit något om ett barn hade varit med i bilden.

Sedan dagen jag fick veta om min sambos könsdysfori så har mitt största problem och rädsla med det varit hur det nu skulle bli med barn. Innan så hade vi sagt att vi skulle vänta med barn något år efter aborten tills att vi kände oss redo pengamässigt och hade en stabil grund att stå på. Nu omkullkastades alla de planerna av mediciner som skulle göra min sambo steril och hormoner som vi inte visste hur dem skulle påverka henne psykiskt. Alla personer som går från man till kvinna har möjlighet att frysa in spermier för att ha möjlighet att få barn i framtiden och eftersom att vi båda ville ha barn va det ingen fråga om saken. Under en lång tid i början så var jag väldigt ledsen över att inte kunna få barn på "normalt" sätt då min sambo inte mådde bra och inte kände sig redo att skaffa barn innan könskorrigeringen utan ville vänta ett tag för att se hur behandlingen påverkade henne. Det kunde jag förstå och var tvungen att respektera. Men det hindrade inte mig från att vara förtvivlad och ledsen över min bebissituation. Jag ville ju ha barn innan, jag ville försöka innan medicinerna kom.. Dels för att jag ville gå igenom hela processen med att skapa ett barn hemma, men också för att jag främst var rädd att ivf inte skulle fungera och att spermierna inte ska klara upptiningen eller att min kropp ska stöta bort embryona. Det är jag fortfarande rädd för. Sen är det ju också det här med fler än ett barn. Jag har alltid velat ha en stor familj. Nu är jag ganska så säker på att det inte kommer att bli så. Landstinget hjälper till med ett gemensamt barn och inte något mer. Får vi däremot embryon över som kan frysas in så kan vi använda de till ett självkostnadspris längre fram för syskonförsök. Man vill ju så himla gärna att det ska fungera och bli så, men det finns ju inga som helst garantier.

Min sambo är så säker på att allt kommer att fungera, men jag är inte det. Kanske för att jag vill det så himla mycket.

Nu när min sambo har börjat ta hormoner så har jag väl nästan förlikat mig vid tanken på ivf och det känns mer ok nu att det får bli på det sättet. Jag har mått väldigt dåligt över det här då jag så gärna vill ha barn, gärna igår. Det börjar kännas bättre nu, dels för att min sambo mår bättre och har börjat med hormonbehandling, men också för att hon tillslut känner sig redo för barn. Innan så oroade hon sig så väldigt mycket över hormonbehandlingen och ville bara att det skulle komma igång.. Nu har det kommit igång och oron har släppt. Nu är hon redo för barn och jag kunde inte vara mer glad.

Det som nu upptar våra och mina tankar är nästa steg mot ett barn. En lång väntan mot en ivf- behandling och de små spermierna som ligger nedfrysta. Här i Göteborg så är ivf kön ungefär 7 månader lång. 7 månader... nästan en hel graviditet, en hel evighet. Och på det så behöver vi gå samma väg som alla andra som söker för ofrivillig barnlöshet, min sambos utredning är klar och spermier är nedfrusna.. men jag behöver också genomgå en utredning.

I början av sommaren så ringde jag kvinnokliniken och fick en tid i slutet av augusti. Då ska jag ta blodprover och så ska de kolla min livmoder och eventuellt spola mina äggledare. Det är skönt att de kollar så att allt ser bra ut, men allt tar ju så himla lång tid... och jag måste gå dit för att få en direktremiss till ivf. Men, när man väntar på något gott...

Likes

Comments

Ivf

Mitt namn är Camilla, jag är 27 år och bor i Göteborg tillsammans med min sambo och våra två katter Leia och Indy. Jag träffade min sambo/partner för 4 år sedan och blev då kär i en väldigt charmig kille och sedan tog det inte lång tid innan vi blev tillsammans och tids nog även flyttade ihop. För två år sedan kom det dock fram att killen jag blivit kär i inte alls kände sig som en han inombords och idag är min kärlek på god väg att fullfölja sin könskorrigering till den tjej hon verkligen är.

Men drömmen om att bli mamma och få en familj gick från en självklarhet till att bli lite mer komplicerad. Som för andra samkönade par är det IVF som gäller för oss. Skillnaden här är att vi kan få barn som både är mina och min sambos biologiska. Vi har spermier nedfrysta och nu är vi redo att använda dem och utöka vår familj med barnleenden och skratt. Så i augusti startar vår resa med en utredning för mig och sedan vidare mot ivf och förhoppningsvis bebis.

Likes

Comments