Header

Hei alle!
Endelig har jeg fått tid med å skrive om ups and downs i 2017 punktvis

Hva var årets høydepunkt?
Oj, vanskelig! Men jeg må nok si CIC1* med Madde i Hovdala. Ikke bare at det var var internasjonal start, men lagånden med det norske landslaget og endelig møte noen nordmenn 😊🇳🇴. Annicken og Anne Britt hadde med seg totalt fem poser Smash, verdens beste sjokolade 🍫

Og årets downs?
Der må jeg si den egentlige int. starten i Kalundborg og at Selfie ikke var fresh for sesongstarten. Dessverre så fikk ikke jeg hjelp av den personen som skulle hjelp meg på framhoppningen, og var plutselig MIA. Så fikk ikke hoppet det jeg skulle og resten av historien vet de fleste 🙈.

Har jeg lært meg noe nytt!
Ja, jeg kan kjøre traktor! Jeg jobbet litt på Løberød Hästklinik for Staffan og Lisa, og Staffan syns det var på høytid at norbaggan skulle lære seg å kjøre traktor. En gammal rustholk så vi kunne kjøre over banen i ridehuset. Tror Staffan og Josse syns jeg var bare sååå rar, jeg satt (les ristet) i traktoren og gapskratta🙈. Jeg har alltid bodd i byen så dette var helt ut av min komfortsone, men kjempe gøy.
Men så skulle Josse kjøre også og Staffan sa jeg skulle bremse, så ble han litt stressa når jeg spurte åssen jeg gjør det 😂

Årets overraskelse
Carmen is back🙈. Jeg og Håvard har kjøpt tilbake Carmen, og bedekket henne med Tobajo Picez. Så rundt 5 april kommer en ny verdensener 🐴🌟🐴

Største utfordringen
Begynne å jobbe som vet.assistent etter 8 år som tollspeditør. Det var så mye som jeg hadde glemt fra da jeg jobbet på Bjerke og Momarken. Og alle som kjenner meg vet at jeg er perfeksjonist og blir skikkelig sur når jeg ikke får til på første forsøk.
Det, høyt arbeidstempo, norbaggan som ikke skjønner skånske dialekter og helt andre rutiner enn hva jeg var vant med var en utfordring.
For eksempel så sa Staffan at vi skulle klippe. Hva kommer jeg med? Saks så klart. Men det var feil, for det var jo barbermaskinen han spurte om🙈. Lost in translation eller blondmoment 😂.
Jeg syns de har vært tålmodige med meg og cred til Josse 😍

Beste roadtrip
Det var da jeg og Eva skulle til Kalundborg 😂

Mest triste?
Da jeg leverte Selfie for scintigrafi på Høygaards Hestehospital i Danmark. Det å kjøre fra henne og hun sto helt alene i spesialstallen, så ble jeg helt knust. Så jeg ringte til Håvard og klarte nesten ikke å prate for tårene bare rant. Men verdens beste Håvard kjenner meg så godt å vet hvordan han skal få meg på andre tanker❤️.
Og igjen begynte jeg å gråte da jeg skulle hente henne og hun knegget med en gang hun så meg 😍

Viktige personer dette året
Ninna:
Som de fleste sikkert har fått med seg så har ikke alt gått etter planen. Løfter som ikke holdes og mer eller mindre utfrysning. At man ikke blir sagt i fra om treninger og ser andre har trent på Facebook, ikke svarer på SMS/tlf, og man er kun bra nok når det trengs hjelp. Da har det vært en veldig trygghet å ha Ninna som en jeg kan prate med sånt om, som har erfaring fra hesteverden på godt og vondt, og setter ting i perspektiv og vil hjelpe til å finne en løsning. Og takket være henne har jeg også blitt bedre i dressuren og mykere ridning. Men bedre skal det bli
Josse: hva kan man si. Hun er bare helt fantastisk i jobben sin 💪🏻. Men hun har også vært en god venn og vi hjalp hverandre så vi kunne dra på stevner/treninger
Håvard og Pappa
Som ikke gir opp og støtter i alt det måtte være

Nye egenskaper
Jeg har blitt flinkere og ikke stresse meg opp av uforutsette ting som kan skje og tar det som det kommer. Men har også utviklet meg mentalt sterkere å takle nederlag

Årets opptur:
Selfie 7. Plass i Hermanstorp ❤️

Dette er oppdateringen for 2017 og sier velkommen 2018. Bring it on 🐴💪🏻🌟

Xoxo Carro og havremoppene

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 37 Lesere

Likes

Comments

Første året i Skåne har gått og hvilket år det har vært på godt og vondt

De fleste har sikkert skjønt at jeg kommer til å fortsette med å være her i Skåne, og jeg var også klar over at et år bare blir fort kort. Det har tatt tid å komme inn i en ny og annerledes ridestil, nye rutiner med hestene og ikke minst den mentale biten for rytteren!

Selfie får nesten få en egen blogg, men kort fortalt så var hun halt på en kontroll hos Staffan Lidbeck. Vi kunne ikke lokalisere hvor halten kom fra der vi bedøvde hele venstre fra hovled til skulder og kunne ikke finne noe på røntgen eller ultralyd. Deretter bestemte vi oss for scintigrafi på Højgård Hestehospital i Danmark der det blant var utslag for hovled og meta carpus( skinnbenet), men INTENST på en tann. Høyre siden øverst, tanna som er rett bak bittet. Dermed ble det operasjon hos Palle Brink og en lang rehab, så var jeg heldig så kanskje kunne jeg få med høstsesongen. Og det fikk vi :). Vi avsluttet sesongen med en plassering i Hermanstorp der hun sluttet på sin dressurstraff. Så hun har ikke fått så mye vinterhvile, er blir det fullt fokus for neste sesong! Dette er en hest jeg har stor tro på og gleder meg til å utvikle henne videre

Madde, skal ikke glemme Madde! Dette skulle bli var første internasjonale sesong og jeg fikk fokusert mye med henne med tanke på at jeg bare hadde en hest å ri. Men jeg var veldig heldig som hadde Cravall i stallen min fram til han ble solgt. For en fin hest som lærte meg mye på så kort tid, til de perfekte eierne kom :)

Denne sesongen med Madde har vært utrolig lærerikt og gøy! Selv om noen ting kunne vært bedre, så syns jeg vi har utviklet oss og hun gir meg en god følelse i terrengen. Selvom plasseringene ikke har vært der i år, foruten showklassen i Kalundborg der hun ble nr 4!, så har hun bevist at hun klarer en internasjonal start. Da tenker jeg mer på at hun er fokusert på oppgaven og ikke alt rundt omkring seg som hun kunne være før. I Hovdala var hun bare helt fantastisk, der det blant annet var en åpen spiss som stod "mot publikum" som hun kanskje kunne ha tittet litt ekstra på. Men hun var så fokusert på oppgeven så irriterende at rytteren slurvet til vannet! Og etter den internajsonale starte så ga det en ekstra kick, alle folk som man både kjenner og ikke kjenner står og heier på deg i terrengen og heier deg frem til mål. En fantastisk følelse, magiskt!

Fortsatt favorittbildet mitt <3

Så litt rart å tenke at dette er antakeligvis siste sesongen for Madde for en stund. Jeg har lovt min veterinær i Norge Birgitte Myhre at jeg skulle betekke Madde før hun ble 12. Vel, tia går veldig fort og neste år er hun jo 12.......og jeg føler også at hun har bevist at hun er en hest med et stort hjerte og en xc maskin og hun "behøver ikke bevise mer". Timingen er også bra, for da kan jeg ha fullt fokus på Selfie sin sesong og de andre hestene som jeg har begynt å ri og har til salgs, eget oppdrett og starte et eget firma. Så, over til det store spørsmålet; hvilken hingst skal jeg bruke på Madde? Jeg har selvfølgelig tenkt på Tobajo Picez, men jeg tror dessverre føllet kan bli litt liten siden Madde er jo bare knappe 162cm ( da er hun målt på en god dag:)). Valget står mellom Contendro 1 og Chris Burton sin hingst Caliber Royale. Så pr dags dato så sier magefølelsen min Caliber Royale.

Her er link: https://www.an-eventful-life.com.au/eventing-news/caliber-royale


Og video : https://www.an-eventful-life.com.au/ride/christopher-burton-cyprian-south-england-2016-2


Forrige uke rakk jeg også å dra hjem en tur, har jo ikke vært hjemme på et helt år så det var jammen i meg på tide. Var sååååå koselig å treffe familie, venner og kollegaer og ikke minst Håvard <3. Må innrømme jeg fikk hjemmlengsel, dagene i Skåne har vært så fulle så man får ikke helt tid til å savne ting og folk. Men jeg skjønte også hvorfor jeg dro, og da er det i orden å ha den hjemmlengselen. Det viktigste er hvor jeg får best trening og mulighet å hevde meg og der jeg får best sportslig for meg og hestene. Og det er ingen tvil, Skåne. Her har du alt for å bli virkelig god. Selvsagt hadde ting kanskje vært enklere om Håvard også var her nede, men vi tar et år av gangen og ser ann. Sånn som det har vært nå har fungert, men vi har jo vært flinke på å være sammen når han først er i Skåne og at jeg planlegger treningen at hestene kan få en lettere mosjon når han er her.

Som sagt så har det vært et lærerikt år både på godt og vondt. Jeg har fått et litt annet syn på hesteverden, det er en tøff business som ikke er for alle. En dag er man in og en dag er man ut. Man kan også ha uflaks med at en hest er skadet eller et stevne ikke går som planlagt pga uflaks, lite rutine eller kommunikasjonssvikt med de som man skal ha med som hjelp på stevne. Klart det tar på, men en viktig ting som jeg har lært meg er å bli ferdig med det som skjedde, analyser hva som skjedde og evt justerer til neste stevne også glemmer man den dårlige dagen på jobben!

Klart har jeg også møtt folk som jeg trodde jeg kunne ha med i teamet og være en del av opplegget og selv være en del av det. Men dessverre så møter man folk som viser seg ikke passer inn i mitt treningsopplegg og hvordan jeg vil at folk skal være som person. Som sagt, en dag er man in og en annen dag ut og kjappe med å stikke deg i ryggen. Der syns jeg også har utviklet at istedenfor at jeg blir skikkelig forbanna og skjeller ut folk så tar jeg heller en time out. Da får jeg tenkt hva som har skjedd, hvilke valgmuligheter har jeg og kommer fram til en fornuftig løsning (les tar en prat med Håvard og deretter en tur med Eddie). Kanskje til og med en bedre også :)

 Men jeg har jo også møtt nye mennesker og gode venner og samarbeidspartnere. Jeg står i en veldig fin stall på Stall Equiteza drevet av Theresia Nilsson. En super kul familie som er driftige og har en ståpåvilje som smitter veldig. Her har vi alt vi trenger, et lite ridehus på 15ish X30, fin utebane, store fine åpne bokser, felt man kan ri på når det ikke er sådd. Er noen på utkikk etter xc emner så har hun veldig fine unghester som er verdt å ta en titt på :). Thessan som hun også bli kalt er også hovslager til hestene mine og er super duktig!

I tillegg så har jeg og Ninna inngått et lite samarbeid. Ninna Stumpe Swab er min dressurtrener og har virkelig endret ridningen min så i vinter skal vi virkelig trene på dressur og få det enda bedre. Her har jeg også begynt å ri på en hest som heter IQ, som vi håper kan bli en feltritthest og Manoushe er to år nå og holder på å saltemmes. Veldig fine hester. I tillegg så har jeg Birk som også er til salgs. Så er noen på utkikk etter en dressurhest som også kan hoppe, send pm:).


Så Ninna har jeg i dressur og i år ar det kommet to nye trenere som jeg kommer til å trene så mye jeg kan for. Ragnar Bengtsson i hoppning: Trener og tidligere forbundskaptein i både feltritt og sprang, hovedkordinator for H&Ms satsning på Malin Baryard og Peder Fredricson. Han minner meg veldig mye og Esben som jeg trente for da jeg bodde i Norge. Utrolig godt øye for hver eneste detalj både hest og rytter!

Piia Pantsu er også en trener som jeg vil trene mer for, hun var helt fantastisk i Hovdala og hun hjelpte også med forberedelsene til Hovdala.

De tre trenerne syns jeg har lik stil i å undervise, detaljene og også de tre som er enige hva jeg er god på og hva jeg må trene enda mer på for å bli enda bedre


Også håper jeg også at det kommer til å være treninger i Kalundborg hos Stald Jørgensen. Veldig fin terrengbane som er verdt å dra og trene på

So far so good! Jeg får være flinkere og oppdatere mer så det ikke blir så mye lesing.

God natt!


XOXO Carro!

  • 107 Lesere

Likes

Comments

Nå som jeg snart har vært her et år, så er det noen tips jeg kan dele som har både med hest og helt vanligdagse ting å gjøre om det er flere norbaggar som har tenkt å flytte ned hit

1: Været her nede kan skifte veldig fort fra strålende sol til styrtregn og storm. Så da er det viktig med en jakke som er både vindtett og regntett. Overtrekks bukser som er vanntett og gjerne handsker som er både for vind og regn

Som på bildet under minus rosetten og lunchen min :)

2. Ha alltid ekstra ridebukse, undertøy, sokker og superundertøy om det plutselig skulle regne og du har glømt å kle deg etter tips nr 1


3: Leppomade er et måste! Det er også håndkrem og ansiktsservitetter

4: Hjemme er vi vane med at traktorer kjører til siden for å slippe fram trafikken. Ikke her, helt omvendt! Så du behøver ikke tute og vifte med fingern om de ikke gjør det her. Traktor tuller vi ikke med. Du vet du er på landet når de kjører med traktor for å handle på ICA og kjøpe Trisslodd på bensinstasjonen ( her nede heter det Macen)

5: Er helt xc bane tips. Lasse sier at jeg skal gå banen til xc som jeg har ridd etter at alle har ridd terrengen. Hvorfor? For å se hvor avsprangspunktet og landningspunktet er på hvert hinder, spesielt kombinasjoner og linjer.

For noen ganger kan man ikke se seg blind på en bestemt avstand mello to hinder, sprangen må man gjøre det. Men da har man ikke ofte kupert terreng som det ofte er i terrengen, og det har vært veldig nyttig og se hvor hestene har satset og landet. men også for å sjekke stemte det jeg skrittet opp i det praktiske og evt funket det.

Som for eksempel på dette bildet av den røde oxeren. Ser man den på midten tenker man wow denne er stor! på høyre til bildet ser man avsprangspunktet til oxeren, noen er nærme og noen langt i fra. Men de fleste har tatt av i midten som også stemmer med høyden på hinderet som her er 1,10. I teorien skal hestens avstandspunkt være likt med høyden på hinderet.

Ser man på bildet til venstre er landingspunktet som er så og si veldig jevn. Men en veldig fin måte å gå banen på, for ofte syns man kanskje at noen hinder er store og heftige, Ser man hinderet som man gjør på midten og gjør analysen som jeg har gjort ovenfor så er det egentlig ikke så ille. Man kan faktisk komme i en god framover galopp på et sånt hinder, blir fort at man korrigerer for mye og plukker bort galoppen og mister tid og et godt sprang
Det er vel de viktigste tipsene jeg har og komme med så langt :)


Håper de kan komme til nytte :)

xoxo Carro

  • 117 Lesere

Likes

Comments

Ser at bloggen har lidd sin nød og vært altfor dårlig med oppdateringer. Det får det bli en skjerpings på , så her kommer en kort oppdatering av sesongen så langt

Madde:

Vært veldig fornøyd med sesongstarten hennes, hun begynner å bli stabil i CNC* og hvilken terrengmaskin hun har blitt. Eller det har hun jo egentlig alltid vært, men nå kjenner man de små detaljene som man alltid finpusser på begynner å falle på plass. Så etter at vi har gjort bra starter i CNC* så var det på tide med den internasjonale debuten CCI*. Dressuren var litt bob bob og vet at hun kan bedre. Hun var litt spent inne på banen, men hun gjorde så godt hun kunne. Syns dommerne dømte veldig strengt og det var ikke bare jeg som var misfornøyd med bedømning. Men det får man ikke gjort så mye med, dømt er dømt!

Så nå så vi framover til terrengen som var bra bygd og bød på flere strekker der man kunne galoppere på så denne banen passet perfekt. Værgudene var ikke akkurat på vår side, så istedenfor terreng på lørdag så ble det hoppning på lørdag istedenfor. Oppvarmingen var ikke helt optimalt som den pleide å være, og det syntes også. Vi hadde kommet halveis og var på vei til en kombinasjon rekk - oxer. Det var bølgehinder i midten på begge hindrene og litt sol som skinte på hinderet, og på en slik kombinasjon vil jeg gjerne komme med bra galopp og trykk i sjenklene så det ikke skulle bli langt til oxer siden hun kan bli litt forsiktig. Dessverre ville Madde ta en ekstra titt og da var jeg allerede på vei over hinderet og ramla :(. Veldig irriterende rytterfeil! Men jeg kan ikke være misfornøyd, alle de andre stevnene har gått bra og vi har begynte å få til mye ting så et stevne som ikke helt går vår vei kan jeg leve med.

Neste stevne skulle vært i København, men dessverre så har Madde gjort et eller annet i hagen. Jeg tror hun har lekt litt heftig med kompisene sine og ramla. Hun er ganske hoven på selve muskelen under bakkne og rett under har hun fått en litt stygg kutt. Så fram til det får hun hvile og få en mini break

Selfie

Men når en hest er ute av gamet, så kommer en annen hest inn. ENDELIG er Selfie i gang <3

Hun vært halt på vf som har vært både røntget, ultralyd, bedøvninger uten å finne hvor haltheten kommer fra, så da ble det scintigrafi i Danmark. Da blir hesten tilført et radioaktivt isotop og er det en betennelse eller fraktur som vil de ta opp dette isotopet. I følge scintigrafiet fant de økt opptak av isotopet i hovbenet og skinnebenet, men intenst ved tann 106, dvs høyre tand øverst rett før bittet. Så nye røntgen bilder ble tatt av tanna som vi mailet til Palle Brink som sa at denne tanna må opereres bort. Den var helt råtten og Palle kunne ikke forstå åssen jeg hadde klart å ri hesten uten at den hadde gått på to ben

Operasjonen er vellykket og rehabtreningen har gått bra. Fokuset har vært å ha henne rett, hun har hatt en tendens å gå skjevt på høyre hånd, kanskje det har ligget litt i at hun har hatt vondt i tanna og lagt til seg en bevegelsesmønster som ikke er normal. Og tenker jeg etter så har hun faktisk vært sterkere i munnen på høyre side. Det har tatt tid og trene bort dette, men haltheten begynner å blir mindre og da har jeg også økt mengdetreningen så det har trengt litt tid. Det er nok den første haltheten jeg har hatt der man må ri bort haltheten.

Sist lørdag var vi på terrengtrening for Lasse, jeg var jo veldig spent! Og ja, hun syns det var på tide å komme tilbake, var taggad uten å eksplodere. Hadde veldig fine runde sprang, og hoppet sunken road, stort uthopp vann og de to stokkene på bakketoppen uten problem. Det kjentes ikke ut som hun har vært ute av treningen så lenge som hun har vært, og det gir en bra feeling

Så første start på henne blir på Flyinges terrengstevne i midten av juli, så vi er veldig glade for det gleder oss til det


Carmen

Japp dere leste riktig, Carmen er tilbake. Dessverre fikk hun nye pålagringer i hasen der hun tidligere har spatt og de nye eierne skulle begynne å bråke til tross for at jeg har spilt med åpne kort. Så da valgte jeg og Håvard å kjøpe Carmen tilbake og skal nyte tiden framover som avelshoppe. Det var litt tidligere planlagt å begynne med det, men nå er vi i gang med egen oppdrett. Og ikke overraskende nok så valgte vi Tobajo Picez. Jeg har selv stått på nabostallen og sett hvordan både han og avkommene er. Så med god ridbarhet og bra temperamang syntes vi dette er det beste for Carmen. Så nå er hun drektig og skal på 90 dagers kontroll i august et sted. Veldig spennende, Håvard har sett for seg at det kommer til å bli en flott dressurhest. Carmen er som de fleste vet favortittjenta til Håvard og elsker traven (spesielt mellomtraven/økt trav) hennes. Vel, det er jo feltritt vi holder på med, men tiden får vise:) Spennende skal det bli og veldig spent hvilken farge det blir

Birk

Dette er en spennende hest som jeg har til salg. Han ble ridd inn i fjor og har ikke gjort så mye, men veldig fin hest

Født i 2011 der han har pappa som Blue Hors Don Romantic, mor Her Majesty og morfor Metall. Veldig fine gangarter og kan faktisk hoppe. Kan nok bli en fin allroundhest/feltritthest. Så er det noen som er på utkikk etter en fin hest å utvikle så ta kontakt. Skal også få tatt bilder og laget en video snart :)

Meg:

Det er en del som skjer, positive ting altså:). Men alt er ikke helt offisielt enda, så mer info kommer

XOXO Carro og hestusene <3

  • 145 Lesere

Likes

Comments

Som de fleste vet så står jeg og hestene i Skatteberga i Flyinge som tidligere var stallen til Lasse da han var aktiv rytter. Vi leier fire bokser nå der mine to egne står, Cravall som er til salgs og nå nylig ble det en boks til ledig. Tanken er å ta inn en hest til for salg, tilridning eller trening. Så er det noen interiserte så ikke nøl med å ta kontakt 😁
Så har vi også killarna til Lasse og Ninna som har rukket å bli to år, som står i to utebokser til stallen og kan gå rett ut til padokken sin

Disse fire boksene er i en egen avdeling, store bokser med vindu. Her fores frokost mellom 7 og 8, der de får kraftfôr inne og frokosthøy ute. Senere er det lunch høy mellom 12 og 13. Innslipp ved 16:30-17:00 der de får kraftfôr og høy, og ved kvelden får de mash og høy. Syns det har fungert bena, og spesielt som Madde som både er kresen og ikke spiser fort. Så da har det funket bra og heller fore ofte og lite. En annen ti g jeg syns er viktig er at de ikke får en kjempe måltid på kvelden, så derfor har jeg valgt å gi de heller mash

Her er grooming corner der de nødvendigste tingene er tilgjengelig nærme

Som man kan se så er utepadokkene gigantiske, og alle hestene går sammen. Her går de ute så lenge de vil noe som jeg syns er viktig for å ha glade hester. Madde har jo som kjent kissing spines og da er det ekstra viktig at hun ikke står så mye stille og heller er i rørelse. Og hestene kan få lov å være hester

Ridebane har vi ikke, men vi har et stort felt der vi kan ri. Jeg er såpass heldig at det er skritteavstand til terrengbanen til Ted og har ridehuskort hos Ted og Pernillas fantastiske fine ridehus. Mye turmuligheter er det også og lett med roadwork 💪🏻. Også har vi en rundpadokk der man kan longere hestene

Sånn ser det ut hos oss 😊

Xoxo Carro og hestene

  • 199 Lesere

Likes

Comments

Ser at det går litt for lang tid mellom innleggene så nå er det skjerpings 🤛🏻

Forrige helg så var jeg og Madde en tur i Kalundborg hos Stald Jørgensen 🇩🇰. Lørdag hadde vi terreng trening på utebanen deres. Fantastisk fin ridebane med fiberbunn, vannkompleks, bank, coffin og andre terrenghinder. Perfekt for å trene på mer tekniske linjer i vintertreningen, noe som jeg og Madde må terpe på så vi kan klatre oppover i klassene. Madde var rett så ivrig og ambisiøs til å begynne med, men på slutten av timen så hadde hun fått landet litt mer på jorden med alle fire bena og hoppet virkelig godt på litt mer avanserte linjer. Eller rettelse, det gjaldt ikke bare Madde men rytter også 😁

Søndag var det tid for showklasse der vi hadde meldt oss på H100 og her var det vinn eller forsvinn attityde vi kjørte på 😁. Terrengrunden 1 fase var hun helt super 🌟 hun var med meg hele tiden og jaktet på hindrene så vi gjorde det veldig bra i fase 1 så i fase 2 /omhoppningen var vi klare for å satse alt. Men her var det også tre vanlige spranghinder og to terrenghinder. Så utfordringen var å få Madde til hoppgalopp og ikke terrenggalopp 😁. Og planen funket helt fint til nest siste hinder der jeg var litt ivrig og tok av for tidlig så hun ble flat og rev bommen. Så veldig ergerlig med den rytterfeilen men Madde fikk vist hvilken stjernehest hun er ❤.
Men det viste seg at siden vi gjorde det såpass godt i fase 1 så holdt det faktisk til en 5 plass ✌🏻🍾🐴🌟, synd at jeg gikk glipp av premieutdeling til hest 😔 jeg og Madde ruslet tilbake til stallen som lå 300 m unna og koste med litt lunsj ( les mash til Madde med masse gulerøtter, eple, tilskudd for å ta bort muskelstivhet, salt, elektrolytisk mens jeg en tør rundstykke 😂)Apropå å ikke møte opp til premieutdeling siden man ikke tror det skulle holde til plassering, så minner det meg om et annet stevne der jeg også holdt på å gjøre samme feilen. Det var Maddes 2 gang å starte H90 hos Stine Skedsmo der jeg selv syns jeg gjorde en skitt dårlig dressur, feilfri sprang og feilfri i terreng både på tid og hinder. Hadde lastet på og var klar for å dra, men skulle bare til kafeterian å kjøpe kaffe på hjemveien......heldigvis henta Heidi meg og lurte på om jeg kom til premieutdelingen, de venta på meg. Hæ? Serr? Okay, tenkte jeg. Så kommer pappa løpende for å hindre at jeg skulle kjøre hjem, for jeg hadde vunnet klassen! Hæ, sa pappa også. Pappa skulle visst bare sjekke resultatlista som hang på sekreteriatet før han skulle kjøre hjemover, og så snill som han var så hadde han begynt på bånn av listen for å lete etter meg......takk for det! Så skjønte han ingenting, for han fant meg ikke med en gang for jeg pleier å være på den nederste delen av lista ( bare fordi dressuren det er ikke helt vår greie 😁, resten dritt gode 😁🌟). Stakkars gamle faren min, fikk jo nesten hjerteinfarkt da han så meg på toppen 😂

Men tilbake til det jeg egentlig skrev om! Kan absolutt anbefale dette, bra arrangert, trivelige folk god mat og drikke. Så håper det kommer flere nordmenn på dette. Neste mulighet er 18-19 mars så meld på 💪🏻.

Har jo også lovet et blogginnlegg om Selfie og tanna, det kommer ✌🏻. Men nå skal det plugges program, imorgen er det dressurtrening for Ninna der vi skal ri programmet til Tågarp. Ikke lenge igjen til sesongstart

Kramis Carro og Madde 👏🏻

  • 174 Lesere

Likes

Comments

Denne helgen var det treningshelg hos Stald Jørgensen med Lasse og Kicki Klingspor. Lasse hadde sprang, terreng og markarbeide, mens Kicki hadde dressur og programriding. Denne gangen var det jeg med Madde og Louise med Poker

Hestene var fantastisk fine og kjempet gjennom helgen. Lørdag stod terreng på morgenen, så utrolig gøy! Veldig gøy å trene på en fin utebane med alle slags hinder og linjer å trene. Til og med bankett og vannhinder finns også der

Senere ble det hopp på kvelden der vi trente på linjer og styrketrening med en trekombinasjon der vi først skulle trave inn i serien. Så her fikk hestene jobbet på 💪🏻

På søndag var det dressurpass for Kicki og fikk mye bra tilbakemeldinger og tips til hvordan jeg kan bli enda bedre i dressuren. Og avsluttet dagen med løsgjørende markarbete for Lasse. Madde kjennes veldig fin ut om dagen og begynner å nærme seg toppformen, bare litt detaljer og styrke som skal jobbes mer med i vinter og ikke minst sitsen min. Louise og Poker er på veldig god vei, så de kan bli farlige 😊🌟

Selfie ble i dag kjørt til Højgaards Hestehospital der hun skal på scintigrafi. Fortsatt ikke ren på venstre fram og så langt har vi ikke klart å få bort Halten med vanlig bedøvninger, røntgen og ultralyd ser fint ut. Så da er siste mulighet en scintigrafi som hun skal ha i morgen. Så klart er jeg nervøs, spent og litt redd og jeg vet hun er i gode hender hos dem. Så det skal bli spennende å se om de finner noe, så til tirsdag så kommer hun hjem igjen. Så kryss fingrer, tær og høver for Selfie ❤️🙏🏻.

Likes

Comments

Vi begynte året med to dagers trening for Lasse, denne gangen fikk Madde og Cravall være med der vi trente i det fine ridehuset til Ted og Pernilla

Første dagen var markarbeide og gymnastikkhoppning. vi varmet opp med serpentiner, versader og løsgjørende arbeide med travserier med opphøyde bommer og samme i galopp. Veldig fine øvelser for Madde der man kjente at ved hjelp av versadene så setter hun bakbena mer under seg, jeg kan ri med mer sjenkler og at hun bruker ryggen sin og får en fin galopp. Her må jeg også jobbe mer med og spenne av i skuldrene, for når jeg blir ambisiøs på treningene (både for Lasse og Ninna) så spenner jeg skuldrene og blir stiv. Så leksen er å rulle litt med skuldrene når jeg kjenner at jeg stivner litt til og sukke ut høyt. Det har faktisk hjulpet :). Madde kjentes veldig fin ut resten av treningen, og hoppet avspent og fint som hun gjorde da hun var på topp. Og bare på den lille tiden jeg har hatt på å komme inn i systemet har jeg merket en veldig stor forskjell på Madde, at hun har blitt sterkere og kan også bli mer avspent

Deretter var det Cravall sin tur, her jobbet vi mest med at jeg skal bli vane med galoppen hans og klare å se steg til hinderene. Så her jobbet vi med galoppbommer i volte begge veier og mellom to bommer på fem galoppsteg. Så nå begynner jeg å skjønne litt mer hvordan galoppen skal være i forhold til de andre jeg har :). Så på slutten så hoppet vi litt hinder og han kjennes så fin ut! Til å være en så stor hest så er kan ganske kvikk med framtassene sine :)

Senere var jeg og vi andre som trener for Lasse invitert på middag for å planlegge treninger, sesongen og klubbytte. Nye klubben blir Flyinge Hästsportklub og målet for sesongen ser slik ut

​Så plan A er at (sånn som utviklingen er nå) så skal hun debutere i Baborowko i CIC*. og fram til det så er det selvsagt Tågarp første uken med en H100 og andre uka deres så er det CNC*. Så blir det CNC* på Hermanstorp, evt Gärds.  Så nå skal det jobbes fram til sesonstart.

Mens Selfie skal fortsette i H90 og deretter debutere H100. Har ikke bestemt når eller hvor, men det blir først når hun har fått rutine og kjenner seg trygg på det hun skal gjøre

Selfie har tatt en liten ufrivllig pause, er ikke helt ren i venstre fram og det kan se ut som det kan være muskulært. Så siden det ikke har gått over så fort, så skal jeg på rideprøve i morgen for Staffan og Håkan og heldigvis kommer også Ninna som kjenner både meg og Selfie godt. Hun har kjents fin å ri på , så blir spennende å se hva de kommer til å se i morgen. Men tror ikke det er noe alvorlig så hun kommer fort tilbake

Så mye som skjer i morgen også. og i morgen er det også hopptrening for Lasse også får vi begynne å pakke litt, for vi skal nemlig til Kalundborg denne helgene for å trene :)

Ønsk oss lykke til på rideprøven :)


Carro 

  • 162 Lesere

Likes

Comments

Gud, jeg har vært dårlig på å blogge! Det skal det bli en skjerpings på.

Som de fleste sikkert har fått med seg så har det skjedd en del endringer. Teamkompisen min Klara har flyttet til Kalundborg hos Stald Jørgensen med tre hester, mens jeg har flyttet til en stall i Flyinge som heter Skatteberga (gamle stallen til Lasse :)). Med meg så har jeg så klart Madde og Selfie, men også en tredje hest: Cravall, som er til salgs. En fantastisk fin hest med en utrolig ridbarhet.Men enn så lenge så nyter jeg hver dag på treninger med ham :)

Heldigvis er jeg ikke alene i stallen, jeg har klart å få med meg Louise Fenre. En meget talentfull rytter som går på gymnasiet i Flyinge. Da jeg hørte at hun skulle begynne her nå var jeg ganske rask med å ta en prat med Louise og mor om at de måååå være med på opplegget vårt. Så etter litt overtalelse og at Louise fikk trene for både Ninna og Lasse så var det ikke noe å lure på. Så Louise står også på Skatteberga med sin hest Poker. Louise er også teamrytter hos Camafi Eventing, grattis! 

One big happy family. Virker som hestene trives veldig godt i Skatteberg, ikke så rart når de har giga store paddocker å gå i, kort vei til alt både ridehus og Ted Velanders flotte terrengbane. Gode turmuligheter og galoppjobb. Det har jeg faktisk savnet og ha et sted der man kan gjøre godt galoppjobb. har jeg faktisk ikke hatt siden jeg var oppstallet på Mørk Gård


Årets aller siste terrengtrening var 30 desember (!), for en nordman så er jo det heeeeeeelt sinnsykt at det faktisk er mulig. Da fikk jeg ha med Cravall og dette er første gangen jeg har hoppet med ham i terrengen. Det gikk så fint! Cravall er jo helt det motsatte enn hva jeg er vane med og bli vant med galoppen som han skal ha. Men for en maskin han er og så enkel å ri. Så veldig gøy å avslutte året med en så fin trening

​Det er oppdateringene så langt, men nå skal batteriene lades opp til to dager med trening for Lasse og planering for sesong 2017

Fortsatt godt nyttår :)


Carro :)

  • 199 Lesere

Likes

Comments

Denne uken har gått så utrolig fort, og det er allerede søndag 🤔.

I disse tider er det ganske lugnt, ingen konkurranser for øyeblikket. Så da har man litt tid til å planlegge treningene og se over utstyr til hest og rytter at de er som de skal. Og prøve nye ting, blant annet yoga 🙏🏻.

Jeg, Klara og Karin dro på en prøve på time i yoga om fredag. 1 1/2 time med yoga og stretching 😅. Faktisk ble jeg overrasket hvor krevende det egentlig var og fikk faktisk treningsverk. Men har absolutt kjent i ridningen at det var bra for hoftene mine. Syns vi klarte oss veldig bra, og en ekstra tommel opp for Klara som klarte å gå i bro, for hvis tanten ved siden av henne kunne så skulle hun også klare det 😂.

På lørdag var en fantastisk høstdag🍁🍂. Begynte dagen med at jeg og Klara hoppet litt med hestene hos Lars. Jeg fikk æren og hoppe lille Jacob 🌟. Wow, for en sprettball 😍

Deretter skulle jeg og Lena se på en framtidig stjernehest som er en typisk Carro hest. Wild at Heart åringshingst etter Magic Park og fullblodsmamma. Så utrolig cool og syns han hadde fine gangarter. Det er viktig å holde et våkent øye for gode unghester, så har tatt noen videoer av ham som Lars og Ninna skal få se på. Så får vi se 😊

Er veldig mye annet som også skjer på fronten som jeg har så lyst å dele, men det må nok vente litt 😁. Det er fortsatt ikke helt offisielt og litt små detaljer som skal på plass. Så følg med 😊

Har dere spørsmål om hva de enn måte være så bare spør, eller om det er noe spesielt eller tips om ting jeg kan blogge om

Fortsatt fin søndag

Carro

  • 237 Lesere

Likes

Comments