Likes

Comments

Tjena!
Vi är nu i London och inväntar flyget som går till Stockholm.
Det känns fantastiskt jävla skönt att ha lämnat detta land, vi var verkligen klara i Ghana.
Det har varit en lärorik resa på så många sätt, det blev inte alls så som vi hade tänkt oss, men det blev bra. Vi fick en fantastiskt fin relation med barnen, lärde oss mycket om människor, mötte en helt ny kultur och vi fick verkligen se en annan del av världen. På så sätt blev det som vi hade tänkt oss, allting nytt, spännande, sen kan man tycka vad man vill om kulturen och så men vi fick se nytt, känna på nytt.

Susanna och Tessa driver företaget together as one där dom finansierar barnhemmet vi var på, driver en skola med 500elever och har några barn på internat. Deras jobb i Ghana är helt fantastiskt, pengarna går verkligen helt rätt, så om man vill ge månadsbidrag eller sätta in ett julklapps belopp rekommenderar jag absolut att skänka till det företaget. Speciellt nu när jag har varit nere och sett allt, dom är på riktigt, dom gör ett grymt jobb utan mellanhänder.

Som jag skrivit tidigare blev inte barnhemmet som vi hade tänkt oss, vi satt sysslolösa större delen av dagen och det var inte riktigt därför vi åkte till Ghana, för att läsa bok och chilla hela dagarna. Vi var för dåliga för att tvätta kläder tyckte madammerna, gick vi in på lektionerna försvann lärarna ut och vi stod och fick ta hand om 20skrikande barn som hurrade att dom slapp skolan.
Vi hade saker att göra 2timmar på morgon och sedan på eftermiddagarna.

Barnen på det här barnhemmet är glada, välmående barn. Riktigt bortskämda med alla saker dom konstant får av alla volontärer (tyvärr är det ju den tråkiga tvisten med att volontärer kommer och går hela tiden. Ungarna varken uppskattar enkelt bevarar grejerna dom får, utan allt går sönder på två sekunder då dom inte kan hantera leksaker och att dom vet att dom ändå kommer att få nya saker får fort nästa volontär kommer.) men barnen har det bra, dom äter bra och mycket, har tillgång till rinnande rent vatten och alla barn går i skolan.
Sen att barnen är föräldralösa är verkligen tråkigt, inget barn ska behöva bli föräldralös. Men på barnhemmet så såg vi ett starkt band bland barnen, dom är som en stor familj allihopa där alla hjälper till.

Men vi hade nog förväntat oss en misär, ett kaos vi skulle försöka reda upp och vi trodde vi skulle vara behövda för något och fylla en funktion vilket vi inte kände att vi var/gjorde. Vi kände inte att vi behövdes på barnhemmet, dom klarade sig utmärkt utan oss. Vi unnar dom allt gott, precis allt för det är dom värda. Men vi ville göra mer. Vi ville hjälpa till och inte ha en solsemester.
Det var därför vi gav saker till dom barn i byn som inte gick i skolan, det kändes som om dom behövde det mer. Och då kändes det som om vi gjorde någonting som var bra.


Vi sprang på Yasmin, en tjej vi träffade på introduktions dagarna i Ghana. Så det blev öl och pomfritt på flygplatsen, heheh jätte gott! Mmmmm❤️


Menmen, resan är gjord och det är mycket känslor i kroppen nu, Calle skriver ett inlägg sen. Annars ses vi, puss o kram!

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej på er,
I morse gav vi barnen frukost och tvättade sen lite kläder. Den nya volontären kom igår så vi visade henne runt, sen drog vi in till winneba och skulle hämta våra byxor som vi bett att få sydda efter oss. Haha våra byxor blev jätte fula, dom blev precis som vi ville ha dom i modell och så men tyget vi har valt, ser hemskt ut! Haha!

Nu är det 2 nätter kvar, vi lämnar barnhemmet runt 13:30 på lördag, i Ghana ska man tydligen vara på flygplatsen 5timmar innan flyget går så det ska bli roligt. Haha...

Men vi börjar känna mer och mer att vi kommer att sakna barnen, fan vad mysiga dom är! Nu har vi börjat med pusskalas jag och alla barnen oxå, så barnen säger puss, jag ger dom en puss på kinden, dom ger mig en puss på kinden och jag pussar tillbaka dom, så håller vi på så tills någon annan unge kommer och också vill vara med på pusskalaset. Det är mycket pussar och kramar på barnhemmet, man sitter aldrig ner själv utan har alltid minst 3 ungar i famnen. Det är mycket men det är också väldigt väldigt mysigt, vi pratade igår om att det kommer att kännas tomt den första tiden utan barnen.


Calle gick till en barberare, haha resultatet blev sådär. Vi försökte förklara hur vi ville ha det men deras bild av hur skägg och hår ska se ut är ganska så annorlunda mot våran bild på det. Calle fick en vacker pottfrisyr som var svår att få bort, men tillslut lyckades han få till det bra! Haha

Ses snart Sverige, puss

Likes

Comments

Hej!
Igår var en väldigt bra dag, vi drog till swedru, satt på internetcafé en stund och gick sedan en promenad i stan.
På vägen hem stannade vi i en by nära oss för att ge pennor, kritor och papper till barnen.
En del av barnen tyckte vi var läskiga, andra var mindre blyga. Vi frågade vad dom hette, sa våra Ghananska namn och gav dom en bunt papper och kritor.
Föräldrarna blev jätte taggade men när vi sa att vi inte gav till dom vuxna utan bara till barnen sprang dom bort till deras hus och sprang sedan tillbaka med två barn, ett barn under varje arm. Det var en häftig stund och dom blev alla väldigt glada! Efter en stund kom en dam från andra sidan vägen och sa åt oss att fortsätta hos dom, sagt och gjort, vi gick över gatan och fortsatte att ge ut kritor och papper.

Idag var en bra dag, vi fick känslan av att vi gav något, en sysselsättning för dom barn vars föräldrar inte har råd att sätta dom i skolan, vi gav dom ett leende och vi fick tillbaka massa glädje Calle och jag. Riktgt kul, det är så här vi känner att vi vill fortsätta vår välgörenhets linje i livet, åka dit där barnen kanske inte går i skolan, där barnen saknar rent vatten, där barnen sover utan myggnät eller vad dom nu kan tänkas behövas.

Och ja, barnen på barnhemmet har fått riktigt mycket grejer av oss, vi ritar och lägger pärlor med dom dagligen så dom får mer än tillräckligt. Vi kände att vi skulle ge några andra barn, som inte är lika lyckligt lottade med skola, leksaker o allt.


Idag har vi varit halva dagen i skolan som ligger i bushen i swedru. Skolan är väldigt stor, 500elever, allt från dagis till 8an. Det var häftigt att se skolan, Susanna och tessa har verkligen byggt upp något fantastiskt fint! Dom har verkligen gjort ett fantastiskt fint jobb, underbara människor.
Barnen skriver exams nu så vi satt mest i skuggan utanför och svettades men det är okej, vi hade något att göra under dagen! Haha

Imorgon kommer en ny volontär, ska bli kul o ha någon annan att prata med dom sista dagarna. Stämningen mellan mig(Malin) och personalen är inte den bästa efter mitt bråk angående vatten stölden så det blir skönt med lite annat fokus! Haha

Aja, vi kanske hinner ett till inlägg innan vi åker. Annars ses vi hemma, puss allaLikes

Comments