Header

Går nu äntligen sista året på gymnasiet som ni kanske förstått och tankarna går väldigt mycket åt vad jag ska hitta på sedan. Att börja läsa högskola direkt är inget alternativ för mig. Inte för att jag är skoltrött för det är jag verkligen inte, utan för det finns så himla mycket saker jag vill hitta på om man inte kan göra samtidigt som man läser.

 Ända sedan högstadiet har jag och en nära vän till mig planerat att vi ska åka på en längre resa till Asien och nu känns det helt plötsligt inte så långt bort. Vi båda har planerat att jobba precis efter studenten i cirka ett halvår för att spara pengar. Sedan bär det av till Asien. Vi har planerat att vara borta i 4 månader mer eller mindre. Häromdagen satt vi och planerade, som för övrigt något bland det bästa jag vet. Att planera och tänka vad man ska göra i framtiden. Vi har tänkt att åka till Thailand, Filippinerna, Indonesien, Malaysia, Singapore och Australien. Kommer bli riktigt grymt och jag längtar så mycket till den dagen vi går in på Landvetter.

Just nu är det ett år och några månader kvar, visst det är lång tid men veckorna och månaderna bara springer iväg just nu. Tiden dit kommer gå snabbt och vi har så mycket spännande som kommer hända under tiden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag gillar verkligen höstkläder och just nu tycker jag det är riktigt skönt att sommaren är över och man kan ta på sig lite varmare plagg. Jag tycker att sommarkläder är väldigt tråkigt och enformigt. Däremot på hösten går det och göra så mycket mer med en outfit. Du kan ha fler accessoarer som t.ex. halsduk, handskar, mössa. Detta som går att kombinera med väldigt många olika stilar. Jag gillar den klassiska rocken med dubbelknäppning. En svart sådan, ett par svarta jeans som grund och det slår aldrig fel.

H&M har överraskat mig i år och har väldigt mycket snyggt inför hösten. Bland annat så har dom gått ut med kollektionen studio som jag tycker är riktigt bra gjord. Det finns även mycket annat snyggt som jag spanat in och lägger på önskelistan. Här kommer mina favoriter bland plaggen.

De tre plaggen till vänster ingår i kollektionen Studio AW och dom hittar ni här! Den svarta rocken ingår i det vanliga sortimentet och hittas här.

Likes

Comments

Äntligen är vi igång. Hemsidan jag längtat efter är öppen och jag ber er alla att gå in och läs.

Mina första två blogginlägg är uppe och det finns väldigt mycket mer än så att läsa om och titta på.

I fredags hade vi våran premiär på bio rio i Stockholm. Mycket folk kom och fick ta del av allt vi arbetat med. Vi fick även klart att projektet kommer att pågå minst två år till.

Hoppomlivet.nu

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags, helgen som jag väntat på i flera månader är här. I eftermiddag åker jag och min vän Linus upp till Stockholm för att inviga hemsidan hopp om livet.

Invigningen sker på bio rio och hela salongen kommer att vara full med närstående, investerare och pressen. Ska bli riktigt spännande att få se allt vi har gjort för inte ens vi som varit delaktiga har sett allt.

Jag har fått uppdraget att presentera hemsidan för alla och jag börjar bli lite smått nervös. Att prata inför sin klass går an men inför 100 pers som jag inte känner kommer bli en utmaning.

Skulle vara grymt om ni ville ta er en titt på hemsidan i helgen, kan garantera en känslosam upplevelse. Jag blir berörd varje gång jag besöker den och det hoppas jag att ni också kommer bli.

Likes

Comments

Äntligen en helt vanlig dag. Börja dagen med att komma för tidigt till skolan. Ta en kaffe och bara sitta och tänka på vad veckan har att erbjuda.

Sommaren är över och den har som vanligt gått fruktansvärt fort. Denna sommaren för mig har varit ren avkoppling och jag har verkligen tagit varje dag som den kommer. Ingen stress för någonting utan jag har bara tagit vara på mitt sista sommarlov. Precis, det är mitt sista. Något som känns väldigt konstigt när man haft sommarlov varje sommar sedan man va 6 år. Efter nästa sommar börjar nästa kapitel i mitt liv. Det känns långt bort men tiden går så fort att detta året kommer försvinna lika fort som alla andra.

Denna höst och våren är jag mycket spänd för eftersom det är så extremt mycket saker som kommer hända. Till exempel så har jag haft min första lektion i UF idag. Detta som jag sett fram emot sedan min syster gjorde det för åtta år sedan. Jag ska se till att ni blir uppdaterade ofta med vad vi jobbar med på UF och vad det innebär.

Nästa händelse i kalendern är att jag ska börja blogga för projektet med barncancerfonden inom två veckor vilket kommer bli riktigt grymt.

Kände att det va dags att skriva av sig lite. hoppas ni haft en bra sommar att det inte tar emot alldeles för mycket att skolan börjar.

Likes

Comments

Likt föregående avsnitt tänker jag ta upp något som jag anser är negativt med mig själv. Denna egenskapen är även väldigt nyttig ibland men för mig i denna åldern är den väldigt jobbig att ha att göra med.

Jag är oerhört impulsiv och kör alltid på magkänsla. Jag tänker nästan aldrig på konsekvenser utan istället tar jag hand om det i efterhand. Min impulsivitet gör att jag ständigt får motivation till olika saker. Tyvärr tar oftast motivationen slut väldigt fort och jag hittar något nytt jag vill göra. Jag är väldigt splittrad och dåligt fokus på saker som inte längre är spännande.

Jag tar golf som ett exempel. Jag tror att alla vet om att golf är en sport som kräver oerhört mycket träning och timmar på ranchen för att man ska bli någorlunda duktig. För två år sedan fick jag för mig att börja spela golf. Jag vet inte varför men jag tror jag fick upp intresset när jag åkte ut på ranchen någon gång den sommaren med kompisar. Jag anmälde mig till en nybörjarkurs och köpte en golfbag full med klubbor. Till och med golfskor köpte jag. I ungefär en månad tyckte jag det var roligt och sedan dess har jag knappt rört en golfklubba. Jag har dåligt tålamod och eftersom att jag inte blev golfproffs på två månader så var det meningslöst att fortsätta tänkte jag då. När något får mitt fokus är det nästan alltid till 100% och jag har svårt att koppla bort det och tänka på annat.

Det finns däremot vissa saker som alltid har mitt fokus och inte ingår i det jag precis pratat om. Detta är fotboll och kläder. Det har aldrig blivit ointressant för mig och jag hoppas att det förblir så. Vad detta beror på är en gåta men det är antagligen bara sån jag är formad och skapad.

Ända sedan jag var liten har det varit så. Mina föräldrar har berättat för mig att när jag t.ex lekte med lego så gjorde jag det hela tiden och byggde ihop allt jag hade tills jag inte tyckte det va roligt längre. Skulle jag lägga pussel så la jag alla vi hade hemma på några dagar och sen va inte det heller roligt.

Riktigt så extrem är jag inte längre men jag ser väldigt ofta tendenser på det. Framförallt ser jag detta som en dålig egenskap men det går att hitta bra saker i allt. Under tiden jag skrev denna texten kom jag på att jag blivit allmänbildad pågrund av denna egenskapen. Jag har provat på så mycket olika saker och lärt mig saker inom ämnet, vilket sitter kvar även fast jag inte utövar hobbyn längre.

Jag önskar att jag kunde fastna i ett sådant här beteende för skolan någon gång. Men tyvärr har jag inte gjort det än...

Likes

Comments

Kontakt: Callej.contact@gmail.com