Header

27/7-16 Slappade mest hela dagen, inte speciellt mycket gjort. På eftermiddagen åkte vi till mammas bror och hans frus hus för att äta middag där.

28/7-16 Tog det lugnt början av dagen sedan så åkte vi in till IKEA och beställde lite möbler för hemleverans mm.

29/7-16 Mammas födelsedag! Vi började dagen med att uppvakta henne med presenter och sen med frukost. Efter det var det lite som vi behövde fixa. Runt 12 åkte jag och mamma för att kolla ett stall som jag hade googlat fram tidigare dag. Stallet låg nära från huset och från skolan vilket är ett +. Sen så gillade jag omgivningen. Hagarna var stora, ridbanorna var med bra underlag och ridläraren vi träffa var riktigt trevlig. Så nu håller jag tummarna att det ska funka att ta ridlektioner.

Runt 19 åkte vi ner till Malibu och åt middag på ett superbra ställe. Jag var dock jättetrött så somnade nästan i maten. 


30/7-16 Följde med pappa med bilen till ett ställe så att han skulle kunna lära sig mer om den. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag gjorde vi inte speciellt mycket. Facetimade med min vän i över 2h, skönt att få prata med någon annan än sin familj ibland. Annars slappade fram till eftermiddagen och då åkte vi in till Santa Monica för att äta middag. Superbra ställe med Mexikansk mat, personalen är väldigt trevlig också! 

Sen gick jag och min bror in i Pokémon Go-appen och såg att det var fullt med stops vid piren, så vi gick dit en liten stund och sen åkte vi hem. 

Likes

Comments

Första heldagen!

Vaknade runt 04 och var inte speciellt pigg men lyckades inte somna om. Är inte jetlagad utan det var bara ovant att sova i nya sängen i ett nytt hus. Fördelen var att vi fick se soluppgången, riktigt vackert faktiskt. Fram till eftermiddagen segade jag och fixade mitt rum lite också, passa på att packa upp allt.

Sen åkte hela familjen iväg så att mamma kunde provköra och kolla bil, efter lite felkörning så kom vi fram. Uppe i bergen var det mycket varmare, som varmast var det runt 105 F (Runt 40 C). Verkligen inte van vid den värmen.

Efter detta åkte vi ner till Santa Monica och köpte mat och tog med hem.


Likes

Comments

Vi tog ett flyg som gick 09.55 (svensk tid) och kom fram 12.00 (Los Angeles-tid). Det gick bra att flyga över, fick någon timmes sömn och kollade annars en massa film. Väl framme i Los Angeles var det bara att skynda sig ut och gå fort till tullen, förra gången fick vi stå där i 2h men denna gång stod vi i ca 40 min. Jätteskönt att det kunde gå så fort. Även vid väskorna gick det fort, vi gick dit sen stod väskorna redan klara. 

Huset var finare än jag kom ihåg det, hypade över allt. Lite töntigt, men det har varit så overkligt innan och nu har det hänt. Men fick snabbt gå in till mitt rum och byta om från långbyxor till shorts, och sen ge sig till en supermarket. Mycket nya saker hittar man och ny mat måste hittas. Jobbiga är när man är laktosintolerant och supermarket har inte riktigt anpassat efter det som Sverige har. Men lite produkter hittade vi för det. 

Sen var det bara vidare till en elektronikaffär och köpa tandborstar mm då eltandborstarnas laddare har inte rätt uttagsformat. 

Kom hem helt slut och försökte få i mig lite middag. Sen tog energin slut. :)

Likes

Comments

Vissa dagar är jag väldigt glad för att om några månader går flyget av, glad för att få en så stor och unik möjlighet, att få lära sig mer av det engelska språket men speciellt att få börja om. Ingen där vet vem jag är, hur jag ser ut eller min bakgrund. Jag längtar så mycket till just den delen. Där kommer jag kunna vara mig själv från första början, hoppas jag iallafall.

Men jag längtar inte att behöva åka ifrån vännerna här hemma, alla dem som har stöttat mig genom så mycket, och hästarna. Vissa av ridskoleponnierna börjar bli så gamla och när jag är tillbaka efter 5 år kommer dem antagligen inte finnas kvar på ridskolan,

Men möjligheter stänger ibland andra delar. Svårt att få allt.Likes

Comments

Att få ersätta kalla dagar med snöblandat regn till varma dagar med solsken är någonting jag ser fram emot. Det enda jag kommer sakna med vädret i Sverige är våren, enligt mig är våren den mysigaste årstiden. Jag blir alltid glad just den årstiden. Dem korta, kalla dagarna från vintern blir till längre och varmare. Helt underbart är det! Speciellt när man kan rida ute på våren. Kunna rida i fleece istället för en tjock vinterjacka, börja se lite gräs och snön smälter, helt klart det bästa!

Men eftersom att det inte kommer finnas någon snö kommer inte samma vår finnas i Kalifornien som i Sverige. Men det ger mig bara en till anledning till att åka tillbaka oftare. ;)

Sedan idag diskuterade jag och en vän om att hon trodde jag skulle sakna snön, men om jag vet rätt så finns det skidbackar i LA också. Så kommer kunna åka skidor på deras "vinter" osv men fortfarande kommer det finnas sol och "värme". 

Lita roligt var det att vara i LA under vinterhalvåret, för det blir så tydligt vilka som är turister från kallare länder än dem som bor i varmare länder. Turisterna går runt i shorts och t-shirt medan dem som bor i Kalifornien går runt i en långärmad tröja och långbyxor. Dem ska bara komma till Sverige under vintern och sedan kommer dem förstå tydligare varför vi går runt i shorts tidigare på året än vad dem flesta andra gör. 

Men vi får se hur det blir när jag har bott där ett tag, ifall jag kommer tycka det är "kallt" under deras vinter eller om jag kommer tycka att det är detsamma som när jag flyttade dit.

/Emma

Likes

Comments

Avtalet för huset är påskrivet, vilket är otroligt skönt. Dock så är den en del som ska fixas innan vi kan flytta i slutet av Juli,

Måste börja kolla redan nu vilka möbler som ska med och vilka som ska slängas alt säljas. Dem möblerna jag vill ha med kommer skeppas vilket gör att dem kommer åka iväg tidigare än datumet vi flyttar. Allt detta gör att vi inte kommer att kunna bo kvar i huset ända ut tills flyttdagen. Utan vi måste åka tidigare. Antagligen åker vi till Gotland och bor där eller liknande. 

Min pappa flyttar redan nu i Maj. Så det blir endast jag, mamma och min storebror ett tag. Men det blir mysigt det också.

Sedan till vänner och hästar. 
Kommer sakna mina vänner så innerligt mycket. Är lite mer orolig än vad jag borde vara kring kontakten. Har inga bra erfarenheter alls från att hålla kontakten. Men då var jag yngre och antar att vänskapen inte var lika stark då. 

Sedan kommer jag flytta från hästarna också. Vilket känns tungt. Vill bara ta med mig alla hästarna och ha dem där. Men tyvärr går det inte, och hur det blir med ridningen i LA vet jag inte. Utan vi får ta det som det kommer. 

Att inte kunna ta med en stor del av sitt liv gör att man tvingas starta ett nytt kapitel och avsluta det gamla. Har ingen aning om hur det blir med skolan kring helhet. Har tagit valet att börja i en "vanlig" skola i LA. Ingen internationell och som det ser ut just nu blir det en public-skola. Att läsa alla ämnen på engelska kommer bli en stor utmaning och det kommer bli svårt. Men det är det värt. Hoppas jag. 

/Emma

Likes

Comments