Det var ett tag sedan

​Ja, det kan man säga. Mycket har hänt sedan sist. Jag kände att jag inte riktigt hade någon tid att lägga ner på bloggen just nu. Vi har skaffat en hund. En kungspudel. Så roligt men det kräver tid och mycket träning. Skolan kräver mycket, det är inlämningar, projekt och att uppnå betygen man vill. Alltså har jag inte haft tid och jag har varit väldigt stressad. Sista veckan är igång innan jullov. Betygen är satta och jag väntar för fullt. ´Jag kommer försöka få in mer träning i mina inlägg också, ett träningsschema. Tanken är dessutom att jag ska försöka få med mig vår hund på joggingturerna.

Jul. Julmånaden och julhandeln är igång. Jag har faktiskt handlat färdigt till alla och det är skönt. Normalt är jag ute dagen innan och stressar för att hitta det sista. Vi ska första gången på flera år ska vi vara hemma oss oss i jul. 


Jag kommer inte lägga ut varje dag utan två till tre gånger i veckan. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Var på Lavaca med familjen och åt middag idag. Hade super trevligt. Blir ett kort inlägg idag då jag känner mig lite kass. Tror jag börjar bli sjuk.

  • 31 Readers

Likes

Comments

Jag både älskar och ogillar hösten. Jag avskyr regnet och den småkyliga luften. Fast färgerna och kläderna är helt underbart. Naturen får en massa härliga färger. Sedan kommer vi till kläderna. Stickat och varma tröjor. Tänk att mysa ner sig med ett par mysiga tofflor, en stickad tröja, en kopp varm choklad med en filt i soffan framför en serie en kall höstdag. Åh så mysigt. Halsdukar i alla färger och alla stickade tröjor man nu kan dra på sig. Grått, mörkblått och beige är en favorit i höst. Här är några av mina höstfavoriter.

Likes

Comments

Ja, stress är något jag känner av hela tiden. Skolan stressar sönder mig just nu. Vi har mycket att göra i varje ämne, flera uppgifter i ämnena och stressen ökar när uppgifterna staplas vecka efter vecka. Fritiden tynar bort och ersätts med plugg. Jag känner att varje gång jag sätter mig ner med mobilen vid sociala medier eller lägger mig sängen och inte gör något alls så slösar jag på tid. Jag får ångest över att jag inte har gjort något av skolarbetet. Paniken ökar när jag sitter ner och vet att jag har saker jag borde göra men orkan finns inte. Helgerna tillbringas vid datorn där man sitter och knaprar på datorn för att på uppsatserna färdiga till deadline. Veckan som kommer är det prao. Jag ser fram emot det men det känns att man förlorar en vecka. Ångest, panik och stress. Varje dag. Hela tiden. Jag tar mig inte tid för att stanna upp och titta mig omkring, se nuet eller bara vara för en minut. För, den minuten finns inte. Tiden finns inte.

Puss

Likes

Comments

Vad ska jag börja? Kanske vid det faktum att denna utseendefixeringen som har uppstått i samhället är sjukt? Bland ungdomar och även vid BARN! Herregud! Vad är det egentligen som händer? Jag läser och hör om barn som säger att de är "tjocka", eller ungdomar som får höra från vuxna i sin närhet att de har gått upp i vikt eller "det är faktiskt inte bra med sött". Det fattar väl även jag att det inte är hälsosamt att äta sött VARJE DAG! Men, någon gång då och då? Är jag tjock för att jag inte har storlek xxs? Eller för att jag inte kan rada upp mynt på mina nyckelben? Jag lyssnar på tjejerna ( för det är där utseendefixeringen har spårat ur?) i korridorerna på skolan, i affärer och på idrotten när de klagar på att de inte har ett thigh gap eller att de inte är tillräckligt smala. Meningen "jag är inte tillräckligt smal" eller "jag kan inte nå runt min midja med ena armen", det är sjukt vart detta har lett. Inte tillräckligt smal? När är man tillräckligt smal? Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp i ett samhälle där allt handlar om att vara "smal". Vad hände med att må bra? Om hälsan? Många av mina släktingar har alltid påpekat för mig och mina syskon att vi kanske måste träna, eller "du har börjat få en mage", vi kanske pratar bort det eller skrattar lite försiktigt. Men har ni tänkt på att ni trycker ner en? Har ni tänkt på hur mycket era ord faktiskt skadar? Eller mobbing i skolan om utseende? Ni som mobbar någon annan för utseende eller överhuvudtaget är fega. Jag är trött på att barn som bara är 6 år eller yngre säger att de är "tjocka". Jag vill inte se eller höra barn vars självförtroende och självkänsla sänks till botten. Jag vill inte höra om ungdomar som bantar! Kan man få vara nöjd över sin kropp utan att bli kränkt? Jag själv har alltid varit missnöjd över min kropp för att jag alltid har fått höra att jag borde börja tänka på min kropp, röra på mig mer av släktingar. Inte familjen utan släktingar. Jag har alltid tyckt att jag har varit tjock, för att jag har fått höra det. DET RÄCKER NU. Jag tänker sluta vara missnöjd över min kropp. Jag tränar, jag springer, jag äter normalt och jag mår bra! Sluta sänk barn och ungdomars självförtroende.

Likes

Comments

​Just nu är det mycket som händer. Slutade skolan för snart två veckor sedan. I slutet av skolterminen var det mycket. Lillsyrran gick ut ettan, storebrorsan gick ut nian och jag själv skulle försöka avsluta allt. Betygen var super och jag är super nöjd med meritpoäng på 285! Första veckan var det varmt, men känslan av sommar lov hade inte sjunkit in. Nu är det mulet och sommarkänslan man hade innan är som bortblåst. Men känslan som jag har haft alla andra år att jag har sommar lov har jag inte fått än. Detta är väl den främsta anledningen till att det har varit tyst här på bloggen. Midsommar firades hos min mormor ute på landet. Små skurar men solen tittade fram en lång stund. Igår var vi och spelade fotboll och efter ca 2 timmar öppnade himlen sig. Vi som trodde det skulle ge sig fortsatte, men attans vad fel vi hade. Det började regna mer och vi blev genomblöta. Det rann om hela kroppen. Nästa vecka väntas det sommarjobb och planering och annat börjar på lördag. På söndag är lite planering på förmiddagen och på eftermiddagen är det 40-års kalas för min morbror. Efter veckan som kommer med jobb har jag en veckas ledigt för att sedan jobba en till vecka. Som de flesta vet var jag i Paris förra sommaren och det var underbart. I år bär det va utomlands i slutet av juli. Till en varmt land i Europa, som jag längtar. Vart jag ska håller jag dock hemligt ett tag. Någon som kan gissa vart? Bilder på vart, hotellet, och vad jag ska ha med mig och mer information kommer närmare resan. Jag hoppas värmen kommer snart och att jag kan njuta av sommarlovet snart! 


Puss och kram!

Likes

Comments

Idag bär det av med skolan till Borås. Har varit vaken sedan 05.30 och här sedan 07.00. Varför 1,5 timme tidigare? Skriver mer ikväll. Bussen kommer och hämtar alla kl 07.45! Vill sova! 😴😴

Likes

Comments

Ny vecka och nya möjligheter. Idag har det varit en helt vanlig dag. Uppe med tuppen, åka till skolan, ha lektioner, åka hem och laga en tvättmaskin. Vänta?! LAGA EN TVÄTTMASKIN! Ja, ni såg rätt. Jag ringde mamma på vägen hem och då sa hon "jag står i en översvämning. Tvättmaskinen är sönder". Jaha, skynda hem. Mamma hade fått upp vattnet på golvet men vi behövde tömma den helt på vattnet och kolla om något hade fastnat. Jag fick loss en "kork" som satt i en slang och ur den forsade det vatten. Vi fick upp det i bunkar och tömde flera liter. Sedan öppnade jag en "ventil" genom att skiva på den och där satt det en tvättlapp. Sådan som sitter på kläder. Vi fixade det! Girlpower! Annars har det varit en normal dag. Mycket i skolan denna veckan. Betygen sätts på fredag nästa vecka och allt ska vara färdigt helst på onsdag/torsdag. Så det innebär att det kanske inte blir så mycket eller långa inlägg men jag lovar att försöka skriva varje dag. Väntar på kläderna jag klickade hem och även mina nya converse som jag klickade hem. Vill att skolan ska sluta, vill ha sommarlov, vill ha korta shorts och linnen nu!!!
God natt på er!
Puss!

  • 48 Readers

Likes

Comments

God morgon!
Igår spenderades dagen på lek och bus landet! 3 timmar av konstant lek med avbrott för slush! Jag åt mjukglass vilket var väldigt dumt. Fick väldigt ont i magen och det beror på att jag är känslig mot mjölk. Jag brukar äta laktosfritt och så är jag inte van vid glass och sött. Nu ska jag äta frukost och bege mig mot skolan. Har väldigt ont i huvudet, magen och halsen så vi får se vad som händer. Blir förmodligen ingen träning idag.

Ha en underbar dag.
Puss

  • 49 Readers

Likes

Comments

Sverige vann! Måns vann! Jag är överlycklig! Hoppade upp och mer i soffan och skrek. Välte små syskonen men de somna om! Vi vann! Gött! Grattis till Måns!! Han är verkligen en HERO!!

  • 50 Readers

Likes

Comments