Header

College, Thoughts

Hei dere! Jeg fant en artikkel her om dagen der utenlandsstudenter svarte på noen "frequently asked questions" om deres studentliv, og jeg tenkte det kunne være spennende å gjøre det samme selv. Så her er ti "faq" om det å være norsk og studere ved California State University, Long Beach.

Hvor er du? En by som heter Long Beach som ligger i LA county, California.

Hvordan bor du? Jeg bor i leilighet som ligger en ca.15 min lang gåtur unna campus. I fjor bodde jeg på en typisk dorm på campus.

Hvorfor bestemte du deg for å studere i utlandet? Dette har jeg egentlig lyst til å skrive et litt lenger innlegg om, men jeg kjente rett og slett at jeg måtte langt vekk fra alt jeg noen gang har vært vandt til. Jeg måtte se noe nytt!

Har språket vært en utfordring for deg? Hmm, både ja og nei. Når det gjelder daglig tale føler jeg egentlig at det går ganske greit, selvfølgelig var engelsken litt rusten i starten, men etter kun noen uker ble jeg så presset til å snakke engelsk hele tiden at jeg ikke tenkte på det lenger! Når det gjelder undervisning osv. er det selvfølgelig litt mer utfordrende. Det er flere ganger der jeg ikke forstår noen ord, men så klarer jeg å tenke meg til hva det handler om, mens andre ganger (spesielt på eksamen o.l) er jeg nødt til å spørre professoren. Det kan være litt pinlig, men de fleste forstår når jeg sier hvor jeg er fra!

Hva er de største kulturelle forskjellene på hjemlandet ditt og USA? Jeg vil si at den største forskjellen er at alle er så forskjellige her! Ingen bryr seg om du gjør noe annerledes enn dem. Vi liker å si "You do you, boo!" Og det elsker jeg! Jeg føler at vi i Norge ofte har de samme meningene, tankegangene, stilene og væremåtene som hverandre, i motsetning til her, der du nesten må være annerledes på et eller annet vis.

Var kultursjokk et problem for deg? Ikke så veldig egentlig. Av og til kan jeg jo føle meg litt utilpass, spesielt når jeg blir utsatt for tanker og handlinger som jeg ikke er vandt med fra Norge. Samtidig så visste jeg jo nogenlunde hvordan ting fungerte her etter å ha vært på ferie i LA tre ganger før.

Hvordan er hverdagen annerledes? Jeg er kun i undervisning 2 og en halv time hver dag, så jeg får mye mer tid til å lese, og også å gjøre ting jeg har lyst til som å drive med cheer, blogge, utforske steder eller bare ligge og sole meg ved bassenget! Åh, det varme været har helt klart mye å si her!

Hvordan er skolen annerledes? Nå har ikke jeg gått på universitet i Norge, så jeg vet jo ikke helt hvordan det er der. Det jeg vet er hvertfall at her er de ferdige med videregående et år før oss, så flesteparten av de som er på sophomore year som meg, er egentlig et år yngre. Jeg vet også at amerikanske universiteter krever mange flere generelle fag, som ikke nødvendigvis har noe med bacheloren å gjøre. F.eks måtte jeg ta geografi, ernæring og teater i fjor! Sist men ikke mist er systemet lagt opp til at man skal fullføre på fire år, isteden for tre som hjemme.

Får du noengang hjemlengsel? Hmm, jeg tror egentlig ikke at jeg får så veldig lengsel etter å være hjemme i Norge, men heller det å være med venner og familie. Skulle litt ønske at flyreisen var et snev kortere og en god del billigere. Når jeg kjenner på det, så er jeg flink på å minne meg selv på hvorfor jeg er her, og at jeg heller må nyte tiden jeg har her!

Hvem vil du anbefale å studere i utlandet til? Alle som føler at de trenger å se noe mer! Alle som elsker å reise og å oppleve nyte steder og nye mennesker, og å faktisk bli ordentlig kjent med et sted. Det er virkelig ikke så vanskelig eller tøft som det kanskje kan virke i starten, og det er så utrolig verdt det.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Thoughts
"we want what we can't have"

Plutselig savnet jeg 12 grader og regn. Det er jo ikke noen overraskelse at sør California ikke føler så veldig mye på årstids-skiftene og jeg elsker jo egentlig det. Så er det noe med den norske sjelen min da. Jeg er fortsatt vant til at når kalenderen viser september, ja da er det på tide med litt tykkere gensere, litt mer fargerik natur og en litt større kopp te. I går kveld skulle jeg og to av roommatene mine se på film i stua vår, plutselig kjente jeg meg endelig nesten litt kald, og jeg gikk automatisk inn på rommet mitt, slang på meg ull tøfflene, ull genseren og joggebuksa, og slang meg ned i sofaen igjen. "You look like you're in a snow storm Constance!" får jeg høre fra venninnen min ved siden av meg. Jeg måtte jo le da jeg innså at det kun var air conditionen som hadde stått på full guffe hele dagen. Vi skrudde den av og vipps så var det 25 grader igjen! Det høres jo litt dumt ut, men det var nesten hjemmekoselig å føle seg kald og kjenne at høsten faktisk nærmet seg!

He-he! Jeg skal ikke klage for mye, for jeg vet jo at om jeg hadde fått en uke hjemme i Norge nå, så hadde jeg vært like lei av kulden igjen der. Det er vell bare sånn at man vil ha det man ikke kan få noen ganger...

Nyt høstværet dere som har det - så skal jeg nyte sol og sommer enda litt lenger!

Likes

Comments

College, Everyday
Mine beste tips for å kickstarte uken
♡ Det som kanskje er det viktigste for at jeg skal starte uken på en produktiv måte er å rydde! En ryddig pult er super viktig om jeg skal fungere resten av uken. Det er noe med det å føle at alt er under kontroll og lett å få tilgang til. Oppgaver og lesing er ikke alltid det morsomste å finne på, så man kan jo like så greit gjøre så det ser bra ut der det skal jobbes!

♡ Dette er noe jeg startet med når jeg flyttet til LA, nemlig yoga! Yoga er virkelig perfekt om du har hatt mye stress i det siste, eller bare har lyst til å starte med litt blanke ark. Selv tar jeg timer på treningsstudioet på skolen, men om du ikke har det tilgjengelig har jeg hørt veldig mye godt om Yoga with Adriene på YouTube, kanskje verdt å sjekke ut?

♡ Uansett hvor mye Netflix og chill frister søndag kveld, har jeg erfart utallige ganger hvor hardt det gjør det å stå opp på mandag. Prøv å legg deg tidlig, les en bok og hold deg unna skjermer er vell de beste triksene da!

♡ Skriv en liste med alt som må gjøres den kommende uken. Dette tipset fikk jeg faktisk fra en av venninnene mine her borte, hun er med i flere klubber, har scholarship, et sosialt liv og får kun A. Hvordan det var mulig forsto jeg først da jeg begynte å lage lister selv!

♡ Sist men ikke minst kommer selvfølgelig litt personlig pleie. Selv liker jeg å enten ta ansiktsmaske (nå bruker jeg Pure Clay, Anti-Blemish mask, fra L'Oréal) eller sette på negler (nå har jeg på Kiss Acrylic Nude). Look good feel good.

Har du noen ting du gjør for å sikre deg en bra start på uken?
Let's do this ladies!

Likes

Comments

Outfits
Feeling inspired

Åh, jeg vet ikke hva det er med meg og denim, men jeg elsker å se bilder av andre med det og når jeg prøver det på selv får jeg det liksom ikke helt til å funke. Med et ganske varmt høstvær, samtidig som jeg elsker å kle meg "høstaktig," er jo løs denim jeans/shorts, enkel hvit genser og ola jakke det helt perfekte antrekket! Bare synd jeg glemte ola jakken min hjemme i Norge, ups! Anyways, ble så inspirert av bildene over (funnet på Pinterest) og måtte bare dele med dere. ♡

Likes

Comments

Reisetips
Fruity breakfast

Acai bowls er super hippe her i LA, og jeg føler det nesten selges på hvert eneste gatehjørne nå for tiden. Det er derimot ikke lett å finne et sted som serverer den så fersk og frisk som den egentlig skal være! I fjor fant jeg denne utrolig søte "sjappa" på appen Yelp (hva skulle jeg gjort uten denne appen?), og etter det har jeg vært helt frelst! Tru Nature på Broadway Blvd. i Long Beach har virkelig de beste acai bowlene jeg noen gang har smakt.

Jeg elsker steder som dette, som virkelig har den "SoCal" viben som man alltid hører om og ser på film. Her kommer folk inn enten i treningstøy eller i badetøy med en lett t-skjorte over, kan det bli mer Cali? Haha! Veldig verdt å sjekke ut dette stedet om du er i Long Beach, for å få følelsen av hvordan livsstilen og "viben" her virkelig er.


Likes

Comments

Exploring
Long beach kind of day

I dag (lørdag) dro en av roommatene mine og jeg ned til 2nd street for frokost etterfulgt av en liten tur ned til Long Beach stranden. Det var en super fin dag, og så utrolig koselig å bonde litt med de jeg skal bo med det neste året! Nå skal jeg straks dra for å se filmen It på kino, smålig nervøs så har ikke sett traileren en gang, wish me luck!

Ha en fin søndag ♡

Skjorte//Romeo+Juliet Shorts//Charlotte Russe Sandaler//Tory Burch Veske//Gucci Briller//Dolce&Gabbana

Likes

Comments

College
GO BEACH!

Det er travle dager nå som skolen virkelig har startet opp for fullt her i Long Beach. I går og i dag var det Week of welcome på skolen, noe som vil si at alle klubbene og lagene setter opp stands der elever kan komme for å høre om klubbene og å melde seg på. Jeg forsto fort da jeg begynte her at det for mange er viktig å vise skole engasjement, både for å gi professorer et godt inntrykk og for å skape et nettverk, og jeg begynte derfor på cheerleading for et halvt år siden. Med det har de to siste dagene gått til week of welcome og rekruttering av nye jenter og gutter.

I år er jeg også en del av "the cabinet" som vil si hovedstyret på laget, med ansvar for sosiale medier og bilde tagning (følg oss på @csulbclubcheer). Så jeg håper det kommende semesteret blir like gøy som forrige og at vi får inn mange nye medlemer. Personlig prøvde jeg selvfølgelig å rekruttere mest mulig europeere og spesielt skandinavene hehe! ♡

Likes

Comments

Everyday

Lokal tid: 12:02

Get a cute bedsidetable and you'll wakeup a little happier everyday

God morgen fra Long Beach! Nå som jeg har flyttet ut av dorm og inn i ny leilighet har det vært en del møbler jeg har måttet handle inn (en del=alt av møbler!) Nå har endelig sengen og klesstativet kommet på plass og så venter jeg bare på pult, stol og lys fra IKEA, og så kan jeg endelig føle meg litt mer hjemme!

I går fant jeg forresten dette utrolig søte bordet på en butikk som heter Ross her i USA. Ross er litt det samme konseptet som TJ Maxx, som rett og slett er å selge fine designvarer til mye bedre priser enn i vanlig butikk! Jeg har lenge sett etter et søtt bord til å ha ved siden av sengen, og da jeg så dette var det ikke noe tvil om at det skulle hjem med meg.

Det sto at det var indisk design og laget av marmor og en spesiell type skjell. Jeg kunne ikke vært med fornøyd jeg! Som venninnen min sa "it's like you in a table!"

Likes

Comments

Everyday

I går (mandag) fylte jeg endelig 20 år jeg også. Jeg følte jo egentlig at jeg allerede hadde hatt bursdag, siden jeg feiret to ganger når jeg var hjemme, men det ble likevell en veldig fin dag;

Den startet vell egentlig kvelden før, jeg hadde lagt meg for å sove kl. 21:30 (når skal denne jet laggen forsvinne?), mens to av venninnene mine fortsatt var våkne. Jeg ante ingenting før jeg plutseliug våknet opp av at noen åpnet døren til soverommet mitt. Inn kom de med cupcakes, lys og champagne mens de sang "Happy Birthday" for full hals. Jet lagen klarte å vente litt, så vi satt oppe og spiste muffins til øynene automatisk lukket seg.

På morgenen etter var det faktisk tid for første skoledag. Heldigvis har jeg super korte dager (fra 9:30 til 12:15) så da jeg endelig slapp ut av siste time, "løp" jeg hjem til leiligheten, skiftet, og vendte snuten mot Beverly Hills, og Beverly Center.

Da jeg endelig kom frem, etter en ganske sketchy togtur - anbefaler forresten ingen å ta metroen i LA - sto den fine gode Gucci butikken der og bare lyste mot meg. Jeg har lenge ønsket meg Dionysus Blooms Mini vesken deres, og hadde bestemt meg for at den skulle bli min på 20års dagen.

Det er alltid så gøy å handle i high-end butikker som Gucci, fordi man blir virkelig behandlet som en prinsesse. God tid til å prøve og å tenke, gratis vann og brus og alt man måtte ønske og en himmelsk service av de som jobber der. Det føles som man ikke bare kjøper den nydelige vesken, men på en måte også opplevelsen.

Da jeg kom hjem fra Beverly Hills var det ut på middag med noen venninner. Jeg måtte jo vise frem den lille skatten min! Dagen endte veldig bra med tacos og utsikt over pieren i Seal Beach. ♥ (+ gratis dessert selvsagt, yum!)

Likes

Comments

Outfits
My favorite color

Hei dere! Tok disse bildene dagen før jeg dro, og hadde så lyst til å dele denne super søte kjolen med dere. Denne fant jeg utrolig nok på salg på H&M for noen uker siden, og jeg er helt forelsket i den. Og for en perfekt dag å ha den på da! Var virkelig en perfekt slutt på sommeren i Norge med strålende sol og lunsj sammen med storebror. ♥

Kjole//H&M Sko//Superga Veske//LV Briller//RayBan

Likes

Comments

Instagram@constanceedman