Reisetips
Comfort food please


Hei og god helg dere!
I dag (fredag) tok jeg og to venninner turen til et utrolig kult spisested som jeg måtte vise de. Fikk litt festival følelse med lokalt brygget øl, hengende lys og super god mat. Stedet heter SteelCraft og er rett og slett forskjellige boder laget i shipping containere. De selger typisk amerikansk "comfort food" noe som passet meg helt ypperlig i dag. Steder som dette måå vi bare skaffe til Norge. Absolutt å anbefale.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Everyday
that perfect denim jacket

Hei og hå!

Ville bare stoppe innom for å vise dere denne utrolig kule jakken jeg akkurat hentet fra posten. Jeg bestilte den faktisk fra SheIn.com, har egentlig ikke vært særlig fornøyd med siden tidligere, men bestemte meg for å prøve en siste gang og så gikk det jo mye bedre enn forventet! På SheIn tror jeg det handler om å finne de riktige skattene som har mange reviews og helst noen bilder i "Style Gallery"-et.

Denne kommer dere hvertfall til å få se på meg i noen antrekk fremover, for jeg er heelt in love! Gjør ikke noe at jeg får komplimenter på den av alle jeg møter heller, hehe.

Ha en fin tirsdag alle sammen ♥


Har du funnet noen gullkort for å gjøre klar vår-klesskapet enda?


Likes

Comments

Exporing
Spring Break 2017

Hei dere!

Ah nå er det bare en uke igjen til det er Spring Break og jeg tar turen til Mexico. Det er så deilig det! Er jo så typisk i amerikanske filmer at man drar til Mexico i spring break, og det som så mye annet her er faktisk sant og. Elsker å ha noe som dette å se frem til whoop whoop!

Vi skal bo på Airbnb i Rosarito, Mexico, som er rett under grensen til San Diego (California).
Noen som har noen hete råd eller tips om ting å gjøre/ikke gjøre i Rosarito?

Likes

Comments

Reisetips, College

Hei dere!

Nå har jeg bodd i USA i 8 mnd. og føler virkelig jeg har kommet inn i livet på den andre siden av kloden fra hjemme. Her om dagen spurte en av vennene mine om jeg ikke savnet hjemme litt, siden jeg aldri egentlig snakker om det. Jeg tror sannheten er at jeg har lært meg å unngå lengselen, i hvert fall til en viss grad uten å egentlig prøve så veldig hardt. Selvfølgelig kommer jo hjemlengselen noen ganger, og det tror jeg det er mange i min alder som føler på akkurat i disse tider. Jeg har flere venner som enten reiser verden rundt eller flytter hjemmefra for første gang.

Jeg tenkte derfor å tipse dere om noen av tingene jeg gjør når jeg kjenner på Norge-savnet ekstra mye.


Norsk smak

Før jeg dro tilbake etter vinterferien hamstret jeg melkesjokolade for å dra med meg over. Jeg er egentlig ikke den største fanen av sjokolade når jeg er hjemme, men det er utrolig hvor deilig det er når man er her borte! Det er virkelig smaken av Norge, og perfekt når Norge-lengselen trenger på.

Norsk på øret

Det er rart med det, men noen ganger er alt som skal til det å høre en norsk stemme/norsk språk, og hvis du ikke har noen å Facetime eller ringe kan det faktisk hjelpe å høre på en norsk podcast eller norsk musikk (Karpe Diem👊). På den måten føler hvert fall jeg at jeg er litt hjemme. Det kan være godt å høre språket som ingen andre rundt meg kan, og jeg blir minnet på en viktig del av meg. Akkurat som folk sier at minoritetsgrupper blir "whitewashed" i en vestlig kultur, kan man bli litt "Americanwashed" når man kun er omringet av amerikanere.

Send brev

Dette er kanskje favoritten min. I en verden der kommunikasjon skjer fortere og er mer tilgjengelig enn noen gang synes jeg det kan være fint å gjøre det på gamle måten av og til. Brev gjør et budskap så mye mer ekte og nært, det viser at noen faktisk har tatt seg tid til å tenke på deg og sette seg ned for å skrive, finnes det noe vakrere?

Den beste mailen jeg får er i hvert fall når det står at jeg har fått en "small white envelope" og jeg vet at den er fra mamma (spesielt brevene dere ser under med kunst fra flinke Bjørg Thorvallsdottir). Jeg sytes nesten det er enda koseligere å sende brev selv: Jeg føler liksom ikke at jeg er så veldig langt unna når jeg ser brevet jeg sendte for noen dager siden plutselig ender opp hjemme i Drammen og gleder de jeg savner mest.

Følg med i mediene

Helt siden jeg flyttet hit har jeg følt en trang for å holde meg oppdatert på ting som skjer i Norge. Jeg liker for eksempel å sjekke VG.no og DT.no hver morgen i mens jeg spiser frokost. I tillegg er det jo et must å følge med på de store TV-seriene, for noen måneder siden var det Skam og nå er det Bloggerne - ah elsk! (Bare synd NRK har sluttet å gi tillatelse til folk som vil se fra utlandet... Studenter i nød her!)

Håper dere fikk noen gode tips til hjemlengselen, legg gjerne igjen en kommentar med hva du gjør når den trenger på. Let's help each others out here!

Likes

Comments

Thoughts
Først og fremst : GRATULERER med kvinnedagen

Hva hadde verden vært uten oss hæ? I dag har kvinnedagen blitt hedret her i Long Beach med "A day without a woman." Kampanjen går rett og slett ut på at kvinner dropper jobb, skole og andre ting som hjelper samfunnet, for å bevise hvordan det ikke går ann å leve uten oss. En av klassene mine ble faktisk kansellert i dag, trolig på grunn av dette - og det er jo fantastisk! Ikke bare fordi vi fikk fri, men fordi det er så viktig å vise at saken fortsatt er relevant. Selv i den vestlige verden hvor likestillingen er på vei mot perfekt, er det viktig at vi anerkjenner at det ikke er sånn for alle. Når det er sagt har vi fortsatt ting å jobbe med her også... Vi kvinner ender alt for ofte opp med å gå imot hverandre, snakke dritt, kommentere og sammenligne, men virkelig jenter.
Vi MÅ stå sammen. Verden trenger at vi står sammen.

Mange har sikkert hørt saken om da Emma Watson (som så og si er frontfiguren for feminisme) sto frem halvveis toppløs i Vanity Fair. Hun fikk masser av kritikk og ble kaldt en hykler som sier imot seg selv. Det jeg reagerte mest på med denne saken er hvordan journalister, kjendiser og andre som har sett ned på henne for bildene har oppført seg. Jeg er sikker på at minst halvparten av de som har uttalt seg er kvinner selv. Med pupper, og hofter og det som er av former. Syntes de virkelig det er riktig at kvinner skal dekke seg til alt de kan for hvis ikke er det ikke "feministisk" nok?

Som Emma Watson sa selv; "Feminisme handler om å gi kvinner et valg. Hva har puppene mine med det å gjøre?" Med dette sier jeg la oss stå sammen jenter! Vi er omtrent halvparten av verdens befolkning, la oss gjøre en forskjell sammen.

Likes

Comments

Everyday
Sundays are for good music, staying in and reloading

God søndag alle sammen! I det dere hjemme skal ti å legge dere har jeg akkurt våknet. I dag går dagen til å få unnagjort litt lekser, men mest å lade opp for uken som kommer. Jeg og venninnene mine hadde egentlig tenkte til å dra på IHeartRadio Music Awards i dag, men da billettene forsvant rett foran øynene mine i det jeg skulle bestille ble ikke det noe av... Da får man nyte god musikk på øret isteden og heller være tidligere ute neste gang!

♥ Coming Over (Filous Remix) - James Hersey

♥ Wasting your time (feat. Alida)- JCY

♥ Galway Girl - Ed Sheeran

♥ Paris - Chainsmokers

♥ Scared To Be Lonely - Martin Garrix & Dua Lipa

♥ How Would You Feel - Ed Sheeran

♥ September Song - JP Cooper

♥ Hometown Girl - Zhu

Likes

Comments

Exporing
Abalone Cove, Palos Verdes

Jeg har en stor greie for solnedganger og Los Angeles er jo mekka for dette. Med det sagt er den vakreste solnedgangen jeg har sett i Palos Verdes. Ingen bilder kan fange hvor magisk dette var, men dere kan jo se det for dere! Palos Verdes er et sted fylt med nydelige hus rett langs vannet (+ Donald Trumps golf bane). Med andre ord er det absolutt verdt det å ta en piknik med denne utsikten.

Thousand steps, Laguna Beach

For mange popper reality serien om de bortskjemte ungdommene opp når Laguna Beach blir nevnt, mens stranden i seg får alt for lite oppmerksomhet. I motsetning til Santa Monica Beach, Venice Beach osv. er føles denne stranden mye mer "urørt." Det er rent, få turister (hver fall når jeg var der) og litt varmere vann! Jeg drømmer om å en dag eie et av de husene du ser bak meg på bildet over.

Griffith Observetory, Los Angeles

Denne er kanskje ikke så "skult", men føler fortsatt den absolutt er verdt å nevne. Ønsker du å se hvor ekstremt endeløs Los Angeles er er dette stedet, tett i tett med hus så langt øyet kan se. Dette er også det perfekte stedet for å ta en titt på Hollywood skiltet. Jeg anbefaler å dra i fire/fem tiden, når solen er i ferd med å gå ned... Magisk!

Hilltop Park, Signal Hill

Denne er spesielt bra om du er i Long Beach området, da Signal Hill er nabobyen. Dette er også et fantastisk utsiktspunkt, og bør oppleves både på dagen og på kvelden. LA er rimelig flatt og på grunn av dette kan du se helt over til Downtown LA (som er et stykke unna for de som ikke kan geografien). Her kan du også leie teleskop og få en god oversikt over hvor alt befinner seg. I tillegg har området en ganske spesiell historie å fortelle.
(Perfekt for en date også! Hehe)

Likes

Comments

Beauty
FAB-ruary favorites

Maybelline - Purely Nude Matte// Nude NYX Lingerie - Baby Doll

NYX - Butt "naked" underneath it all

Young Blood - Loose Foundation, Honey // Maybelline - Age Rewind Concealer, Fair

Likes

Comments

Everyday

Ah dette er hvorfor jeg elsker å bo i So Cal!
I dag har jeg hatt en time på skolen, vært på treningsstudioet og nå ligger jeg godt plantet langs bassenget i solsteken. Med "mid-terms" eksamensuke denne uken og neste har de siste dagene gått mye med nesen i boken på biblioteket, så i dag bestemte jeg meg for å ta den med ut isteden! Å som jeg elsker studentlivet når gradestokken viser 25 varme og bassenget er lett tilgjengelig.

Leser foresten boken "What the Internet is doing to our brains" for en av eksamenene mine. Skal aldri dømme en bok for utseendet igjen for denne er GØRR kjedelig! Haha uansett - klager ikke når alt annet er på topp!

Håper dere har hatt en fin fin torsdag (og vinterferie?)

Likes

Comments