India er virkelig et land som gjorde inntrykk på meg når jeg var ute å reiste. Sterke lukter, overflod med mennesker, fattigdom, skitne gater.

Slitsomme mennesker, gatebarn, stakkerslige dyr

En mann på "kjøkkenet"

Store smil, vakre antrekk, vennlighet

En så fin opplevelse jeg aldri vil glemme. Jeg kommer nok ikke til å reise tilbake til India, men det er en tur jeg aldri ville vært foruten. Mange av de har så lite. Klær for å ikke gå rundt nakne, mat for å ikke sulte. Nok til å leve. Jeg kommer aldri til å glemme den ene turen vi gikk i gatene, og jeg så en mamma sto i gaten å dusjet barnet sitt med en bøtte. Nei vi har det så fint, vi må huske på det. Verden er et urettferdig sted.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Modell: Christine Graff
Make-up: Charlotte Wold
Fotograf: Doan M. Nguyen
Styling: Charlotte, Sofie, Maria og Cassandra

​Tidligere hadde vi et motestyling prosjekt hvor bildene over er det ferdige resultatet. Vi måtte velge en eller flere tendenser fra AW16 som skulle være med i alle antrekkene, vi valgte velur og gotisk-romantisk. Oppgaven var å style syv antrekk til en bildeserie, vi sto for styling av klær, valg av sminke og hår og positur. Skolen sto ansvarlig for modell, make-up artist og fotograf. Vi var heldig som fikk samarbeide med dyktige folk, og resultatet ble veldig bra for å være første gang. Dette var et prøveprosjekt før vi til våren skal gjøre motestyling alene, hvor vi da står ansvarlig for å skaffe modell, make-up artist og fotograf helt selv. Det blir en utfordring, men utrolig spennende og jeg gleder meg allerede! 

  • 22 lesere

Likes

Comments

army jakke Vintage bukse Topshop genser og sko Nelly

  • 36 lesere

Likes

Comments

Jeg elsker klær, jeg elsker mote og jeg er en liten trend-følger. Jeg er kanskje gått litt over på siden hvor jeg liker å observere og følge med, mer enn å kjøpe og bruke. Det er ikke lenger like viktig for meg å ha det nyeste plagget av den nyeste trenden. Jeg vil heller ha få plagg jeg kan bruke til forskjellige anledninger, kombinere på forskjellige måter og plagg som kan være trendy i lang tid. Grunnen til dette er vel fordi jeg har fått mer kunnskap rundt moteindustrien på godt og vondt.

Jeg vet mange har sett sweatshop, og er klar over elendigheten som foregår i de forskjellige tekstilfabrikkene. Jeg er veldig sikker på at mange synes det er helt forferdelig, men jeg tror alt for mange lar det blir med det. Da mener jeg ikke at alle skal boikotte H&M, for hvilke nytte gjør det? Men som forbruker kan du bevisstgjøre deg selv, og tenke deg selv om to ganger før du kjøper et plagg.

Hvorfor produserer billigkjedene så billige klær? Fordi vi som forbrukere forventer det. Vi forventer nye klær i butikkene hver uke, og vi forventer at det ikke skal koste. Fast Fashion. På hvilke måte kan vi da forvente at dette er produsert på rett måte? Jeg sier ikke at det er vi som forbruker som har all skyld i dette, langt ifra. Men vi er med å bidra til at det ikke blir bedre.

For ja moteindustrien er ekstremt forurensende, og denne kast og bruk trenden vi har dannet oss utgjør en stor del. Fordi jeg interesserer meg for dette og fordi jeg ønsker å jobbe i moteindustrien er det viktig å stille spørsmål, det er viktig å være kritisk. Jeg ønsker å være med på å bedre dette, og ja det vil ta tid. Jeg vet dette ikke er noe som endres over natten. Jeg vet at det er en enorm omvending for de store motehusene og skulle begrense materialer for å designe, jeg vet at fast-fashion trenden ikke vil gå vekk og at forbrukerens forbruk ikke vil bli mindre i morgen.

Jeg sier ikke at folk skal slutte å kjøpe, som sagt jeg elsker å kjøpe klær selv. Jeg sier at ikke kjøp bare for å kjøpe, ikke kjøp nytt for hver fest, bursdag, middag du skal i. Kjøp det plagget du ønsker deg, kjøp base plagg du kan bruke til både hverdags og fest. Kjøp brukt, det er mange skatter om du bare leter.

Nå er ikke alle motestudenter som meg, eller interessert i klær og mote generelt. Men dette er noe som påvirker hele verden uansett, for alle går med klær. Verden vil ikke forandres over natten, men vi kan alle gjøre litt. Start med deg, bevisstgjør deg selv.

Dette er noe som har lagt i tankene mine siden jeg så første sesong av sweatshop. Nå som vi har snakket en del om det på skolen hadde jeg lyst å drøfte rundt problemet selv. Som vi har diskutert sammen i klassen er det en evig vond sirkel, for fast-fashion skaper mye penger, men penger på bekostning av menneskers liv og miljø. Det er virkelig ikke greit, og jeg håper og tror at dette er noe som er på vei til å bedres.  • 49 lesere

Likes

Comments

jakke Monki sokker Monki sko Vagabond

En av de største trenden for AW16 er "the puffer jacket" aka dynejakken som dere sikkert allerede har sett i butikkene og på runaway. I tillegg til å være råkul er jo det ikke minst en praktisk og varm trend! Jeg synes de korte og enda mer oversized jakkene er så stilig, men la oss være realistisk - en jakke varmer ikke om den ikke dekker rompa. Så da jeg kom over denne på Monki var jeg solgt, det er akkurat som å vandre rundt i en dyne. Jeg kommer til å bo i denne jakken i vinter, det er sikkert og visst.

  • 55 lesere

Likes

Comments

Jeg tenker alle studenter er opptatt med eksamenslesing nå før jul og for meg er det ingen unntak. Jeg er ferdig med 1 av 4 eksamener nå før jul og nummer to er allerede om en uke. Heldigvis er denne veldig interessant å lese til i forhold til Motehistorie eksamen vi hadde for tre uker siden. Den var jo interessant, men tungt stoff å lese tre dager i strekk hehe. Eksamen vi skal ha nå er i faget Trend og Samfunn, de resterende er da Markedsføring og Merkantil (som består av juss og bedriftsøkonomi) sistnevnte frykter jeg mest da det er to pugge fag vi enda ikke har hatt så mye om.

Tiden flyr og det er veldig rart å tenke på at 1.semesteret snart er over, og da gjenstår kun tre semestre av studiet.. Jeg studerer Moteindustri på School of Fashion Industry, og det er et utrolig spennende og gøy studiet! Jeg kommer til å dele mer om skolen etterhvert, men om noen skulle lure på noe er det bare å spørre så svarer jeg gjerne. Jeg vet at det sikkert er mange som er interessert i å studere mote, men ikke helt vet hva det innebærer? Jeg satt hvertfall selv som et spørsmålstegn og kom tilfeldig over skolen jeg går på nå via en blogg. Så spørr i vei om det er noen som lurer på noe

  • 56 lesere

Likes

Comments

jakke Mango t-skjorte Vintage skjørt Zara boots Vagabond

  • 75 lesere

Likes

Comments

jeans Levis vintage 501 boots Vagabond jakke, t-skjorte og sekk Mango

  • 81 lesere

Likes

Comments

solbriller Celine topp ukjent merke bukse Vero Moda sko Adidas skjerf Acne

Etter jeg flyttet til Oslo har jeg virkelig fått øynene opp for vintage/gjenbruk, det er mye større utvalg her enn i Bergen. Selv om jeg ikke alltid finner noe synes jeg det er gøy å bare se, og finne inspirasjon. Antrekket jeg har på meg på bildene er kjøpt på loppemarked, hvor gøy er ikke det? Jeg fikk overdel og bukse for 200kr, det kan til og med mitt lille studentbudsjett stå i.

Været i Oslo er upåklagelig og selv om jeg ser fram til litt kaldere tider, nyter jeg den lille tiden igjen til å gå i lette antrekk. Jeg skal prøve å få tatt litt fler antrekksbilder fremover, men det blir fort glemt mellom lange skoledager, jobb og (egentlig ingenting haha..) Neida, vi er bare litt giddalause.

  • 84 lesere

Likes

Comments

Blogg... skal jeg virkelig skrive en blogg? Hvorfor ikke.

Jeg elsker å skrive og ta bilder, så egentlig burde dette bli en enkel sak. Problemet har vel alltid vært innhold, hva er egentlig interessant å lese om? Hvordan kan jeg skille meg ut fra andre bloggere der ute? Jeg aner ikke, men jeg prøver.

Om ikke så veldig lenge starter jeg et nytt kapittel i livet mitt, jeg skal begynne å studere. Jeg har som veldig mange andre vært usikker på studier, og for meg var det ganske uaktuellt å starte på studie rett etter videregående. Problemet har aldri vært hva jeg vil bli eller hva jeg vil gjøre, interessen har alltid vært der. Det var heller det å vite hvilke vei jeg skulle gå for å komme der. Da dukket SoFi opp, og endelig hadde jeg funnet en skole og studie som passet for meg og min interesse. Noen måneder etter søkte jeg og en godkjent opptaksprøve senere fikk jeg plass. Da var det en overlykkelig Cassandra som smilte skal jeg si dere, endelig!!


Jeg setter kursen mot hovedstaden om kort tid, klar for hva enn som møter meg. Ny by, nytt hjem, ny jobb, en helt ny hverdag. Jeg forlater hjembyen med venner og familie, og mange fine minner men jeg er klar. Virkelig klar for å stå på egne bein, være meg og leve livet.

  • 92 lesere

Likes

Comments