View tracker

Six pistols cake

I skolan för drygt en vecka sedan fick vi som uppgift att göra en tårta som skulle representera ett rockband. Vi fick fria händer både vad det gällde utseendet samt smak. Detta fick mitt huvud att fyllas av ideer. Jag och min grupp det vill säga Amanda och Julia, ett par klasskamrater till mig. Inledde att skissa upp hur vi ville att tårtan skulle se ut. Efter mycket om och men kom vi fram till ett resultat. Det fick bli en pampig tvåvåningstårta. Detta var en superrolig uppgift och jag hade verkligen det bästa teamet. Stort tack till Sabina som gjorde rosorna till denna skapelse men även Sandra som kom med de perfekta idéerna för att förbättra tårtan ytterligare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Modern version av en prinsesstårta

Jag har länge tyckt att just prinesståran är en tårta som har fallit lite i glömskan. Vilket jag kan tycka är himla synd. Men jag kan delvis förstå varför den lite har glömts bort då den kan uppfattas som ganska tråkig. Men därför har jag valt att förnya den lite. Jag har dock inte ändrat på så mycket. Men det är de små detaljerna som gör skillnad. 

Likes

Comments

View tracker

Rosa godis tårta 

Ännu en bild på en beställning som jag fick göra ganska nyligen. Tårtan var till en liten flicka som sannerligen älskar rosa och godis i massor. Så varför då inte slå ihop hennes två favoriter och förvandla det till en underbar tårta. Tårtan innehöll vanlijbottnar som jag färgat rosa, ahlgrensbilarmousse samt en chokladmousse. Smaskigt!

Likes

Comments

Cookies and Cream våningstårta

Denna tårtan gjorde jag till min mamma när hon fyllde 50. Då kände jag att det var dags att göra något som jag aldrig gjort tidigare. Jo, vad hittat jag då på?

Jag gör en våningstårta. Ofta när jag gör tårtor till familjen brukar jag få fria händer. Vilket jag tycker är väldigt roligt, då man verkligen kan få utlopp för sina kreativa idéer. Den enda önskningen som min mamma hade var att det skulle finnas med oreos på tårtan, då det är hennes favorit.

Likes

Comments

Päron och choklad tårta

Nu har det varit ett tag sedan jag skrev något här på bloggen och jag ber om ursäkt för det. Men nu är det dags att börja skriva igen och uppdatera oftare!

Som rubriken säger så handlar detta inlägget alltså om en päron och choklad tårta. Tårtan innehåller maffiga chokladbottnar, en chokladmousse med lite smak av päron och hackad choklad. Kan det egenligen bli bättre?

Likes

Comments

Hallon och brownie tårta

Seg och chokladig browniebotten är helt oemotståndligt gott till en syrlig hallonmousse. Därför är denna tårta helt otroligt god. Jag vet att jag gör väldigt mycket tårtor med hallon mousse, men jag tycker att denna mousse passar alldeles utmärkt i de flesta tårtor....

Syran i hallonen passar jättebra ihop den lite med mastiga chokladen. Så av denna andeldningen är det en bra kombination. Men jag kommer att försöka variera mig lite mer fram över.Likes

Comments

Spritsad Rostårta

Denna tårtan var också en av sommarens många tårtbeställningar. Den var nämligen till ett dop, där kunden önskade sig en lite mer detaljerad och modern tårta. Så därför valde jag att använda mig av den så kallade ros-spritsningen som har blivit väldigt populär att använda på tårtor som ska serveras vid lite finare tillfällen. Spritsningen är enkel att genomföra med gör ändå att tårtan ser väldigt detaljerad och komplicerad ut. Tårtan innehöll vaniljkräm och färska jordgubbar, men även ett lager med syrlig hallongrädde. Perfekt för ett dop som ska hållas under sommaren.

Likes

Comments

Kinderägg tårta

Ja, jag låter bilderna tala för sig själva. Tro det eller ej, men under det enorma berget av kinderägg, vitchoklad, jordnötsrutor, bueno och mycket mycket mer finns det faktiskt en tårta. Denna tårtan gjorde jag till min bästa kompis Nadine när hon fyllde 18 år. Hon är verkligen ett stort fan av kinderägg och kindermax. Så det fick bli fyllningen i min tårta. Jag gjorde då ett knidermaxfluff som sedan la lite hackade nougatbitar i och toppade det hela med lite smällt nutella. Ja ni hörde rätt! Allt detta i en och samma tårta. Man kan säga att hon blev glatt överraskad när hon fick se den.


Likes

Comments

Maffig chokladtårta 

Som ni kan läsa i rubriken så kommer denna tårtan att bestå av choklad, och i alla dess former. Detta är sannerligen den ultimata chokladtårta. Den innehåller saftiga chokladbottnar både vit och mörk chokladmousse. Tårtan är sedan spacklad med marängsmörkräm med chokladsmak och tillsist toppad med chokladganaché.

Likes

Comments

Prinsesstårta 

Under sommaren som gått har jag jämt fått beställningar på prinsesstårtor. Visst, de är roliga att göra, men utseendemässigt kan jag tycka att de är ganska tråkiga. Så jag började fundera på lite olika idéer som jag skulle kunna använda för att ge tårtorna ett lite mer roligare utseende. Och jag kom sedan fram till något som jag tyckte fungerade riktigt bra! Ja, ni kan ju avgöra själva. Här kommer lite bilder på tårtorna.

Likes

Comments