Hej hej! 💜

Äntligen är det våren på g. På jobbet är det full rulle nu när det börjar bli varmare och alla vill ha växter och blommor till sina trädgårdar.
Fick en bakbox förra veckan och var tvungen att testa på en gång. Denna gången var det ett recept från Fredriks fika.
chokladrulltårta med kokosfyllning och smält choklad över. Den var verkligen jätte god men ganska mäktig.

Den hade en strykande åtgång på jobbet 😊

Här kommer receptet!

Bountyrulltårta ca 10 bitar

3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

200 g kokosflingor
3 dl kokosmjölk
2 dl florsocker

Dekoration:

150 g mörkchoklad 55%
kokosflingor

Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.  Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Bred ut smeten jämt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 min.

Strö strösocker över hela kaka och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, ta bort pappret som kakan gräddas på. Låt svalna.

Blanda kokosflingor, kokosmjölk och florsocker till en jämn massa och låt stå ca 5 -10 min.

Bred kokosfyllningen på kakan rulla ihop från långsidan.

Finhacka hälften av chokladen och smält i vattenbad. Finhacka resten av chokladen och låt den smälta i den smälta chokladen. Ringla över choklad och strö lite kokosflingor över.

Hoppas det smakar 💜

💜Kram V 💜

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments