Hej hej! 💜

När mamma fyllde år ville jag överaska med en tårta och i år fick hon en mootstårta med dulce de leche, frosting och karmeliserad pecannötter. Det blev en stor hitt. Barnen gav den en stor tummen upp så den går jag nog testa flera gånger. 😊

Morotskolatårta💜

Botten:
3 ägg
2 dl råsocker
1 1/4 muskovadosocker
2 1/4 vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 mak kardemumma
1 tsk havssalt
1 1/2 dl solrosolja
2 medelstora morötter
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjölk

Limefrosting:

200 g philadelfiaost
100g mjukt smör
1 1/4 florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet ska och saft

Kanderade pekannötter:

100g strösocker
1 msk smör
100g pekannötter
1 tsk havssalt

Övrigt:

1 burk karmeliserad mjölk

Vispa ägg, råsocker och muskovadosocker fluffigt.
Sikta de torra ingredienserna och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt sedan solrosolja under omrörning.
Skala och riv morötterna, vänd net i smeten.
Häll upp smeten i smord form.
Grädda i ca 35 min.

Frosting:

Smöret ska vara mjukt, vispa upp det tillsammans med vaniljsocker och florsocker. Det ska bli ljust och fluffigt. Vänd försiktigt ned Philadelfiaosten, Vänd även ner limeskal och saften.

Nötter:
Börja med att rosta nötterna. Koka upp 11/2 dl vatten och 11/2 tsk salt i en kastrull, ta av från värmen och blanda i nötterna. Låt stå någon minut och häll sedan av vattnet. Lägg nu nötterna i en torr stekpanna. Håll koll på nötterna så de inte bränns.
Smält sockret tills det blir gyllenbrune.  Klicka i smöret, tillsätt nötterna och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Strö saltet över och låt stelna. Hacka nötterna.

Bred ut den karmeliserad mjölken på kakan efter att den har svalnat ordentligt. Bered sen frostingen och strö över nötterna.

Hoppas det smakar 💜

💜Kram V 💜

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments