Tænkte jeg lige ville smide en opskrift op på de letteste, mest lækre cookies! Det tager ikke mere end tops 30 min fra start til slut! De er dovne, easy og helt igennem lækre!



Ingredienser
150 g smør
1 dl sukker
1 dl brunfarin
3 dl hvedemel
1 æg
1 tsk vanlije sukker
1/2 tsk bagepulver
lille smule salt
200 g M&M´s

  1. Forvarm oven til 170 grader.
  2. Pisk smør, brunfarin og sukker sammen til en cremet konsistens.
  3. Put æg og vanlijesukker i og mix sammen
  4. Hæld mel, bagepulver og salt sammen en i anden skål, og rør det sammen
  5. Vend nu mel blandning ned i den anden skål, og mix til en fast dej
  6. Vend nu M&M´s sammen med dejen
  7. Fordel dejen ud til cookies af din egen præference 
  8. Bag i 10-12 min til de er gyldenbrune i kanten 
  9. Lad dem køle af, og nyd dine super easy cookies med et iskoldt glas mælk!


Likes

Comments

Denne lørdag er gået med at lave den kage der er ren porno for alle der lever for chokolade og karamel "host mig selv host" Her er opskriften på min Sloppy Perfection lagkage!




Cirka 5 personer.

Nøddebunde

Ingredienser:
3 æg
150 g sukker
100 g hasselnødder
1 spsk kartoffelmel 
1½ tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt.
Blend nødderne til mel og vend det med karfoffelmel og bagepulver.
Melblandingen vendes i æggesnapsen.

Dejen hældes på en dyb bageplade og bages i 12-15 minutter ved 200 grader.
Lad kage køle helt af og skær tre lige store cirkel ud af kagen.

Chokolade ganache

Ingrendienser:
En kvart liter fløde
125 gram mørk hakket chokolade
2 blade husblas

Put husblassen i iskoldt vand i 30 min. Varm fløden op til lige før kogepunktet, og tag den af varmen. Hæl den hakket chokolade i og rør rundt til det bliver en ensartet masse. Imens blandingen stadig er varm, vrides husblassen fri fra vand og puttes i fløden. Rør rundt til det er opløst. Hæld fløden op i en kold og dæk helt tæt med film. Stilles koldt til helt afkølet eller dagen efter. Pisk ganachen op, og hæld den i en sprøjtepose.

Dryppende karamel

Ingrendienser:
1 halv dåse karamelliseret mælk

Pisk indholdet af dåsen til den får en ensartet og fyldende konsistens.


Fremgangsmåde
Samle bundende med cremen, men før for at gem 1/3. Smør siderne op med resten og cremen, og hæl karamellen op på toppen af kagen og lad den selv dryppe ned af siderne.



Hvis i ender med at lave kagen selv, må i meget gerne sende billeder så jeg kan ser jeres kager!






Likes

Comments

Hvert år i vinterferien, plejer mig og min mor at lave fastelavnsboller, men efter alle disse år kan det godt blive lidt ensformigt- Denne kage er til folk der elsker elsker elsker kagecreme, som var det deres barn, for der bliver ikke sparet på det her! Den er et fantastisk modsvar til den sædvanlige fastelavnsbolle, så synes i skal give den et forsøg!


Opskrift på norske skolebrød
  1. 100 g Smør
  2. 3 ½ dl mælk
  3. 50 g gær
  4. ½ tsk bagepulver
  5. ½ tsk stødt kardemomme
  6. ½ tsk salt
  7. 75g sukker
  8. 600 g mel (ca.)
  9.  
Til pensling :
  1. 1 let pisket æg 

Fyld:
  1. En potion vanilje creme
 Glasur:
  1. flormelis 
  2. vand 
Fremgangsmåde:
Smelt smør og hæld i mælken. Rør gæren ud i  den lunkne mælk . Mix for sukker, bagepulver, salt, kardemomme og 2/3 af melet og rør indtil dejen bliver glat. Lad dejen hæve indtil dobbelt størrelse ca. 30 minutter. Rul dejen til en pølse og skæres i 12 til 16 stykker. Rul hvert stykke til kugler. Efterhæv i ca. 15 minutter. Forvarm ovnen til 225 ° C. Lav en fordybning i midten af ​​hver bolle og top med vanilje creme. Pensl med æg og bage skole brøden i 12 til 15 minutter. Afkøl på rist. Lav glasuren og smør de afkølede brød skole med glasur og dyppe efter behag i kokos.


Likes

Comments

I september sidste år, blev jeg 18 (wupwup) og fordi jeg aldrig går ned på kage, og slet ikke til min egen fødselsdag, gik jeg igang med at gennemsøge nettet for den perfekte kage! Her faldt jeg over denne overdrevet, fantastiske, hjerteanfalds fremkaldende kage på madelskerne.dk 
Den er super lækker, super tung, og super alt for meget, hvilket passet perfekt! Jeg valgte dog at dække min kage i smørcremes roser, istedet for den chokolade frosting de brugte!




Lagkage:

2 x brownie bunde

  1. 150 g mørk chokolade
  2. 150 g smør
  3. 38 g kakao
  4. 3/4 tsk bagepulver
  5. 113 g mel
  6. 3 æg
  7. 1/2 tsk vanilje
  8. 205 g sukker

Smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller i mikroovnen. Rør smørren i, så den også smelter. I en anden skål: pisk æg, sukker og vanilje luftig. pisk nu chokolade/smør-blandingen og de resterende ingredienser i. Tænd ovnen på 180 grader. Du kan nu vælge at bage kagen i én springform og efterfølgende skære den midtover, når den er afkølet, eller bage den i 2 springforme. jeg har prøvet begge dele, da jeg kun har en form, men det er helt klart nemmest at bage kagen i to forme. På den måde er kagen også mere ensartet og lettere at arbejde med, når den skal overtrækkes. Smør formen(e) eller beklæd dem(/den) med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagerne(/kagen) i 35 min. og lad dem(/den) efterfølgende køle helt ned

Cookie dough

  1. 240 g blødt smør
  2. 100 g sukker
  3. 180 g farin
  4. 4 spsk mælk
  5. 1 tsk vanilje
  6. 300 g mel
  7. 1/2 tsk salt
  8. 150 g mælkechokolade

Fremgangsmåde:
Pisk smør, sukker og farin i 5min. til det er godt luftigt. Tilsæt mælk, vanilje, mel og salt, og pisk det godt sammen. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Lad vær med at sætte den i køleskabet for længe, og heller bare smør den direkte ovenpå rice krispies laget.

Pif-paf-puf / Rice Krispies lag

  1. 160 g 
  2. 26 stk skumfiduser
  3. 38 g smør
  4. 1 tsk vanilje
  5. 100 g pif-paf-puf / rice krispies

Fremgangsmåde: Smelt skumfiduserne og smøret ved middel-høj varme og rør blot en gang imellem. Men det er vigtigt man holder godt øje med det, da det let kan brænde på. Når massen er ensartet og flydende tages den af varmen, hvorefter først vaniljen og herefter pif-paf-pufferne røres i. Hæld nu massen i en springform og tryk den godt ned i bunden og ud mod kanterne (det er super klistret, så gnid hænderne godt ind i et lag smør. Alt andet fungerer bare ikke særligt godt) Lad den køle helt af.

Dulce de leche ( fyldende karamel )

  1. 1 ds kondenseret mælk

Fremgangsmåde: stil din dåse kondenseret mælk i bunden af en stor gryde, som fyldes med vand indtil det dækker dåsen helt. Bring nu vandet i kog uden låg. Skru nu ned for varmen, så vandet simrer og læg låg på gryden. Lad dåsen simre i ca. 3 timer, hvorefter den tages op og afkøles i min. 1 time. Dåsen kan nu åbnes og din karamel er klaaaaar! ( karamellen skal dog køle af før du smider den på kagen, så put den i en lufttæt beholder og smid den i køleskabet et par timer.

Smørcreme til fyld.

  1. 150 g smør
  2. 300 g flormelis
  3. 1-2 spsk mælk
  4. 1 tsk vanilje
  5. 1 knsp salt

Fremgangsmåde: Pisk smør, flormelis og mælk til det er lyst og luftigt (min i 10 min). Tilsæt derefter vanilje og salt og pisk lidt mere.


Opbygning:

Start med at ligge den første af brownie bundene ned i en høj springform. Smør smørcremen ud i et jævnt lag. Hel bagefter den nedkølet karamel ovenpå toppen af cremen, og lig rice krispies bunden overpå. Sørg for at presse kagen let ned overvejs, så den bliver jævn. Smør cookiedoughen overpå, og virkelig sørg for det hele er jævnt og lige, for ellers ender man med en skæv lagkage. Læg nu den anden browniebund på toppen, og pres let igen. Stil kagen på køl en times tid ( jeg vil anbefalde man stiller den i et koldt værelse istedet for kæleskabet, så man ikke ender med den får den "køleskabs" artige smag)

Smørcremes roser


  1. 450 g smør
  2. 900 g flormelis
  3. 5-6 spsk mælk
  4. 2 vanijlestænger (Man kan sagtens bruge mindre, jeg kan personligt bare godt lide en stærk vanijlesmag)
  5. En lille smule rørsukker


Næsten samme fremgangsmåde som smørcremen der kom i kagen. Men husk at flække vaniljestængerne, og adskil kornene ved at blande med dem med lidt rørsukker til du har en "klump" hjemmelavet vaniljesukker. 
Jeg er af big believer af "Watch and learn" så i stedet for at lave en indviklet forklaring af hvordan man laver smørcremesroser, har jeg fundet en video der viser det, for det gør det meget lettere at forstå - den kan ses her





Likes

Comments

Jeg har altid været en stor fan af cookies. Mest fordi cookies giver en den kreative, friheden til at gøre lige hvad man vil med den. Det findes næsten ikke en ting man ikke kan putte i en cookie, og ikke få et spiseligt resultat!
Denne opskift der går tilbage til min folkeskole, hvor en fra min klasse altid havde dem med på sin fødselsdag - Et evigt tak til ham, for jesus det er altså en god kage.
De er lidt mere "grove" (ikke lige med at de er sunde, for det er de bestemt ikke haha!) men det hele er med til at give en rigtigt lækker cookie!




Ingredienser
200 g  Blødt smør
1 spsk Vanilje
1 dl Sukker
2 1⁄2 dl Brun farin
2 æg
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Kanel
Bagepulver 1 tsk
Mel 4 dl
Havregryn (malet til mel i en blender) 1⁄2 dl
Mælk 2 dl
Valnødder (grofthakkede) 300g

Chokoladeknapper 2 dl

Tørrede tranebær efter smag

Tilberedningstid :  30 minutter

Fremgangsmåde:
1. Pisk smør, brun farin og sukker grundigt sammen ved højt tempo med en håndmixer. Tilsæt æg og vanilje og rør rundt.
2. Bland salt, kanel, mel, havregryn, bagepulver og vend det i smørblandingen. Hvis dejen føles lidt for tør (dette afhænger af størrelsen på dine æg) kan den justeres med en smule mælk
3. Tilsæt nødder, chokoladeknapper og tørrede bær.
4. Forvarm en ovn til 175 °C. Klask dejen ud på en bagepapirdækket bageplade med en spiseske og sæt pladen i ovnen. Bag dine cookies i cirka 10 minutter eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.

5. Lad kagerne afkøle et par minutter på pladen inden de overføres til en yderligere afkøling på en bagerist.





Send mig forresten endelig billeder, hvis i beslutter at prøve nogen af mine opskrifter!

Likes

Comments

Som en hver anden pige på jorden, er jeg helt tosset med chokolade! Og salt karamel er bare lidt for lækkert til at lade vær med at bruge det i en opskrift, så disse chokolader er alt det bedste i verdens samlet i et smukt lille choko stykke!




Det skal du bruge til ca. 30-40 stk:

ca 300-350 g chokolade (jeg smeltet lidt hvid chokolade ved siden af til pynt)
200g sukker
100ml fløde
1/2 tsk havsalt
En chokolade form


Start med at gøre dit fyld klar, og smid det så i køles
Saltkaramel:
Opvarm fløden til lige under kogepunket og sæt den til side. Hæld sukkeret op i en tykbundet gryde og smelt til en gylden karamel. Tag nu gryden af varmen, og hæld fløden i lidt af gangen, under omrøringen. Tilsæt til sidst havsaltet og rør rundt. Hæld karamellen på glas, og sæt den på køl til det er nedkølet og tyknet. Imens det står i køleskabet, smelter du chokoladen over et vandbad. Det er vigtigt at du temperer chokoladen, så den ikke blive grå og træls at se på. 
Her er en video så du kan se hvordan man gør: Tempereret chokolade

Når din chokolade er klar, pensler du din form med chokolade, indtil der ikke er nogen huller. Smid den så i fryseren i 10 min

Tag formen ud af fryseren og fuld dem op med små stykker af karamellem. Lad dog et par millimeter være op til toppen, så der er plads til bunden på dine chokolader. Smid den tilbage i fryseren i 5 min.

Efter de 5 min er karamellen mere fast, og hæld nu resten af formen op med chokolade. Igen tilbage i fryseren og lad dem stå der i 15 min tid. Tag dem ud for sidste gang, og vend dem på hovedet imens du hamrer dem ud til et skærerbræt.

Likes

Comments

Jeg ved godt at hele Danmark er dækket i et lag is og slud, og at jeg burde dele opskifter på varme drikke med congac, meeeeen som den rebel jeg nu er (Eller prøver at bilde mig selv ind jeg er) vil jeg heller dele den her super lækre, og alt for let at lave chokolade is!


Det skal du bruge:
4 æggeblommer
125g sukker
Kornene fra en vaniljestang
1/2 liter piskefløde
200 gram chokolade
150 g hasselnødder

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Sæt dog en skefuld af sukkeret til side. Skrab vaniljekornene ud, og bland den sammen med sukket med en siden af en kniv, indtil kornene er adskildt. Tilsæt nu vaniljesukkeret. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Smelt chokoladen og rør forsigtigt dette i isblandingen. Hak til sidst dine hasselnødder fint, og vend dem i. Hæld blandingen i en form og frys den i fryseren i ca. 8 timer inden servering.

Likes

Comments

Sååååå det er ingen hemmelighed at jeg elsker at bage og lave mad. Det er meget beroligende på måde - like yoga for the mind haha!

Denne opskrift er en der ligger meget tæt på mit hjerte, da jeg næsten altid lavede den i de weekend jeg var hjemme fra efterskole,  og har kun gode minder om mine venner og jeg, der frådet i cookies når maden var lidt for sørgelig!






18 stk

260 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver med top
240 g hvedemel
2 spsk kakao
200 g hakket hvid chokolade
1/2 dl smeltet smør

Start med at smelte smørret og sæt det til side, så det ikke er for varmt. Pisk nu farin, vanilje og æg til det er lyst og luftigt. Tilsæt sigtet mel, kakao, bagepulver, natron og salt, og pisk det hele sammen. Hak nu den hvide chokolade til egen personligt smag ( Jeg vil dog anbefalde at man ikke hakker det for fint) 
Bland den hakket chokolade, og det nedkølet smeltet smør i med en dejskraber. Hvis du synes dejen bliver lidt for fedtet, til hvad du kan lide at arbejde med, kan du bare smide den i køleskabet i en halv times tid.


Varm ovnen op til 175 °. Jeg brugte en is scopper til at fordele cookiedejen med, men du kan også bruge to skeer. Du behøver ikke at mase den flade, de smelter selv ud i oven. Det passer, hvis du kan have 9 cookies på en bageplade. Bag kagerne i 10-14 minutter. Lad dem stå på pladen i ca.10 min og flyt den så hen på en rist.



Likes

Comments

Såååååå det her er vel hvor jeg præsentere mig selv, og hvorfor jeg af en eller anden grund har lavet denne blog. - Am i right?
Men jeg hedder ihvertfald Ulrikke Skotte-Lund, og jeg er 18! Jeg bruger næsten alle mine timer på at være HHX elev, bustransport og alle de andre kedelige daglig dags ting. Men når muligheden endelig byder sig, bliver min verden bare en smule bedre ved at bage kage og lave desserter!
Så efter lang tids overvejelser og flere år af at blive kaldt Kageulle, er denne blog blevet en realitet!
Håber i vil læse med, og måske endda prøver nogen af opskrifterne!

Likes

Comments