Contains affiliate links
Jin Stirrup Kinko stigbyglar, par

Klicka på bilden för att komma till stigbyglarna!

Idag tog jag äntligen tummen ur och hämtade mina nya Jin Stirrups. Men när jag öppnade dem insåg jag att jag beställt fel. Det gjorde ingenting helt ärligt, och tycker nästan dessa var ännu bättre att rida i! Så fruktansvärt bekväma, och den super breda plattan fördela trycket jämt och bra. Dessutom tycker jag dem är så snygga i utseendet.

Var lite nojig där ett tag om dom skulle se "klumpiga" ut, men det tycker jag verkligen inte. Nu är jag super taggad på att få hoppa, se om det känns någon skillnad!

Bilder från i somras, Flower på träning hemma. Freddy från Åstorp i MSV B. Längtar tills det blir soligare!

Fick inviga stigbyglarna på Flower idag. Vi skrittade och gjorde i princip samma övningar som igår fast jag satte på slutet ihop det till en lång bana. Jag tyckte hon var mycket mjukare och finare idag, och det märks att vi tränade på detta igår!

Efter Flower red jag Freddy, något jag inte gjort på länge. Blev inget långt pass då paddocken var lite frusen och vi inte har tillgång till ridhus. Men han skötta sig riktigt bra och jag är mycket nöjd med honom. Hoppas jag får ta honom någon mer gång denna vecka!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Cosmic Flower, Träningar

Äntligen, första ridpasset på 3 långa veckor! Både igår och idag har jag ridit skrittövningar, måste börja muskla henne!

Idag red jag 4 olika övningar.
1. Den första var en övning där jag gjorde 2 volter på ett varv, och i dessa volter flyttade jag in på en liten volt. Efter några varv gick jag ut igen på stora volten. Red på volten i kanske 5 varv innan jag gick ut på spåret igen.

2. Fyrkanten kallar jag denna, då red jag på en fyrkant och i varje hörn gjorde jag en framdelsvändning. Alltså inget rakt spår alls.

3. Den tredje var bommar på ett voltspår. 3 cavalleti bommar vid varsin ände. De ena var med kort avstånd, det andra var med långt avstånd. Mellan bommarna red jag sluta.

4 Sist men inte minst, labyrinten. Då rider jag mellan bommarna (som på bilden). Under resten av "fyrkanten" red jag öppna.

Labyrinten

Sista skrittpasset imorgon, sedan får vi börja jogga!

Likes

Comments

Tävlingar

Var med tjejerna i Ängelholm och coachade lite. Wilma & Mickey (skäck) sätter en nolla i LE & en Dubbelnolla i LD, slutade med en andra plats!
Tuva och Jorline (brun) satte sin nolla i LE & gjorde en superrunda i LD, med ett missförstånd i omhoppningen!
Ska bli spännande att följa dem under året.

Likes

Comments

Övrigt

Contains affiliate links

Idag ska jag äntligen hämta mina nya stigbyglar! Har beställt ett par Jin Stirrup i färgen Gold Titan. Jag tycker de ska bli spännande och se hur de är att rida med. Jag tror man får ganska bra fäste i och med att plattan är så pass bred och de är små taggar på den. Kommer så klart berätta för er vad jag tycker om dem!

De finns i nästan alla färger! Klicka på bilden så kommer ni till hemsidan där ni kan se färg och pris!

Nu gäller det bara att hitta matchande schabrak, vilket jag tror kan bli svårt. De finns inte så mycket guldiga schabrak, men jag tror att stigbyglarna kommer gå bra ihop med beige också, men det återstår att se!

Likes

Comments

Cosmic Flower, Tävlingar, Videos

Lördag:

Flower kändes redan på framridningen till LB+ (105) inte speciellt taggad. Hon var fin i skritten och de arbetet jag gjorde där dvs sluta, öppna, rygga & volter. Men när jag började trava var hon sten hård i munnen på vänster sida. Hon ville inte ställa sig åt vänster och när hon väl gjorde det fuskade hon genom att böja halsen och inte resten av kroppen. I galoppen var det samma.

På framhoppningen fick vi några bra språng men det kändes inte hundra. Ville få fram henne mer men hon svarade inte riktigt, hon var alltså lite "off". Inne på banan red jag med fördåligt tempo vilket resulterade ett ner. Jag var ändå nöjd med henne då hon kämpade på, vissa språng blev bättre än andra.


Till LA (110) red jag fram med mer tempo. La mycket mer tid på att öka & minska, rygga och galoppfattning från skritt. Hon kändes bättre men fortfarande hård i vänster. Det blir väldigt jobbigt att rida henne då i och med att man inte kan få med bogen. På framhoppningen blev det lite tight om tid och jag hann inte hoppa så mycket, men sprången jag tog kändes bra!

På banan då... Mycket bättre tempo men Flower var inte sig lik. Det var som om hon inte orkade samla ihop sig utan hoppade bara långa hopp och nästan låg på bommarna. Två ner, vilket kanske inte låter så farligt men känslan var desto sämre.

Bilder tagna av Linnea Bäckman!

Söndag:

Eftersom flower varit så stel och spänd hade jag under en gång på lördag eftermiddag och en gång på lördag kväll varit ute och stretchat & lagt arnika på henne. Jag hade även ökat på lite med havren för att få henne lite mer på tårna. Detta gav verkligen resultat!

Jag gick med henne upp till framridningen för att få reda på att vi väntade på ambulansen. En ryttare hade trillat av och tydligen var det allvarligt. Det tog lång tid innan ambulansen hade kommit och burit ut henne. Men man ska inte klaga , dem gör ett viktigt jobb och dem ska få ta all tid i världen om dem behöver. Under tiden hade jag gått omkring med Flower som mest taktat och buffat på mig. Även smått trampat på mina hälar. När jag väl kunde hoppa upp fick jag skritta igång väldigt länge då vi var lite tidiga. Flower kändes iallafall MYCKET bättre idag och jag kunde arbeta henne i både vänster och höger. Även fast hon fortfarande var lite stel i vänster så gick det bra.

På framridningen fick vi till några riktigt bra språng och hon kändes jätte fin. Och på banan, skit fin. Har kollat filmen om och om. Hon kommer rätt på alla hinder utom de 2 vi rev. De två som åkte var i samma sväng, ur-sväng från kortsidan i vänstervarv. Man märker så tydligt att hon inte ha muskler nog för att orka hålla sig samlad och sedan kunna hoppa uppåt. Något vi måste träna på nu! Är så nöjd och det känns som om nollorna inte är jätte långt borta nu. Mer muskler och mer flås behövs!


Likes

Comments

Cosmic Flower

Idag har Helena varit ute och hjälpt mig med Flower. Jag tycker att hon varit svår att arbeta i högervarvet samt bara kört ut vänsterbogen. Helt korrekt och vi hittade massor med små spänningar. För det första har hon varit spänd i bogarna vilket gör att hon inte kan ta fram frambenen som mycket som hon borde. Alltså har hon inte kunna länga på stegen. Sedan var hon spänd i högra bakdelen. Alltså i rumpmusklerna. Hon var också spänd i vänstersidan, så att hon går lite vänsterställd hela tiden.

Detta har resulterat korta steg, svårställd till höger och en framtung häst. Det var många saker som blev lite "aha" upplevelse, och man fick svar på varför hon gjort si och så.

Hur löste Helena det då? Hon började med att känna igenom henne, trycka och känna. Sedan satte akupunktur på Flower rumpa och bogmusklerna. Efter det började hon använda laser på de områden som var utsatta. Flower var även lite stel i länden så där lasrade hon.

Jag tyckte Helena var duktig och väldigt trevligt. Hon förklarade bra och kopplade samman min beskrivning med problemet. Jag hoppas och tror att Flower kommer känns enklare nu och det ska bli spännande och se hur det går i helgen. Då ska vi nämligen iväg och tävla i Båstad!

Bildresultat för akupunktur häst

.

Likes

Comments

Cést Si Bon

Idag har jag varit på storhästtävlingarna i Båstad. Jag var där med Cece (Klicka på länken för att få reda på mer om Cece) och hans ägare Frida! Jag startade 105 och 110 vilket var vår debut i båda klasserna. Tidig morgon och kallt, och vi fick fixa i ordning Cece i lastbilen.

Jag red fram men han kändes inte riktigt som vanligt. Frida bad mig då att stanna och hoppa av. Sedan lossade hon hans knä då han gärna spänner sig och kniper med framknäet så att de nästan touchar magen. Då sadlade vi även om då sadeln glidit bak lite. Skönt att ha kunniga människor omkring sig som kan se och lösa problemen. Han kändes bättre efter det och jag kunde fortsätta min framriding. :)

På framhoppningen kändes han lite loj och lång och så var det även inne på banan. Rundan blev lite vinglig och han kändes ganska lång, det var svårt att få ihop honom. Det blev lite tråkiga svängar då han inte ville gå ut i svängarna. Det resulterade iallafall 4 fel, ett nedslag på 2:an (igen...*).

Till nästa klass hade han stått och spänt sig i transporten och var genomsvett när vi kom tillbaka. Vi hade fullt upp med att byta schabrak och helt plötsligt var det 10 stycken kvar till min tur. Fort upp på hästen och börja rida fram. Stressigt blev det och som vanligt blir alla omkring det också. Dock var det jätte skönt att jag kunde få säga till och att Frida direkt kunde lugna ner mig. Bra med ett bra team!

Blev inte mycket till framridning eller framhoppning innan rundan. Men den var godkänd ändå. Vi petade ner 1:an, (klarade 2:an!!*), 5A och 7:an. Alla tre var räcken som kom ur-sväng. Något vi måste öva mer på. Annars tyckte jag denna rundan var bättre då jag fick ihop honom mer.

*Jag har i alla andra starter jag gjort med Cece rivit 2:an, och då alltid 2:an


Här får ni lite dåliga mobilbilder

Med tanke på att jag inte hunnit rida Cece så han har vilat 3 dagar innan, att är sjuk och febrig, att framridningen blev kaos och att Cece blev så spänd av transporten tycker jag ändå det gick ganska bra. Kul att tagga om till nästa tävling, och kunna gör det mycket bättre!


Likes

Comments