Övrigt

Han förtjänade det helt klart, och mamma och jag skrek när dem läste upp hans namn. Världens bästa Peder. Har just nu lite Peder-feber... Sitter ju dagligen och lyssnar på han & hans frus podcaster, på hans bror, kollar in en video på "russet" All In och så vinner han pris. Nu tänker jag smitta er..!

Och så talet. Där han valde att berätta om känslan på hästen, innan banan. Något som jag hoppas folk kommer reagera på. Något som jag reagerade på. Kanske kommer locka fler folk? Folk som också vill känns hästens hjärta genom stövlarna? Sist men inte minst, Peders lugn. Jag har aldrig sett honom stressad, irriterad, hyper, sprallig eller något liknande de. Men alltid ko-lugn och glad. Jag tror det är en av nycklarna till Peders framgång.


Är också så glad att just Peder fick stå där och representera hästsverige. Och visst förtjänade han priset, trotts att sport-gubbarna stod och himlade med ögonen, eller att det kommer bli en massa pikar mot honom. Peder kanske inte vann just OS-guld, så som många andra av dem gjorde. Utan fick nöja sig med silver. Men låt oss inte glömma att en golfklubba aldrig lider av känslor eller mjölksyra.

En golfklubba, ett par skidor eller en cykel har inte en dålig dag

Bildresultat för peder dab

Fotot: Petter Arvidson

Kommer länka talet så fort jag kan..!

Likes

Comments

Cosmic Flower, Cést Si Bon

Flower fick idag gå ett pass is skogen. Från början var det tänkt att bara ta det lugnt då det var fruset och hårt i marken. Men så hittade jag en backe som faktiskt var upptinad. Valde då att rida lite backträning där jag galopperade sakta och samlat upp, och sedan skrittade ner. Flower kändes glad och positiv. Dock ville hon inte fatta vänster galopp från början. Antar att hon visste vad som väntade hahah.

På vägen hem känner jag hur hela Flower höjer nacken, kör in bakdelen och spänner sig. Kollar mig omkring och får syn på ett stort stort vildsvin ca 4 m ifrån mig. Den springer så klart ner mot vägen och jag ser hur det kommer en bil. Mycket obehaglig känsla när du ser något som kommer hända, men du kan inte göra något åt det. Man är helt maktlös. Bilen krockade iallafall inte med grisen utan den klarade sig med drygt 1/2 m. Tur i oturen!


Cece åkte jag till så fort jag släppt ut Flower. Började fixa i ordning honom och så kom Ebba med sitt skäcksto Naya. Vi red ut en sväng i skogen med mestadels skritt. Samma sak där, hårt i marken och glashalt på vissa ställen. Cece var väldigt fin och enkel idag. Inte speciellt tjafsig utan bara lugn. Tror han trivs bra i sitt nya Pelham sweet Iron bett!

När jag efter ridturen skulle skölja av Cece springer den största råtta jag sett fram och korsar spolspiltan. Trodde jag skulle kräkas ett tag. Cece märkte dock ingenting. efter det var jag på helspänn och skrek varje gång stalldörren gnisslade, eller när jag tyckte jag såg något stort , mörkt på golvet (som var min vante)... Super fånigt.

Likes

Comments

Cosmic Flower, Tävlingar, Videos

Lördag:

Flower kändes redan på framridningen till LB+ (105) inte speciellt taggad. Hon var fin i skritten och de arbetet jag gjorde där dvs sluta, öppna, rygga & volter. Men när jag började trava var hon sten hård i munnen på vänster sida. Hon ville inte ställa sig åt vänster och när hon väl gjorde det fuskade hon genom att böja halsen och inte resten av kroppen. I galoppen var det samma.

På framhoppningen fick vi några bra språng men det kändes inte hundra. Ville få fram henne mer men hon svarade inte riktigt, hon var alltså lite "off". Inne på banan red jag med fördåligt tempo vilket resulterade ett ner. Jag var ändå nöjd med henne då hon kämpade på, vissa språng blev bättre än andra.


Till LA (110) red jag fram med mer tempo. La mycket mer tid på att öka & minska, rygga och galoppfattning från skritt. Hon kändes bättre men fortfarande hård i vänster. Det blir väldigt jobbigt att rida henne då i och med att man inte kan få med bogen. På framhoppningen blev det lite tight om tid och jag hann inte hoppa så mycket, men sprången jag tog kändes bra!

På banan då... Mycket bättre tempo men Flower var inte sig lik. Det var som om hon inte orkade samla ihop sig utan hoppade bara långa hopp och nästan låg på bommarna. Två ner, vilket kanske inte låter så farligt men känslan var desto sämre.

Bilder tagna av Linnea Bäckman!

Söndag:

Eftersom flower varit så stel och spänd hade jag under en gång på lördag eftermiddag och en gång på lördag kväll varit ute och stretchat & lagt arnika på henne. Jag hade även ökat på lite med havren för att få henne lite mer på tårna. Detta gav verkligen resultat!

Jag gick med henne upp till framridningen för att få reda på att vi väntade på ambulansen. En ryttare hade trillat av och tydligen var det allvarligt. Det tog lång tid innan ambulansen hade kommit och burit ut henne. Men man ska inte klaga , dem gör ett viktigt jobb och dem ska få ta all tid i världen om dem behöver. Under tiden hade jag gått omkring med Flower som mest taktat och buffat på mig. Även smått trampat på mina hälar. När jag väl kunde hoppa upp fick jag skritta igång väldigt länge då vi var lite tidiga. Flower kändes iallafall MYCKET bättre idag och jag kunde arbeta henne i både vänster och höger. Även fast hon fortfarande var lite stel i vänster så gick det bra.

På framridningen fick vi till några riktigt bra språng och hon kändes jätte fin. Och på banan, skit fin. Har kollat filmen om och om. Hon kommer rätt på alla hinder utom de 2 vi rev. De två som åkte var i samma sväng, ur-sväng från kortsidan i vänstervarv. Man märker så tydligt att hon inte ha muskler nog för att orka hålla sig samlad och sedan kunna hoppa uppåt. Något vi måste träna på nu! Är så nöjd och det känns som om nollorna inte är jätte långt borta nu. Mer muskler och mer flås behövs!


Likes

Comments

Cosmic Flower

Idag har Helena varit ute och hjälpt mig med Flower. Jag tycker att hon varit svår att arbeta i högervarvet samt bara kört ut vänsterbogen. Helt korrekt och vi hittade massor med små spänningar. För det första har hon varit spänd i bogarna vilket gör att hon inte kan ta fram frambenen som mycket som hon borde. Alltså har hon inte kunna länga på stegen. Sedan var hon spänd i högra bakdelen. Alltså i rumpmusklerna. Hon var också spänd i vänstersidan, så att hon går lite vänsterställd hela tiden.

Detta har resulterat korta steg, svårställd till höger och en framtung häst. Det var många saker som blev lite "aha" upplevelse, och man fick svar på varför hon gjort si och så.

Hur löste Helena det då? Hon började med att känna igenom henne, trycka och känna. Sedan satte akupunktur på Flower rumpa och bogmusklerna. Efter det började hon använda laser på de områden som var utsatta. Flower var även lite stel i länden så där lasrade hon.

Jag tyckte Helena var duktig och väldigt trevligt. Hon förklarade bra och kopplade samman min beskrivning med problemet. Jag hoppas och tror att Flower kommer känns enklare nu och det ska bli spännande och se hur det går i helgen. Då ska vi nämligen iväg och tävla i Båstad!

Bildresultat för akupunktur häst

.

Likes

Comments

Cést Si Bon

Idag har jag varit på storhästtävlingarna i Båstad. Jag var där med Cece (Klicka på länken för att få reda på mer om Cece) och hans ägare Frida! Jag startade 105 och 110 vilket var vår debut i båda klasserna. Tidig morgon och kallt, och vi fick fixa i ordning Cece i lastbilen.

Jag red fram men han kändes inte riktigt som vanligt. Frida bad mig då att stanna och hoppa av. Sedan lossade hon hans knä då han gärna spänner sig och kniper med framknäet så att de nästan touchar magen. Då sadlade vi även om då sadeln glidit bak lite. Skönt att ha kunniga människor omkring sig som kan se och lösa problemen. Han kändes bättre efter det och jag kunde fortsätta min framriding. :)

På framhoppningen kändes han lite loj och lång och så var det även inne på banan. Rundan blev lite vinglig och han kändes ganska lång, det var svårt att få ihop honom. Det blev lite tråkiga svängar då han inte ville gå ut i svängarna. Det resulterade iallafall 4 fel, ett nedslag på 2:an (igen...*).

Till nästa klass hade han stått och spänt sig i transporten och var genomsvett när vi kom tillbaka. Vi hade fullt upp med att byta schabrak och helt plötsligt var det 10 stycken kvar till min tur. Fort upp på hästen och börja rida fram. Stressigt blev det och som vanligt blir alla omkring det också. Dock var det jätte skönt att jag kunde få säga till och att Frida direkt kunde lugna ner mig. Bra med ett bra team!

Blev inte mycket till framridning eller framhoppning innan rundan. Men den var godkänd ändå. Vi petade ner 1:an, (klarade 2:an!!*), 5A och 7:an. Alla tre var räcken som kom ur-sväng. Något vi måste öva mer på. Annars tyckte jag denna rundan var bättre då jag fick ihop honom mer.

*Jag har i alla andra starter jag gjort med Cece rivit 2:an, och då alltid 2:an


Här får ni lite dåliga mobilbilder

Med tanke på att jag inte hunnit rida Cece så han har vilat 3 dagar innan, att är sjuk och febrig, att framridningen blev kaos och att Cece blev så spänd av transporten tycker jag ändå det gick ganska bra. Kul att tagga om till nästa tävling, och kunna gör det mycket bättre!


Likes

Comments

Cosmic Flower

Kallas Flower. Sto född 04 och importerad från Irland. D-ponny. Går upp till 115, just nu. Flower kom till mig den 19 dec och hade då en gammal skada i sitt vänstra bakbenet. Under 2016 har jag mest jobbat med att muskla upp henne och få henne mer stabil i sin rörelse. Flower har ett hjärta av guld och ställer alltid upp.

Likes

Comments

Cést Si Bon

Kallas för Cece. Valack född 2007. Storhäst. Efter Briar. Jag har bara ridit Cece i ett litet tag och vi har inte hunnit med så mycket än så länge. Målet är att komma ut på tävlingar och hoppa. Startad upp till 110 med mig. Cece ägs utav Frida Göransson. Han är en positiv häst som ställer upp och hoppar oavsett hur man lägger honom. Cece är 166 i mankhöjd, och väldigt grov. Men är man stor får man vara snäll!

Likes

Comments