Header

Idag var jag nere i Skåne och tävlade dressyr! Min andra lokala dressyrtävling och jag startade en LA:1. På framridningen kändes han riktigt fin. Men hela banan bestod av vattenpölar och lera. Därför kunde jag inte rida så mycket volter osv, utan fick hålla mig på spåret. Det gjorde inte speciellt mycket för Freddy kändes ändå mjuk och fin. Han kändes spänstig och höll kvar formen i fattningarna och avsaktningarna.Efter framridningen på kanske 20 min fick jag gå upp till collecting-ring. För er som inte vet så är det när man får rida på ett litet utrymme vid banan medan den andra ryttaren rider sitt program. Även där kändes Freddy fin, men bytta galopp i den vänstra förvända galoppen. Men han kändes fortfarande väldigt fin.


Sedan fick jag gå in på banan. Red en förvänd galopp i vänster och då gick det väldigt bra, Fick "startsignal" och började rida programmet. I den första halten drog Freddy upp huvudet men sänkte det snabbt igen. Sedan ut på spåret i högervarv. Där la jag en volt som blev lite för liten (men som jag inte tänkte på då). Den ökade traven snett igenom blev bra tyckte jag och han höll kvar formen. Sidledsförflyttningen kändes också helt okej, det var inte så att han konstrade. Samma känsla i vänster. Han kändes fin. Sedan när man skulle rida upp på medellinjen och göra halt, tabbade jag mig. Tog en väldigt dålig väg och trodde att jag var rätt - det var jag inte, Men ryggningen blev bra och sedan fortsatte vi. Skritten snett igenom blev inte så bra då han småtravade emellan åt. Ganska så typiskt Freddy... Men galoppfattningen från skritt blev väldigt bra och han travade inte före! I volten på långsidan tog Freddy ett skutt (vet inte varför). Sedan i den förvända galoppen bytte han galopp. Det ska han alltså inte. Detta var i höger vilket är hans enklare varv. Man han bytte bara ett steg och sedan bytte han tillbaka. I det andra Varvet där du skulle rida exakt lika dant var han lite finare och bytte inte alls. Till sist skulle man fatta galopp och galoppera en ökad galopp snett igenom och sedan sakta av för att rida upp och hälsa. Jag tyckte han längde ganska fint. Uppridningen och halten blev lite springig, men han höll kvar formen!


Jag fick 54%. Jag vet inte alls, men i mina ögon är det dåligt. Sist jag red LA:1 fick jag 63%. Det kändes som om domaren fastnade på bara det dåliga. Efter en dålig väg så skrev hon det över allt. Jag vet inte? Kanske red jag dåliga vägar? Jag själv tycker inte det, men vad vet jag? Jag är ingen dressyrfantast - jag kan inte allt och om hur det ska se ut. Hon klagade väldigt på att han inte längde ordentligt och att han var ostadig. Att han inte använde bakbenen. Jag vet inte men resultatet speglar inte känslan..!

Ni ska få se videon så fort den laddats upp! Och jag vill jätte gärna höra era åsikter. Håller ni med domaren eller har ni en egen uppfattning?

Likes

Comments

Med den rubriken som säger mer än 1000 ord avslutar jag denna dagen. Förlåt för kass uppdatering. Imorgon är det tävling i Östra Göinge, och då ska det fan bloggas!!!!!

Kram Cajsa

Likes

Comments

Åh, vill verkligen ha fler bloggar att läsa! Tycker det är super mysigt att bara sitta och läsa och skrolla igenom bloggar. Kanske slänga in en kommentar då och då. Problemet är att jag har så svårt att hitta bra bloggar... Så nu behöver jag eran hjälp!

Ni läsare kan väl kommentera bloggar ni läser, eller varför inte eran egen? Jag lovar att kika på allas och kanske lämna lite spår efter mig 😉 Sedan kommer jag välja ut 2 stycken som jag tyckte mest om, som kommer få en länk!
Så kommentera!

Kram Cajsa

Likes

Comments

Blir såhär trött på mig själv. Kommer ju inte upp på morgonen?? Och sedan har jag svårt att somna på kvällen?? Ställer klockan på 6.00, men kommer upp 7.00, och då har jag 25 min på mig att äta frulle, klä på mig och göra mig i ordning.

Fixar ni er mycket inför skolan? Det gör inte jag. Lägger max 10 min på att sminka mig och fixa håret. Och ni som faktiskt tar er tiden och sminkar er på morgonen, hur gamla är ni? Jag tror att det går i perioder. Jag minns i 8:an när jag var som mest skoltrött, då sket jag totalt i hur jag såg ut i skolan.

Idag är det vilodags för Freddy. Igår red jag och Ebba ut i skogen. Vi bara skrittade och pratade i nästan 2h. Skönt för Freddy, då slipper han träningsvärk.
Jag ska nog gå lite mer med Mac idag. Måste först se hur han mår!

Kram Cajsa

Likes

Comments

Inne och skrollade på FB (som vanligt). Såg att en vän till mig delat ett inlägg från polisen. Hmm, intressant tänker jag när jag börjar lästa de första meningarna. Fy fan tänker jag när jag läser de sista meningarna. Men samtidigt, så jädra viktigt. Läs och ta in mina vänner!


"VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?!

För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar slump kom din vän in i rummet några få sekunder efteråt och lyckades dra loss dig från snaran.

Nu står jag upp i ambulansen, lutar mig över dig och trycker ner dig på båren i ett försök att få dig att förbli stilla. En svettdroppe faller från min panna och träffar dig på högerkinden. Jag gör allt i min makt för att få dig att vara stilla samtidigt som jag försöker behålla balansen när ambulansen hastigt rycker och kränger fram och tillbaka.

En ny ångestattack sköljer över dig och du får ytterligare ett utbrott. Gråten och skriken återkommer och du börjar slå vilt omkring dig i ett desperat försök att slita dig ur mitt grepp.

Genom rutorna i ambulansen tittar jag ut i mörkret utanför. Det blåa ljuset lyser upp och reflekterar allting i vår direkta omgivning, hastigheten ökar något och vi fortsätter vår färd i natten i riktning mot akuten. Vårdaren intill dig ger dig ännu en dos Stesolid i hopp om att du ska komma till ro. Efter en liten stund lugnar du dig lite men fortsätter gråta.

Stackars lilla pojk. Vad har du upplevt för hemskheter i ditt liv? Vad är det du varit med om som gör att du mår så fruktansvärt dåligt? Din bakgrund innehåller förmodligen hemskheter jag inte ens kan föreställa mig; ett helvete som trasat sönder dig inombords och fyllt en så ung människa med all denna ångest och oro.

Du är inte den första jag träffar. Och du kommer absolut inte vara den sista.

Några timmar senare är vi hos dig inne på barnakuten. Du ligger på rygg på britsen, jag och min kollega Cammo sitter intill på varsin sida om dig. Hon pratar lugnt med dig på engelska och försöker trösta dig. Försöker ge dig hopp. Jag pratar i telefon med regionvakthavande befäl, och ett beslut fattas om att du ska bli förd till Barnpsyk i Malmö. Jag hoppas de kan hjälpa dig med alla dina tankar.

Så, till alla med förutfattade meningar om ensamkommande flyktingbarn:

Tänk om ni hade kunnat följa med under ett arbetspass i polisbilen och se vad jag sett. Höra vad jag hört. Uppleva vad jag upplevt och känna vad jag har känt.

Då tror jag ni både hade ändrat åsikt och skämts rejält. Och sedan ställt en fråga och riktat den till hela mänskligheten.

För alla lever och bor vi på den här, vår enda planet. Vi andas samma luft, vi skrattar och gråter tillsammans, vi föds och vi dör. Men vi fortsätter tillåta en värld där en treårig pojke från Kobanae som flyr för sitt liv drunknar i Medelhavet och vars livlösa kropp sedan spolas upp på stranden inför ögonen på en förfärad omvärld. Aldrig slutar vi skada våra medmänniskor, ständigt skapar vi nya kriser och katastrofer som resulterar i ännu mer lidande, krig, krossade livsöden, flyktingströmmar och död.

Och nuförtiden, mer än någonsin, borde vi alla ställa oss den där frågan:

Vad fan håller vi på med?

//Lundapolisen, Tobbe"

Tänk på vad denna kille sett, hört och känt som har varit så tungt att han valt att avsluta livet. Han ville inte leva mer. Han har ingen livsglädje kvar. Hans liv är meningslöst. Det är ingen ide att stanna kvar. Tänk, bara tänk på vad han upplevt.
​Kram Cajsa

Likes

Comments

Kl 14.00 kommer ett jätte viktigt inlägg, så håll koll!!

Old Pic^

Kram Cajsa

Likes

Comments

Hopptränade igår för Micke. Freddy var pigg men en aning spänd. Vi övade på att få dem avslappnade utan att bli alldeles långa. Jag tycker Freddy var fin och det blev en väldigt bra galopp. Men han tyckte det var väldigt tungt, så därför är det verkligen något vi behöver öva på. Fast detta var mer som en dressyrgalopp. Vi fick hoppa en bana på kanske 70 cm i denna galoppen. Freddy hoppade fint och enligt mig ganska så avslappnat. Nästa runda fick vi hoppa högre och då med mer galopp, tävlingsgalopp. Jag hoppade en bana på 1m. Freddy var trött och lyssnade inte för mina hjälper. Tror han hade mjölksyra och dessutom lite träningsvärk sedan igår. Men jag är nöjd med honom!

Idag är det onsdag, och jag är ganska så slut. DVi ska gå en halv mil med skolan idag, kännqs bra - eller inte. Hade gärna haft lite lugna lektioner och tagit det lite lugnt. Freddy ska gå lite mjukgörande i paddocken, mest jogga. Kanske att jag tar en uteritt istället, men det beror på om jag har någon att rida med. Alltså inte helt planerat.

Kram Cajsa

Likes

Comments

Varför valde jag att sluta blogga på Equis? Nu tänkte jag ta upp det och klargöra för er så att ni inte går runt och tror att jag bråkat med Amanda...!

Såhär är det, det var jag som skrev till Amanda och sa att nu börjar jag lite smått för mig själv. Detta beror på att jag inte känner mig lika taggad på att skriva på Equis. Amanda skriver hur grymt som helst, hon är super trevlig, lätt och har nog varit den bästa partnern ever!

Men det jag känner är att jag kan inte yttra mig lika dant på Equis. Om det nu skulle vara så att jag skulle vilja släppa ett riktigt provocerande inlägg, hade jag känt mig hindrad. Varför? Jo för jag vill inte låta Amanda få skit för att jag skrivit något dumt. Tänk om jag hade skrivit något jätte dumt och alla hade valt att sluta läsa. Stackars Amanda som står där med mig och en tom blogg. Nu tror jag dock inte att jag skulle släppa något så dumt, men ändå. Jag känner mig hindrad.

Jag tror inte för 5 öre att Equis är nedlagd förgått. För mig ser det bara ut som Equis tagit en paus och jag fortsätter här så länge. Jag vill se och prova ifall jag klarar av att driva en egen blogg. Jag vill testa och se om jag utvecklats något.


Detta var min korta beskrivning på varför jag valde bort Equis. Så klart är inte allt bestämt och som sagt, jag är spontan...😉

​Kram Cajsa

Likes

Comments