Header

idag har Berra varit på vattenträning! jag var inte med för jag har knappt orkat ta mig ur sängen så mamma var där med honom. han fick mycket beröm, han såg fin ut i kroppen, rörde sig jämt och var väldigt "fin" i bogarna, rörde dom ordentligt! imorgon orkar jag förhoppningsvis ta mig ut på en skrittur med honom !

Likes

Comments

foto: martinsvard.se

hejsan !
det har inte funnits någon energi till att skriva här.
i helgen var det som sagt tävling och i lördags hoppade jag en 125cm, eller, några hinder iaf. han var jättefin, pigg och busig på framhoppningen, hoppade superfint 1-2-3 och sen stannade vi på 4de hindret. en trippelbarr där jag valde att svänga lite snävt. valde att hoppa det, fortsätta på 5an som han hoppade lite snett och när jag svängde tillbaka honom så blev det snett åt andra hållet så jag valde att sakta av innan 6an, lägga en volt och hoppa det hindret bra. åkte hem med världens sämsta självförtroende än en gång från tävling.
söndag och DM, första omgången gick i 115cm, där vi var felfria. sen i 125cm fick vi ett stopp på 6an. resten av banan hoppade vi felfritt.
jag är inne i en svacka just nu, har ingen ork och då blir det inte bra med något, jag har inte kännt mig pigg sedan vi var i Falsterbo, fick ju kur efter vi varit där och dem hjälpte mig ingenting, fick nytt penicillin i tablettform och det hjälpte mig att få bort slemmet.
det har varit jobbigt för mig att bara gå banan då jag blivit helt slut efter det..

i söndagskväll tog jag och pappa båten upp till nynäs och åkte vidare till Huddinge. dags för årskontroll 2 dagar uppe på Huddinge sjukhus. detta kan ha varit en av dom värsta nätterna i mitt liv, tror aldrig någonsin jag hostat så mycket. jag hade ju även lyckats bli jätte förkyld inför tävling och årskontroll. så jag sov knappt någon den natten, låg bara och hostade, hostade och hostade.
första besöket var provtagning och glukosbelastning (för att kolla diabetes). jag skulle fasta och det gjorde inte direkt så att jag blev piggare... hade även ultraljud på lever, galla och mjälte.
spirometrin var ca 10% lägre (lungkapaciteten) sen förra året, men jag hostade mig igenom den så inte jättekonstigt att den blev dålig, hade räknat med sämre resultat med tanke på hur jag mått senaste 2 månaderna. fick blåsa uppe på CF mott också och då blåste jag 76%, hade 86% sist (lite olika som dom mäter, maskinerna) som sagt så var det väntat.
min kompis Lisa som även hon har CF var på Huddinge samma dagar och hade årskontroll så vi passade på att umgås så mycket det gick, vi åt lunch tillsammans båda dagarna bla! väldigt mysigt och kul att träffas igen, vi bor ju väldigt långt ifrån varandra (Gotland-piteå).
på måndagskvällen var jag och pappa i sickla vid Liza, Mats, meja och lillebror, som dom inte riktigt bestämt namn på ännu ;) så mysigt det också! vi fick mat och jag fick busa med meja och gosa med lillebror.

natten till tisdag så sov jag mycket bättre, jag tog lite hostdämpande och det hjälpte lite iallafall. vi sov nästan 11 timmar så det var skönt! arbetsprovet (man cyklar på en cykel och tar massa prover) gick också det sämre, vilket inte heller var oväntat, suckade 168watt och förra året cyklade jag 180watt, vad tusan skillnaden nu är, jag har inte den blekaste, vet bara att det var sämre.

efter sjukhuset åkte vi till Ikea och shoppade lite, bla så köpte jag lite hyllor som jag ska sätta upp i vardagsrummet när vi målat om där! köpte fler tallrikar, glas, lampa till sovrummet och lite små saker, typ en till badrumsmatta, tandborstmugg osv.
jag och pappa tog en thaimiddag påväg till båten, mumsigt!!

i onsdags då, Berra vilade då jag var helt slut och trött, gjorde inget spec på dagen, var i stallet och fixade mat osv, handlade på vägen hem och sen följde jag med André på en golfrunda, som inte blev så många hål, han avslutade tidigare.

igår så var jag och hämtade mediciner och intravenösa penicillinet på jobbet och handlade hem mat samtidigt. vid 14 så startade jag kur och sen var jag en liten stund på stan med mamma och Milla, vi fikade och sen gick vi i 2 affärer, royal design och garaget. på royal design köpte jag ett voluspa ljus och ett ernst-ljus och på garaget köpte jag ett &-tecken i trä. allt ska stå i hyllorna som jag köpte på Ikea! blev sämre på kvällen av kuren så då slappade jag och André i soffan och såg på nya Djungelboken.

idag ska jag bara va hemma, biverkningarna tar på en, så man är helt utslagen, har fått dubbel så stark och 4 dagar längre kur den här gånger, brukar ha 10 dagar men den här gången ska jag ha 14 dagar, det känns ändå skönt för då känns det som det tar lite extra bra!! har även fått två andra sorter eftersom dom två jag hade i somras inte hjälpte så bra, nu får vi se hur mycket jag orkar skriva på dagarna men jag mår förhoppningsvis bättre snart !

Likes

Comments

jag hade ju visst en blogg också, hehe!
har hunnit med massor nu när jag varit så oaktiv här, har inte funnits någon tid till att skriva helt enkelt.
jag har städat, rensat, målat och tvättat här hemma, varit iväg på återvinningen. 3/5 garderober är färdig målade och jag har börjat få in lite kläder.
igår gick Berra ett galoppass på en gammal travbana, tror ett varv är ca 800m och vi galopperade 10 varv runt, hade en svettig men glad häst efter! idag är det trim på banan som gäller, han har nog lite träningsvärk från igår så ska nog ta en skrittur ut i skogen innan så han får mjuka upp musklerna ordentligt. han fick även nya skor igår, han sliter så hemskt på sina skor..
jag ska snart bege mig ut i stallet och sen hem för att fortsätta fixa så allt blir klart, ser just nu ut som ett bombnedslag..!
jag ska även förbi Jysk och köpa lite nya möbler till hallen bla.

men först av allt ska det inhaleras och bakas dumlekakor!

Likes

Comments

Amanda var som sagt med i fråga doktorn ikväll och för er som missade klippet kan se det här:
http://www.svtplay.se/klipp/10156107/amanda-lever-med-lungsjukdomen-cystisk-fibros

Likes

Comments

det har ju redan hunnit gå nästan 5 hela dagar på september redan, jag har ju varit väldigt oaktiv här hela helgen. har inte funnits tid helt enkelt. i onsdags så red jag ju ut en långtur på berra och efter det var jag ju vid frissan och jag blev väldigt nöjd, precis som jag ville ha det. väldigt blont utan gula nyanser och med en mörkare utväxt. jag klippte av säkert 10cm också vilken verkligen behövdes. det är bara hår, det växer ut igen! hellre lite kortare och oslitet hår än långt slitet hår som ser ovårdat ut som jag hade innan!

köpte denna vid frissan, kostade 300kr. den skulle vara till för att "dra/platta ut" håret och det blev även bra när mitt hår blir lite frissigt.


i lördags så fyllde mamma år och då var vi ute och firade henne på en restaurang som heter pappa grappa som ligger i Norrköping. väldigt god mat, jag åt ryggbiff med potatis.
andré, milla och Wilma kom ju på fredagkvällen och jag och andré hängde hela helgen, såklart. han var med mig i stallet, hjälpte mig jättemycket med berra, borstade honom, putsade grejer, fyllde vatten, promenerade med honom osv.

idag fixade jag frukost och lunch till andré och lämnade det till honom innan jag åkte till stallet. var först förbi granngården och köpte bla en ny hink biotin och sen köpte jag magnesium, ska testa om detta hjälper berra något, testar väldigt mycket nytt just nu men jag känner att jag vill hjälpa honom och hans kropp så mycket det bara går. jag äter ju själv magnesium eftersom jag tränar mycket i och med ridningen och stallarbetet, berra tränar ju mycket hårdare än mig så nu får vi se om detta gör skillnad. jag har änsålänge inte märkt jättemycket skillnad efter att jag började ge honom muscle care.
jag var som sagt i stallet och packade ur släpet och sadelskåpet. det gick väldigt fort så det var skönt, nu är det städat och snyggt överallt i stallet på mina platser.
passade även på att städa i ordning i mitt skåp, berra vilar idag oh går endast i hagen och myser, jag har gjort i ordning hans box med mat, hö, vatten. mockning och nytt spån hade mamma redan fixat!

endast hagmys och massa äpplen och pussar på mulen idag, min fina prins!

andré är fortfarande sjuk så idagblir det en riktigt slappar dag, vi ska se på Amanda i svt1 kl 18.45 och äta lite gomidda sen bara ta det lugnt och sova tidigt eftersom vi kom hem sent med båten igår.

Likes

Comments

måndag: fixa i stallet efter tävlingen, berra vilar, bara ta det lugnt hemma resten av dagen. kolla på min vän Amanda när hon är med i fråga doktorn 18.45, svt1.

tisdag: berra ska skrittas en långtur i skogen, inget annat planerat.

onsdag: långtur i skogen med mycket galopp för berra, inget annat planerat.

torsdag: trimma dressyr på banan, inget annat planerat.

fredag: trimma dressyr på banan, putsa grejer och tvätta berra.

lördag: hemmatävling på puser, 125cm, och putsa grejer och tvätta berra igen. packa inför Stockholm.

söndag: hemmatävling på puser, Distriktsmästerskap, DM, 115cm-125cm. åka till Stockholm med pappa 19.20.

Likes

Comments

först var tanken att hoppa 140cm, sen bestämde vi att i skulle avsluta lätt med en 120cm och det slutade med att det blev en 130cm A:0 då vi insåg att vi inte skull hinna med båten annars då 120 var sista klassen på dagen.
Jag startade först i klassen eftersom jag var efteranmäld, berra kändes fin men lite stel på framhoppningen, lite trött i kroppen efter 2 dagars tävling och stått på box, vilket jag förstår, dock hoppade jag av lite för tidigt när vi skulle gå banan så han fick skritta lite för länge och då "stelnade" han till igen och blev lite stretig och springig. jag blev lite stressad för dom aldrig öppnade banan och sen blev jag stressad för berra inte var där jag ville ha honom när jag skulle in på banan.. vilket resulterade i en sämre ritt av mig, jag höll lite för mycket i tyglarna och gjorde lite för mycket över hindren, vi var i nästan alla hinder (mitt fel) och rev 2, 2 frambensfel eftersom han inte kom upp i tid för jag höll i honom så. en sämre runda och en sämre helg resultatmässigt men jag är urnöjd med fredag och lördagens rundor men hade gärna gjort om söndagens runda.

förövrigt en jätte fin tävlingsplats dit jag gärna återkommer, bra underlag och dom hade bra koll på allt, man visste starttid i god tid till nästa klass så man han göra iordning och rida fram tillräckligt länge. det enda jag saknade var en framridningsbana, det fanns en tävlingsbana och en framhoppningsbana där alla fick va så det var säkert 20-30 hästar där samtidigt och man fick endast rida i ett varv, jag tycker det är super att ha framhoppning i endast ett varv när jag har en mötesskygg häst men jag vill gärna värma honom i båda varven innan jag börjar hoppa!

Likes

Comments

foto: Roland thunholm

våran andra 135cm tillsammans, detta är nog en av dom bättre rundorna vi gjort tillsammans. till första kombinationen började jag dock tänka lite för mycket (för att inte göra samma misstag som i 130 dagen innan, och så blev det ännu värre, berra hoppade av ett halvt galoppsprång fel och fick det lite långt, jag satt mig ner och började styra och tänka lite för mycket och förstörde för honom, vi rev bakbommen på oxern (a-hindret) och sen fick vi in 3 galoppsprång innan b-hindret som vi också rev. efter det fick vi inte upp riktigt samma tempo igen och jag satt och höll lite så vi fick ett tidsfel också. men jag är ändå väldigt nöjd med rundan även om jag önskat att jag ridit bättre mot kombinationen..

Likes

Comments

foto; http://johanssonjenny.se/

startade helgen med att hoppa en 130 cm, A:0. det var en bra bana med 10 hinder och 12 språng.
en rolig och "lätt" bana för att vara en nationell 130. Perfekt första bana, känna på underlaget osv.
Jag tyckte själv att jag red bra denna bana, dock  red jag iväg honom lite väl mycket till sista hindret så då fick vi två pet (kombination). han blev lite flack och då hann han inte upp på a-hindret och eftersom det var en kombination med bara ett språng i  emellan så hann han inte riktigt upp med bakbenen på b-hindret heller. vi hade en bra tid som skulle gett oss en 5plac om vi hållit 0an. känns bra att veta att vi även kan vara snabba i 130cm.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw