Header

Åhléns - h&m

royal design

vilken mysig dag jag haft!
har gått på stan med jennifer, vi sågs vid halv 11 på stan, kollade i lite affärer, köpte bla 2 tröjor, vaser och lampor till hallen. Jennifer bjöd mig på lunch och jag har bokat en klipp och färg tid för håret, välbehövligt.
vi åkte hem till Jennifer och fikade efter stan och hängde där i några timmar! urmysigt!

när jag var i stallet nu på kvällen och tog in Berra så lagade André middag, tacos, som vi åt när jag kom hem, just nu ligger jag i soffan och väntar på att klockan ska bli 20 så mötet kan börja.
imorgon ska jag jobba 8-12 så blir förhoppningsvis en tidig kväll ikväll!

Likes

Comments

Jag heter Lisa och är 21 år. Det är jag som driver Ditt fotografi nere i Skåne där jag bor med min sambo och våran kanin. Jag pluggar just nu till bygglovshandläggare men det är fotografering som är min stora passion och jag försöker utveckla mig varje dag. Tyvärr får jag hålla det lite vid sidan om då det är svårt att livnära sig på. Drömmen är att kunna ha det som ett heltidsjobb. Det som får mig att kämpa så för det är resultatet av varje fotografering. Hur bra det oftast blir och hur nöjd min kund/modell blir. Det finns inget som får mig att må så bra som fotograferingen gör!
Jag har alltid varit intresserad av att fotografera men har de senaste åren satsat mycket mer och har idag en bättre kamera, mer kontakter och sex stycken profilryttare. Varav Cajsa är en av dem. Det är sex stycken tjejer som bär min logga och gör reklam för mig och får gratis fotograferingar av mig. Oerhört tacksam för de.
Intresset för hästar har alltid varit det största så det är oftast hästrelaterad bilder jag tar men har nu den senaste tiden fått upp ögonen väldigt mycket för modellbilder. Även att kombinera modellbilder med hästbilder. Så har du något önskemål på en fotografering som du skulle vilja göra är det bara att höra av sig till mig. Jag använder mig av en Nikon D700 med ett Nikkor objektiv, 70-200mm 2.8 samt två stora studio lampor och en mindre lampa som används mer som en liten extra blixt. Jag fotar allt från dop, bröllop, hästar, hundar, modellbilder, bilar osv.


Ingenting är omöjligt!
www.dittfotografi.weebly.com
lisa.wahlander@live.se
www.nouw.com/lisawahlander
dittfotografi @instagram


Likes

Comments

det blir nog inga pizzabagare av mig och André iallafall, som vi kämpade med att få ut degen på plåten, haha..

hej och godmorgon!

Qim behandlade ju, som sagt, Berra igår kväll och det gick bra, hon sa att han kändes fin i kroppen, rörlig och välmusklad, inga låsningar. det var häftigt att se för så fort Qim tog på ett ställe som var lite mer spänt (vänster höft) så började han krubbita helt galet mycket direkt och när det släppte så somnade han nästan.. lite komprimerad och stel i ligament och ledkapseln efter att ha vart den han lägger mest vikt på väldigt länge. han brukar heller aldrig sparka och igår gjorde han det 3 gånger, lite irriterat, men bara upp under magen och sen blev han hur avslappnad som helst. också när hon tog på ett lite mer "irriterat" ställe, Qim känner ju inte bara på muskler och skelett, leder utan även organ. så himla urcoolt tycker jag!

ska bli häftigt och se om jag märker skillnad på honom i ridningen! det borde jag göra! jag fick i uppgift att massera vänsterhöft med arnika för att hålla igång den och vätskan i höften. när jag masserar/pulserar med arnika hjälper jag ledvätskan att smörja! 

idag så ska jag hänga med Jennifer, det var så länge sen vi sågs, vi red ju jämt tillsammans förut och nu när jag bara har en häst blir det inte alls lika ofta, tyvärr :(
vi ska gå på stan och luncha tillsammans!

jag ska åka ut till stallet nu innan vi ska ses, göra allt som ska göras med mockning osv. ska även smörja in Berra med arnika. idag vilar han så då får jag smörja arnika nu så han kan ha back on track täcke ikväll!

ikväll är det även möte med CF-experterna på videosamtal! alltid lika kul och intressant, vi är lite olika många från gång till gång, men ca 5 st, vi sitter och pratar om allt mellan himmel och jord, men mest saker som rör CF. det är kul att man kan "ses" på det sättet när det inte finns så många andra på Gotland (1 till) som man kan ses och prata med, det är ju inte riktigt samma sak att prata med någon som inte har CF, om just cf, cf känslan, cf problem.

Likes

Comments

man kan ju inte annat än älska en nyharvad ridbana!
dagens pass blev i början det vi jobbade på igår vid Louise, mycket skänkelvikningar på volt, flytta flytta flytta och även ställa.
han blev jättefin men jag hänger upp mig på småsaker ibland, hehe. vi red på en en 8-volt i galopp över en litet kryss, hoppade en låg men bred oxer, travbommar och en studsserie med 3 låga hinder. han gjorde allt jättebra, travbommarna brukar han ha lätt att skjuta ut en bog och bara rusa igenom men han gjorde jättebra idag!

nu ät jag hemma och väntar först på att André ska komma hem och sen väntar jag på att Qim ska höra av sig när jag ska åka ut till stallet igen!

Likes

Comments

bästisarna

godmorgon!!

gårdagens dressyrträning gick jättebra, vi jobbade mest i skritt och trav och lite galopp på slutet, vi jobbade med att han skulle bli kort i kroppen och få in bakbenen under sig och använda dom ordentligt vilket han är lite lat med att göra om man inte jobbar igång dom riktigt ordentligt. vi red mycket skänkelvikningar på volt sen få honom att ställa och att jag inte ska släppa iväg honom genom att göra mycket halvhalter, han blev jättefin på slutet!! travade av honom lång och låg så han även får släppa ut kroppen också.

jag har just för tillfället noll energi, mina lungor känns inte bra, inte direkt slemmiga utan mer bara tungt att andas, känns inte som mina luftrörsvidgande funkar heller, sjunker i hop i kroppen och känner mig svag..
min mage har även krånglat, känns precis som innan jag opererade mitt bråck.. så jag ska ringa till sjukhuset idag och se om jag kan komma in på ett besök idag eller imorgon kanske..

vad händer idag då! jag ska hoppa Berra lite lugnt och lågt, rida honom liknande det vi gjorde igår på dressyrträning ta några språng och jobba över travbommar tänkte jag! Qim (osteopaten) kommer och kollar Berra ikväll så det ska bli spännande!
sen ska självklart allt i stallet fixas också såsom mockning, foder, vatten osv :)

Likes

Comments

sevärd film! Sverige och USA tex har ju inte exakt samma vård, i Sverige använder vi oss inte av västen bla. men vi tar ju våra mediciner, inhalerar, har våra intravenösa kurer, hostar, måste äta dubbel så mkt men en sak som är exakt samma för alla är ju att den syns inte. ​jag får ofta kommentarer om jag hostar när jag tex är på jobbet, "är du sjuk?" "oj oj, du är på rätt ställe om du är förkyld, hehehe" (jobbar ju på apotek) "krya på dig!" vad svarar man på det..? jag önskar att fler visste vad CF är, att jag vet vad jag ska svara när jag får en sån kommentar, "jo, jag har cystisk fibros" så vet folk vad det är för något. lika dant om jag säger att jag är trött, jag är inte trött för jag sovit lite, jag kan vara trött efter att jag gått en promenad på 30 minuter, för mina lungor inte får in lika mycket luft som hos en "vanlig" person, vilket kan leda till att jag imorgon måste ligga på soffan hela dagen för det tog all extra energi som jag hade igår, tillexempel. jag är inte lat, men det kan vara utmattande för mig att göra "vanliga" saker.

Likes

Comments

godmorgon!
ibland så behöver kroppen tydligen mycket sömn, och inatt var en sån dag. 12 timmars sömn senare känner jag mig ändå rätt så utvilad.

gårdagen blev inte heller alls som jag tänkt mig, jag hade ju tänkt att rida på förmiddagen men jag tvättade flera tvättar, städade lite och bakade chokladmuffins istället på morgonen och åkte ut till stallet vid lunchtid.
hade ju inte bestämt riktigt hur gårdagens motion skulle bli så det fick bli båda, värmde upp ute i skogen med skritt, trav och galopp, mycket lättare att värma upp honom i skogen då han är mycket piggare i skogen än på banan, hehe. jag red inte alls länge på banan när vi kom tillbaka men några varv i trav och galopp, lite volter, skänkelvikningar osv.
på kvällen var det stallmöte som jag helt glömt bort så var med på det där vi pratade lite om allt möjligt.

idag då, så ska jag jag fortsätta med tvätten här hemma. vid 17.30 har jag dressyrträning så vi ska väl åka vid 16.15 så måste vara i stallet runt 15 så jag hinner mocka, göra iordning mat och vatten till honom och så Berra hinner stå någon timme med BOT-täcke innan vi åker. :)

Likes

Comments

måndag: stallet på förmiddagen, inte bestämt vad vi ska göra idag, antingen trim i ridhuset eller ut en längre sväng o skogen. kalas påkvällen!

tisdag: inget planerat på dagen, städa, rensa och fixa hemma antagligen! dressyrträning för Louise kl 18!

onsdag: hoppa på banan, blir studs, travbommar, någon kombination osv.
Berra ska kollas igenom av min vän Qim som är osteopat på EM/kväll.

torsdag: Berra vilar

fredag: skritt och trav i skogen

lördag: längre tur i skogen med mycket galopp.

söndag: hoppa på banan och träna banhoppning.

Likes

Comments

igår var det regn, regn och regn för hela slanten, hela dagen, rätt mysigt ändå. jag var i stallet några timmar mitt på dagen, gjorde i ordning allt med mockning, kraftfoder osv. innan jag jag red, det blev en tur i skogen och sen fick Berra gå in vid 15 tiden efter jag hade ridit klart. han var lika pigg igår och vi red en lite längre tur med mer trav.

dagens plan är att gå upp ur sängen strax för att inhalera och sen lämna mat till André och sen åka ut till stallet.
har inte bestämt ännu om jag ska rida i ridhuset eller ute i skogen, ridbanan är dyngsur så den måste torka några dagar innan man kan rida där igen.

jag har köpt ett nytt tillskott som Berra ska äta en månad ungefär, det heter muscle care och ska göra stela muskler lite mjukare. Berra har mycket muskler som tar lång tid att värma upp som gör honom väldigt stretig i början, det har blivit så väldigt mycket bättre det senaste året men jag tänkte testa detta och se om det kan hjälpa honom ytterligare. det ska tydligen hjälpa med endast en månads användning. 

Likes

Comments

kung. efter att ha sett Peders alla rundor så är man ju sådär löjligt inspirerad. inspirerad och taggad på att träna och tävla, trimma och pyssla, borsta, putsa på grejerna och pussa på bästa mulen.

vi har inte riktigt planerat dagen än, vi ligger ännu kvar i sängen och slöar, jag började dagen med att vakna upp i panik för jag inte fick någon luft.. härlig start på morgonen.. vi ska iaf snart gå upp och äta frukost, sen får vi se vad som händer resten av dagen !

Likes

Comments


Better Blogging Nouw