Header

Igår blev det en bandage, först smörgåstårta sedan macarons!! mmm

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skönhet

Har börjat fundera på vilken brun utan sol jag ska använda till studenten så för någon dag sedan fick jag prova min kompis BUS för att ha någonting att jämföra med. Hon använder sig av st tropez mousse som är en lite dyrare BUS. Jag tycker faktiskt att den var riktigt bra! Jag råkade kanske bara ta lite mycket första gången...men det blev ett jämt och fint lager och inte en orange ton som jag är rädd för! På kvällen gjorde jag även någonting som jag funderat på att göra länge men det har aldrig blivit av, och det är att göra lite ljusa slingor i håret. Jag har alltid varit rädd att det ska bli fult men jag provade först på en slinga och jag tyckte att det blev bra så jag la i några till slingor! Dock så vart inte skillnaden jättestor då jag inte vågade lägga i för mycket slingor. Men jag tycker ändå resultatet blev bra och i framtiden kanske jag lägger i mer slingor eller så överlåter jag den uppgiften till solen! Men efter att jag busat mig i ansiktet och gjort ljusa slingor såg jag verkligen somrig ut! Det är så här jag brukar se ut i augusti när sommaren snart är slut.

Likes

Comments

Natur, vardag

Idag börjar skolan klockan 13:30 som alla andra torsdagar. Det är rätt skönt att ha en dag där en hinner ta ikapp det man inte hunnit under veckan. Idag gick jag ut på en morgonpromenad. Det var verkligen hur härligt som helst! Jag har varit förkyld i snart en vecka och direkt jag gjort något lite mer fysiskt ansträngande så har kroppen sagt emot! Idag är det en vecka sedan jag tränade men det känns som en evighet! Jag tror att det blir träning ikväll, men jag har inte bestämt mig än om jag ska låta kroppen vila eller inte. Under promenaden så fick jag lite vårkänslor trots att det snöar om vart annat! Men om man kollade på trädens knoppar kunde man se att de inte var långt ifrån att slå ut, bara lite värme så har vi nog också snart gröna träd!

Under promenaden lyssnade jag på lite franska poddar och franska nyheter. Imorgon har vi vår sista skrivuppgift på franskan och nästa vecka har vi hör och läsförståelse. Någonting jag ångrar är att jag inte engagerat mig i franskan så mycket som jag velat, men när man går flera kurser samtidigt är det svårt att orka med. Egentligen borde jag ha lyssnat på franska poddar och läst franska böcker nästan varje vecka för att kunna nå upp till den nivå jag en vill nå. Jag brukar ofta fundera på att nån gång flytta till Frankrike, kanske jobba som en au pair eller som en servitris för att verkligen lära mig franska. Det hade varit så coolt och en upplevelse såklart! Men jag är faktiskt lite rädd för att flytta till Frankrike. Det är väl bara en fördom men jag har fått för mig att fransmännen och fransyskorna kommer att ställa höga krav på mig. I alla filmer blir ofta dom stackars mademoisellerna utskällda av sina chefer. Men så klart så tror jag inte att det ska hända men vem vet...man måste prova för att få veta! Men i sommar ska jag försöka börja lyssna och läsa mer på franska så att jag är lite förberedd ifall jag skulle få för mig att flytta snart! Det kanske blir till hösten? Vem vet...

Bilder från när jag var i Paris med min franska-klass i 9:an. Vi levde verkligen livet under denna resa och drömmer mig tillbaka nästan varje dag.

Likes

Comments

Recept på en bra lördagseftermiddag: Grillkorv, ketchup, chips, läsk, marshmellows, en filt och fyra vänner.

Likes

Comments

Idag började jag inte skolan förens 13:30 egentligen men jag Agnes och Ida skulle spela in vår pod till etnicitet och kulturmöten så vi samlades på skolan 8:30. Podden är vårt slutprojekt och vi har fått flera månader på oss att skapa denna pod och på måndag ska den redovisas. Det var riktigt skönt att göra bort allting idag och nu äntligen kan vi lägga det där bakom oss. I avsnittet pratar vi runt om ämnet kulturell appropriering ser ut i Sverige och USA. Det ska bli kul att se på måndag vad alla andra har gjort som slutproduktion!

Likes

Comments

Som tidigare nämnt så håller jag på att leta ett par skor till studenten och jag har verkligen snöat in på någon av dessa modeller. Tycker alla tre är ursnygga! De två första är från Dinsko men är både slut på internet och i affären. Den tredje skon är från Vagabond och är såklart lite dyrare då. Jag hoppas att nån av skorna från Dinsko kommer in snart annars kanske det blir Vagabond skon!

Likes

Comments

Dagarna bara springer förbi! Det har hunnit vara valborgsmässoafton som jag firade tillsammans med Vilma och Evelina. Det har hunnit vara första maj, då följde jag några kompisar till torget i Skellefteå och lyssnade på vänsterpartiet som höll tal. Jag har hunnit kolla på skor till studenten men bara kollat...det blev inget köp,jag måste hitta de perfekta!

Men idag är det onsdag och vi har firat min brorson Jonathan. Vi for ut och åt för att fira honom men det blev inte som vi tänkt oss. Pappa ringde idag och sa att vi skulle träffas kl 17 på olles. Prick klockan 17 var jag och Isac där så vi tog ett bord och satte oss och väntade men ingen från vår familj kom. Jag ringde till pappa och frågade var han var och då sa han att dem satt på Allstar...pappa hade alltså sagt fel restaurang till mig. Men jag och Isac hade redan beställt dricka och ätit upp en popcornskål på olles så vi bestämde oss för att äta där själva istället för att sedan möta upp de andra. Men det var mysigt endå, ett födelsedagsfirande blev istället en liten dejt.

Likes

Comments

Pyssel

För ca 2 år sedan fick jag ett il och ville göra en ljuskrona och så fick de bli. Jag traskade iväg till pappas snickarboa som låg på farmors gård. Hittade lite pinnar och började experimentera mig fram och tillslut hade jag skapat en ljuskrona. När jag skapade den valde jag att köpa ljuskoppar till kronljus, eftersom att det ju skulle bli en ljuskrona. Men problemet blev då att jag inte litade fullt ut på ljuskronan då det kändes väldigt riskabelt att placera kronljus i den. Så ljuskronan har bara hängt som en prydnad, utan några tända ljus.

Jag har länge funderat på att byta ut ljuskopparna mot värmeljuskoppar (det känns säkrare) men jag har bara lagt idén på hyllan och inte orkat ta tag i saken. Men för någon vecka sedan cyklade jag till hobby affären och köpte värmeljusbehållare som jag nu har fäst på ljuskronan. Så nu äntligen kan jag tända ljusstaken utan att behöva vara rädd för brand, och det känns säkert.

Likes

Comments

Igår, fredag kl 16:00, trampar cykeln så fort som möjligt till Ica för att köpa en frusen pizza. Trampa trampa trampa. In i lägenheten, en powernap på 10 min för att lindra huvudvärken. Snabbt upp igen, sätta på ugnen på 225 grader, börjar sminka mig för att sedan äta den heta pizzan. Letar kläder, letar smycken, letar allt. Det städade rummet förvandlas till ett kaos. 18:00 cyklar till Sanna, träffar de andra och återigen in på Ica. Köpa vindruvor, vattenmelon, chips och choklad. Öppnar vinflaskorna och äntligen kommer lugnet. Vi smakar varandras viner, vissa goda och vissa mindre goda. Vi snackar om de senaste nyheterna, vi snackar skit och vi snackar SKAM såklart. 22:30. Vi börjar bli dåsiga och beger oss ut på klubben. Vi dansar, pratar och vi dricker. 2:00. Maxmat. 3:40 Jag cyklar hem, det har börjat bli just igen och det ända som hörs är fågelkvitter. Jag fryser inte, jag vet inte om det är vinet eller om det börjar bli vår. Jag hoppas att det är våren.

9:30 Vaknar, ont i huvudet, känslig för ljus och mina ben värker. Kollar runt i lägenheten, disk och kläder överallt. Man kan tro att förfesten var i min lägenhet. Går in på toaletten och kollar mig i spegeln, jag tog inte bort sminket igår, jag ser hemsk ut. Dricker ett glas vatten och hoppar in i duschen. Duschar av mig alla gårdagens problem och kommer ut ur duschen som en helt ny människa.


Likes

Comments

Igår slutade jag lite tidigare från skolan, solen sken och jag fick feeling. Direkt efter skolan tog jag cykeln direkt till stadsbiblioteket där jag hade som mål att låna lite böcker. En av böckerna som mitt sikte var inställt på var Flora Wiströms bok stanna. Sedan ett bra tag tillbaka har jag varit helt besatt av Flora & Fridas podcast, den är verkligen så bra! Under ett helt avsnitt får man alltid chansen att gråta, skratta och ta sig en funderare på livet. Jag har blivit besatta av dem just eftersom att de är så ärliga och säger ALLTID vad dem känner i just den stunden, det finns liksom ingen uppbyggd mur. Sedan fick jag reda på att Flora tidigare har skrivit en bok och när jag hörde de ville jag läsa den direkt! Så nu har jag tagit mitt arsle till biblioteket och lånat denna bok som alltså heter stanna. Jag har hunnit läsa en bit ur den och tycker den är rätt okej hittills, den är väldigt lättläst men det är ju trotts allt en ungdomsbok. Dock tycker jag inte riktigt hon har fått till den romantiska delen så bra som jag hade velat. Jag tycker att det går lite för fort framåt och kärlekshistorien är nästan för bra för att vara sann. Det blir som inte verkligt. Men som sagt har jag bara läst en liten den av boken så vi får se hur det urartar sig. Men än så länge är jag fortfarande lika spänd på att läsa den och längtar tills när jag kommer hem från skolan!

Likes

Comments