Jag vet inte ens vart jag ska börja och jag vet inte ens vad jag vill förmedla med det jag säger men just nu behöver jag skriva av mig, få ut alla känslor som just nu gör att jag sitter i vardagsrummet själv och gråter ut den sista skvätten tårar ur mina ögon.

Jag försöker hela tiden att förneka den grymma världen, jag tänker att jag iallafall gör skillnad genom mina beslut i livet men ingenting jag gör känns tillräckligt. Det jag skrivit runt om nu handlar just om djurens rättigheter. Så om du tycke redan nu att du skiter fullständigt dina medvarelser eller sådana åsikter är töntiga eller vad du nu tycker så varsågod, lämna sidan nu då., även om jag tycker du ska ge detta en chans.

jag kan redan nu varna för vad många skulle anse som starka bilder, och ja de är starka bilder för mig eftersom jag INTE står bakom detta men för dig som äter upp dessa djur, klär på dig dess päls eller bara köper smink i en vanlig mataffär av ett vanlig men så fel märke, då kan du inte säga att dessa är starka bilder för tydligen bidrar du till det här. men det ända jag vill är att NÅGON ska nån gång i världshistorien förstå.. Förstå den äckliga, smutsiga verkligheten.

Jag vet inte ens om jag orkar skriva, om jag ens behöver skriva någonting. Bilderna säger ganska mycket bara dem.Såhär lever grisarna som sedan ska bli din mat, tror du dessa oskyldiga grisar ens få se solljus någon gång i livet FÖRUTOM när dem är på väg till slakterierna? Nej.

Här ser du en nyfödd kulting som ska kastreras, utan bedövning, med våld.

Ett par kossor som precis har fått en kula i huvudet efter ett liv långt ifrån härligt, känner du ingen ångest alls just nu?

Vet du ens hur kycklingindustrin fungerar? Dagar gamla kycklingar som behandlas som vanliga fabriksvaror, en del överlever längre än andra, vissa dörr direkt, kanske av trängseln av andra kycklingar eller att den råka hamna fel i maskinen och dör därför.

Hoppas du även förstår att det här inte bara gäller för självaste köttindustrin. Även äggindustrin för med sig hälften så mycket död och djurplågeri. Alla tuppkycklingar dödas direkt efter födseln bara för att de är födda i det könet. Så tro inte att du gör kycklingarna världens tjänst för att du väljer bort köttet, du kan göra så mycket mer genom att välja bort även ägg.

https://www.facebook.com/djurensratt/?fref=nf gå gärna in på Djurens Rätt facebook sida och scrolla ner till filmen från en spansk kycklingfabrik (ja det ser ut så i hela världen, vi i Sverige är inte bättre) det var pga av den här filmen som jag började skriva det här inlägget så ni kanske förstår att det är känsloframkallande. Snälla ta er en titt.


Dem ser verkligen ut att ha det jätte bra, vilket drömliv :))))

Det här är alltså verkligheten bakom era kära Chicken Nuggets.


Jag tror nog att jag lägger ner här och väntar till någon annan dag med att skriva om resten av allt djurplågeri som många av er bidrar till.

Jag som vegan, kan inte förstå hur ni ens vill äta ett djur. Det är ett djur, VI är djur. Och snälla kom med bättre motargument än att det är naturligt för oss att äta kött, vi är redan så jävla onaturliga med bantningspiller, skönhetsoperationer och överhuvudtaget teknik. om vi levde på stenåldern så förstår jag att det var naturligt att äta kött men snälla, året är 2016 och vi har hur fler möjligheter än någonting att ändra vanor och gör skillnad.

Om någon blev påverkad så visar jag mer än gärna tips på vegansk mat och skriver mer om olika ämnen inom djurrättigheter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har äntligen min blivande stjärna kommit hem till stallet igen efter att ha varit installad hos ett annat stall nu, i cirka en månad. Mestadels för att vi skulle ha chansen att träna nu i vinter, att ha tillgång till ridhus och ha nära till min tränare. Men som sagt jag uttrycker mig med "äntligen", kommer kännas skönt att hon är hemma nu igen. Jag fick den där mamma-känslan för en månad sedan när vi åkte dit och stallade in henne i en ny box med nya hästar, intalade mig själv att hon var ledsen, ensam. Nae, det var jag som kände mig ledsen, som ett barn som flyttade hemifrån även om jag visste att jag skulle fortfarande rida och se henne varje dag men ändå,. är van vid att se henne varje dag, rakt utanför fönstret till mitt sovrum. 

Iallafall, jag är nöjd med att vi tog beslutet om att flytta henne för ett tag, det har gett resultat även om hårdträningen var under en kortare tid, men det var ändå något. Hon är i den åldern och i den utvecklingen just nu att jag märker väldigt snabbt när det blir en skillnad, att framgångarna finns där, iallafall för varje vecka. Självklart finns det dagar då det går skit och vissa där hon går som en drottning men medelvärdet är bättre, det känns bättre mer ofta. Nu ska vi bara se om det håller i sig nu även på hemmafronten. 

Sen får vi se vad planerna för framtiden är, har sagt till mig själv att ta det lugnt och känna efter om jag är redo och INTE stressa iväg utan se till att vi utvecklas tillsammans i en takt som passar oss båda. Jag vet inte, kanske kommer vi skymta på en tävlingsbana senare i vår? Ni vet inte, jag vet knappt heller. 

Varsågoda, bjuder på lite gamla bilder eftersom ni inte har sett henne tidigare.

Likes

Comments

Det är nu med sorg i hjärtat som vi har bestämt oss att sälja vidare våran fina prins till en ny familj, men samtidigt känns det som ett bra beslut för hans skull, ingen häst ska behöva gå och inte få motion eller den ompyssling som den förtjänar. Priset är inte det viktigaste utan det enda viktiga är att han hamnar rätt och att en ny liten ryttare får chansen att utvecklas tillsamman med denna fantastiska ponny. Här nedanför finns bilder och länkar till filmer som jag tillslut kunnat skrapa ihop, det är svårt när det annars alltid är en själv som står för fotograferingen men några snuttar har jag fått ihop även om kvaliteten inte är den bästa. 

För att läsa mer om Prince One hänvisar jag till annonsen på HästNet.se och för kontaktuppgifter. 

Länk till HästNet.se;

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=940246&inriktning=1&typ=11

Videolänkar;

https://youtu.be/y-qLqgPb-bM

https://youtu.be/dWcOkysEqNk

https://youtu.be/vO97BpBNi5k

https://www.youtube.com/watch?v=Eea9vVE-ZJM

https://www.youtube.com/watch?v=zJ5phJRbuWY


Länk till Tävlingsdatabasens resultatlista för Prince One;

https://tdb.ridsport.se/horse_results/8346


Likes

Comments