Vardag
Bedårande valpar...

Hej på er!

Innan jag åkte hem till Luleå i torsdags besökte jag världens gulligaste valpar hos Johanna! Fick träffa både valparna, Johanna och även Alice, en toppendag helt enkelt :-) Lite fika och middag i magen så satte jag mig i bussen tillbaka till stan. Sjukt hur mycket man kan reflektera om livet under en bussresa?! När jag var framme hämtade Lovisa mig och vi åkte till träningen. Somnade i Robbans famn efter några idol-avsnitt.

fredagen hade jag ett skype-möte och mötte sedan upp Karin (en kompis sedan högstadiet) för lunch på Subway och plugg. Åkte ut till Roberts stuga för middag och blev faktiskt en tidig kväll...

Lördag bestod av jobb 7-17. En lite tyngre arbetsdag men det gick an. Blev upphämtad av Robert direkt efter jobbet och vi åkte till hans mormor och morfar för middag. Alltid lika mysigt och trevligt där! :-)

Söndag stod jobb på schemat återigen och då 7-13. Sammanstrålade med Hanna och Agnes för en fika som tiden bara sprang iväg under. På kvällen såg jag några föreläsningar, inget märkvärdigt haha...

Idag då? Ja, idag var jag på skolan vid 9. Vi i gruppen gjorde klart en del i kursen som ska in redan på onsdag, riktigt skönt när man får saker gjorda i god tid! Det var även seminarium idag som gick fort och nu ska jag strax åka iväg till träningen. Måndagar kan faktiskt vara roliga ibland, och idag är en sådan måndag ;-) Puss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag
Ny höstfrisyr och lite om senaste tiden...

Hej på er allihopa!

Nu var det ett tag sen jag kikade in här och skrev några rader. Det är med anledning av många olika aspekter, bland annat att ibland är andra saker viktigare här i livet. Var snäll, ta hand om varandra, livet är skört - man vet aldrig vad som händer imorgon ♥

Förra veckan klippte jag av mitt hår väldigt spontant, var till By Déco som jag varit hos förut. Blev en frilla som är enkel att styla då den verkligen är klippt som en frisyr, supernöjd! Även bokat tid för färgning. Få se vad man hittar på för kul :-)

I måndags blev det lite plugg på förmiddagen innan jag cyklade iväg till jobbet för ett kvällspass, självklart med en gröt i magen. Ja, det har jag helt missat att uppdatera er om - jag har börjat jobba lite mer på sidan av studierna. Förra året valde jag att jobba väldigt lite och kände att jag hade kunna trappa upp timmarna liiiite mer. Så nu jobbar jag mellan 5-25 timmar i veckan, väldigt stort spann, jag vet... Men det är planerat på det viset att jag jobbar mer då det är lugnare i skolan och vice versa. Är sååå tacksam över att det är upplagt på det sättet!

Igår satte jag mig på morgonbussen till byn och min pappa. Oj, vad härligt att vara här och bara andas friskluft! Man känner att här är det ren luft och inget annat. Idag tog jag en lång sovmorgon och startade sedan upp grupparbetet. Nu har jag precis sett klart Idol och PH, måste verkligen sova nu då vi återupptar grupparbetet tidigt imorgon igen! Puss.

Likes

Comments

Vardag
Händelserik dag...

Hej på er!

Klockan ringde redan 06 imorse och det innebär nästan alltid jobb på schemat. Stämplade ut 16 och åkte sedan direkt med Lovisa till stan! Shoppade lite på Gina Tricot, då dem hade bra erbjudanden och även på Twilfit :-) Hittade även nya NOCCO och ja, den var god men... jag hade högre förväntningar. Blev sedan middag på Subway. Nu sitter jag bänkad framför lite föreläsningar, finns det något bättre än trådlösa hörlurar?! Jag kan sitta och vika tvätt medan jag lyssnar på föreläsningen, huuuur bra? Puss.

Likes

Comments

Hej på er!

Denna helg har bjudit på fotboll både igår och idag! Riktigt skönt att Notas tog hem maximalt med poäng :-) Idag åkte vi till Pålänge för att kika på Robbans fotbollsmatch, gick riktigt bra! Blev en grillmiddag och nu ser vi på Sveriges match. Blir en tidig kväll då jag ska upp och jobba imorgon! Puss.

Likes

Comments

Vardag
Victoria's Secret...

Hej på er!

På bilderna ser ni den mest svårfotograferade necessären någonsin. Med tanke på att det är genomskinliga partier, så reflekteras det otroligt mycket! Valde att köpa en lite större modell med tillhörande mindre necessärer. Älskar det klassiska randiga, precis som deras påsar :-) Köpte denna på Rhodos flygplats innan hemfärd. Kostade cirka 51 euro om jag inte minns fel! Puss.

Likes

Comments

Vardag
En vecka på Rhodos...

Hej på er allihopa!

Dags att summera min vecka i Grekland. Vi åkte lördag den 19 augusti och hade direktflyg från Luleå, vilket var superskönt! Planet gick redan 06.00, vilket innebar att vi var framme vid lunch ungefär. Vårt hotell hette "Amathus Beach Hotel Rhodes" och var verkligen ett hotell som var i en klass för sig. 5-stjärnigt och levde upp till förväntningarna, vi hade tagit all inclusive och det var hur bra som helst. Frukosten var verkligen en DRÖM och det fanns typ, ja allt... Kockar som stod och gjorde frukosten så det var bara att välja och vraka ;-)

Lunchen var väl helt okej, jag är ganska petig med maten, till lunch blev det pommes, gurka, fetaost, tzatziki och vårrullar hehe... På middagarna var det olika "teman" bland annat bbq-, mexican- och international-nights! Vilket var riktigt bra tyckte jag, alltid olika maträtter men ändå några "standard" som alltid fanns. Och såklart fanns det efterrätt!! Vid poolerna fick man dryck serverad när man ville och det fanns mycket att välja mellan. På hotellet fanns det totalt 4 pooler om jag inte räknat fel, och barer vid 3 av dem.

Fanns även en fantastisk takterass på elfte våningen, där vår favoritdrink blev strawberry lemonade special ;-) Vår underbara servitris Georgia gjorde verkligen vår resa helt perfekt, även om min engelska är lite svår att förstå så kunde vi kommunicera! Lärde oss massor av roliga ord av henne och hon fixade specialdrinkar, ja en pärla helt enkelt :-)

Stranden då? Ja, för att ta sig till stranden gick man via en tunnel under vägen och sen var man vid hotellets privata strand. Var avskärmat ganska tydligt och våra solstolar kändes mycket fräschare än dem på andra sidan stenarna :-) Misstänker att jag var en fisk i mitt förra liv, älskar vatten så mycket?! Synd bara att det var saltvatten, inte lika kul att bli översköljd av en stor våg och hosta saltvatten i fem minuter efteråt haha... Men sen var jag i vattnet lika fort igen.

Vi var in till Rhodos stad två dagar för shopping och vi kan konstatera att det var otroligt svårt att hitta... Alla gator stod på grekiska och kartan visade engelska, blev att använda maps på telefonen som tog oss fel x antal gånger! Till slut fick man lite koll vart man var, men ibland hade vi inte en aning haha... ;-) Blev taxi dit och tillbaka, det gick på 12 euro dit och 9 euro tillbaka. Varför det var billigare tillbaka - det vet jag inte. Men vi kände att taxi blev mycket bekvämare än buss då båda verkligen har 0 lokalsinne.

Resan slutade med att jag blev förkyld på näst sista heldagen, låg inne på rummet de dagarna vi egentligen skulle sola och bara ta det lugnt. Åkte sen på en matförgiftning... Vilket inte kändes kul med tanke på hotellets standard. Men inget jag kunde göra något åt! Men en otroligt bra resa som verkligen innebar avkoppling och inga måsten! :-) Puss.

Likes

Comments

Vardag
hela inlägget handlar om mitt första år på socionomprogrammet, är man inte intresserad så behöver man inte läsa detta otroligt långa inlägg ;-)
Sammanfattning av första året med studier på universitet
Första veckan...

Bilden till höger är när jag precis haft min första dag på universitetet. Hade varit sååå sjukt nervös hela morgonen men det gick faktiskt riktigt bra! För er som inte vet, jag läser socionomprogrammet i Luleå dock via Umeå Universitet. Utbildningen är alltså på distans men jag skulle kalla den halvt distans/halvt på plats. Är olika seminarium, basgruppsarbeten, redovisningar osv - och då är man på skolan. Alla föreläsningar är via en plattform på internet, vilket är superskönt. Man kan se föreläsningarna hur många gånger man vill, pausa och spola tillbaka, den förmånen tror jag inte dem som läser på plats i Umeå har.

Första veckan då... Jag kommer ihåg att det var extremt mycket information varje dag. Var helt slut i huvudet efter varje dag. Första veckorna var väldigt intensiva och tror inte riktigt jag var beredd på tempot...

Socialt arbete som ämne och profession

Första kursen hette alltså "socialt arbete som ämne och profession". Den innehöll basgruppsarbete baserat på att man skulle skriva ett så kallat paper. Även någon redovisning, då vi gjorde ett eller två studiebesök. Var inte riktigt förberedd för tenta och grinade som en liten barnunge då jag inte fick godkänt. På omtentan gick det hundra gånger bättre och är faktiskt glad att jag fick omtenta, kunde otroligt mycket mer andra gången jag skrev än första :-) Det gynnade bara mig helt enkelt. Den första kursen var ganska "basic" och innehöll ganska mycket grundläggande saker. Men ack så viktig!

Samhälleliga levnadsvillkor

Andra kursen - samhälleliga levnadsvillkor. Helt ärligt minns jag väldigt lite från denna kurs, var iaf om välfärdssamhälle, hur resurser fördelas i samhället osv... Tror det även ingick ett studiebesök i denna kurs. Satt med massa frågekort och övade typ en vecka innan tentan, bara nötte och nötte. Och godkänd blev jag!

Individer och grupper i utsatta livssituationer (IGUS)

Sista kursen på termin 1 var såklart den omtalade IGUS. Man hörde skräckhistorier hur folk hade gjort 5 omtentor på denna kurs, då den var otroligt svår. Och ja, det var den. Var väldigt många moment och delar i en så stor kurs, var svårt att veta exakt vad som skulle komma på tentan och vad som bedömdes genom andra uppgifter. IGUS gick över "jullovet" också vilket resulterade i extremt lite plugg haha... IGUS handlade bland annat om missbruk, kriminologi, stigma osv. Hade varit en mycket mer intressant kurs om den var upplagd på annat sätt. Kändes helt ärligt som att jag bara proppade in kunskapen. Eftersom det blev omtenta så sitter faktiskt ganska mycket kvar ;-) Omtenta är inte så hemskt som man tror, man lär in det en andra gång och då stannar det i huvudet!

Centrala teorier och begrepp inom socialt arbete

Termin 2 startades upp med en kurs som jag tyckte var kul! Den innehöll bland annat ett sagoseminarium, som innebar att koppla ihop klassiska sagor med psykologiska perspektiv/teorier. På denna kurs var det den första och sista hemtentan någonsin på socionomprogrammet. Skrev med bästa Sara och resultatet blev över förväntan! Ett väldigt bra upplägg på en kurs även om det kändes som det var många seminarium.

Socialt arbete och samhällets organisering

Socialt arbete och samhällets organisering handlade om politik mestadels, lite om socialt arbete. Otroligt nöjd med kursansvarig som höll många chatter och faktiskt svarade på frågor när man mailade :-) En engagerad kursansvarig som vi tyvärr inte kommer ha möjligheten att ha igen. Jag som aldrig varit en fena på att förstå politik lärde mig extremt mycket! Många bra föreläsningar som inte var från 2013 som det kunde vara på andra kurser haha... Blev godkänd och hade blivit besviken om jag fick U, då detta var en kurs jag verkligen tagit åt mig allt jag kunde och som verkligen var intressant!

Rätten i socialt arbete

Rätten i socialt arbete hölls av juridiskt forum. En av de tyngsta kurserna men fasiken den bästa! Jag är lite smånördig när det gäller att klicka mig fram i databaser och söka, bara det gjorde att juridiken blev enklare att förstå. Trodde inte juridik var så intressant som kursen faktiskt bevisade att det var. Många seminarium i form av inlämningsuppgifter, tunga uppgifter men min grupp löste det mycket bra! :-) Tentan var ett riktigt stressmoment då jag verkligen skrev till sista sekund. Var alldeles för lite tid. Grinade hela kvällen då jag kom hem, var bombsäker att jag hade skrivit till mig ett U. Hann verkligen inte skriva allt jag ville. Men det jag skrev var bra - VG blev det! Bra avslut på ett ännu bättre år!

Vi har även läst en kurs som kallas PPU och den läser man parallellt med de andra kurserna, men den är svår att förklara så utelämnar den :-)

Tips till er som ska börja studera...

- Börja plugga i tid!

- Fråga om ni är osäker

- Hitta en pluggkompis (hehe hej Sara)

- Stressa inte upp er över en omtenta, se det som ett nytt lärotillfälle

- Ha kul!

Egna tankar...

Ångrar inte en sekund att jag började plugga då det gett mig mycket tillbaka. Har träffat fantastiskt fina människor och växt som person. Börjat se människor med andra ögon, även tonat ner lite av mig själv i möte med andra människor. Det jag är mest tacksam över är alla ni runt omkring som hjälpt mig på olika sätt. Träffat en bästa kompis i form av Sara, att man kunde hitta en sån fin vän?! Har även druckit x antal NOCCO för att hålla mig pigg, haft skrivkramp x antal gånger och varit extremt less på att plugga men... Är riktigt peppad på att se vad år 2 kan erbjuda! :-) Hoppas ni som läst funnit detta inlägg intressant, kommer garanterat komma ett liknande inlägg nästa år. Puss.

Likes

Comments

Vardag
Smoothiebowl

Hej på er!

Igår jobbade jag min sista dag på sommarjobbet. Har varit en mycket lärorik sommar men känner verkligen att ledigheten kommer lägligt. Tänkte försöka sova ut idag men klev upp precis när Robert skulle fara och jobba, dvs efter åtta. Startade dagen med det godaste (i frukostväg) - smoothiebowl. Jag mixade ihop en banan, ett äpple, sojamjölk och några hallon. Toppade sedan med chiafrön, kokos, mango och hallon igen. Hallonen har faktiskt min mormor plockat och man känner att det är smak i dem, till skillnad från köpeshallon! :-)

Snart ska jag åka till stan och fixa lite saker med Elida inför resan. Hon ska jobba hela dagen men sen kommer hon till mig ikväll så vi kan planera lite ;-) Längtar så mycket efter sol, bad och att få turista haha... Håller på knåpa ihop ett inlägg om mitt första år på socionomprogrammet, kommer upp nu under veckan någon gång! Puss.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Min lediga dag har spenderats på stan med Sara! Senast vi träffades var när vi skrev sista tentan, tror jag? Var skönt att käka lunch och inte känna att man har några måsten. Vi kollade runt i affärer och det blev även en fika också :-) Kom hem för ett tag sen och känner mig helt matt men ändå så fylld av energi. Jag skulle säga att jag är dålig på att ta vara på mina lediga dagar. Men snart börjar skolan igen och då får man lite mer rutin på sina dagar, äntligen ;-) En riktigt bra dag helt enkelt, som var välbehövlig. Puss.

Likes

Comments

Vardag
Finaste tjejerna

Hej på er!

Helgen gick otroligt fort... I fredags blev det utgång, äntligen. Jag har inte haft många lediga helger denna sommar - så var riktigt kul att vara ledig och faktiskt ta vara på det! Igår var jag helt slut i bröstkorgen och kände hur det var lite tyngre att andas, tänker att allt kan kopplas ihop med att jag inte ansträngt mig någonting på säkert 3-4 veckor. Vilade hela förmiddagen och såg sedan Notas match tillsammans med Ella. Avslutade kvällen framför en film med Robban.

Idag har jag egentligen inte gjort någonting. Legat i sängen flera timmar pga världens jäkla mensvärk. Hatar att vara tjej sådana här gånger. Blir så sjukt begränsad. Imorgon blir det back to work och nu är det inte länge kvar tills jag och Elida åker till Rhodos. Skönt att verkligen få koppla av innan skolan börjar! Hoppas allt är bra med er. Puss.

Likes

Comments