Header

Allmänt, Mode, Inspiration

Längesedan jag blev såhär hooked på en trend. Men dessa skor!!! Vill äga 100 olika i alla möjliga färger, former och höjd på klack. De är perfekta till typ alla sommarkläder. Och till jeans i vår innan värmen hunnit komma. Vill ha enkla i basic färger, färgglada i typ rött, gult, blått, grönt, vill ha med högre klack på, lägre klack, utan klack. You name it.
Några sånna här och ett par snygga sneakers och jag känner mig hemma på skofronten till i vår och sommar!!

Bilder från Pinterest

Likes

Comments

Allmänt, Resor

En dag på Gran Canaria bestämde vi oss för att ta oss iväg till Mas Palomas och sanddynerna som hittas där. Det är alltså som en "öken" men med sand som blåst dit från Sahara. Väldigt mäktigt med naturens krafter och hur vacker naturen kan vara. Efter några timmars promenerande på dynerna, med sand på kroppen, i väskor och håret(?) gick vi mot centrum för varsin glass i den 30-gradiga värmen, fantastiskt!

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Vilken välbehövlig semestervecka!!
Förra onsdagen åkte jag och Lotta till Gran Canaria där vi spenderat senaste veckan. Vi har framförallt sovit mycket och vilat framför poolen, men också åkt till coolaste sanddynerna/öknen, tränat en del, spelat tennis, gått på hike och tagit flera bad i havet.
Pga uselt wi-fi (Har knappt kunnat öppna/skicka snaps....) så gav jag inte ens bloggen en chans, utan har nu istället massa härliga bilder att visa i efterhand.
Snart är jag hemma och får äntligen sova i min säng igen, finns inget bättre!

Likes

Comments

Allmänt

Hade oturen att åka på en förkylning som jag kände av i fredags kväll. Spenderade nästan hela lördagen hemma i soffan för att bli frisk. Framåt kvällen trotsade jag lite feber och sjukdom för att ta bilen till Göteborg och hälsa på Veronika och se hennes nya lägenhet. Det var jag, Molly och Emma som åkte dit och lite senare anslöt även Olivia. Vi hade en supermysig kväll och Veronika hade fixat god plockmat med ost- och charkisar.
Väldigt längesedan -typ innan studenten- vi sågs allihop så det var kul att kunna ses nästan hela gänget.

Ikväll har jag sjungit några timmar och laddar upp för veckans två arbetsdagar. På onsdag morgon åker jag ju nämligen till Kanarieöarna, lyxen!!

Cred till Emma för bilderna

Likes

Comments

Allmänt, Mode

En tisdag mitt i livet. Kom hem sent idag eftersom vi hade möte på jobbet. Men vad gör det när ett paket väntar innanför dörren? Beställde denna bomber från NA-KD för ett par dagar sedan och idag kom den. Förresten klickade jag hem den för ynka 150 kronor, kap!! Verkligen superfin och jag misstänker redan nu att jag kommer använda den mycket under våren...!

Att det redan är två arbetsdagar gjorda av veckan känns väldigt skönt, eftersom jag jobbar längst under måndag och tisdag.
Imorgon efter jobbet väntar fika och körsång, dvs en massa kul!

-Jag har förresten blivit med glasögon. Eller, jag har haft glasögon sedan åk 7(?), men bara använt linser fr.o.m. Nian. Så nu har jag äntligen, efter många år, hittat ett par jag trivs riktigt bra med. Både skönt och kul att kunna växla.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har aldrig tidigare kunnat kolla på serier. Första serien jag försökte mig på var One Tree Hill. Tror jag kollade en halv säsong innan jag gav upp. Sen började jag på Gossip Girl när jag gick i kanske 8:an. Den kollade jag klart i höstas... Pretty Little Liars har jag kollat på sen 1:an på gymnasiet och har tagit mig igenom 3 säsonger.

Är helt enkelt den sämsta serietittaren någonsin. Inte för att jag inte tycker det är bra, tvärtom. Jag älskar de flesta serier jag börjat kolla på. -Men jag har inget tålamod, eller tiden att plöja hundratals timmar av serier. Klarar knappt av att koncentrera mig under en film, så serier blir next level, haha.

Men. Efter gymnasiet har detta förändras. Helt plötsligt har jag ju faktiskt tid, det handlar snarare om vad jag prioriterar att lägga min tid på. Jag har under hösten inte bara kollat klart på en serie för första gången, jag har börjat se tre nya; Friends, Planet Earth och The Crown. Det är verkligen perfekta kombinationen av serier att följa. Vänner kollar jag på när jag vill se något lättsamt och fördriva tid. Planet Earth är den ultimata serien att halvsova till med vackra miljöer, mysig musik och massa ny kunskap om djur. The Crown kollar jag på när jag vill sitta fastklistrad och både lära mig saker och se varje avsnitt med spänning. Även denna innehåller givetvis vackra miljöer och är väldigt välproducerad.

Bilder från Pinterest

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Jag har precis börjat läsa en bok av Lena Andersson som heter "Utan personligt ansvar". Läste en annan bok av henne förra året med titel "Egenmäktigt förfarande". Bloggade om den då och hävdade även då att det var en bästa bok jag läst. Inte på grund av handlingen, utan av det fina språket och exakta beskrivningarna av vad kärlek kan vara. Eftersom jag precis börjat på bok nummer 2 av författaren kan jag ännu inte uttala mig om den boken, istället har jag sammanfattat mina favoritcitat från "Egenmäktigt förfarande"


Kärleken är total, men också totalitär.


Om den älskade visar sig ynklig, motsägelsefull och svag gör det bara att man älskar mer


Att metaforisera känslor leder bara bort från känslan


...Men i längden blir det ingen kärlek utan ord, och ingen kärlek med bara ord.


...Han hade makten. Att så var fallet fanns inget belägg för och inget tvivel om. Den som bromsar bestämmer alltid. Den som vill minst har mest makt.


Den älskandes enda vapen är att sluta älska.


Definitiva besked hanteras lättare än diffusa.


-Lena Andersson

Likes

Comments

Allmänt

Att jag varje vecka förundras över hur en helg går så snabbt?

Tror verkligen jag behövde en lugn helg, men det har också gjort mig rätt seg och trött.

Skönt är att jag har en del kul planerat i veckan. Ska försöka hinna med träning, kören börjar för terminen igen, jag ska träffa Molly, fira mina föräldrars födelsedagar och till Veronika för att se hennes nya lägenhet. Dessutom är det ju löning i veckan, och om mindre än 1.5 vecka åker jag till Kanarieöarna. Känns trots allt helt okej att det är måndag imorgon!

Hur mysigt och fint är det inte med färska tulpaner? Det gör mig så lycklig!!

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Tycker tid är intressant. Hur vår uppfattning av den avgör hur snabbt den går, att tid är så brett. Det kan handla om en tidsperiod, ett ögonblick eller vad klockan är.

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Kvällen om jag jobbar. Då har jag kommit hem från både jobb och eventuell träning, och har flera timmar att ta tillvara på som jag vill.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Fredag. Arbetsveckan är slut, helgen ligger framför en och jag har två hela dagar ledigt.

4. När går tiden som snabbast?

När jag är stressad och önskade mig ha mer tid än jag egentligen har. (Hej tidsoptimisten i mig)

5. När går tiden som långsammast?

Motsatt svar än på förra frågan. När jag har tråkigt och önskar att tiden går snabbare, eller om jag väntar på något.

6. Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Till vardags 10-15 minuter. Har jag obegränsat med tid kan jag absolut sitta i 40 minuter.

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Trivs i vår pågående epok, men annars kanske nyrenässansen? Med industrialismen och allt vad det innebar.

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Haha för alla som känner mig finns det ett givet svar på denna fråga. Långsamt. -Väldigt långsamt. På en nivå när jag kan bli stressad för att äta mat med nya människor för att jag knappt kommit halvvägs när de ätit upp.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Saker jag tycker är kul. Kreativa saker som att sjunga. Umgås med familj och vänner.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Tråkiga måsten som att städa, tvätta osv.

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Börjar olika tider varje dag så vaknar allt från 5:00-6:30 på vardagar. Försöker anpassa tiden jag lägger mig efter det, vilket brukar bli mellan 22:00-23:00

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Skulle gärna ta mig mer tid till att ta det lugnt. Läsa, kolla på bra filmer, umgås med min familj och att träna.

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Precis samma sak som jag gör nu, dvs hänger i soffan. Väldigt produktiv söndag...(??)

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Mitt liv framstås som så intressant men precis samma svar på förra frågan, +har förhoppningsvis somnat.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Wow. Har så mycket visioner och drömmar. Om 10 år ska jag fylla 29. Jag hoppas att jag flyttat till Stockholm, träffat någon jag bor där tillsammans med. Jag hoppas ha ett jobb jag verkligen trivs med och ha påbörjat en karriärsresa. Så svårt att säga om jag kommer ha barn eller inte... Spontant känns det inte så, men vem vet vad som händer? Time will tell.

Likes

Comments