Header
View tracker

Allmänt

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar!
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, inte jätteförtjust i skumtomtar...
3. Ischoklad eller marsipan? Älskar inget av det... men får svara ischoklad
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar, lätt!
5. Julkorv eller julskinka? Åh båda! Men väljer julskinka.
6. Lax eller sill? Lax.
7. Revbensspjäll eller Janssons? Revbensspjäll.
8. Paradis eller Alladin? Alladin.
9. Sylta eller pastej? Varken eller.
10. Glögg eller julmust? Måste svara julmust. Min absoluta favoritdryck. Älskar glögg också dock.
11: Rödbetssallad eller dopp i grytan? Egentligen inget av det... men hellre rödbetssallad då.
12. Ris a la malta eller risgrynsgröt? Behövde alltså fråga mig till skillnaden på detta. Så det spelar absolut ingen roll.
13. Äpplemos eller senap? Inget av det, verkligen. Ogillar båda starkt.
14. Hemma eller borta? Hemma!
15. Utomlands eller Sverige? I Sverige.
16. Ge eller få? Finns något fint i båda. Väldigt kul att tänka ut något man vet att någon annan blir glad för, och givetvis roligt även tvärtom, när någon tänkt ut något fint till en.
17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Mysteriet på Greveholm! Inte sett diselråttor sen den gick på tv, dvs 2002. Då blev 4-åriga Cajsa rädd och har inte sett den efter det, haha!
18. Chokladkalender eller paketkalender? Är uppväxt med paketkalender till mig och Lotta vilket var det mysigaste. Så måste svara det även om chokladkalender också är mysigt!
19. Plastgran eller äkta? Äkta, alla dagar i veckan. Allra helst Kungsgran, så tät och fin<3.
20. Arne Waise eller Ernst? Arne Waise är mest julstämning.

Jag, Lotta och Jonathan på julafton förra året.

21. När vill du att första snön ska falla? Helst i Oktober?? Nej, vill ha snö från första advent för den mest optimala julkänslan.
22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Ja, typ varannan svensk jul de senaste åren? Värsta!
23. När tycker du att det är dags att pynta? Adventspynt från första advent, luciapynt vid lucia och efter lucia kan jag gärna julpynta.
24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Stressa över att allt ska bli så perfekt som möjligt och mer ta det som det kommer istället.
25. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Röd, grön, guld, silver.
26. Kan du komma på något negativt med julen? Att alla inte har samma möjlighet till att fira en lycklig jul med de som står dem nära. Att julen också förknippas mycket med en stressig December är även det något negativt.
27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Alltså börjar ju längta efter nästa års jul när juldagen är över. Så, jag vill ha mer jul!!
28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Julmusik, att julbaka, julskyltning i butiker, julmarknader, julpynt, att handla julklappar. Dvs allt!
29. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Längesen, men förhoppningsvis får jag tillfälle till det nu när jag jobbar med barn.
30. Vilken är din favorit julfilm? Love Actually.
31. Klär du dig fint på julen? Ja, och har alltid gjort.
32. När öppnar du dina julklappar? På kvällen.
33. Julönskningar? Att få en fin jul med människor jag tycker om. I materiella saker önskar jag mig bl.a en parfym och UGGs
34. Vilken är din favoritjullukt? Apelsin med nejlikor och pepparkakor.
35. Vad heter din/dina favoritjullåtar? It's beginning to look a lot like Christmas, och All I want for christmas is you.
36. Gör du snögubbar? Som sagt, förhoppningsvis får jag det i år!
37. Favoritjulkalender? Mysteriet på Greveholm och Sunes jul.
38. Konstigaste julklappen? Haha, förra året fick jag en inslagen avokado av Lotta och Jonathan. Vi hade drivit mycket om den vinen så därav var det en kul grej.
39. Vad är viktigast på julen? Är mycket för att hålla på traditioner och att det ska vara som det brukar vara. Älskar vår traditionsenliga julaftonsfrukost med tusen tända ljus, julmusik, jordgubbssaft att dricka, lussekatter, ostmackor och kakor.
40. Hur är din jul? Mysig, stämningsfull och kärleksfull.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Resor, Allmänt

Hade en så himla mysig helg i Oslo förra veckan. Älskar staden och det var så fint att hänga med Lisa hela helgen. Tyvärr är det svårt att ses så ofta vi hade velat när det tar 4h emellan.
Under söndagen fixade vi adventsfrukost och gick en långpromenad. Fick även träffa en del av hennes Norska vänner vilket var jättekul, och att förstå norskan gick förvånansvärt bra.
Denna helg ska jag spendera i Stockholm och vi ska hinna med både några restaurangbesök, teater, shopping och lite annat. Ha det fint!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Resor

Igår eftermiddag kom jag fram till Oslo för att hälsa på Lisa som bor här. Vi gick några timmar i centret hon jobbar i. Det var black friday (som ingen kan ha missat) så jag fick fyndat både lite julklappar och en tröja till mig.

Idag har vi vandrat runt i ett advents- och julpyntat Oslo. Himla mysigt!! Även idag har jag lyckats fynda en del på rea, kul! Det fanns en massa julbodar i centrum där vi köpte brända mandlar. Efter det har vi hunnit med ett restaurang-besök i hamnen. Ikväll är tanken att adventsmysa med julbak, julmust och julmusik. Det kanske också blir en tur till pariserhjulet som finns här.

Likes

Comments

Allmänt

Åh, i onsdags infann sig de riktiga julkänslorna när jag och mamma hjälptes åt att baka pepparkakor. Med julmusik i bakgrunden och doften av nygräddade pepparkakor kom jag verkligen i julstämning!

Likes

Comments

Allmänt, Skola

Alltså det är fortfarande surrealistiskt. Jag har tagit studenten? För cirka 5.5 månader sedan. Man kan undra hur lång tid det ska ta att smälta. Kanske förstår jag det inte riktigt förrän jag får se mina vänner, som nu går i trean, ta studenten i sommar. Det var världens bästa dag och lyckoruset i att vara klar. Alltså helt klar. Inga fler egentliga måsten. Fler möjligheter än hinder och inget mer derivata-plugg. Skämt åsido så kan jag då och då sakna skoldagarna på teknis.

Jag är glad att mina äldre vänner sa åt mig innan trean hur jag skulle passa på att njuta av sista året eftersom det går så fort. Efter att nyss ha slutat tvåan, som nog var det längsta skolåret i mitt liv, hade jag förmodligen svårt att tro dem just då. Men sjukt vad snabbt trean gick. Givetvis är en del av det att vi efter sportlovet inte hade speciellt mycket plugg kvar, och dessutom fick spendera 7 veckor i Kalifornien.

Men studenten alltså. Vilken dag. Den dagen kvalificerar sig lätt in på topp 3 bästa dagar i mitt liv.

Likes

Comments

Hur gott ser inte det här ut då? Fantastiskt god pizza med 3 sorters ost, skinka, ananas och sallad. Tårtan är en flädermousse-tårta jag gjorde igår. Kan garantera att jag blev nästan jobbigt mätt efter denna måltid. Men väldigt gott!!

Idag har jag hälsat på farmor i några timmar. Så oerhört värdefullt att kunna åka upp och träffa henne.
Det gör mig himla glad!

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Inför nyår har jag, Lotta och Jonathan pratat lite löst om att åka iväg någonstans sedan ett tag tillbaka. Efter att ha jämfört lite olika alternativ så enades vi alla tre om att London är dit vi helst åker. Både flyg och hotell är bokat, och nu ska vi bestämma oss för vad vi vill göra under dagarna där. Jag är sugen på någon musikal, Camden food market, Harrods, någon mysig brunch och givetvis något bra ställe att äta nyårsmiddag på. Det återstår att se vad vi kommer fram till efter lite google-research och tips från vår omgivning.

Jag är helt övertygad om att det kommer bli en fantastisk bra helg. London är trots allt en av mina favoritstäder!

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

En rolig grej med att ha blogg är det här med att kunna gå tillbaks i arkivet. Nu har jag förvisso inte ett så stort arkiv att bläddra i, men jag insåg nyss att jag för ungefär ett år sedan betydligt mer aktiv i mitt bloggande. -Kanske något att återuppta?

När jag bläddrade tillbaks till november för precis ett år sedan insåg jag att jag både hann besöka Oslo och Stockholm, vi hade höst i Borås och inte vinter som det är just nu. Jag köpte tjocktröjan som fortfarande är min favorit -och dessutom känns väldigt aktuell just nu. Jag syftar givetvis på presidentvalet och det faktum att Trump faktiskt blev vald till president. Det känns fortfarande helt surrealistiskt. En man med så extrema och otäcka åsikter, ska han från och med nu vara världens mäktigaste man? Är rädd för de konsekvenser denna historiska händelse kommer ge, och får en stor klump i magen med tanke på hur många människor som faktiskt sympatiserar med honom.

Nej, det är läskigt det där med makt. Hur folk i en demokrati har så mycket makt tillsammans, men hur jag som individ känner mig helt maktlös. Visst är det fantastiskt med demokrati, men rädslan för hur det sedan är så få människor som faktiskt sitter med den egentliga makten, blir plötsligt väldigt påtaglig. Ta hand om er!

Likes

Comments

Inspiration, Mode

Är sen ett tag tillbaks på jakt efter en snygg kappa att kunna ha i vinter. De visade sig vara svårare än jag tänkt. Eftersom vintern i Sverige trots allt kan bli rätt kall vill jag ha en som håller värmen bra, och samtidigt är snygg.

Just nu är jag mest inne på en beige- eller kamelfärgad, men jag tycker samtliga kappor nedanför är riktigt fina. Återstår att se om jag beslutar mig för någon av dem eller hittar någon fin i butik.

Kram!

// 1, // 2. // 3. // 4. // 5. // 6. //

Likes

Comments