Header

Australien -18, Allmänt, Resor

Som rubriken lyder ska jag till Australien. Flygbiljetten dit är bokad och den 4 Januari åker jag till andra sidan jorden och landar i Brisbane.
Där ska jag bo och jobba hos en Au Pair-familj som verkar jättemysig! I 6 månader blir jag borta så framåt sommaren åker jag tillbaks till Sverige igen.

Med bara en månad kvar börjar verkligheten komma ikapp och det känns kul men jätteläskigt. Jag åker alltså själv dit, och känner inte familjen sen innan utan har fått kontakt med dem via en organisation. Det jobbigaste är dock att lämna tryggheten här hemma. Alla jag bryr mig om och den stabila vardagen. Men det är ju också just därför jag vill åka och har bestämt mig för det, för att komma utanför min comfort zone och utmana mig själv. Nej, jag är jättetaggad! Har fått det allra mesta klart så som VISA, flygbiljett, försäkring och inköp av nödvändiga grejer.
Med 33 dagar kvar har nedräkningen börjat!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Allt för lång tid har glömt sedan jag skrev något här.
En månad har gått, det har gått så fort och jag vet knappt vart varken oktober eller november tog vägen?

Tyvärr har jag spenderat ca 2.5 med att vara hemma sjuk. Längesedan jag mådde så dåligt. Legat i sängen och tyckt synd on mig själv. Rest mig upp en gång per dag för att äta mat. Typ så.
Nu mår jag bättre och har klarat av en jobbvecka!

Har inte bara varit sjuk utan hunnit med mycket kul också! Typ fars-dag middag med familjen!

Har varit på Sverige-fest hos Veronika m. familj eftersom de i år varit i Sverige i 10 år!!
Hade också min amerikanska värdsyster/kompis Kajsa här o Borås en helg och hittade på en massa skoj.

...och sist men inte minst spenderade jag några dagar med Molly i Stockholm. Vi shoppade, åt gott och såg Harry Styles! Bra helg bortsett från att jag inte mådde speciellt bra. Konserten blev lite väl mycket med dåligt med syre, massa folk osv. Så där mådde jag riktigt dåligt. Men kul att se Harry igen<3

Likes

Comments

Allmänt

Hello!
I förmiddags mötte jag upp Olivia i Borås där vi tog bussen vidare mot Göteborg. Där träffade vi Veronika och vi började med en sen och efterlängtad lunch. Pinchos blev det och efter lite lunch gick vi in i några butiker innan vi tog oss vidare mot Liseberg.

Hela Liseberg var superfint dekorerat. Jag älskar hur de satsar på både halloween men också, framförallt, julen. Vi köpte oss ett 5-kampshäfte där turen (skickligheten....?) inte direkt låg på min sida idag.... Annat gällde chokladhjulen där jag lyckades vinna hela 2 stjärnvinster och både Veronika och Olivia vann varsin stjärnvinst de med! Vi delade på allt så nu har vi hur mycket godis som helst här hemma....!

Väldigt nöjda med våra stjärnvinster!

Jag är förövrigt hur nöjd som helst med min nya kamera. Så smidig att ha med och älskar hur fina bilder det blir.

Likes

Comments

Tankar, Allmänt

Vill bara slänga in ett hej!
Hej för fredag och en bra tid. Jag har universums finaste vänner, jag gör roliga saker och mår bra.

Jag tänker tillbaks till gymnasiet och även åren innan det. Visst mådde jag ibland väldigt bra och trivdes i perioder. Men oftast fanns det någon ångestklump i mig. Något som inte var helt 100.
Självklart går livet upp och ner, även nu. Men som grund måste jag säga att jag nog aldrig mått så bra som jag gjort senaste halvåret.

Efter en vinter av väldigt mycket tufft på samma gång så har jag bara mått bättre och bättre ju fler månader som gått. Äntligen känner jag att jag är i en plats i livet där jag trivs. Livet är superlätt ibland men då och då möter jag motstånd.
Men jag trivs. Jag mår bra. Jag har en stabil grund att stå på och komma tillbaks till.
<3

Likes

Comments

Det går allt längre emellan jag uppdaterar här. Livet rullar på och dagarna flyter samman till veckor som flyter samman till månader.

Började skriva några meningar kring att sommaren bytts ut mot hösten osv men insåg att 1. Det tjatats nog om det, 2. Jag redan skrivit precis det för några inlägg sedan. I vilket fall trivs jag i vardagen där den är just nu. Jag har lagom mycket inplanerat, träffar mycket fina människor och skulle säga att jag just nu mår väldigt bra.

Igår åkte jag till Ullared en sväng och fyndade en hel del, bland annat dessa fantastiskt fina och sköna shorts från Svea! Jag har sen sist införskaffat mig både en dator och en kamera. Fantastiskt skönt med en dator efter att ha fått låna pappas dator de senaste 1.5 året. Min nya kamera känns också superroligt att ha införskaffat. Det är en kompakt systemkamera och jag börjar komma in i den och förstå den mer och mer, vilket gör det roligare att fota!

Idag, söndag, har jag varit produktiv och fått städat mitt rum, fållat och satt upp nya gardiner samt städat lite ytterligare. Resten av eftermiddagen tänker jag spendera framför någon film. Ha det fint!

Likes

Comments

Förra fredagen slutade jag redan vid 15 och begav mig ganska direkt mot Göteborg och därifrån vidare mot Oslo.
Min kära vän Lisa har minsann valt en väldigt bra stad att flytta till och det är alltid lika mysigt att hälsa på henne.
Jag bodde hos henne, Caroline och Aurora över helgen och de har de så himla mysigt. Fantastiska alla tre och jag är så glad att ha fått lära känna Lisas norska roomies<3!!

Förutom att hänga i lägenheten och prata om allt och inget så hann vi med Kon-Tiki museet, lite strosande på Karl Johan, en överraskningskväll för Auroras pojkvän, samt söndag förmiddag i Hillsong, underbart!

Förresten hade jag ett väldigt roligt Skype-samtal gällande min Australien-resa. Jag kommer berätta mer om det men just nu har jag fullt upp att processa det faktum att jag ska åka. Så det kommer senare!

Glad fredag på er!!

Likes

Comments

Sommaren har sakta men säkert bytts ut mot hösten vilket vädermässigt inte uppskattas speciellt mycket. Men hösten för mig innebär också att komma tillbaks till Borås, hänga med härliga människor och i år har det inneburit nytt jobb. På jobbet trivs jag väldigt bra och jag känner att jag kommit in i det nu.

Jag känner mig riktigt lycklig över första veckorna i september som inte bara bestått av jobb utan en bl.a en hel helg med mina tjejkompisar, kräftskiva hos molly, sång på bröllop och en helg i Oslo.

Idag är det fredag igen och även i helgen har jag lite planer -kul!!

Likes

Comments

Titta vem som flyttat in hos familjen Dahlberg sedan snart en månad tillbaks!
Mysigaste som finns med en liten valp.
(Trots att man förtränger det där med bitandet och det ständiga behovet av uppmärksamhet....)
Hon är i vilket fall världens mysigaste och gladaste lilla cockerpoo-valp<333

Likes

Comments

Bloggen har verkligen ekat tom på det sistone. Mycket har jag hunnit med men jag tänkte inleda med att slänga in några bilder från de andra två dagarna i den danska huvudstaden. Vi hann med ett par goda fikor på the union kitchen, en tur längs Köpenhamns kanaler, och en dag på tivoli. Väldigt mysigt slut på mina semesterveckor!

Likes

Comments

Tankar

Det finns inget som provocerar mig så mycket som 1. Rasism. 2. Sexism.

Gällande punkt nummer två så blir jag så trött över ett par situationer som uppstod under mina dagar i Köpenhamn..

Det jag vill skriva av mig om är varken förvånande, ovanligt eller revolutionerande upptäckt. Och det kanske är just det som gör mig så förbannad.

Dagarna i Köpenhamn var oerhört mysiga, verkligen. Men en grej återkom kväll efter kväll (och dagtid, men kvällstid blev det tydligast).
Första kvällen valde vi att åka taxi hem, men trots det blev det 10 minuters förvirrande promenad på gatorna runt Ströget i jakt på rätt taxibil.

Första gången blev jag bara förvirrad och hann knappt reagera. En medelålders man passerade oss och granskade varenda centimeter av oss från topp till tå, med ett nöjt leende.
När verkligheten kom ikapp mig blev jag givetvis skitförbannad men orkade inte lägga fokus på det. Vi skulle ju leta rätt på vår taxi.
Jag tror inte vi befann oss på gatan mer än MAX 10 minuter, och på de minuterna var det minst 5 olika män eller sällskap med män som trodde sig ha rätt att stirra, kommentera eller göra ljud efter mig och min kropp.
Detta pågick givetvis inte endast under kväll nr. 1 utan även kvällarna därefter. En av dessa kan jag medge att jag var rädd. Inte för att faktiskt bli överfallen, utan för att min rätt som kvinna, jag, Cajsa, blev så förstörd och maktlös.
Jag blev inte längre sedd som mig själv, utan som inget annat än ett objekt.
Ett det.
Något som idiotiska män tror sig ha makten över.

FAN vad det gör mig förbannad. Tack och lov var jag inte ensam på gatorna genom Köpenhamn.
Och väldigt tacksamt tänkte jag igenom min fd klasskompis @wgadler s tankar och blogginlägg gällande precis detta, när hon under sommaren tågluffat själv genom Europa.

Så till slut, när förvåningen hos mig bytts ut mot ilska och ett behov av självförsvar och makt, svor jag högt varje gång. Jag höjde fingret och kände mig mer och mer arg istället för rädd.

Jag känner mig nu ännu mer mån om att faktiskt ta kampen. Kampen att som kvinna inte vara ett det. Kan jag inte automatiskt som kvinna bara få ha makt över mig själv, så ska jag minsann se till att TA den makten.

Likes

Comments