JAG OCH MOLLY SKA TILL HONG KONG ÖVER NYÅR!

​Hur amazing är inte det här? Vi har inte avrit utomlands tillsammans sen Alicante 2014 så det är fan på tiden! Mycket roligare att tänka på det än redovisnigen jag har liggandes bredvid mig. Ligger i vanlig ordning inte i fas. Jaja, kommer fler pluggtillfällen..? Hittade bilden ovan på min gamla blogg, från England 2013? Åhh, när jag såg de gamla bilderna blev jag så nostalgisk. Jag kan typ stanna upp och bara "har jag levt detta?" Haha. Älskar att ha allt dokumenterat i bloggformat. Det är så fantastiskt att kolla tillbaka på livet, se bilder, redigerigstekniker, skrivtekniker, outfits, nöjen, låtar förändras genom åren. 

Jag går tillbaka och läser mina inlägg från Brunnbytiden för 4 år sen och jag kommer ihåg allt! Hur jag tänkte, vad jag värderade, hur jag klädde mig (haha är det ett skämt) och så vidare. Underbart! Tänk att Brunnby var för 4 år sedan? 4? Jesus. Brunnby-högstadietiden var nog ändå en av de bästa i mitt liv. Man trodde man var stor, men man visste ingenting, hade inte sett något och det var så oskyldigt ute i björkdungen. Cyklade hem till Molly varje dag efter skolan, gjorde läxhäftet, åt ostmackor, lyssnade på när hon spelade cello och åt mat med de i TV-soffan. Jag saknar det. Som livet har förändrats. Fint är det. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här sitter jag och knaprar i mig 2 st hönökakor med mild ost och leverpastej och dricker ett glas av Bravo äppeljuice som jag precis hällt upp ur mitt 2l paket. Haha va? Sen när äter jag hönökakor? Sen när köper jag 2l bravo äppeljuice haha tycker inte ens om den speciellt mycket så köper jag 2l?? Sen när äter jag leverpastej? Mild ost? Västerbotten tack. Hahah vad händer?

Jag hatar verkligen att handla, fan det tråkigaste som finns och de senaste 4 dagarna har jag verkligen inte haft tid eller ork att handla så har typ levt på en macka om dagen och Moas matlådor haha åh. Stackars Moa får aldrig ha sin mat i fred. Men nu har jag handlat. Massor massor med mat! Nu jävlar ska det ätas!

Har verkligen insett att jag inte kan leva utan juice i kylen. Börjar typ grina när jag kommer hem och det inte finns juice. Därav 2l Bravo. Ville ha Tropicana men sparade den i kyldisken till de lite mer höginkomsttagande.

Likes

Comments

Finsittning 7/10

​Vilken kväääll!! Efter föreläsningen skyndade jag mig till Make Up Store för sminkning av bästa Wendela i Nacka Forum som gjorde mig så fin!! Asså kolla på mig?? Kolla på min hy? Mina läppar? Mina ögon? Har aldrig varit så fin i hela mitt liv. Min sminkning var flawless! Jag ska lätt gå och sminka mig vid någon annan tillställning. Så snygg har jag aldrig känt mig. Nog om det. 

En sjukt rolig kväll blev det iallafall! God mat, roliga tal, trevlig bordsherre, bordskamrater osv! Kändes sjukt lyxigt då alla var så himla fint uppklädda. Då det blev förseningar började inte festen förrän vid 01 och klockan 03 stängde det, vilket kändes alldeles för tidigt? Så jag och Moa drog på en efterfest hos en av Christians kompisar (efter lite obligatorisk nattmat på donken) och sen blev det uber hem klockan 06?! 06!? Jag har ALDRIG varit ute så länge i hela mitt liv innan jag flyttade till Stockholm haha, vad händer med livet? 

Likes

Comments

11/5

Stup i kvarten kollar jag min mobil ifall att jag kanske, kanske har fått ett sms från dig. Det har jag såklart inte. Du har bestämt dig för att ignorera mig igen. Jag har varit här förut, du har gjort såhär mot mig förr. Jag borde vara förberedd, men jag hoppas, liksom alla andra gånger att denna gången är annorlunda. Jag hoppas ändå efter varje fem minuter, efter varje kvart, varje halvtimme att du ska skriva till mig. Känslan av besvikelse sköljer över mig gång på gång. Det är som en våg. En jävla tsunami. Jag tar upp mobilen igen, trycker in hemknappen och hoppas att skärmen ska lysa upp av ditt namn. Jag låser skärmen frenetiskt igen. Blänger på den, som att det är skärmens fel att du inte hör av dig, hoppandes på att den ska lysas upp nu när jag stirrar på den av ren viljekraft. Att du i denna sekund som jag tänker på det har skrivit de sista bokstäverna och skickar iväg sms:et till mig. Det gör du inte denna gången heller. Vågen drar mig längre och längre ner, omtumlar mig snabbt och jag måste titta långt uppåt för att få en skymt av ytan där dagsljuset sipprar in. Jag sjunker långsamt neråt i avgrunden och efter ett tag slutar jag kämpa och låter havet bestämma vart det vill föra mig. Ytan är jobbig. Jag hoppas du ska höra av dig, men de gör du inte.


Sitter och lyssnar på "Peaceful piano" på spotify. Den listan ger mig the writingfeels! Kommer verkligen in i skrivarmode och vill bara sätt mig ner och skriva djupa texter som den ovan. Tyvärr är det mycket lättare och skriva när man är ledsen. Har tagit bort en del privata detaljer om vem det handlar om. Har massor med sådana här texter, oftast i samma stil. Vill publicera de, men känner att de är för privata. En annan gång kanske.

Likes

Comments

Tjo! Har tagit en pause i plugget nu och tänkte åter igen komma tillbaka hit och göra en dålig recap på livet sen sist. Har gjort min första tenta och det gick... förhoppningsvis inte jättedåligt. Konsumerat mycket alkohol på roliga tillställningar. Ätit mat med många fina kompisar! Var i Uppsala igen och hälsade på Molly, samt en trevlig utgång och lite Max halloumiburgare på det!

Älskar det krispiga höstvädret som intagit Sverige! Jag har köpt nytt te och har mig, bytt till yllekappa och vill egentligen bara vandra i parker? Haha, eller övrig natur kanske. Parker är det närmaste natur jag kommer nuförtiden känns det som. Inget Kullaberg här inte. Saknar det lite. Lol, skriver hela tiden om saker jag saknar hemma, men glömmer nämna att jag älskar att bo i Stockholm! Älskar atmosfären, älskar gatorna, älskar de små interna resturangerna i vartannat gathörn! Fått så många rundvandringar av en ny bekant och har i princip vandrat runt hela staden och måste hela tiden blicka uppåt mot fasaderna och fråga något dumt som "Var är vi nu?" för femtioelfte gången bara för att komma ihåg var vi är, så jag kan gå tillbaka och skåda dessa vackra hus, eller vackra vyer någon annan gång. Det enda jag blir trött på är alla människor och all hets som det är överallt. Hets att gå på bussen, hets att gå av bussen, folkvimlet överallt... Åker nog hem till Skåne igen om sisådär två veckor. Behöver experthjälp på redovisningen innan min nästa tenta!

Imorgon är det äntligen finsittning!! Jag har fixat mina naglar, preppat min kropp med brun utan sol i snart två veckor, köpt nya skor, lagat min clutch och idag inhandlade jag ett rött läppstift! Jag känner mig redo!

Likes

Comments

WOW. TACK FÖR ALL RESPONS JAG HAR FÅTT! Om jag hade lyckats få en enda människa att tänka till så hade mitt jobb varit klart. Bara idag har jag fått jättemycket respons och att nyheter 24 skulle höra av sig var en fet bonus. Om jag hade vetat det hade jag nog läst igenom texten lite mer! Tack! Tack för att ni förstår! Tack för att ni delar, att ni läser! Nått bra ska det komma ut av att ha blivit kränkt offentligt. Lol. Faktum är att jag bestämde mig för att skriva något om detta direkt efter att det skett och satt och knappade febrilt på mobilen påväg till Molly i Uppsala för någon dag sen. Jag tänkte på situationen, vred och vände på den för att få den att likna en debattartikel, men tyckte aldrig det blev något bra. Mest reflektioner och utkast. 

Men jag bestämde mig för att publicera det ändå. Skriva kan jag ju. Jag som inte ens gillar att stå i rampljuset för mina åsikter egentligen, rädd för kritik är jag, (vem hade gissat det?) för jag ville verkligen nå ut. Iallafall för mina vänner på facebook, då jag vet jag har kompisar (oftast killar) som skrattar åt feminism, som drar rasistiska skämt som kanske inte alltid är okej, men som accepteras ändå för att de sägs inom den närmsta kompiskretsen. Jag förstår de lite ändå, då jag själv inte förstod för några år sedan. Men jag förstår nu. Jag vill få de att förstå också. Jag vill få alla att förstå. Jag vill vara någon jävla Buddah och frälsa alla. Även om vissa aldrig kommer ändra sin åsikt oavsett hur mycket man argumenterar. Vissa vill bara inte se. Hoppas de får riktigt fula barn i framtiden. <3

Nej nu ska jag försöka koppla bort hybrisen jag fått under dagen. Tenta nästa vecka ju. Jag borde vara jättestressad, panika, för jag kan hittills ingenting, har inte pluggat ett skit. Istället är jag lite för lugn, tog en fika med Josefin idag och är inte ens orolig. Gumman tror hon kommer klara tentis utan problem. Det var ju dagens skämt om något.

Likes

Comments

Mitt namn är väldigt vanligt. Ingen skulle höja på ögonbrynen i telefonkatalogen. Jag har blivit uppfostrad av två kärleksfulla föräldrar, åkt på solsemestrar till Spanien, gråtit över mitt förhållande, skrattat med mina vänner, överlevt både grundskola och gymnasie, slitit som ett djur på jobbet och nu pluggar jag på universitet. Låter det bekant för dig? Kan du identifiera dig med mig? Skillnaden är att jag adopterades från Kina när jag var sex månader gammal. Skillnaden är att om du såg mig på stan skulle du tro att jag var därifrån. Att jag definierar mig som asiat, trots att det står Sverige i mitt pass.

Trots att jag definierar mig som svensk har jag blivit kallad jävla kines, icke svensk, thaihora, ja listan kan göras lång. Senaste gången det hände var det på tunnelbanan när en man, mer än dubbelt så gammal som mig frågade på taskig engelska om "jag var född i en djungel eller?" för att jag råkade ha mina fötter på sätet framför mig. I den situationen fick jag hjälp av en annan man som sa ifrån på skarpen när jag satt i chocktillstånd med blanka ögon och inte kunde yttra ett ord. Jag uppskattar dig. Jag uppskattar alla som är som dig. Som vågar ta ställning och säga ifrån när den utsatta inte orkar.

Jag valde att ta upp just denna gången då jag hänger upp mig på 3 saker här.

1. att han är MAN

2. att han är 60+.

3. att han har bruna ögon

Manshataren i mig vill ge honom en riktig jävla omgång och köra en Lisbeth Salander med tatueringskittet i högsta hugg och hela köret. Män har alltid haft en högre position än kvinnan och bara här har vi ett äkta exempel på hur en MAN vill visa upp sin maktposition över en kvinna, både 40 år yngre och 40kg lättare. Jag har tagit upp detta förr men här är vi. Igen. Fyfan vad äcklad jag blir. Hade han fått för sig att fysiskt gå till anfall och jag var själv hade jag inte haft en chans. Förstår ni MÄN varför vi kvinnor måste anta att ni ALLA är våldtäktsmän? FÖRSTÅR NI? Jag blir ledsen att tänka på hans barn och barnbarn som förmodligen har en likadan syn på både kvinnor och mörkhyade som han. Att han dessutom har mörka ögon tyder starkt på att han inte heller är svennebanan rakt igenom, men han är tydligen för dum för att förstå det själv. Jag tar inte åt mig personligen, jag har haft en trygg uppväxt, hittat mig själv, bra självförtroende, jag VET vad som är rätt och fel här, men det gör mig så ledsen att han förmodligen kommer gå på någon annan liten människa bara för att hen inte ser ut som han vill. Hen kanske då inte har samma stabila grund som jag och tar åt sig. Då plötsligt föds ett nytt hat. Förstår ni vad jag menar? Gör ni det?

Jag vill inte dra på mig en offerkofta, jag tar inte personligen åt mig, men jag vill berätta hur situationen ser ut för mig och alla andra som inte har blont hår och blåa ögon. Ni förstår inte. Ni kommer aldrig förstå, hur många gånger ni än poängterar att ni försöker sätta er in i situationen, (liksom ni män som försöker förstå varför kvinnor anser det är så viktigt med feminism). Jag förstår att ni inte förstår, för jag förstår knappt heller. Jag är så svensk som jag kan bli men gång på gång ifrågasätts min etnicitet, både utomlands och i Sverige. Då har jag inte ens tagit upp alla ickesvenskar som av någon anledning 20,8% av svenska folket hyser ett oprovocerat agg emot genom att rösta på SD. Jag är väldigt intresserad av varför du som väljer att rösta på SD röstar som du gör. Har du några egentliga argumentationer? Alla jag har pratat med har aldrig haft något vettigt att säga mer än "de är egentligen inte rasistiska" haha in my fucking ass. Hur jävla ickepåläst är inte du? Ge mig en vettig argumentation så snackar vi.

Till dig 60+:are som sen inte vågade yttra ett ord när jag kom fram och frågade vad ditt problem var och du endast kunde sitta och nicka, jag vill fråga dig igen vad det var som var ditt problem? Hade det endast varit mina skor på sätet hade du bett mig att "snälla, kan du ta ner dina skor från sätet?" Var det mitt mörka hår som fick dig att yttra dig som du gjorde? Jag förstår inte. Hör av dig. Just nu kan jag bara anta att du har problem hemma, att din uppväxt inte blev idealet, att du är lågutbildad och i högsta grad rasist. Well jag glädjer mig åt att jag kommer komma mycket längre än vad du någonsin gjorde i ditt liv. Till dig som stod upp för mig på tunnelbanan. TACK. Du gjorde min dag genom att bevisa att det faktiskt finns några vettiga och snälla själar kvar där ute.

Jag vill att ni tänker på hur ni yttrar er när ni pratar. Hur jävla dumma era uttalanden kan låta ibland. Det är försent att rädda alla trångsynta över 60+, tur att det kommer en ny generation snart som kan bli bättre. Ish. Om man väljer att tänka igenom vad som faktiskt sker runt omkring och inte lyssna på farfar som menar på att "alla tjuvar, terrorister, etc kommer från någon djungel i Bangladesh." Ta reda på någon fakta själv.

Dela gärna. Kommentera gärna. Argumentera gärna. Jag är trött på okunskap bland människor. Bajs bajs.

Likes

Comments

​Hej!! Jesus vad mycket som hänt sedan sist! Eller ja egentligen inte. Hade en fet utgång i lördags med en förfest hemma hos Christian, en av våra faddrar, innan vi stapplade in på Caféet vid 22-tiden. Sedan försvann kvällen bland dansande, skrattande och drinkande. Avslutade på donken som vanligt, då var man inte pigg. Snackade lite med Teo under kvällen också, där nångonstans vid 04 på donken! Äe en riktigt bra kväll iallafall! Åkte uber hem och var hemma vid typ 05 för att vara helt död dagen efter :)).

Veckan har mest bestått av plugg, hade dock laserdome-battle med de andra lagen igår, jag och Moa "förade" med plocksallad och bubbel innan vi drog dit! Hittade inte vart vi skulle vara som vanligt, märks att vi inte är här ifrån! Vårt lag kom för övrigt sist men kul hade vi! Nej asså jag har så roligt just nu! Dagarna bara flyger förbi och snart har vi väl tenta antar jag... Stockholm har hittills toppat alla mina förväntningar och jag är så glad, så glad att jag flyttat hit! 

I helgen åker jag ju hem till Arild igen! Ska bli skönt, samtidigt som jag är lite ledsen över att jag missar en fadderiet-fest på lördag. Hade varit så kul att gå! Vill bara gå på alla aktiviteterna som hålls, det är så roligt! 

Likes

Comments

Här sitter jag en fredagkväll och pluggar FEK. Igår var det utgång på Sturekompagniet, men det var så sjukt mycket folk så man kunde knappt röra sig, så jag och Moa drog hem tidigt! Skönt! Åkte uber också för första gången i Sverige hoho. Imorgon är jag också ledig och på kvällen är det utgång på Caféet. Är fett taggad så hoppas det blir kul!

Annars då? Jag har drabbats av illamående och huvudvärk nu i några dagar, fattar verkligen inte varför. Kanske utmattning? Kanske håller på att bli gammal. Nästa sommar kommer jag inte jobba lika mycket som jag gjort nu de senaste 2 åren har jag bestämt mig för. Ska fokusera mer på att vara ledig! Trivs så bra här i Stockholm faktiskt och även om dagarna är sjukt intensiva (har aldrig problem att sova) är de också sjukt roliga! Känns bra att ha ett syfte igen, komma vidare i livet och jag har nog aldrig varit mer motiverad till att plugga. Kanske i typ 8:an på Kristinas biologilektioner haha.

Dock har jag hemlängtan också. Jag saknar hemmamiljöerna. Min katt, Stenedalsbryggan liksom haha. Jaja. Jag vänjer mig! Jag skulle inte vilja flytta hem för att jobba igen och jag skulle inte vilja plugga i typ Lund. Äsch. Åker hem nästa helg för att gå på Vincents fest, hänga med familjen och gosa med Frida. Har alltid haft svårt att anpassa mig till nya rutiner och tittar drömskt tillbaka på sommarrutinerna, jobba, hänga med mina kollegor, mina vänner etc. Äh jag tror det kommer bli svinkul! Tycker redan det är roligare än gymnasiet var. Blir bra. Tjo.

Likes

Comments

I detta ögonblick är jag så trött att jag tror mina ögon ska ramla av! Hade min första seriösa föreläsning idag klockan 09 imorse till halv två, sen var det lekar med Fadderiet fram till klockan 18 och direkt efter det var det pubkväll! Träffade en tjej som var så fruktansvärt lik mig att det var läskigt. Vi hade levt i princip exakt samma liv in på detalj, Skön var hon också. Kändes som att hänga med mig själv. Hahah fan vad rolig jag måste vara! En rolig dag och jag känner att jag kommer in mer och mer i storstadslivet! Skönt! 

Min familj åkte tillbaka hem till Skåne idag också, så nu är jag officiellt sambo med min moster! Fick även min första läxa, skriva en text på ett kapitel till vårt första seminarium imorgon! Kändes bra att ta tag i det när jag kom hem vid 22. Sämst, Jag känner mig sjukt lost i allt det här med akademiskt skrivande. Har glömt hur man pluggar, Vet inte alls vad eller hur de vill man ska skriva sin text. Min första tenta är om två veckor och massor med fadderaktiviteter där emellan. Vet inte hur jag ska lära mig allt, eller orka med! Well, well cykelställ. 

God fucking natt. Känns som jag skulle kunna sova några dygn. Lätt. 

Likes

Comments