öppethållningstider

Tisdag: 13.00-19.00
Lördag:13.00-19.00
Söndag:13.00-19.00

Vi är två baknings glada flickor som är 15 år gamla, Frida och Madde heter vi. Vi beslöt att fixa vårt eget sommarjobb för att få göra något vi tycker om. Tisdagen den 30.6 kl.13 öppnar vi.
På vårt cafè kan man njuta av kaffe, te, lemonad, saft eller trip med något hembakt till. Vill man hellre ha glass, finns även det och även lite godis. Vårt café hittar du i 50-tals torpet i Kållby på Centrumvägen 450 vid Stall NH. Där kan du även njuta av hästarna som går i hagen intill och träffa kaninerna Justin Bieber och Erik Saade.
VÄLKOMMEN Smiley smile

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här kommer lite insperations bilder eftersom vi e på rippiläger och inte kan baka något :).

Likes

Comments

Här kommer lite insperations bilder eftersom vi e på rippiläger och inte kan baka något :).

Likes

Comments

Ingen dekoration på denna bild men dekorera gärna med choklad eller strössel.


Super god cheesecake! Enkel att göra men ändå super fin att ha på tex. kalas.

Botten: 

200 g digestivekex
80 g smör

Mixa kexen och smöret och tryck ner i en rund kakform med löstagbar kant.

Fyllning;

300 g naturell ost
3 st ägg
2 dl socker
250 g vitchoklad 
2 tsk vaniljsocker 
6 st gelatinblad
3 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skilj äggulorna från äggvitorna.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
Vispa osten,äggulorna,sockret och vaniljsockret till en jämn blandning.
Rör ner den smälta chokladen i blandningen.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Kläm vattnet ur de blötlagda gelatinbladen och smält dem.
Vispa ner de smälta gelatinbladen i blandningen.
Tillsätt grädden och sist äggvitorna i smeten.
Rör om och häll blandningen på digestivebotten i formen.
Ställ tårtan i frysen till nästa dag,
Ta  ut tårtan ur frysen ca. ½ h innan servering.
Dekorera ev. med riven vitchoklad.

Likes

Comments


Jätte god och fin cheesecake! Dock har den ganska så sur smak pga. limen (man kan lägga lite mindre lime i den) så enligt mig så är den nog  mer en "vuxen kaka" än en för barn. Men super god var den ändå!


Botten:

10 digestivekex
75 g smör.

Fyllning;

500 g kvarg
2 dl créme fraiche 
3 ägg
1 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:
1 ½ gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
1 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant (ca. 24 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen i ca. 7 min.
Vispa ihop  kvarg, créme fraiche och ägg till en jämn smet.
Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35-40 min. 
Låt kakan kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 min.
Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca.5 min i en liten kastrull.
Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
Lyft upp gelatinen ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
Låt spadet svalna innan det försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.


Likes

Comments

Dock ingen glasyr eller bär som garnering på dessa

Ca 24 rutor


300g choklad, 55 procent
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
1 äggul
3 3/4 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 dl färska eller frysta hallon


Glasyr

100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
25 g smör


Garnering

färska bär


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över vattenbadet.

2. Ta skålen från värmen och rör ner strösockret.

3. Vispa ner äggen och äggulan, ett i taget, tills du fr en blank och slät smet.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i chokladblandningen till en smidig smet.

5. Fördela smeten i en lång panna, ca 20 x 30 cm. Strö över hallonen och tryck ner dem i smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.

7. Glasyr: hacka chokladen, värm upp grädde och sirap. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner chokladen när gräddblandningen har svalnat något. Tillsätt smöret och rör till en slät kräm.

8. Låt kakan kallna och toppa den med glasyren Skär kakan i rutor och garnera med färska bär.

Likes

Comments

Ingen dekoration på denna bild men dekorera gärna med choklad eller strössel.


Super god cheesecake! Enkel att göra men ändå super fin att ha på tex. kalas.

Botten: 

200 g digestivekex
80 g smör

Mixa kexen och smöret och tryck ner i en rund kakform med löstagbar kant.

Fyllning;

300 g naturell ost
3 st ägg
2 dl socker
250 g vitchoklad 
2 tsk vaniljsocker 
6 st gelatinblad
3 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skilj äggulorna från äggvitorna.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
Vispa osten,äggulorna,sockret och vaniljsockret till en jämn blandning.
Rör ner den smälta chokladen i blandningen.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Kläm vattnet ur de blötlagda gelatinbladen och smält dem.
Vispa ner de smälta gelatinbladen i blandningen.
Tillsätt grädden och sist äggvitorna i smeten.
Rör om och häll blandningen på digestivebotten i formen.
Ställ tårtan i frysen till nästa dag,
Ta  ut tårtan ur frysen ca. ½ h innan servering.
Dekorera ev. med riven vitchoklad.

Likes

Comments

Ca 30 st
Du behöver:
300g smör
2 1/4 dl strösocker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat (matsoda)
4 msk kakao
200g vit chokla
Gör så här:
1. Smält smöret. Vispa ihop ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Blanda i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
2. Blanda i resten av ingredienserna tills smeten blir en stor "fudgeboll", ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den hackade vit chokladen.
3. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dom lite på en bakpapperbeklädd plåt.
4. Grädda i 175 grader i 10-12 min.
5. Done! Äntligen färdig du klarade det bra kämpat. Det var väl inte så svårt? Och goda blir de.

Likes

Comments

Dock ingen glasyr eller bär som garnering på dessa

Ca 24 rutor


300g choklad, 55 procent
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
1 äggul
3 3/4 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 dl färska eller frysta hallon


Glasyr

100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
25 g smör


Garnering

färska bär


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över vattenbadet.

2. Ta skålen från värmen och rör ner strösockret.

3. Vispa ner äggen och äggulan, ett i taget, tills du fr en blank och slät smet.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i chokladblandningen till en smidig smet.

5. Fördela smeten i en lång panna, ca 20 x 30 cm. Strö över hallonen och tryck ner dem i smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.

7. Glasyr: hacka chokladen, värm upp grädde och sirap. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner chokladen när gräddblandningen har svalnat något. Tillsätt smöret och rör till en slät kräm.

8. Låt kakan kallna och toppa den med glasyren Skär kakan i rutor och garnera med färska bär.

Likes

Comments