Idag och imorgon(Lördag och Söndag) är de två sista dagarna vi har öppet vårt sommarcafé. Så Passa på nu att komma! Och för er som undrat så har vi förhoppningsvis öppet nästa år igen. Nu på Lördag kommer också Mgp-tjejen  Natalie Snellman och sjunga vid Cafét kl.14.00. Och hon kommer sjunga i ca. En halvtimme. Så var där och lyssna henne :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är då Cafét slut för denna sommar. Tack Alla ni som har varit och besökt vårt Cafét. ca 700 namn stod i gästboken så det var mycket mer än vad vi hoppats på skulle komma. Många har frågat om nästa sommar och förhoppningsvis har vi Cafét då också. Så Hoppas vi ses då!

Bloggen ska vi försöka lägga ut recept så ofta som vi orkar/hinner på, men det blir iallafall ett recept i veckan!

Likes

Comments

Ja. jag har egentligen ingen bra förklaring på varför vi inte bloggat alls på den senaste tiden. Men det har bara blivit så. Men hädanefter ska vi försöka få ut ett recept i veckan åtminstone. Och om vi hinner fler. Jag vill också påminna er om att cafeet är öppet lördag och söndag denna vecka alltså 25 och 26 i 7. Och sen ännu veckan därpå tisdag, lördag. söndag.

Likes

Comments

Idag och imorgon(Lördag och Söndag) är de två sista dagarna vi har öppet vårt sommarcafé. Så Passa på nu att komma! Och för er som undrat så har vi förhoppningsvis öppet nästa år igen. Nu på Lördag kommer också Mgp-tjejen  Natalie Snellman och sjunga vid Cafét kl.14.00. Och hon kommer sjunga i ca. En halvtimme. Så var där och lyssna henne :-)

Likes

Comments





Här ovan ser du lite bilder av soffan.
Lastpallar super enkelt och snyggt. Du kan göra hur mycket som helst med lastpallar. Soffor, bord, bänkar och så vidare listan kan göras lång. Det är bara fantasin som sätter stopp. Själv gjorde vi en soffa. Hur enkelt som helst. Det enda du behöver är lastpallar (vi använde nio stycken), madrasser, kuddar och filtar/täcken. Och du har en hur mysig och snygg soffa son helst.

Likes

Comments

Ja. jag har egentligen ingen bra förklaring på varför vi inte bloggat alls på den senaste tiden. Men det har bara blivit så. Men hädanefter ska vi försöka få ut ett recept i veckan åtminstone. Och om vi hinner fler. Jag vill också påminna er om att cafeet är öppet lördag och söndag denna vecka alltså 25 och 26 i 7. Och sen ännu veckan därpå tisdag, lördag. söndag.

Likes

Comments

Hej. Nu är vårt cafe öppet. Vi tog lite bilder av "köket". Det går jättebra och det har kommit ganska mycket folk. Vi ska ännu ha öppet 4 timmar till. Det regnar, men det har ändå kommit rätt så mycket folk.

Likes

Comments





Här ovan ser du lite bilder av soffan.
Lastpallar super enkelt och snyggt. Du kan göra hur mycket som helst med lastpallar. Soffor, bord, bänkar och så vidare listan kan göras lång. Det är bara fantasin som sätter stopp. Själv gjorde vi en soffa. Hur enkelt som helst. Det enda du behöver är lastpallar (vi använde nio stycken), madrasser, kuddar och filtar/täcken. Och du har en hur mysig och snygg soffa son helst.

Likes

Comments


öppethållningstider

Tisdag: 13.00-19.00
Lördag:13.00-19.00
Söndag:13.00-19.00

Vi är två baknings glada flickor som är 15 år gamla, Frida och Madde heter vi. Vi beslöt att fixa vårt eget sommarjobb för att få göra något vi tycker om. Tisdagen den 30.6 kl.13 öppnar vi.
På vårt cafè kan man njuta av kaffe, te, lemonad, saft eller trip med något hembakt till. Vill man hellre ha glass, finns även det och även lite godis. Vårt café hittar du i 50-tals torpet i Kållby på Centrumvägen 450 vid Stall NH. Där kan du även njuta av hästarna som går i hagen intill och träffa kaninerna Justin Bieber och Erik Saade.
VÄLKOMMEN Smiley smile

Likes

Comments


Jätte god och fin cheesecake! Dock har den ganska så sur smak pga. limen (man kan lägga lite mindre lime i den) så enligt mig så är den nog  mer en "vuxen kaka" än en för barn. Men super god var den ändå!


Botten:

10 digestivekex
75 g smör.

Fyllning;

500 g kvarg
2 dl créme fraiche 
3 ägg
1 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:
1 ½ gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
1 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant (ca. 24 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen i ca. 7 min.
Vispa ihop  kvarg, créme fraiche och ägg till en jämn smet.
Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35-40 min. 
Låt kakan kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 min.
Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca.5 min i en liten kastrull.
Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
Lyft upp gelatinen ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
Låt spadet svalna innan det försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.


Likes

Comments