Glad Påsk på er allihopa!

Vi tänkte bjuda på några påskiga bakverk som vi faktiskt har bakat idag. Väldigt enkla att göra och passar alla, stora som små! Några av bakverken kanske inte blev så påskiga, men ingen säger ju att de bara går att baka vid påsk. Det är bara att ta fram lite kreativitet och experimentera med olika färger så går de att göra vid jul, kalas eller varför inte ett bröllop?

225 gram philadelfiaost, 1 msk mjukt smör, 8 dl florsocker, 2 ½ dl kokos, choklad.

Blanda ihop alla ingredienser förutom chokladen. Tillsätt lite i taget av florsockret tills du får en bra konsistens. Forma till kulor och låt stå i kylen i två timmar. Doppa sedan i choklad och dekorera med valfritt godis/kaksmulor.

4 ägg, 3 dl socker, 75 gram smör, 1 dl nypressad citronsaft, 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, skal av en citron. Glasyr: 2 dl florsocker, 1-2 msk citronsaft.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form(vi använde små kakformar, men det går lika bra med en vanlig kakform). Vispa ägg,socker och citronskalet pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen, smöret och citronsaften i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Fyll i formarna/formen och grädda i 30-40 minuter(små kakorna gräddas i ca. 15 min)

Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft. Ringla över kakan/kakorna.( Du kan också bara pudra över florsocker)

Marshmallows,vitchoklad,kokos, M&M's.

Doppa marshmallowsen i smält vitchoklad. Rulla sedan i kokos och dekorera med M&M's.

Vaniljsås, krossade oreo, sura remmar(gröna)

Häll upp vaniljsås i ett litet plast glas(helst orange). Dekorera med oreosmulor och gröna remmar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments