1 dl kakao

2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100 g smör

2 dl socker

2 ägg

Frosting

90 g rumsvarmt smör

7 dl florsocker

150 g philadelfiaost

10 oreos +några till garnering


1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp kakao, mjölk och 1 dl socker. Låt blandningen svalna.

2. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner äggen, ett i taget,

3. Blanda alla torra ingredienser och varva ner det tillsammans med mjölkblandningen i smörblandningen.

4. Klicka smeten i muffinsformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter.

5. Frosting: Mixa oreosen i en mixer. Vispa ihop smöret och florsockret. Tillsätt philadelfiaosten och rör om till en slät frosting. Blanda tillsist i de mixade oreosen. Spritsa på muffinsen och dekorera med oreo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag i efterskott. Hade planerat i flera veckor vad vi skulle baka till vändagen så att inlägget skulle komma ut i tid och så att recepten skulle vara på bloggen redan före den 14onde men så blev det inte. Svich bara så har 4 vekcor gått och innan jag visste ordet av det så var det alla hjärtans dag. Tiden går så fort och smart har vi väl sommar okså. Nu räcker det med babblander. Ville bara hälsa er alla en trevlig vändag. Och recept på dessa godsaker kommer på bloggen inom en snar framtid (om det blir som planerat). Men nu skall ni ha det så bra och så ses vi snart igen. ❤.

Likes

Comments

Dessa fastlagsbullar är kanske glutenfria, men minst lika goda som vanliga fastlagsbullar ändå! Superenkla och inte alls svåra att baka ut.

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

2 msk fiberhusk

1 dl ljus sirap

1 ägg

2 tsk kardemumma

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

600 g/ ca. 10 dl glutenfritt vetemjöl t.ex. Semper Finmix.

Fyllning

mandelmassa eller sylt

Grädde

Florsocker att pudra över.


1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

3. Häll degspadet över jästen, ror om tills jästen lösts sig, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min.

4.Blanda ner sirap,ägg,salt,bakpulver och hälften av mjölet.

5. Rör sedan ner resten av mjölet i omgångar och arbeta i maskin eller för hand tills degen har blivit slät.

6. Låt jäsa i minst 30 min under bakduk.

7. Knåda sedan degen lätt på ett mjölat bakbord och dela den i 12-16 delar. Rulla till släta bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.Täck dem med bakduk och låt jäsa ca. 30 min.

8.Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca. 8-10 min. Låt kallna på galler under bakduk.

9. När dom har kallnat helt, fyll med valfri fyllning och grädde och NJUT!

Likes

Comments

Hej. Nu har jag och Frida kladdat ihop en tårta med lite amerikanskt tema.

Den här tårtan passar verkligen för chokladälskaren och vem älskar inte choklad. Dessutom blir den inte för söt tack vare de salta nötterna och jordnötssmöret. .


Till två bottnar behöver du:

6 ägg

6 dl strösocker

300 g smör

150 g mörk choklad

4 d vetemjöl

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 krm salt

smör och ströbröd till kakformen


Peanutbutter cream

3 dl jordnötssmör, en hel burk

400 g färskost

2 dl florsocker

2 dl vispgrädde


Mörk chokladsås

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

25 g smör


Ljus chokladfrosting

100 g mörk choklad

125 g mjölkchoklad

1½ dl vispgrädde

1 msk glykos

175 g smör


Topping

Salta jordnötter

Vill du göra en lättare kaka kan du göra bara en frosting den blir supergod ändå. Och vill du göra den mindre kan du göra en halv sats av bottnen och bara använda 1 form.


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli fluffig. Smält smöret i en kastrull. Drag av från värmen och tillsätt choklad bitarna. Rör på svag värme tills chokladen smält. Blanda ihop chokladsmeten med äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. med en slickepott. Smörj en kakform med löstagbar kant ( 18 cm). Grädda kakan i 30- 35 min. (har du en större form får man grädda kakan lite kortare). Låt sedan kakan svalna, helst i kyl över natten då blir den lättare att skära.

Peanutbutter cream

Mosa ihop jordnötssmör, färskost och socker med en slev. Vispa grädden och vänd ner grädden i jordnötskrämen.

Chokladkolasås

Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt puttra på svag värme till en tjock chokladsås. åt svalna.

Ljus chokladfrosting

Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter. Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalan. Vispa i små bitar av det rumsvarma smöret med elvisp. Smeten ska bli helt slät.


Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna. Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl i ca 30 min. Tag ut kakan och häll över chokladsåsen. Toppa med jordnötter.

Likes

Comments

Super enkla och super goda cookies med en liten tvist.

Du behöver:

150 g smör

1 ägg

1 äggula

2 dl farinsocker

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

5.5 dl vetemjöl

½ tsk matsoda (bikarbonat)

200 g mörkchoklad

10 tsk nutella

Gör så här:

Kicka först ut nutella på ett bakplåtspapper ca 10 teskedar, och frys i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna en aning. Rör sedan ner ägg, farinsocker och strösocker. Rör till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser (utom chokladen), Tillsätt sedan mjölblandningen i smörsmeten. Arbeta ihop degen smidigt. Rulla till 10 jämnstora bollar, rulla in en nutella bit i varje degboll. Grädda kakorna i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna en aning på plåten innan du flyttar dem.

Likes

Comments

Eftersom det är chokladbollens dag idag så firar vi det med ett chokladsbollsrecept. Detta recept är väldigt enkelt och tar inte mer än 10 min att göra. Bara att röra ihop alla ingredienser och förvara i kylskåp. Och förstås så är det supergott!

150 g smör,rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe/vatten

4 dl havregryn


Likes

Comments

Botten

5 dl vatten, fingervarmt

20 g jöst

2 dl kikärtsmjöl

1 dl rismjöl

1 dl quinoamjöl

1 dl pofiber

½ dl potatismjöl

i msk fiberhusk

1 tsk salt


Fyllning 1

400 g skalade rääkor, förska

eller frysa & tinade

1 dl dill, fäsk & hackad

½ dl majonnäs

1 dl turkisk yoghurt

2 dl lätt creme friche

1-2 krm kajennpeppar


Fyllning 2

150 g kräftstjärtar

1 ägg, kokt och hackat

½ dl gräslök

1 dl creme fraich

1-2 msk majonnäs

svartpeppar


Garnering

250-300 g färskost

½ kruka sallad

ca 200 g skalade räkor

1-2 ägg

ca 30 g stenbitsrom

150-200 g gravad lax

3-4 körsbärstomater

1 bit gurka

2-3 rädisor


Gör så här:

  1. Botten: Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med vattnet.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål. Tillsätt dem i degvätskan och rör till en jämn och kladdig smet. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i ca 45 min.
  3. Upprepa proceduren (punkt 1 -2 ) och gör ännu en deg som också täcks med plastfolie och få jäsa.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Ta 2 springformar ca 25 m i diameter, och fäst bakplåtspapper i botten på dem.
  5. Häll ner degen i formarna och jämna till ytan så gott det går. Låt dem stå, täck med plastfolie, i 5-10 min. Grädda brödet mitt i ugnen i 45-55 min. Låt dem svalna. Lägg dem sedan en plast påse och låt vila till nästa dag.
  6. Fyllning: Blanda till fylning 1 och 2 i varsin skål.
  7. Dela bottnarna i två delar. Jämna till ovansidanpå brödet. Lägg den ena bottnen på ett fat och bred ut hälften av fyllning 1. lägg på en botten och bred ut resten av fyllning 1. Lägg på den sista bottendelen.
  8. Garnering: Täck smörgåstårtan med färskost. Hit kan du förbereda kvällen före. Plasta in tårtan och förvara den i kylskåp.
  9. Tryck sallad på smörgåstårtans sidor. Garnera sedan efter tycke och smak.


Likes

Comments

​Ingen aning om det finns folk som säger frulle men wahtever. Här kommer en enkel och en lyxig (enligt mig iallafall) frukost som går att göra på  15 min.


Bananplättar

​1 banan 

1 ägg

½ dl vetemjöl

Gör så gär

​Blanda alla ingredienser och stek på medelvärme. Garnera med det som passar i detta fall lönnsirap och blåbär. 


​Äggmacka

​Valfritt bröd

1 ägg 

salt 

peppar

​Gör så här

Stek ägget på båda sidorna och rosta brödet, bred ett tunt lager smör eller avokado om du föredrar det och lägg sedan på ägget. 


Som sakt så är det super änkelt och på bilden är drickan oboy men det funkar såklart med vad som hellst.


Likes

Comments

                                                                                Ingredienser:

Botten:

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

18 st färska dadlar

1 dl kakao av god kvalité

2 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

1 dl nötter (t.ex. salta jordnötter eller valnötter)

Smet till toppen:

18 st färska dadlar

1 dl kakao av god kvalité

2 msk smält kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

Övrigt

Flingsalt att strö över

Gör så här:

​​1. Börja med bottnen. Mixa cashewnötter och kokosflingor till ett finmalet mjöl i en matberedare.

2. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja,vaniljpulver och salt. Mixa till en massa.

3. Blanda ner övriga nötter.

4. Häll smeten i en form ca. 15x15 cm. Ställ i frysen så länge du gör smeten till toppen

5. Mixa dadlar, kakao, kokosolja, vaniljpulver och salt till en massa som du sedan brer ut på den kalla kakan. 

6. Strö sedan på flingsalt. Låt stå i kylskåpet tills den har stelnat.

7. Skär upp i kuber och sedan är det färdigt! Går att förvara 2-3 veckor i kylskåp, men går förstås bra att frysa ner. 

Likes

Comments

Ingredienser:

Botten:

3 ägg

4 ½ dl socker

4 dl vetemjöl

1 ½ tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl kokande vatten

Kokoskräm:

225 g smör

4 dl florsocker

2 ägg

200 g kokos

Garnering:

200 g ljus choklad

½ msk olja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör ner i äggblandningen.

4. Smält smöret och koka upp vattnet var för sig. Häll ner i smeten.

5. Klä en långpanna 24x30 cm med bakplåtspapper.

6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 min. Låt svalna.

7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull och blanda i florsocker, ägg och kokos.

8. Häll kokoskrämen på kakan. Smält chokladen och blanda med oljan. Bred sedan ut över kakan.

9. Kyl i frys tills chokladen stelnat ca. 30 min. Skär sedan i rutor och servera!


Likes

Comments