View tracker

Eftersom det är chokladbollens dag idag så firar vi det med ett chokladsbollsrecept. Detta recept är väldigt enkelt och tar inte mer än 10 min att göra. Bara att röra ihop alla ingredienser och förvara i kylskåp. Och förstås så är det supergott!

150 g smör,rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe/vatten

4 dl havregryn


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Botten

5 dl vatten, fingervarmt

20 g jöst

2 dl kikärtsmjöl

1 dl rismjöl

1 dl quinoamjöl

1 dl pofiber

½ dl potatismjöl

i msk fiberhusk

1 tsk salt


Fyllning 1

400 g skalade rääkor, förska

eller frysa & tinade

1 dl dill, fäsk & hackad

½ dl majonnäs

1 dl turkisk yoghurt

2 dl lätt creme friche

1-2 krm kajennpeppar


Fyllning 2

150 g kräftstjärtar

1 ägg, kokt och hackat

½ dl gräslök

1 dl creme fraich

1-2 msk majonnäs

svartpeppar


Garnering

250-300 g färskost

½ kruka sallad

ca 200 g skalade räkor

1-2 ägg

ca 30 g stenbitsrom

150-200 g gravad lax

3-4 körsbärstomater

1 bit gurka

2-3 rädisor


Gör så här:

  1. Botten: Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med vattnet.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål. Tillsätt dem i degvätskan och rör till en jämn och kladdig smet. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i ca 45 min.
  3. Upprepa proceduren (punkt 1 -2 ) och gör ännu en deg som också täcks med plastfolie och få jäsa.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Ta 2 springformar ca 25 m i diameter, och fäst bakplåtspapper i botten på dem.
  5. Häll ner degen i formarna och jämna till ytan så gott det går. Låt dem stå, täck med plastfolie, i 5-10 min. Grädda brödet mitt i ugnen i 45-55 min. Låt dem svalna. Lägg dem sedan en plast påse och låt vila till nästa dag.
  6. Fyllning: Blanda till fylning 1 och 2 i varsin skål.
  7. Dela bottnarna i två delar. Jämna till ovansidanpå brödet. Lägg den ena bottnen på ett fat och bred ut hälften av fyllning 1. lägg på en botten och bred ut resten av fyllning 1. Lägg på den sista bottendelen.
  8. Garnering: Täck smörgåstårtan med färskost. Hit kan du förbereda kvällen före. Plasta in tårtan och förvara den i kylskåp.
  9. Tryck sallad på smörgåstårtans sidor. Garnera sedan efter tycke och smak.


Likes

Comments

View tracker

​Ingen aning om det finns folk som säger frulle men wahtever. Här kommer en enkel och en lyxig (enligt mig iallafall) frukost som går att göra på  15 min.


Bananplättar

​1 banan 

1 ägg

½ dl vetemjöl

Gör så gär

​Blanda alla ingredienser och stek på medelvärme. Garnera med det som passar i detta fall lönnsirap och blåbär. 


​Äggmacka

​Valfritt bröd

1 ägg 

salt 

peppar

​Gör så här

Stek ägget på båda sidorna och rosta brödet, bred ett tunt lager smör eller avokado om du föredrar det och lägg sedan på ägget. 


Som sakt så är det super änkelt och på bilden är drickan oboy men det funkar såklart med vad som hellst.


Likes

Comments

                                                                                Ingredienser:

Botten:

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

18 st färska dadlar

1 dl kakao av god kvalité

2 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

1 dl nötter (t.ex. salta jordnötter eller valnötter)

Smet till toppen:

18 st färska dadlar

1 dl kakao av god kvalité

2 msk smält kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

Övrigt

Flingsalt att strö över

Gör så här:

​​1. Börja med bottnen. Mixa cashewnötter och kokosflingor till ett finmalet mjöl i en matberedare.

2. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja,vaniljpulver och salt. Mixa till en massa.

3. Blanda ner övriga nötter.

4. Häll smeten i en form ca. 15x15 cm. Ställ i frysen så länge du gör smeten till toppen

5. Mixa dadlar, kakao, kokosolja, vaniljpulver och salt till en massa som du sedan brer ut på den kalla kakan. 

6. Strö sedan på flingsalt. Låt stå i kylskåpet tills den har stelnat.

7. Skär upp i kuber och sedan är det färdigt! Går att förvara 2-3 veckor i kylskåp, men går förstås bra att frysa ner. 

Likes

Comments

Ingredienser:

Botten:

3 ägg

4 ½ dl socker

4 dl vetemjöl

1 ½ tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl kokande vatten

Kokoskräm:

225 g smör

4 dl florsocker

2 ägg

200 g kokos

Garnering:

200 g ljus choklad

½ msk olja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör ner i äggblandningen.

4. Smält smöret och koka upp vattnet var för sig. Häll ner i smeten.

5. Klä en långpanna 24x30 cm med bakplåtspapper.

6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 min. Låt svalna.

7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull och blanda i florsocker, ägg och kokos.

8. Häll kokoskrämen på kakan. Smält chokladen och blanda med oljan. Bred sedan ut över kakan.

9. Kyl i frys tills chokladen stelnat ca. 30 min. Skär sedan i rutor och servera!


Likes

Comments

Som ni ser har vi startat en ny blogg här på nouw eftersom jag tycker det är en bättre portal. Jag har importerat alla inlägg till denna bloggen så inga inlägg har försvunnit men jag tänkte se detta som en nystart. Och jag tänkte faktiskt försöka få detta att funka jag vet vi har lova i ett halvår nu och dett har inte gårr så bar men nu ska jag verkligen försöka. Så nu håller vi tummarna för att det kommer lite recept och så ska ni ha det så bra.

Puss & Kram

Likes

Comments

Som ni antagligen märkt har det ekat tomt med nya inlägg sen vi stängde cafèet. Men nu när det ändå håller på och bli ett nytt år så tänkte vi "börja om". Och eftersom vi börjar testa nya recept som vi kanske skall ha på cafeet i sommar (om vi har cafè alltså). Så nu lovar jag nästan att det kommer upp ett inlägg åtminstone en gång i veckan.

Och nu bjuder vi på lie bilder från cafèet.


Likes

Comments

Nu är då Cafét slut för denna sommar. Tack Alla ni som har varit och besökt vårt Cafét. ca 700 namn stod i gästboken så det var mycket mer än vad vi hoppats på skulle komma. Många har frågat om nästa sommar och förhoppningsvis har vi Cafét då också. Så Hoppas vi ses då!

Bloggen ska vi försöka lägga ut recept så ofta som vi orkar/hinner på, men det blir iallafall ett recept i veckan!

Likes

Comments

Som ni antagligen märkt har det ekat tomt med nya inlägg sen vi stängde cafèet. Men nu när det ändå håller på och bli ett nytt år så tänkte vi "börja om". Och eftersom vi börjar testa nya recept som vi kanske skall ha på cafeet i sommar (om vi har cafè alltså). Så nu lovar jag nästan att det kommer upp ett inlägg åtminstone en gång i veckan.

Och nu bjuder vi på lie bilder från cafèet.


Likes

Comments

Idag och imorgon(Lördag och Söndag) är de två sista dagarna vi har öppet vårt sommarcafé. Så Passa på nu att komma! Och för er som undrat så har vi förhoppningsvis öppet nästa år igen. Nu på Lördag kommer också Mgp-tjejen  Natalie Snellman och sjunga vid Cafét kl.14.00. Och hon kommer sjunga i ca. En halvtimme. Så var där och lyssna henne :-)

Likes

Comments