Ett omtyckt och helt himmelskt gott recept som passar både till vardag och fest! Nästan helt omöjlig att bara ta en bit av.

Kakdeg

115 g smör

1 3/4 dl socker

3/4 dl farinsocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk matsoda

180 g hackad mörk choklad

2-3 pkt oreos

Brownie

150 g smör

3 dl socker

1 1/2 dl kakao

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 1/4 dl vetemjöl


Garnering

Ca. 100 g vit choklad

Ca. 100 g mörk/ljus choklad

Oreo

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Kakdeg: Vispa ihop smöret, sockret och farinsockret. Vispa sedan ner ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten. Blanda till sist ner den hackade chokladen. Tryck ut degen i en långpanna (ca.35x40 cm). Strö sedan över hackade oreos

3. Brownie: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll sedan smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca.. 30 min. Låt svalna.

5.Garnering: Dekorera kakan med smält choklad och oreos. Skär sedan i bitar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, Nu är sommaren här på riktigt (hoppas vi iallafall). Vi har i alla fall fått sommarlov, och vad passar inte bättre då än att fira med en mousse tårta. Super somrig och fräsch :)


Gör så här

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet.

2. Tillsätt sockret,vaniljsockret och salt. Blanda sedan i äggen ett i tagen och vänd sist ner vetemjölet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. ca 24 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 15-20 minuter (detta varierar helt på ugnarna). Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Ta bort kanten och diska den innan du sätter tillbaka kanten igen.

4. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten (ca 5 min, eller längre). Koka upp hallonen i en kastrull, låt koka i 2-3 min. Pressa hallonen genom en sil och låt det svalna en stund.

Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden mellanfast. Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner den i hallonfärskosten.

Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet ett par timmar.

5. Persikomousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om du har färska persikor skalar du dem tar bort kärnan och mixar dem till en jämn puré. Har du konserverade persikor är det bara att mixa dem till en puré. Det är ingen skillnad. Du behöver ca 2 dl. Vispa sedan ner florsockret i purén.

Vispa grädden mellanfast i en skål. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner gelatinet i den kalla purén. Vänd ner grädden i smeten. Börja med en liten klick så att grädden inte blir simmig. Fyll tårtan med moussen och ställ den i frysen för att stelna i ett par timmar.

6. Hallonsås: Koka upp hallon, strösocker, citron och maizena. Låt det koka i någon minut. Sila såsen och låt den kallna och låt det svalna i kylen till servering.

7. Ställ tårtan i kylskåpet ett par timmar före servering.

Tips för garnering: Vi har dekorerat den med både jordgubbar och så har vi också dekorerat med färska persikor hallon och lite cocos flakes. Men det går så klart att dekorera med vad som helst.

Likes

Comments

Idag är det muffinsdagen! Därför har vi bakat dessa supergoda och maffiga chokladmuffins. Kaffet ger muffinsarna en mer "vuxen smak", men passar nog för barn också!


3 stora ägg

2.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörkchoklad

Frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao

100 g philadelfiaost

1 msk kallt kaffe

Valfri dekorering(vi använde riven vitchoklad)


1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg,socker och vaniljsocker pösigt.

2. Smält smöret och blanda det tillsammans med gräddfilen och kaffet ner i äggsmeten.

3. Blanda ihop vetemjöl,bakpulver,kakao och salt och vänd ner det i smeten.

4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och blanda sedan ner i smeten.

5. Placera muffinsformar på en plåt och fyll formarna ca. 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min. Låt sedan svalna.

6. Frosting: Vispa smör,florsocker,vaniljsocker och kakao krämigt.Vispa sedan i kaffet. Bred frostingen över muffinsarna och garnera valfritt.


Likes

Comments

Här kommer ett recept på en supergod vegansk morotskaka! Tar inte lång tid alls att göra och passar för alla både veganer och icke-veganer =)

3 dl morötter,rivna

3/4 dl sojagrädde

2 dl socker

0,5 dl rapsolja

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

Glasyr

50 gram vegansk mjukost

30 gram mjölkfritt margarin

1 dl florsocker

Gör så här:

1. Vispa ihop grädden,sockret,oljan och morötterna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

2.Grädda i en liten långpanna mitt i ugnen i ca. 30 min.Låt svalna.

3. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Skär upp i lagom stora bitar.

Likes

Comments

En dröm för dig som älskar jordnötter och choklad! En supergod kaka, med en kakig botten som även är väldigt enkel att göra och tar inte alls lång tid. När vi bakade denna kaka så gjorde vi den glutenfri. Vi bytte bara enkelt bort vetemjölet mot jyttemjöl istället, men går nog med vilket glutenfritt mjöl som helst!

Ingredienser:

1 1/2 dl brun farin

1 dl socker

200 g smör

1 dl jordnötssmör

1 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat/matsoda

100 gram mörkchoklad

Glasyr:

75 gram smör

100 gram mörkchoklad

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl jordnötter,grovhackade.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin,socker,smör och jordnötssmör till en klumpfri smet. Rör ner ägget i smeten.

2. Hacka chokladen grovt och blanda den med mjöl och bikarbonat. Blanda ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna ca. 25x30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 15-20 min. Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret. Bred glasyren på kakan och strö över de hackade jordnötterna. Låt stå i kylskåpet en stund så glasyren stelnar. Skär sedan i lagom stora bitar.

Likes

Comments

Glad Påsk på er allihopa!

Vi tänkte bjuda på några påskiga bakverk som vi faktiskt har bakat idag. Väldigt enkla att göra och passar alla, stora som små! Några av bakverken kanske inte blev så påskiga, men ingen säger ju att de bara går att baka vid påsk. Det är bara att ta fram lite kreativitet och experimentera med olika färger så går de att göra vid jul, kalas eller varför inte ett bröllop?

225 gram philadelfiaost, 1 msk mjukt smör, 8 dl florsocker, 2 ½ dl kokos, choklad.

Blanda ihop alla ingredienser förutom chokladen. Tillsätt lite i taget av florsockret tills du får en bra konsistens. Forma till kulor och låt stå i kylen i två timmar. Doppa sedan i choklad och dekorera med valfritt godis/kaksmulor.

4 ägg, 3 dl socker, 75 gram smör, 1 dl nypressad citronsaft, 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, skal av en citron. Glasyr: 2 dl florsocker, 1-2 msk citronsaft.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form(vi använde små kakformar, men det går lika bra med en vanlig kakform). Vispa ägg,socker och citronskalet pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen, smöret och citronsaften i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Fyll i formarna/formen och grädda i 30-40 minuter(små kakorna gräddas i ca. 15 min)

Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft. Ringla över kakan/kakorna.( Du kan också bara pudra över florsocker)

Marshmallows,vitchoklad,kokos, M&M's.

Doppa marshmallowsen i smält vitchoklad. Rulla sedan i kokos och dekorera med M&M's.

Vaniljsås, krossade oreo, sura remmar(gröna)

Häll upp vaniljsås i ett litet plast glas(helst orange). Dekorera med oreosmulor och gröna remmar.

Likes

Comments

1 dl kakao

2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100 g smör

2 dl socker

2 ägg

Frosting

90 g rumsvarmt smör

7 dl florsocker

150 g philadelfiaost

10 oreos +några till garnering


1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp kakao, mjölk och 1 dl socker. Låt blandningen svalna.

2. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner äggen, ett i taget,

3. Blanda alla torra ingredienser och varva ner det tillsammans med mjölkblandningen i smörblandningen.

4. Klicka smeten i muffinsformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter.

5. Frosting: Mixa oreosen i en mixer. Vispa ihop smöret och florsockret. Tillsätt philadelfiaosten och rör om till en slät frosting. Blanda tillsist i de mixade oreosen. Spritsa på muffinsen och dekorera med oreo.

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag i efterskott. Hade planerat i flera veckor vad vi skulle baka till vändagen så att inlägget skulle komma ut i tid och så att recepten skulle vara på bloggen redan före den 14onde men så blev det inte. Svich bara så har 4 vekcor gått och innan jag visste ordet av det så var det alla hjärtans dag. Tiden går så fort och smart har vi väl sommar okså. Nu räcker det med babblander. Ville bara hälsa er alla en trevlig vändag. Och recept på dessa godsaker kommer på bloggen inom en snar framtid (om det blir som planerat). Men nu skall ni ha det så bra och så ses vi snart igen. ❤.

Likes

Comments

Dessa fastlagsbullar är kanske glutenfria, men minst lika goda som vanliga fastlagsbullar ändå! Superenkla och inte alls svåra att baka ut.

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

2 msk fiberhusk

1 dl ljus sirap

1 ägg

2 tsk kardemumma

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

600 g/ ca. 10 dl glutenfritt vetemjöl t.ex. Semper Finmix.

Fyllning

mandelmassa eller sylt

Grädde

Florsocker att pudra över.


1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

3. Häll degspadet över jästen, ror om tills jästen lösts sig, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min.

4.Blanda ner sirap,ägg,salt,bakpulver och hälften av mjölet.

5. Rör sedan ner resten av mjölet i omgångar och arbeta i maskin eller för hand tills degen har blivit slät.

6. Låt jäsa i minst 30 min under bakduk.

7. Knåda sedan degen lätt på ett mjölat bakbord och dela den i 12-16 delar. Rulla till släta bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.Täck dem med bakduk och låt jäsa ca. 30 min.

8.Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca. 8-10 min. Låt kallna på galler under bakduk.

9. När dom har kallnat helt, fyll med valfri fyllning och grädde och NJUT!

Likes

Comments

Hej. Nu har jag och Frida kladdat ihop en tårta med lite amerikanskt tema.

Den här tårtan passar verkligen för chokladälskaren och vem älskar inte choklad. Dessutom blir den inte för söt tack vare de salta nötterna och jordnötssmöret. .


Till två bottnar behöver du:

6 ägg

6 dl strösocker

300 g smör

150 g mörk choklad

4 d vetemjöl

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 krm salt

smör och ströbröd till kakformen


Peanutbutter cream

3 dl jordnötssmör, en hel burk

400 g färskost

2 dl florsocker

2 dl vispgrädde


Mörk chokladsås

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

25 g smör


Ljus chokladfrosting

100 g mörk choklad

125 g mjölkchoklad

1½ dl vispgrädde

1 msk glykos

175 g smör


Topping

Salta jordnötter

Vill du göra en lättare kaka kan du göra bara en frosting den blir supergod ändå. Och vill du göra den mindre kan du göra en halv sats av bottnen och bara använda 1 form.


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli fluffig. Smält smöret i en kastrull. Drag av från värmen och tillsätt choklad bitarna. Rör på svag värme tills chokladen smält. Blanda ihop chokladsmeten med äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. med en slickepott. Smörj en kakform med löstagbar kant ( 18 cm). Grädda kakan i 30- 35 min. (har du en större form får man grädda kakan lite kortare). Låt sedan kakan svalna, helst i kyl över natten då blir den lättare att skära.

Peanutbutter cream

Mosa ihop jordnötssmör, färskost och socker med en slev. Vispa grädden och vänd ner grädden i jordnötskrämen.

Chokladkolasås

Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt puttra på svag värme till en tjock chokladsås. åt svalna.

Ljus chokladfrosting

Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter. Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalan. Vispa i små bitar av det rumsvarma smöret med elvisp. Smeten ska bli helt slät.


Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna. Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl i ca 30 min. Tag ut kakan och häll över chokladsåsen. Toppa med jordnötter.

Likes

Comments