ärtsoppa

här kommer mitt ärtsoppe recept enligt mej


500 g ärtor

1 lök

400g maletkött

vatten

salt

peppar

mejram

köttbuljong

grönsaksbuljong

örtkrydda

timjan

senap

lite socker

blötlägg ärtorna dagen före. skölj dem också.

Koka dem i vatten med buljong och kryddor. Hacka löken och stek med maletkött. Krydda köttet också.

ärtorna får koka ca 1,5 timme sen lägg i köttet och småkoka ca 30 min till.


Likes

Comments

idag fick vi sova lite längre än igår, sköönt. Vi sted upp 9 tiden typ.. sover helt okej nu igen efter att vi har byggt ut våran säng lite mera, vi har en skitstor familjesäng :P men alla ryms helt bra så he ju tåppen.

Nåväl idag har jag pysslat åpå här hemma, Gjrt ärt-fjärtsåppa, städat och städat kryddskåpet.

Fundera om man sku ta ett litet låppisbord iaf för ja har ganska myki kläder o leksaker som int används. och jag är i pengabehov så att säga.

Ja ärtsåppan blev good btw, kommer recept sen fö jag har gjort ett recept mihhi, skitsvårt ti gör ärtsåppa..noott..nåväl .

Maximilian har farit till fammo en stund sen, ganska chill här för tilfälle för palle pe e borta och Molly ha just vakna så hon e nöjd :)

Japp nu ere bara att vänt att mannen kommer hem så får jag far trän!


Likes

Comments

gog morning

Molly håller på att bli en morgonmäniska. Vaknar tidigare för varje dag som går. Idag steg hon och jag upp 7.58! omg.

nåväl he vel bra he blir denhe vägin så vi int sover bort dagan sen vi går ju mot ljusre tider:P

så här sitter vi nu i soffan hon och jag framför brasan och har det allmänt trevligt. Kaffe är klart snart så vi ska äta frukost före domhe vingeltrattan vaknar ;)

sen får vi se vad dagen bringar med sej :P


Likes

Comments

Lite uppdatering om dom senaste dagarna 

En dag var vi och vandra lite i skogen. Gick vel såde halftbra denna gång.. vi sku behöv en till bärsele så vi kan ha båda barnen på ryggen. Gick int så bra med sjalen att knyt..blev bara ett råddas. Jag had Molly på ditvägen och maxmilian var på palles rygg men han trivdes int als, blev ett långt gnäll hela vägen.. Sen på hemvägen fick Molly vara på palles rygg i bärselen och maximilan sku gå. jeah right he gick ju super! noot..sen tisist knöt ja fast han på ryggen på nåt konstit sätt å där fick han va tils i va fram vi bilen!

som sagtmåst vi skaff en till bärsele om he ska bli nån fler gång :P
Molly tycker jätte mycket om kissemissen vår. Hela tiden vill hon kramas o gosas med henne. Som tur e katten van..

En liten promenad igår

"Amningsmys" Molly påta sitt finger rakt i näsan då jag amma hon...trevligt

Likes

Comments

alla hjärtansdagen

japp som ingen kanske missat har ju alla hjärtansdag varit även detta år. Jag överraskade med middag, hjärtchoklad, ässälott, en liten blomma och en dikt ;) palle pee fick en chock av mindre slag när han såg det och blev förstås lite knäsvag.Likes

Comments

Sha

här har vi tråkigt. sen att he dåligt väder ute gör ju int saken bättre heller.. eller lite bättre blev he då vi va ut å gick en sväng men.. sen här in finns he bara skittråkiga saker att gör..städ städ å städ! he blir alti helt jäkla katastrofalt råddot här! helt sjukt ere. sen ti lag mat. he jobbigt..

sen ha jag int träna på läng heller. he dåligt. ska far idag, bara ja får nå motivation. men ja vet ju att he bkir bättre efteråt så.

sen fösöker jag virka en mössa, men he går int såde jätte huippubra som jag sku vilahe sku gör! virknålin braka mittialt å he som ska bli runt blir en avlång fyrkant på nåt jäkla ondelit vis..

höh, men en sak vet ja ju iaf å he vad ja ska bli då jag e stor :P he vel kanske ganska positivt, eller? vi får se hur det framskrider nu i vår...Här kommer lite bilder från dom senaste dagarna..

Pluttinas nya bilgarage sm vi byggt ihop.

Plättkalas

kramkala

bejbimuffing

mamma protskupankaka

Likes

Comments

Loppis

Shena mittbena

en dag, mins inte vilken så var jag på loppis. Först till comboliina med Molly på ryggen och där gick vi runt säkert 2h?!

hitta en del grejjer faktist.. lyckad runda. Sen träffa jag mamma så vi for till fyndis loppis då ennu och där hitta vi minsann också massa saker.

sen blev det att fara till mami, had tänkt far på gymmet men var lite trött så de blev inte till nåt. vi laga mat istället och åt mera bullar :D fastlagsbullar minsann is the shit :P


​här en del av sakerna vi hittade på rundan

Kläder till molly och maximilian

en sommarklänning till molly och läderjacka till mej

Likes

Comments

Hela fredagen var väldans seeg och dålig men tilsist for vi till kauppan efter nå choklad och godis det var nämligen den tiden i månaden när man är lite extra sötsugen än normalt! så liite bättre blev det ju :P

sen laga jag nå mat..mins int rikti vad jag krydda och laga med så inget recept denna gång. men det gör ingeting för de blev kanske ingen riktit gordon ramsy delikatess..

sen kom moonys hit igen som vanligt på lite fredasmys och chill. Hon fick lite mat och bulle och kaffe naturligtvis;)

sen allmänt syskon-girl-talk, barnlek och lite chill...


Likes

Comments