Eftersom 2016 börjar ta slut nu så tänkte jag göra en summering om detta året genom en tag

Hur har ditt 2016 varit? Mitt 2016 har varit väldigt upp och ner, jag började i gymnasiet och flyttade då hemifrån och det tycker jag har varit kul men det har ju bara varit i ett halvår den andra halvåret var jag kvar i nian och det har varit en hemsk tid men jag är lyckligare nu än förväntat, jag har inte skrattat såhär mycket som jag gjort det här halvåret

Bästa boken du läste i år? Oj jag har direkt inte läst någon bok i år men dem jag har läst är Harry Potter och de vises sten och Fallen ängel och båda två är sjukt bra så de tipsar jag

Bästa filmen du såg i år? Den bästa filmen eller rättare sagt filmerna som jag sätt i år är Livet efter dig och Fantastiska vidunder och vart man hittar dem

Gjorde du något under 2014 som du aldrig gjort förut? Som sagt jag flyttade hemifrån och började på en ny skola

Hur firade du din födelsedag? Jag firade min födelsedag med min familj och släkt

Reste du någonstans, vart? Jag reste ingenstans i år och har aldrig gjort men jag vill typ göra det någon gång i mitt liv

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016? Daning on My own- Calum Scott, Battle scars- Lupe Fiasco, Unsteady- X Ambassadors. Och såklart många mer

Något speciellt du ska göra under 2015?
Jag går teater på gymnasiet så vi ska spela upp en show för små barn, jag fyller 17 och sen så har jag väll inte planerat så mycket mer, jag tar dagen som den kommer som jag alltid gör

Hoppas ni får ett underbart 2017 hörs vi i nästa inlägg, puss och kram ❤️

Likes

Comments

God Jul allihopa hoppas ni får en underbar dag med massa mat och julklappar
🎅🏻

  • 24 readers

Likes

Comments

Tomtefudge

Ingredienser
Receptet gäller för 20 st

10 skumtomtar
150 g vit choklad
50 g Arla® Svenskt Smör
2 dl strösocker
1 dl Arla® vispgrädde
Gör så här:

Klipp tomtarna i små bitar. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills det är blankt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt den stelna och skär sedan upp i små bitar.

  • 26 readers

Likes

Comments

Polkagrisknäck

Ingredienser
Receptet gäller för 75 st

2 dl Arla® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl polkagrisar
4 droppar pepparmyntsolja
2 msk Arla® Svenskt Smör
Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°. Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

  • 26 readers

Likes

Comments

Hej!
Äntligen andra advent och bara 2 stycken kvar nu. Idag kommer det bli ett till recept eftersom det är så mycket nu när det är jul och denna gången blir det rocky road. Ett väldigt lätt recept

Du behöver
Leilas rocky road
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här
Leilas rocky road

Smält choklad på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser till din rocky road

Fyll fudgesmeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor eller stänger.

  • 41 readers

Likes

Comments

Hej
Äntligen så är det första advent och jag hade tänkt att skriva ett inlägg nu varje advent och vi börjar med ett recept tycker jag

Hemgjord kola

Tid: 1 ½ timme
Portioner ca 50 st, 90 st i ischokladformar
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
1.5 msk vaniljsocker
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt
Utrustning som är bra att ha:
digital termometer
Gör så här:
Förberedelser och instruktioner: Använd en kastrull som rymmer minst 3 liter och har en tjock botten, annars är det lätt att det kokar över eller att det bränner fast. Själv använder jag en 5-liters kastrull som jag köpt på IKEA (365+). Använd en träsked med flat kant att röra om med.

Ta en liten form, ca 16x20 cm och klä den med bakplåtspapper. Om du inte har en form kan du tillverka en egen form av aluminiumfolie, ca 16 x 20 cm. Smörj den noga med flytande margarin eller smör. Annars kommer det bli svårt att få loss kolabitarna från folien. Ett annat alternativ är att använda ischokladformar istället.

Så här gör du kolan: Blanda grädde, smör, socker, sirap och vaniljsocker i kastrullen. Smält på högsta värme och rör om ordentligt. Fortsätt koka på medelhög värme ca 5-15 minuter, helst utan att röra om. Smeten pöser upp rejält men ska inte koka över.

När smeten börjar sjunka och tjockna så måste man röra ordentligt i botten - men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig.

Låt sedan fortsätta koka. Tiden det behöver koka varierar från allt mellan 5-60 minuter beroende på hur stor yta din kastrull har. För att veta när det är klart läs vidare.

Om du har en kökstermometer kan du använda den. När kolan är 120-125°C är den mjuk-seg och perfekt konsistens tycker jag. Vid 130°C är kolan hård men lite seg i mitten. För att testa vilken konsistens kolan har vid en viss temperatur eller om du inte har någon kökstermometer gör du kulprovet. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka vidare och gör om provet tills det gått igenom testet.

OBS! Akta så du inte bränner dig! Om du provsmaker - var ytterst försiktig! Tänk på att temperaturen är över 100°C!

Häll smeten i den smorda formen och låt svalna och stelna i rumstemperatur. Om du använder ischokladformar - häll upp smeten i något som går att hälla från som har handtag så att du inte bränner dig.

Skär i längder med vass kniv vertikalt och horisontellt så att man får fyrkantiga bitar. Linda in bitarna i smörpapper eller aluminiumfolie.

Lägg kolorna i en burk. Om du använder ischokladformar - lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop.

OBS! Gör bara en sats åt gången!

Likes

Comments

#hatahat
Jag vill bara nämna detta för det har blivit så grymt mycket hat nu på sistone och rent ut sagt så är det bara idiotiskt. Jag har tagit upp det här så mycket nu men tänker inte sluta med det eftersom det är ett viktigt ämne som jag tror alla kan vara delaktiga i det. Snälla sprid bara kärlek, ett ända litet hej kan förändra någons dag och det är super bra

  • 48 readers

Likes

Comments

Hej!
Nu är det ju höstlov och allt men jag längtar ändå till skolan för vi ska starta nya projekt
Vi ska nämligen börja skriva och öva på ett manus om en barnteater och det är då inspirerad av boken "piraterna och regnbågsskatten". Det ska bli sjukt kul att äntligen få spela teater inför publik och speciellt för barn
Den andra saken är att min klass ska börja göra radio vecka 45 och framåt så radion och teatern ska gå parallellt med varandra och det här ska vara så kul. Vi har typ bestämt vilka som vill göra vad i radion och jag har sagt att jag ska göra och läsa upp spökhistorier som har hänt i verkliga livet
Radion ska sändas bara i Halmstad och är kanalen 88,6 så om ni är i Halmstad någon gång och vi ska spela in och sända ut så lyssna gärna
Puss och Kram <3

Likes

Comments

Hej
Well det har gått en tid nu då jag inte har skrivit och det är för att jag har mått lite sisådär men allt är mycket bättre nu och jag ser framemot att skriva mycket nu. Tänkte prata lite om Julen och hur jag ska göra.
Hade tänkt göra så att jag gör något varje advent så varje söndag i december och i november då första advent är, då kommer jag göra jul inspirerande inlägg som kan peppa inför allt julstök som händer nu framöver
Hoppas ni kommer gilla min idé
Älskar er puss <3

  • 60 readers

Likes

Comments

Hej
Vill nu informera att första kapitlet utav min bok "låt mig höra din röst" är nu ute och ni kan läsa den på wattpad (kommer länka den)
Jag hoppas verkligen att ni kommer gilla den för den kommer bli bättre och bättre när väl alla saker kommer hända
Puss och kram!!!

http://my.w.tt/UiNb/nQ2pNsp2Iw

Likes

Comments