Hej!
Äntligen så är det sommarlov och detta innebär mer inlägg! Vi har haft sjukt mycket stress i skolan nu och jag kan nu bara slappna av och skriva inlägg då och då!!
Ha en trevlig sommar allihopa!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!!
Ja vart ska jag börja med kanske såhär
JAG HAR VARIT HUVUDROLLEN I EN FILM!!!! 🙈Well från och med nu kan ni börja kalla mig Anna ne jag bara skojar men min Karaktär hette Anna. Vi spelade in en hel vecka och det var så intensivt hela tiden men jag har fått lära mig så otroligt mycket om att vara en karaktär men också mycket om film. Detta har varit så sjukt jäkla kul och jag ångrar inte en ända stund framför kamerorna. Vi hade en audition och jag var hela tiden beredd på att jag skulle vara en bifigur men tvärt om men jag kände så mycket att Anna var så lik mig på ett sätt när man hade läst igenom allt manus och det kan jag säga att de var hektiskt. Nu kanske ni undrar vad filmen handlar om och såklart ska jag berätta

Anna hittar ett par hörlurar som hon kan höra andras tankar med och då får hon vete det ena och det andra om henne, tillsist blir hon så trött på alla blickar och tankar så hon slänger bort hörlurarna och är med om en olycka. En liten tjej hittar då hörlurarna och lyssnar på hennes pappas tankar som ligger i koma.

Det har varit så otroligt kul och jag hoppas detta är en skjuts in i en karriär för mig! Vad som än händer så kommer jag vara som vanligt

Hörs i nästa!!❤️

Likes

Comments

Hej!
För ungefär 3 veckor sedan så gjorde jag en industrial piercing och jag tänkte om ni vill så kan jag förklara lite mer om den i ett annat inlägg
Men iaf jag gjorde en industrial och den sitter i örat för att jag tänkte att jag inte ville ha någon i ansiktet och jag kan mer än säga att jag är super nöjd med den.

Likes

Comments

Eftersom 2016 börjar ta slut nu så tänkte jag göra en summering om detta året genom en tag

Hur har ditt 2016 varit? Mitt 2016 har varit väldigt upp och ner, jag började i gymnasiet och flyttade då hemifrån och det tycker jag har varit kul men det har ju bara varit i ett halvår den andra halvåret var jag kvar i nian och det har varit en hemsk tid men jag är lyckligare nu än förväntat, jag har inte skrattat såhär mycket som jag gjort det här halvåret

Bästa boken du läste i år? Oj jag har direkt inte läst någon bok i år men dem jag har läst är Harry Potter och de vises sten och Fallen ängel och båda två är sjukt bra så de tipsar jag

Bästa filmen du såg i år? Den bästa filmen eller rättare sagt filmerna som jag sätt i år är Livet efter dig och Fantastiska vidunder och vart man hittar dem

Gjorde du något under 2014 som du aldrig gjort förut? Som sagt jag flyttade hemifrån och började på en ny skola

Hur firade du din födelsedag? Jag firade min födelsedag med min familj och släkt

Reste du någonstans, vart? Jag reste ingenstans i år och har aldrig gjort men jag vill typ göra det någon gång i mitt liv

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016? Daning on My own- Calum Scott, Battle scars- Lupe Fiasco, Unsteady- X Ambassadors. Och såklart många mer

Något speciellt du ska göra under 2015?
Jag går teater på gymnasiet så vi ska spela upp en show för små barn, jag fyller 17 och sen så har jag väll inte planerat så mycket mer, jag tar dagen som den kommer som jag alltid gör

Hoppas ni får ett underbart 2017 hörs vi i nästa inlägg, puss och kram ❤️

Likes

Comments

God Jul allihopa hoppas ni får en underbar dag med massa mat och julklappar
🎅🏻

Likes

Comments

Tomtefudge

Ingredienser
Receptet gäller för 20 st

10 skumtomtar
150 g vit choklad
50 g Arla® Svenskt Smör
2 dl strösocker
1 dl Arla® vispgrädde
Gör så här:

Klipp tomtarna i små bitar. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills det är blankt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt den stelna och skär sedan upp i små bitar.

Likes

Comments

Polkagrisknäck

Ingredienser
Receptet gäller för 75 st

2 dl Arla® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl polkagrisar
4 droppar pepparmyntsolja
2 msk Arla® Svenskt Smör
Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°. Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Likes

Comments

Hej!
Äntligen andra advent och bara 2 stycken kvar nu. Idag kommer det bli ett till recept eftersom det är så mycket nu när det är jul och denna gången blir det rocky road. Ett väldigt lätt recept

Du behöver
Leilas rocky road
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här
Leilas rocky road

Smält choklad på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser till din rocky road

Fyll fudgesmeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor eller stänger.

Likes

Comments

Hej
Äntligen så är det första advent och jag hade tänkt att skriva ett inlägg nu varje advent och vi börjar med ett recept tycker jag

Hemgjord kola

Tid: 1 ½ timme
Portioner ca 50 st, 90 st i ischokladformar
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
1.5 msk vaniljsocker
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt
Utrustning som är bra att ha:
digital termometer
Gör så här:
Förberedelser och instruktioner: Använd en kastrull som rymmer minst 3 liter och har en tjock botten, annars är det lätt att det kokar över eller att det bränner fast. Själv använder jag en 5-liters kastrull som jag köpt på IKEA (365+). Använd en träsked med flat kant att röra om med.

Ta en liten form, ca 16x20 cm och klä den med bakplåtspapper. Om du inte har en form kan du tillverka en egen form av aluminiumfolie, ca 16 x 20 cm. Smörj den noga med flytande margarin eller smör. Annars kommer det bli svårt att få loss kolabitarna från folien. Ett annat alternativ är att använda ischokladformar istället.

Så här gör du kolan: Blanda grädde, smör, socker, sirap och vaniljsocker i kastrullen. Smält på högsta värme och rör om ordentligt. Fortsätt koka på medelhög värme ca 5-15 minuter, helst utan att röra om. Smeten pöser upp rejält men ska inte koka över.

När smeten börjar sjunka och tjockna så måste man röra ordentligt i botten - men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig.

Låt sedan fortsätta koka. Tiden det behöver koka varierar från allt mellan 5-60 minuter beroende på hur stor yta din kastrull har. För att veta när det är klart läs vidare.

Om du har en kökstermometer kan du använda den. När kolan är 120-125°C är den mjuk-seg och perfekt konsistens tycker jag. Vid 130°C är kolan hård men lite seg i mitten. För att testa vilken konsistens kolan har vid en viss temperatur eller om du inte har någon kökstermometer gör du kulprovet. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka vidare och gör om provet tills det gått igenom testet.

OBS! Akta så du inte bränner dig! Om du provsmaker - var ytterst försiktig! Tänk på att temperaturen är över 100°C!

Häll smeten i den smorda formen och låt svalna och stelna i rumstemperatur. Om du använder ischokladformar - häll upp smeten i något som går att hälla från som har handtag så att du inte bränner dig.

Skär i längder med vass kniv vertikalt och horisontellt så att man får fyrkantiga bitar. Linda in bitarna i smörpapper eller aluminiumfolie.

Lägg kolorna i en burk. Om du använder ischokladformar - lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop.

OBS! Gör bara en sats åt gången!

Likes

Comments

#hatahat
Jag vill bara nämna detta för det har blivit så grymt mycket hat nu på sistone och rent ut sagt så är det bara idiotiskt. Jag har tagit upp det här så mycket nu men tänker inte sluta med det eftersom det är ett viktigt ämne som jag tror alla kan vara delaktiga i det. Snälla sprid bara kärlek, ett ända litet hej kan förändra någons dag och det är super bra

Likes

Comments