Samtidigt som World Cup närmar sig, börjar vi nu se spelaråterbuden ramla in i allt högre frekvens. Förra veckan tvingades som bekant Alexander Steen efter en lång kamp mot klockan konstatera att hans nyopererade axel inte hinner läka i tid till turneringen och därefter har ytterligare några riktigt tunga pjäser fått gå samma tråkiga öde till mötes.

Det står till exempel sedan tidigare klart att Kanadas toppcenter Jamie Benn missar World Cup på grund av en skada och så sent som idag kom alltså två nya återbud i form av Duncan Keith och svenske Niklas Kronwall.

Knappt en månad återstår till dess att den stjärnspäckade turneringen i Toronto drar igång – och räkna med att vi kommer att få se fler spelare kasta in handduken inom den närmsta tiden. Något annat skulle nämligen förvåna mig. Alexander Ovechkin och tjecken David Krejci är bara några exempel vars medverkan just nu är osäker.

Det finns sannerligen mycket som är positivt med att World Cup gör comeback efter tolv års frånvaro, men det går inte att komma ifrån faktumet att ur ett spelarperspektiv är det en väldigt skör turnering där risken att dra på sig skador är större än vanligt.

Dels på grund av att turneringen startar innan själva NHL-säsongen då tajmingen kanske ännu inte riktigt sitter hos spelarna, och dels på grund av det komprimerade spelschemat där tiden för full återhämtning är i princip obefintlig med tre gruppspelsmatcher på bara fyra-fem dagar.

Jag hoppas innerligt att jag har fel – men mycket talar dessvärre för att vi kommer att få se en blandad kompott av såväl sena fulsmällar som olyckliga krockar när lagen gör upp i klassiska Air Canada Center om några veckor.

Därför har jag således full förståelse för att spelare som ägnat en lång sommar åt att rehabilitera fjolårets skavanker och kanske inte riktigt är hundraprocentigt redo fysiskt väljer att tacka nej framför att chansa. Oavsett vad hjärtat än säger. Det är helt enkelt inte värt det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments