Hejsan <3

Sorry för det lilla uppehållet i bloggandet men det har varit mycket på sistone i skolan med förberedelser inför de muntliga NP, olika uppsatser och prov som ska skrivas och sedan massor av betygssnack inför jul.

Men idag har det varit en lugn dag. Sen jag slutade skolan för idag vid tretiden så har jag inte gjort så mycket förutom att plugga lite och sen även rensat min garderob på kläder som inte behövs längre. De blev en hel del kläder asså, men det är ju onödigt att det tar upp plats i garderoben, så man kan ju lika gärna skicka iväg de till de som faktiskt använder och behöver och så har jag mer plats för kläder kag använder.

Juste, laddade nyss upp en bild på instagram som jag redigerat som jag ör jättenöjd med. Om ni inte följer mig på Insta så gå och gör det om ni vill så är ni jättesnälla. Skriver min instagram den nedanför.

Insta: Victoriatranalv

                                 PUSS <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejjj!!

Nu kommer inlägget som jag skrev lite om igår att jag skulle publicera idag, nämligen... min kvällsrutin!!
Alltså vilka produkter jag använder och helt enkelt hur min kvälls-hudvård-rutin!

Jag kommer skriva vilka alla produkter är och vad de kommer ifrån {& ev. pris} om man skulle få lite inspiration och vilja köpa något :))

Det första jag gör i min "Kvälls-Rutin" är att gå till toaletten och ta fram denna produkten.
Denna "Face Clean Lotion" använder jag för att ta bort mitt smink.
Det är en mild och skonsam rengöringslotion som effektivt tar bort allt smink, och samtidigt återfuktar huden & bevarar dens naturliga fuktbalans.
Dock går den inte riktigt ner på djupet och tar bort allt smuts/fett i ansiktet men fungerar väldigt bra för det jag vill att den ska göra.
Såhär använder jag den: pumpar ut en rejäl klick i ena handen, blandar in den med lite kranvatten i händerna för att få till ett slags "skum" och skrubbar sedan ansiktet med krämen med hjälp av händerna. Sköljer sedan av med ljummet vatten.
Fungerar jättebra. Värd till ett väldigt bra pris.
Är från Apotekets egna märke ACO
{~60kr}

Efter att ha jag tagit bort sminket så brukar jag ibland då och då lägga en ansiktsmask. Då brukar det vara någon av dessa två masker eller ibland båda två - alltså multimasking, något som jag rekomenderar att göra då man oftast inte har likadan/samma hy i hela ansiktet. {beskriver mer nedan}
Den lilla runda burken "Chinese Ginseng & Rise - Clarifying Polishing Mask" är en ansiktsmask som är 100% vegetarisk vilket är heelt awsome. Masken innehåller ginseng, risextrakt och sesamolja vilket ger en mycket mer jämn och smidig hy med lyster.
"Tuben" som heter "Himalayan Charcoal" är en mask som du i stort sett kan använda på hela kroppen, dock använder jag den bara till ansiktet vilket resulterar i att den tar slut långsammare, men mer prisvärt enligt mig ifall du inte vill använda på hela kroppen. Denna mask är 100% vegansk!! Masken innehåller träkol som är känt för att a en uppsugande effekt vilket gör att masken suger upp smuts och gifter från ditt ansikte. Detta är en rengörande mask som är jättebra att använda om man vill få bort orenheter och/elr om man har fet hy.
Såhär gör jag när jag multimaskar: Jag börjar med att lägga "Himalayan Charcoal" i min "T-zon" vilket är pannan, näsa & hakan, där jag endast har fet hy, där maskens uppgift är att "suga" upp fettet pch smutsen med en fondationborste ifrån HM då det var den första penseln jag hitta som var billig nog att använda till detta.
Sedan med en likadan borste {har en till varje mask} så lägger jag min "Chinese Ginseng & Rise" mask på hela kinderna och området under hakan för att hjälpa huden att få bort all orenheter och få en jämn och fin hy. Tvättar sedan av detta med ljummet vatten.
          Chinese Ginseng & Rise-mask från
                  The Body Shop {~195kr}
          Himalayan Charcoal-mask från
                  The Body Shop {~225kr}
         

Efter min multimasking är det dags för att återfukta huden.
Detta använder jag:
I min "T-zon" så lägger jag min "Smoothing Cellulite Serum" som är ett effektivt serum som hjälper att hålla din hud jämn och vacker. Den hjälper till att lösa upp fettsamlingar och förebygger att de inte bildas på nytt. Innehåller fröolja från tranbär vilket ger huden näring och återfuktar. Denna år asgrymm. Rekomenderar starkt denna för de med lite fet hy!
På röda partier i mitt ansikte använder jag den lilla tuben med "Aloe Vera Gel" som dämpar det rödflammiga partierna samtidigt som den är fuktgivande och svalkande. Innehåller "naturens unika kombinationer av vitaminer, mineraler, antioxidanter & enzymer". Lätt värd sitt pris!!
I de delar som är kvar i ansiktet så som kinderna så lägger jag min "Face Day" kräm som jag använder till kvällen fastän det står "day" på den, men funkar utmärkt!! Den är en lätt kräm som snabbt går in i huden och återfuktar.
Såhär använder jag dessa produkter: Jag börjar med att lägga ett tunt lager utav min "Smoothing Cellulite Cerum" i T-zonen. Sedan lägger jag även här ett tunt lager av " Aloe Vera Gel" på rödflammiga ställen så som näsvingar. Sist så avslutar jag med att använda min "Face Day" kräm och klickar ut en rejäl klick i handen och börjar smörja in delarna utav ansiktet som är kvar så som kinderna, området under näsan och lite ner på halsen då ansiktets hy slutar någonstans lite på halsen.
             Smoothing Cellulite Serum från
                          Lumené {~90kr}
              Aloe Vera Gel från CCS {~54kr}
        Face Day-kräm från Apotekets märke
                           ACO {~79kr}
                     

Ja då var detta lååånga inlägg slut.
Hoppas att ni orkade läsa det & tyckte om det!!
Kanske hittade ni en eller annan produkt som verkade intressant?!
Har du några frågor så är det vara att fråga om ni ksk undrar något mer om produkterna elr vad jag tycker lite mer om dem - ja då är det bara att fråga i kommentarerna så svarar jag er!!

                                PUSS <3

Likes

Comments

{ Ja, det är min bild ovanför. Tog den när jag var i Norge för ett tag sedan. Tyckte den var fin o passade in i dagens inlägg :)) }

Jadå då har denna lovvecka passerat, och måste säga att den har gått väldigt snabbt.
Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte gjort så mycket mer än att ha varit med vänner, tränat en hel del, kollat på serier & tagit foton de stunder då regnet inte öst ner.
Men jag är nöjd med mitt lov. Men man kan ju alltid önska att lovet var en vecka till, men men.

Idag är det i alla fall söndag, dagen innan skolan börjar igen. Känns lite surt, men får börja ta tag i rutinerna igen. Inga mer sovmorgnar till {hehe} kl 11:30 och inte snacka med kompisar till klockan 02:00 på natten heller på ett tag. I alla fall inte tills Jullovet börjar :))

Eventuellt så kommer det ett inlägg ikväll som handlar om produkter som jag använder och som jag tipsar om. Typ som en kvällsrutin med lite tips och så.
Hoppas att ni kommer gilla det!

                                 PUSS <3

Likes

Comments

Hejj!!

Sorry för att detta inlägg kommer komma upp ganska sent på kvällen, men aja. Hoppas ni läser det ändå :))

Det är HÖSTLOV denna vecka!! ~🍁🍂~
Jag är så extreeemt glad över det då förra veckan var väldigt hektiskt för mig då det var massor som skulle fixas i skolan innan lovet skulle börja. Tror vi hade 2 prov och 3 inlämningar förra veckan vilket är rätt sjukt enligt mig.
Men nu är det lov och då ska vi försöka glömma skolan ett tag nu!! :))

Ja, man kan ju verkligen säga att det är höst nu. Dels om man kollar kalendern. Vi är redan inne i 1 november. Hur sjukt är inte det?!? Detta året har gått så sjukt fort!!
Men sen så märkar man ju också att det är höst på vädret. Mycket regn och kalla blåsiga vindar som viner i luften för det mesta varje dag. Sen så blir det ju mörkt rätt tidigt nu, typ runt 18:00 på kvällen är det ju nästan kolsvart ute.

Men eftermiddagen lyckades i alla fall undan regn, dock blåste det rätt mycket, men lite blåst stoppar inte mig från att träna. Så det har jag gjort i kväll.
Min tränare har planerat in 5 st träningar denna vecka, så schemat är ju fullspäckat om man säger så. {Mån, Onsd, Tors, Fre & Sön}
Men jag älskar att träna så det blir nog inga problem. Dock är det ju inget kul att gå ut och träna när det regnar, men när man väl kommit ut och gjort sina övningar/träning så blir man ju nöjd efteråt att man faktiskt genomförde det.

Det som stod på träningsschemat idag var  framförallt styrka eftersom att vi är inne i en uppbyggnads-fas där man ska samla och bygga muskler som förbereder en inför inomhussäsongen som börjar om ca 1 månad.
Sen så stod löpning på tur och då var det intervaller denna gång. Jobbigt, men
man var nöjd efteråt.

Så nu efter en ganska lugn dag, så myser jag i soffan framför Tv:n med en kopp te och försöker hitta någon bra kanal på tv:n.

Hoppas ni har en bra kväll/natt!!

                                 PUSS <3

Likes

Comments

Nu har jag kollat klart alla 22 avsnitt i The Vampire Diaries säsong 1 efter kanske lite mer än en veckas tittande på serien och ska jag vara helt ärlig så är jag helt fast i serien. Den är så himla bra och spännande. Kollar flera avsnitt per dag med både vänner och ensam och jag längtar sååå tills jag ska börja på säsong 2, som troligtvis blir antingen idag eller imorgon.

Och jag vill varna er som planerar/ska kolla på denna serie i framtiden att kanske inte läsa vidare om ni inte sett hela serien. Men jag tipsar absolut om denna serie då den verkligen innehåller allt som gör en serie bra - vampyrer, drama, kärlek, bråk, onaturliga väsen, skräck och spänning.

I säsongen så får man reda på väldigt mycket om Huvudpersonerna Elena, Stefan & Damon, Alltså så handlar det mesta om dessa 3 personerna i denna säsongen.

Elena, född 22 juni 1992, är den kvinnliga huvudrollen. Elena och Jeremy bor hos sin moster Jenna efter att deras föräldrar dött i en bilkrasch. Hon kämpar hårt efter att ha mist sina föräldrar och det hela blir inte bättre utav att hennes bror Jeremy, född 13 oktober 1993, tar droger och umgås med fel gäng, vilket gör att Elena jämt behöver gå och oroa sig för honom. Men när hon möter bröderna Salvatore så tar hennes och vännernas liv en helt ny vändning - både positivt och negativt. Stefan, född 5 november 1847 i Mystic Falls, en av de två manliga huvudrollerna, blev förvandlad till vampyr av Katherine Pierce 1864 då hon vände båda Salvatore-bröderna för att kunna leva med dem för evigt. Katherine höll på med de båda bröderna, men var förälskad i Stefan, där hennes känslor inte blev besvarade och därför började betvinga honom till att älska henne. Med Damon, född 28 juni 1840, den andra manliga huvudrollen, var det tvärtom, honom hade hon runt lillfingret, han var helt förälskad i henne, men hon kände inte något för honom, tyckte bara om att leka med känslor. Bröderna dog sen i ett försök till att frita Katherine då hon blivit påkommen med att vara vampyr. Stefan dog med vampyrblod i sina ådror men ville inte bli vampyr så han vägrade övergången. En dag så berättar han för sin pappa om vad som hänt och han råkar då av misstag att döda honom och övergången lyckas. Han blev då en vampyr. Århundraden senare träffar han Elena, som är en identisk kopia utav Katherine och vill lära känna henne till varje pris, vilket han börjar göra. Damon blev under samma liknande händelser som Stefan vampyr och kommer också tillbaka till Mystic Falls vilket leder till att saker eskalerar i staden. Han är hård, hänsynslös och visar inga känslor för vad han gör. Han skyller även Katherine´s död på Stefan och är därför i staden för att göra hans till ett helvete.

Säsongen börjar med att man får möta Elena Gilbert som en dag i skolan möter Stefan Salvatore som hon efter en kort tid börjar fatta tycke för som sedan går över till dejtande. Det som Elena inte vet är att Stefan är en vampyr. Strax därefter så dyker Stefans bror upp, Damon och börjar döda flera människor i Mystic Falls. Människornas död påverkar staden och när de väl hittas så har de alla blivit tömda på blod via ett stort bitmärke på halsen. Polisen försöker lugna ner alla med att säga att de blev attackerade av ett djur. Snart blir Elena och hennes vänner och bekanta, så som Matt Donovan - Elena´s ex.pojkvän, Caroline Forbes - sheriffens dotter & Tyler Lockwood - borgmästarens son, indragna. Det hela blir inte så mycket bättre när Elena´s vän Bonnie Bennett upptäcker att hennes familj & ättlingar är häxor hon själv är en häxa. Men hennes mormor, som själv är en häxa, hjälper henne med hur hon ska använda sina krafter. Senare i säsongen får man också reda på att Elena har en dubbelgångare - Katherine Pierce, en kopia utav Elena själv, en kvinna som levde för flera hundra år sedan som förförde Stefan & Damon Salvatore och förvandlade de till vampyrer. Katherine är förmodligen inne i en grav instängd och Damon har stora planer på att släppa ut henne. En dag dyker en vampyrvän till Stefan upp, Lexi, som blir vän med Elena. Elena´s bror Jeremy blir kär i Matt Donovan´s syster Vicki, som han köper droger av men olyckligtvis dejtar redan Vicki en kille, Tyler Lockwood, vilket skapar intriger mellan killarna. Vicki bryter sitt förhållande och börjar hålla på med Jeremy. Dock förvandlas hon till en vampyr av Damon, vilket leder till att hon sen dödas av Stefan på grund utav att hon inte hade kontroll över sig själv. Jeremy ser detta och blir deprimerad och Elena orkar inte se sin bror förkrossad, så hon ber Damon ta bort hans minne utav det. Vicki´s död påverkar Matt väldigt mycket vilket leder till att han hela tiden behöver känna smärta.


När jag har sett klart säsong 2 som jag säkert kommer att göra inom en vecka, så kommer det att komma en sammanfattning på andra säsongen också.

Kommentera jättegärna om ni har sett serien eller inte & vad ni tycker om den!


PUSS <3

Likes

Comments

Hejsan!!

Efter en aktiv dag med plugg, träning, dusch och deeptalk med kompisar, så sitter jag här i min säng och har krupit ner bland massa täcken och kuddar och kollar på TVD {svårt att gissa? nä} iklädd världens mysigaste & mjukaste tjocktröja & med en stor kopp te och mina favvo-doftljus från Yankee Candle.

Men seriöst, vad passar inte bättre än en ta-det-lugnt stund såhär på en söndagkväll, där man bara chillar med Netflix och myser ner sig i sängen och försöker komma ifrån allt som har med plugg och andra saker att göra en liten stund. Välbehövligt enligt mig.

Men i alla fall, imorgon så ska jag till tandläkaren och ska få min tandställning. Jippi.. nej inte riktigt, men hoppas på att resultatet blir bra i alla fall.

Men hoppas ni har en bra söndagkväll innan skola & jobb börjar imon igen.

                                 PUSS <3

Likes

Comments

Hejj hörni!

Tänkte börja mitt allra första inlägg med att skriva ett bakinlägg.
Jag Älskar att baka, så ni kan nog vänta er en hel del av dessa inlägg då det lixom är en hobby och nåt jag faktiskt gillar att göra.

Men i alla fall idag så har jag bakat Nutella-bullar och dem blev verkligen hur goda som helst, men jag är inte helt nöjd med hur de ser ut, för tyvärr fick några av de en lite konstig form, men de flesta blev faktiskt rätt så bra enligt mig. Men för mig är det vikigaste att de blev goda och de blev dem verkligen.

Jag tänkte att jag länkar receptet på hur man gör dem, om någon av er skulle vilja prova på att baka dessa bullar. {Länk längst ner i inlägget}

Nu så ska jag kolla på TVD {The Vampire Diaries} säsong 2, och inom kort så kommer det typ att komma en sammanfattning/recension på säsong 1, så Stay Tuned alla TVD fans.
Men jag är heelt obsessed vi denna serie då de verkligen är en av mina favoritserier, helt klart, så nu ska det bli spännande att se vad Elena, Stefan & Damon kommer hitta på.
Så nu ska jag se några avsnitt och sedan eventuellt läsa lite på ett Hkk-prov som vi har nästa vecka.

Happy Saturday Peeps! }{

Receptet:
www.matplatsen.net/2015/04/22/nutellabullar

                                PUSS <3

Likes

Comments