Header

Webbshoppen är ÄNTLIGEN uppe igen! Tyvärr har en del produktbilder blivit väldigt suddiga under renoveringen av sidan (därför saknas det även en del bilder), detta kommer dock att åtgärdas så snart som möjligt. Som en ursäkt för det långa uppehållet och firandet av att webbshoppen äntligen är uppe igen finns det just nu ett erbjudande på sidan: Missa inte att ta del av rabattkoden som ger 20% rabatt på hela sidan resten av veckan (Kod: SEPT17)! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram,

Vickan


http://byvickan.storedo.com/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har tyvärr bloggen och sidan inte uppdaterats på länge.. Tack vare att jag är inne på mitt sista år på mina studier blir det en hel del av min tid som går åt till dessa. Dock har jag nu under sommaren lyckats smida en hel del planer som jag hoppas att snart kunna förverkliga!

I samband med dessa kommer det troligen bli lite REA i webbshoppen samt lite tävlingar på FB-sidan, så håll utkik där! www.facebook.com/byvickan

Den första nyheten kan jag redan nu avslöja är min efterlängtade video med min makramé-beskrivning. Inlägget med min beskrivning har nu nått otroliga 13.000 läsare! Superkul!! Men en del kan ha svårt att förstå när man ser instruktionerna framför sig och kan härma dessa, därför kommer nu inom en snar framtid min första video!
Jag samarbetar just nu med min fantastiska syster som håller på att designa en del nya saker för sidan samt hjälper mig att spela in videon och redigera denna. Fantastiskt kul!

Videon hoppas jag kommer kunna läggas ut redan i början på nästa vecka!
Håll utkik på sociala medier för att inte missa den:

http://nouw.com/byvickan
https://www.facebook.com/ByVickan
Instagram - vickanprins
Youtube - VickanP


Likes

Comments

Min makramé beskrivning närmar sig nu 11.000 läsare, det är ju helt fantastiskt!

Jag har gått i tankarna länge att lägga upp fler beskrivningar, t.ex. hur jag gör överlevnadsarmbanden, silverlänkarna, memory-wire armbanden etc. Jag har dessutom ordnat mig en väldigt bra webcam så jag skulle nog kanske t.om. kunna spela in videos till beskrivningarna om detta skulle vara intressant?

Ge gärna en kommentar om du skulle vilja ha fler beskrivningar i bilder eller som film, och gärna vad du skulle vilja få beskrivning på!

Trevlig onsdag på er i snöslasket!

Kram Vickan

Likes

Comments

Längesedan det blev ett inlägg här på bloggen, har dock tyvärr inte haft så mkt nytt att meddela innan.

Men nu smäller det!

En stor prisnedsättning på över hälften av smyckena i webbshoppen!

Då jag äntligen bestämt mig för att endast gå vidare med rent silver och en del makraméarmband då flera små flickor oftast blir så förälskade i dessa när jag är ute på marknaderna att jag inte kan med att sluta med de!

Men för att få plats med det nya måste en hel del gammalt försvinna (även för att få råd med det nya #studentekonomi). Så det är nu utförsäljning på Memory-wire armbanden och även överlevnadsarmbanden. Svider lite i hjärtat då jag njöt av att göra dessa, men vem vet, kanske blir det fler vapenremmar eller någon specialbeställning någon gång!

Nu kommer iaf början på ett nytt kapitel med många fler silversmycken då jag tycker dessa är så fantastiskt fina när de är färdiga! Får hoppas att man lyckas få sålt dem också, silver är ju tyvärr inte gratis. Men som tur är tar jag som vanligt inte många kronor över materialkostnaden, så håll utkik!

Likes

Comments

Nu är sista dagen för vecka nummer två på praktiken avklarad. Många härliga ungar man är med hela dagarna men gud vad skönt det är att komma hem.
Nu är förberedelserna i full gång inför julmarknaden i Dalaborgsparken i morgon! Full fart, ser fram mycket emot morgondagen, men lite fjärilar är det allt! Blir nog störta marknaden jag varit iväg på hittills, men jag är mer förberedd och har med mig fler saker än någonsin! I kväll är det full produktion av fler silversmycken som gäller, mycket nytt ska få följa med! En ny överlevnadsarmbands klocka är gjord, denna gång med lite bättre design och i en ny fräsch färg, så nöjd! (Se bild nedan).

Likes

Comments

​Väldigt hektiska dagar nu! 

Jag är för tillfället och har praktik på en högstadieskola i Vänersborg, vilken betyder att det är långa dagar och väldigt lite tid till annat. När det dessutom just nu är julmarknad varje helg är det få stunder till att pusta ut, men så roligt det är! Paraktiken är så lärorik och så fort man kommer hem blir det till att tillverka smycken inför helgen! Men roligt är det!

Nu på lördag är det julmarknad i Dalaborgsparken i Vänersborg som gäller! Ska bli riktigt kul att vara p hemmaplan för en gångs skull! Tror att det kommer bli riktigt trevligt och hoppas att få se många nya och även gamla ansikten, ses vi där? :) Hoppas att alla har en mysig hösttorsdag där ute! 🍂🍁🍃

Likes

Comments

Nu när nästa årstid är på intåg är det klart att vi ska ha en liten tävling för att kick-starta hösten på bästa sätt!

Reglerna är mycket enkla, dela det här inlägget på Facebook och gilla By Vickans Facebooksida: https://www.facebook.com/ByVickan.
Kommentera sedan antingen här på bloggen eller på inlägget på Facebooksidan att du är klar!

Två lyckliga vinnare får 50% rabatt på två st valfria smycken i shoppen!

Tävlingen avslutas Söndag 13/9 kl. 18:00.

Stort Lycka Till!!

Likes

Comments

Just nu är det största projektet två stycken vapenremmar av paracord som är beställda. Det tar sin lilla tid men tror att resultatet kommer bli grymt! Ordentliga hakar från Stockholms Vapenfabrik och ordentlig paracord type III från USA i camogrönt, blir unikt och snyggt!Psst! Har du egna idéer med paracord du skulle vilja ha gjorda? Det är bara att skicka iväg ett mail och fråga! byvickan@hotmail.com

Likes

Comments

Idag var det dags för min första skoldag för terminen!
Kul att komma igång med studierna igen! Eller nja, tycker verkligen någon det? ;)
Haha nä men det är skönt att komma tillbaka till vardagen igen!
Och nu rullar hösten försiktigt in, med alla myskvällar med tända ljus, alltid något att trösta sig med.
Att hösten kommer betyder också att julmarknaderna snart börjar komma upp, mysigaste tiden på året att stå på marknad!
Alltid lika mysig stämning och lika trevligt folk på de flesta marknader man kommer till, så roligt! Tipsa mig jätte gärna om du vet någon som kommer ske i närheten av trestadsområdet!
Hoppas alla har en bra tisdag där ute i Sverige trots att det regnar i större delarna av landet!

Likes

Comments

Lite tips till dem som vill börja med makramé!

Ta gärna en titt på min makramébeskrivning som du hittar under "mest lästa".

Till att knyta makraméarmband kan man använda sig av ett antal olika tag rekommenderar nylontråd då den är lätt att knyta och bränna, men t.ex. vaxad bomullstråd samt rattail mm funkar självklart det också.

Viktigt!
Om du är ute efter att köpa vanlig nylontråd, var noga med att se till att det faktiskt är nylontråd och inte s.k. "rattail" då denna inte går att bränna och är glattare, vilket gör den halare att knyta med. Skillnaden mellan de båda ser du här (Bilder från Hilmas Pyssel, klicka på bilderna för att komma till respektive tråd):

(Nylontråd och Rattail)

Tråd kan man få tag på flera olika ställen, jag själv brukar faktiskt köpa mina trådar från Panduro, trots att det är lite dyrare. Men här hittar du från några andra ställen. 1-2mm tjock tråd brukar vara det ultimata.


Vad gäller pärlor så går det att använda dom mesta, tänk bara på att diametern på hålet i pärlan måste vara tillräckligt stor för din tråd, så att den går igenom utan problem. Har du därför en 2 mm tråd, är det bra att kolla efter extra noga innan du köper dina pärlor att deras håldiameter är minst 2 mm.
Sedan är det bara att välja och vraka! Använder du dig av svart eller vit tråd matchar du med de flesta pärlorna.
Det är även snyggt att variera pärlorna i storlek, att t.ex. börja med en 4-6 mm pärla på var sida om armbandet, med några 6-8 mm pärlor i mitten.
Här är några urval från Hilmas Pyssel och Pärlgrossisten (Lånade bilder från respektive hemsida, klicka på bilden för att komma till pärlan):

Likes

Comments