Jeg tenkte jeg skulle ta opp en viktig ting, som er viktig for oss alle - spesielt oss jenter. Nemlig det å sjekke seg!

I fjor fikk jeg en påminnelse i posten om å ta celleprøve, men siden jeg var gravid gjorde jeg ikke noe mer ut av det enn å kaste brevet. Månedene gikk, og svangerskapet endt. Flaks for meg var det veldig mye snakk om HPV-vaksina, som igjen minnet meg på; jeg ta celleprøve. Fikk fastlegen til å henvise meg videre til Gynokolog så jeg fikk tatt det!

Noen måneder senere hadde jeg time, gruet meg selvsagt som en gal. Men å ta celleprøve gjorde jeg, noe som gikk over all forventning. For å være ærlig, så trodde jeg jo at det kom til å være smerter ut av en annen verden og at mitt besøk hos gynekologen kom til å bli det siste jeg gjorde. Sånn var det altså ikke, det gikk helt smertefritt for seg, og jammen var det ikke gynekologen den siste personen jeg så den dagen!

Uansett, noen uker senere fikk jeg brev om at jeg måtte ta ny celleprøve om 6 måneder på grunn av celleforandring. Der og da ble jeg jo litt bekymret, med tanke på nær familie har hatt livmorhalskreft tidligere, men tiden gikk og celleforandringene mine ble glemt - i hvert fall for en periode.

For 4 uker siden var jeg hos gynekologen igjen for å ta ny celleprøve. Denne gangen viste det seg også å være celleforandring, og jeg ble litt mer engstelig en sist. Skal det ikke gå over da? Det verste i seg selv er ikke å ha celleforandringer, men brevet du får om denne informasjonen. Der fikk jeg beskjed om å lese på kreftregisteret.no om mer informasjon. Og bare der, så tenker jo jeg det verste!
Videre i brevet får jeg beskjed om at jeg må inn for en litt mer «avansert» celleprøve. Rettere sagt; biopsi, for å finne ut om dette er noe som må gjøres noe med eller om det kan gå sin gang med hyppigere kontroller.

Idag er dagen hvor jeg har vært inne å tatt biopsi. Hva som skjer videre, vet jeg ikke. For jeg må gå ennå noen uker før jeg får svar på hva som skal skje!
Men poenget mitt er: om jeg aldri hadde bedt om den første henvisningen, hadde ikke celleforandringene mine blitt oppdaget, før det kanskje kunne vært for seint. Og det er derfor det er så utrolig viktig at vi prioriterer denne timen, legger frykten for at noen skal se diamanten vår til side og sprer beina for alt det er verdt til en gynekolog.

Spre beina og #sjekkdeg. Det er så viktig!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Siden jeg glemte å legge ut siste Snapchat forrige uke, ble det noen ekstra på denne runden. Enjoy 💗

👻tillahesselberg

Likes

Comments

Det begynner jo å bli en stund siden vi skulle pusse opp kjøkkenet, og det har gått veldig treigt. Vi har tatt det litt etterhvert.

Med små barn & jobber, er det godt å slappe av på kvelden - noe som da har gjort at oppussingen kanskje ikke har blitt prioritert. Uansett, i går begynte Tommy på siste biten av kjøkkenet som jeg har ventet lengst på. Nemlig flisene over benken. Det blir sååå fint, og jeg gleder meg så forferdelig til å vise dere hvordan det blir 🌸

Vi har også byttet ut lampa, hengt opp litt knagger og fikset litt annet småtteri. Men nå vil jeg vente med å vise alt, så dere får se helheten og hvor fint det blir.

Slenger selvfølgelig med en liten smakebit

Likes

Comments

Første uke i store-barn-avd er over, og jammen har det ikke gått fint. Var veldig spent på hvordan det skulle bli å begynne i barnehagen igjen etter 6 uker ferie, i tillegg til at det var på ny avdeling. Men synes det har gått over all forventning så langt!

Må bare få sagt at jeg synes Theo har vokst veldig løpet av sommeren på veldig mange måter. Blitt veldig opptatt av å bli bedre i ting, lære nye ting, smake på nye smaker og prøver å være mye mer selvstendig. Er så morro å se alt han gjør og følge med på utviklingen hans. Han er blitt så stor og fin gutt 💙

Likes

Comments

Denne sommeren har vært fin 💙 Skulle vært så mye flinkere til å ta bilder 📷

👻 - tillahesselberg

Likes

Comments

I det siste så har jeg drevet å fylt opp høstgarderoben til gutta. Løpet av sommeren har begge to vokst en størrelse opp, så her må så og si alt i begges garderobe byttes ut. Ikke at jeg klager, for det er jo så morro med nye barneklær og spesielt når noe er på salg. Men det er jo så mange nye fine høst nyheter, så de må jo ha litt av det også.

Her er det som ble med hjem til dem idag, mor er selvfølgelig storfornøyd. Theo & Noah hadde ingen mening om det. Så da er det bare å nyte det mens jeg kan, før de skal bestemme klærne sine selv 🌸

Om ønskelig kan jeg også vise dere fra tidligere handlerunde. Legg gjerne igjen en kommentar 😘

Det blå & gule settet fra Gullkorn design måtte bare være med hjem. Fått helt dilla på den gulefargen, synes den er sååå fin. Er dere ikke enige?

Likes

Comments

I går, 15. August fylte Noah hele 1 år, noe jeg virkelig ikke klarer å forstå. Altså, hvor blir tiden av?

Den lille gutten har virkelig blitt stor. Han er så ufattelig blid, men jammen kan han bli sint. Snill & tøysete, morsom & søt. Han må være det største sjarmtrollet jeg vet om!

Det er så rart å se hvor fort han vokser, fra å være i magen til å "plutselig" være et år. Han lærer noe nytt hele tiden, og hverdagen går i ett sett.

Noah, jeg håper fremtiden din blir alt du ønsker deg og håper. At livet kommer til å behandle deg bra, og at du får alt du ønsker deg og ennå mer. Husk alltid på at det er ikke de store tingene i livet som betyr mest, men det de små tingene. Velg alltid det som gjør deg godt, ta lærdom av feil, og behandl medmennesker med omsorg & kjærlighet. Vær deg selv og stå for det du mener & tror på ♥️ Mamma, pappa & storebror er så stolt og glad i deg. Vi vil alltid være her for deg, uansett hva du måtte møte på.

Likes

Comments

Endelig er håret blitt lyst nok til å kunne farge det slik jeg vil. Denne gangen hadde jeg nemlig lyst på pastell rosa hår, neste som er på listen er pastell grønn. Men om jeg får til det, vet jeg ikke. Egentlig så vet jeg heller ikke om jeg tørr å prøve!

Uansett så er jeg så fornøyd, eneste som mangler nå er litt lengde. Men selvfølgelig står det for tur også, for denne høna er avhenge av extensions.

Hva synes dere? 🦄

Likes

Comments

Vippekurset er tatt, og øvingen er i full gang. At det skulle være så gøy, det hadde jeg faktisk ikke trodd.
Det er så morro å se hvor mye vipper kan gjøre med blikket, og hvor lite som skal til for at det blir forandring!

Selvom øvingen er i full sving, ser jeg selvfølgelig selv at det er en lang vei igjen til ett fullt sett blir helt 100 %. Men det er er vel det all denne øvingen er til for.

Om dere vil følge veien min videre til vippe tekniker, bli medlem av gruppen min på Facebook: Lashes by Tilla ⭐️

Likes

Comments