Enda en nydelig dag hjemme i solen, på verandaen med noe godt å drikke og en bok mellom hendene. Dette er livet altså! Hvis det er noe jeg savner i Bergen er det fine sommerdager som disse, skikkelig varme, og ingenting på agendaen. Det har vært så varmt at det eneste jeg har orket å gjøre er å fylle på nytt vann i koppen min, haha. Er ikke denne vanndispenseren skikkelig fin, og ikke minst koppene? Forelsket meg helt i de hos mamma, så tror kanskje jeg må ha et sett hjemme etterhvert også. 

Nå er vi på en sommerfest hos familien til Marius, og skal kose oss hele kvelden med sjømat og hyggelig selskap, men jeg ville bare innom for å si hei igjen. Det blir ikke så sent, for i morgen er det bryllup til et vennepar av oss. Jeg gleder meg skikkelig til i morgen, bryllup er noe av det fineste jeg vet - det er en herlig dag. Kjolen jeg bestilte passet også heldigvis (jeg hentet den i dag, tidlig ute som vanlig), så da er alt klart:-)

//Yet another lovely day in the sun, out on the terrance with a book. This is life! If there is one thing I really miss in Bergen it must be the weather, the temperature is something else here in Tønsberg, so much warmer. I am really going to enjoy every minute at home before California on wednesday. I am really looking forward for tomorrow, then we are attending a summer wedding - i just love weddings, so lovely. Talk more tomorrow flowers, I will take lots of pics during the day to update you. 


Likes

Comments


Her kommer et lite bildedryss av den herlige dagen jeg hadde hjemme i går, sammen med mamma og bestemor. Vi koste oss med god mat og drikke i mange timer, spilte litt kubb og bare koste oss. På dagen gjorde jeg ikke annet enn å lese, og nå har jeg snart lest meg igjennom hele boken jeg begynte på i går. Jeg elsker å bare ligge langflat ute i solen og kose meg med gode bøker. Anbefaler forresten å lese Hagen i Hartington av Santa Montefiore, det er en lettlest kjærlighetsroman som passer perfekt på varme sommerdager. Nå skal jeg fortsette der jeg slapp, og lese meg ferdig før sommerfest står på planen litt senere i dag. Jeg skal ta med meg kameraet, dere ønsker jo å se litt mer hverdag - så jeg skal prøve å bli flinkere til å knipse bilder:-) Ha en fin dag! 

//Here is a little picture boom from yesterdays lunch in the sun, with my lovely family. We had such a wonderful time, with food, drinks and some games. Before that I didn't do anything, just a lot of reading and sun bathing out on the terrance. Thats exactly what I will be doing today as well. And later we are going to a summer party, so this is going to be a good day, I'll be taking my camera with me, so pictures are coming tomorrow.  

LUNCH IN THE SUN


Likes

Comments


Hei blomster, nyter dere det fine sommerværet? Jeg sto opp tidlig for å komme meg ut i solen, og nyte en lat dag med en god bok mellom hendene. Det har jeg gjort i mange timer, og det har vært så deilig. Solen varmer så utrolig godt, jeg har fri og koser meg hjemme med familien. Det blir ikke bedre enn det. Nå har vi nettopp kost oss med en bedre lunch, og skal spille litt kubb. Jeg må gjøre meg klar etterhvert også, for en koselig kveld med grilling og gøy. Vi blogges på senere:-)

//Hi flowers, are you enjoying the warm summer weather? I was up early this morning, to get out in the sun and enjoy a lazy day with a good book in my hands. Thats what I have been doing for several hours, and its been lovely. The sun is up, its super warm, I am back home in Tønsberg, and spending time with loved ones - it does not get better than that. Now we just finished a better lunch, and soon I need to get ready for some bbq and fun. Talt later sweeties, and have a lovely evening!


Likes

Comments


Min siste dag i Bergen på mange måneder, og vi fikk endelig litt etterlengtet sol og varme. Jeg hadde en kort jobbevakt, og så bar det rett hjem for å pakke det siste lille, og gjøre klart alt. Det var vanskelig å pakke for en uke hjemme i Tønsberg nå med mange sammenkomster (som trenger ulike antrekk),, og så for flere måneder i California. To fulle kofferter ble det til slutt, så det kan hende jeg må repakke litt før avreise neste uke. Heldigvis trengte jeg minimalt med varme klær, og jeg har kun med meg en denimjakke og en cardigan - ellers går det stort sett i kjoler, bikinier, sandaler, shortser og coverups til stranden. Nå er jeg på vei hjem til Tønsberg, så vi blogges på i morgen derfra. Håper du har hatt en fin dag, med masse sol og varme hvor enn du har vært:-) OUTFIT:

DRESS H&M
SANDALS MULBERRY
BAG CHANEL
SUNNIES RAYBAN
WATCH
MICHAEL KORS


Likes

Comments


Nå har jeg endelig fått laget en liten mini-guide over Bergen, med mine favorittrestauranter og litt diverse man kan finne på i byen. Så da håper jeg du kan plukke med deg noen tips hvis du skal på besøk hit, eller bare har lyst til å teste ut en ny spiseplass:-) Det er så mange gode plasser man kan spise her, og etter to år i byen har jeg endelig fått testet ut litt forskjellig. Glem de kjente som Egon, Fridays osv - du får så mye mer godt. Legg gjerne igjen din favoritt i byen også, jeg elsker å prøve ut nye spisesteder og oppdage gjemte perler med god mat.

//Now I finally made a mini-guide for you guys about Bergen city, the city I have called my home for two years all ready. Here you can read about my favorite restaurants for brunch, dinner and small coffee shops - and some activities that I love to do. To dine and wine in this city can be a super experience, as long as you know were to go. Steer away from the well know places, and go for the local and hidden perles.

BERGEN MINI-GUIDEWHERE TO BRUNCH:

Jeg har noen favoritter når det kommer til lunsj, og det siste stedet jeg testet ut var Ruccola. Det er en autentisk italiensk restaurant, med fantastisk god pasta. Brødet de serverte til foret var rykende varmt, med hvitløkssmør som kom i en liten bolle ved siden av. De har også stenovn, så her får du god pizza. Du finner dem rett under Fløibanen. Et annet italiensk sted jeg har vært flere ganger er Da Stefano, og her anbefaler jeg spesielt pizzaen, og den gigantiske sjokoladekaken de serverer til dessert. Det er et supert sted for både lunsj og middag. Eierne av denne restauranten har også åpnet et større sted rett over veien, og her får du nok helt sikkert også god mat. Har ikke testet ut den nyåpnede restauranten deres, men det skal jeg definitivt gjøre. Begge ligger i strandgaten.

Pygmalion er en cafe med fokus på økologisk mat, og jeg har aldri smakt bedre burgere enn det jeg fikk servert her. Virkelig en å besøke. Jeg har også hørt at pannekakene er himmelsk. Kitchen & Table serverer burger og fries i skikkelig New York style, på steinplate og det hele. Det eneste minuset er at det er grådig dyrt her.

Hvis du bare skal stoppe for en kopp kaffe, eller noe søtt er Det lille kaffekompaniet et utrolig koselig sted. Krok og Krinkel bokcafe, er supersjarmerende med masse gode kaker. Godt brød serverer økologisk mat, og har også masse godt. Du kan også ta med deg 'coffee on the go', om du ønsker noe mens du tråkker igjennom gatene.

//For italian you need to eat pasta at Ruccola, or taste the pizza from the stone oven. Another place with italian is Da Stefano. Pygmalion has the best burgers in town, and so does Kitchen & Table (more expensive, but a cool concept kinda like New York).

For coffee and cake go to Det lille kaffekompaniet, Krok og Krinkel bokcafe, eller Godt brød.WHERE TO EAT DINNER:

God og tradisjonell mat får du på Enhjørningen fiskerestaurant nede på bryggen, eller Bryggeloftet og stuene. Her er det alltid fullt, så husk å bestille bord. Utrolig sjarmerende restauranter i de gamle byggene, hvor gulvene knirker og bildene henger skjevt på veggen. Det er så sjarmerende. Førstnevnte er faktisk innredet og restaurert som den var på 1700-tallet. Et sted jeg ikke har fått testet ut, men hørt mye godt om er Spisekroken. Jeg har hatt det på listen såå lenge, men nå må jeg bare teste det ut. De skal ha kjempegod mat.

En restaurant som ligger svært sentralt (ved den blå stenen), er Dickens - og her kan du spise både til lunsj og middag. Jeg fikk servert utrolig godt andebryst sist jeg var her, så det anbefales. Naboen burde du også besøke, og i kjelleren er det litt mer laidback stil med gode burgere, og masse forskjellige øltyper.

1877 er en av de kanskje beste (og dyreste) restaurantene i byen, men du får mat laget med kjærlighet hvor kjøkkenet vet hva de driver med. På en varm sommerdag kan det være koselig å spise på Jacob Aall, men personlig syns jeg det er litt overpriset der i forhold til maten man får.

//If you like traditional food from the sea you need to book a table at Enhjørningen fish restaurant, or Bryggeloftet og stuene - last one really traditional. Very charming, with the old buildings. One place I didn't try myself, but heard so many good things about is Spisekroken - they have really good food. If you want a more laid-back place try Naboen, the lower part serve good burgers and they have a vide selection of beer. Dickens is good for both lunsj and dinner, and be sure to order the duck. 1877 is perhaps the best (but also the most expensive) place in Bergen, but the food is made with real love, and they know what they are doing.Hvis du er glad i Tapas må du besøke Escalon, som har så mange gode retter man kan boltre seg i. Alle rettene jeg har smakt her har vært supergode. Sumo kan du besøke for Sushi, nudler eller risretter. Midt i sentrum har de også en svær mathall, som heter Matbørsen - hvor du har en meny med forskjellige restauranter du kan velge fra. Hvis man er mange og liker mye forskjellig kan dette være et godt alternativ. Det samme er med Zupperia, hvor du finner noe for enhver smak. Hvis du er glad i take-away som meg måå du innom Den lille risbollen for å spise Thaimat. Det er billig, og skikkelig digg.

//Tapas is best served at Escalon, and if you like sushi try Sumo. Two places that have a vide selection of food is Matbørsen and Zupperia, good places if you are many people and everybody wants different food.WHAT TO DO:

Hvis du er heldig å få sol når du besøker Bergen er byen virkelig vakker, og det er så herlig å bare vandre rundt med en is i hånden mens man nyter livet og ser på folkemengden. Gå på bryggen, sjekk ut fisketorget og vandre rundt i Sandviken. Der er det så utrolig koselig med de små sjarmerende husene, som nesten ser ut som dukkehus fra gamle dager. Om sommeren blomstrer kirsebærtrærne, og da er det så koselig her. Ellers så er Bergen en by med mye natur og fjell, så ta med treningstøy og joggesko og kom deg ut i fjellene. Fløyen er en fin tur å gå, eller så kan du også ta banen. Ulriken kan man ta taubane opp til, og Stoltzen er for deg som liker litt mer trening. En bratt og god bakke hvor du virkelig får opp hjerterytmen. Har du god tid, gå gjerne en lang tur i fjellene, det er ingenting som er bedre på en solfylt og deilig sommerdag.

Nordnes er også et vakkert sted, og her kan du ligge å kose deg i parken en sommerdag. Her finner du også Akvariet, som er kjempekoselig for både store og små. Ellers har jeg ikke så mange tips til hva man kan gjøre her, den største aktiviteten min er enten å gå tur i fjellet, eller spise :-) Hehe.

//If you are lucky enough to have sun when visiting Bergen you need to go hiking in the mountains, that is probably the most beautiful thing to do during summer. With all the mountains, nature and the ocean it will take your breath away. Go up to both Fløyen and Ulriken, and you will have an amazing view. If you like some more training go up Stoltzen


Likes

Comments


Puh! Da har jeg endelig kommet meg hjem fra jobb, og har pakket ferdig kofferten. Det er bare et par jobbetimer som venter i morgen, og så flyr jeg hjem til Tønsberg for en uke. Nå er leiligheten ryddet og vasket, og jeg skal tilbringe min siste natt i favorittsengen min på flere måneder. Begynner å kjenne sommerfuglene litt i mage nå, det er helt sikkert. Kjæresten og pus får holde fortet her hjemme mens jeg er borte, og plutselig er eventyret over, og jeg befinner meg igjen i Bergen. Men masse gøy skal oppleves før den tid. Det skjer også veldig mye spennende resten av denne uken, og det kommer mye oppdateringer fremover. Med så mye jobb de siste dagene, og et regnvær du ikke vil bevege deg ut i har jeg ikke fått tatt noen bilder til dere, eller vært lysten på noe annet sofakroken etter jobb. 

//Puh! Finally I am home from work, and finished packing my suitcase for a week in Tønsberg followed by many months in California. I am flying home tomorrow after a short working day. I am starting to feel butterflies in my stomach now, and I can't believe I will not be back in my apartment for many months. It is going to be sa leaving my boyfriend and cat, but my semester abroad will go by so fast - and then suddenly I will be back in Bergen again. A lot of fun things is waiting ahead, that is for sure. And this week in Tønsberg is also filled with things to do, so I am going to post so much fun the next weeks. 


Likes

Comments

All pictures found on: Jannideler, NatashaOakley, Thelondoner, hermes and Alexadagmar.


Hei blomster! På denne regntunge og overskyete dagen trenger man litt ekstra påfyll av inspirasjon, og sommerlige bilder. Jeg har sittet å drømt meg bort til solfylte steder, sett på vakre sommerkjoler, sandaler og strandtøy - og virkelig lengtet meg bort fra Bergen. Jeg har hatt nedtelling til Tønsberg i morgen, så ille har sommeren vært her i det siste. Skal ikke klage for mye, men i dag åpnet himmelen seg opp og det bøtter ned ute. Makan til oppførsel på disse værgudene må jeg si. Men, det er ikke synd på meg - om et lite døgn er jeg hjemme i solbyen min, med fine mennesker og om en uke er jeg på vei til byen jeg skal kalle min i flere måneder. San Diego og California skal bli litt av et eventyr, og kunne ikke kommet fort nok!

By the way, jeg må bare beklage hvis noen av kommentarene deres eller spørsmål ikke har blitt publisert i kommentarfeltet.. Jeg fant plutselig sikkert 100 kommentarer i søppelposten, og ikke aner jeg hvordan de kom dit. Jeg har jo ikke noe godkjenning, så alt skal jo bare gå av seg selv - men skal være litt obs på å sjekke søppelposten da, i tilfelle flere kommentarer legger seg der. Så hvis det er noe du har lurt på, spør gjerne igjen:-)


Likes

Comments


Jeg har med to store kofferter, men inn på flyet tar jeg en strandbag som er ganske stor så jeg får plass til det jeg trenger. Når vi lander legger jeg bare alt som er i strandvesken i kofferten, så slipper det å bli for mye å holde styr på. Personlig liker jeg å ha data, telefon, kamera, vesker og verdisaker i handbagasjen - og heller legge det tilbake i kofferten når vi lander. I tillegg kan det være greit med et ekstra sett klær, og litt toalettartikler (husk bare å ikke ta med for mye, det skal tross alt ha plass i en liten mini-pose). Her om dagen fant jeg også frem litt gamle dollar som jeg kunne ha med på reisen, det er perfekt når man lander for eksempel og er tørst eller sulten. Hva er dine 'travel essentials'?1. Data + lader - Jeg har alltid med meg macen på flyet, da har jeg mulighet til å jobbe litt med bloggen, lese nyheter og oppdatere meg. Det er utrolig deilig at jeg har tilgang på wifi, da går flyturen så utrolig mye kjappere.

2. Skjønnhetsartikler - Flyturen er lang, så huden pleier å bli ganske tør og livløs etter mange timer i luften. Derfor pleier jeg å ha med ansiktskrem, lepomade, ansiktsmist, eyepads og øyekrem for å tilføre litt ekstra fuktighet. I tillegg tar jeg litt foundation i ansiktskremen for å få litt glød, ellers bruker jeg ikke sminke da det fort kan bli kliss når man sover og slapper av mye. I tillegg har jeg med deodorant, en mini-tannkrem, sovemaske og ekstra linser.3. En god bok - Hvis jeg har med meg en spennende bok flyr timene bare av sted (bokstavelig talt).

4. Agenda + penn - Da har jeg mulighet til å skrive ned ting jeg skal huske eller må gjøre. Jeg elsker jo lister, haha!5. Høretelefoner + mobil + lader - Musikk er viktig!! Og selvfølgelig mobilen. Med wifi ombord blir det nok mye scrolling på mobilen.

6. Komfortabel genser + sokker -Det blir alltid så kaldt på flyet, så jeg må ha med meg en ekstra cardigan og noen fluffy sokker jeg kan krype inn i når jeg legger meg tilbake og slapper av i setet. Det gjør den lange flyturen litt mer behagelig, og jeg holder meg god og varm. En cardigan er også enkel å ta av og på.

7. Snacks - Det er en lang flytur, og selvom de har mat ombord liker jeg å ha med meg et par ting jeg kan tygge på. Litt sjokolade, en bar og litt tyggis. Og kanskje noe godt å drikke!8. Kamera + lader - Jeg har med meg alt av elektronikk inn på flyet.

9. Verdisaker, pass og papirer - Husk å ha alle reisedokumenter lett tilgjengelig, samt passet ditt. Jeg liker også å ta de fineste veskene, og skoene mine i handbagasjen for da slipper jeg å være redd det skal forsvinne. Haha, det hadde ikke akkurat vært gøy.

10. Et ekstra sett med klær - En shorts, en topp, nytt undertøy og bikini får også plass i handbagasjen. Sånn i tilfelle noe skulle skje med baggasjen.Den lille reisevesken med mini-flasker har jeg i kofferten selvfølgelig, men jeg tenkte bare å tipse dere om at Vita har kjempefine flasker til en billig penge. Jeg tenker jo å kjøpe alle hårartikler der borte siden det er billigere, men da har jeg noen små flasker jeg kan bruke i starten. Det følger også med noen geniale små bokser som jeg kan legge over litt handkrem i, og en med ansiktskrem. Det er perfekt på lange flyreiser for å tilføre huden litt fuktighet. Det eneste jeg ikke har funnet er en parfymeflaske, noen som vet hvor de selger? Skulle gjerne hatt med litt på flyet. Det er deilig å freshe seg litt opp på en så lang reise. 


Likes

Comments


Dette var virkelig søndagsfrokosten sin det, og det var litt av en nedtur å bare spise knekkebrød og et par kopper kaffe i dag morges. Neida, jeg kan vell ikke spise croissants med sjokolade hver eneste dag heller, selvom det er aldri så godt. En gang i uken må det være lov, og søndagen er alltid en kosedag når det kommer til frokosten - da har jeg litt bedre tid til å stelle i stand. Jeg anbefaler virkelig å kjøpe frosne sjokolade-croissants fra Meny forresten. Ikke noe ferdig pose opplegg, men spør de i ferskvaredisken om du kan få de som lages opp der. Altså, herrregud noe så godt! Nå er det i hvert fall tilbake til rutiner, og de neste dagene skal jeg være sunnheten selv. Haha, det blir nok av utskeielser hjemme i Tønsberg, og ikke minst California - så jeg prøver å være litt flink nå før avreise.

//Look at this yummy sunday brunch, it was a bummer only having crisp bread and some coffee this morning. Haha! Oh well, I can't really have croissants with chocolate every morning, even though it sounds tempting. Once a week is more than enough, and sunday is the perfect day for relaxing a little extra in the morning. Now it is back to routines once morning, and eating healthy before I fly home on wednesday - I bet there is going to be to much yummy food at home. Nok om mat, nå må jeg komme meg i dusjen og gjøre meg klar for dagen. Jeg begynner ikke på jobb før 12, så jeg har god tid til å fikse meg, lese litt blogger og nyheter før jeg drar avgårde. Siden jeg står opp relativt tidlig får jeg heldigvis endel timer til å gjøre litt andre ting, selvom en 12-20 vakt stort sett tar hele dagen. Har du noen planer i dag? Håper den nye uken starter bra.

//Enough about food, I really need to get ready for a new day at work. I don't start before 12 though, so I do have a lot of time to get ready, read the news and scroll trough instagram before I leave. Since I get up quit early I always have some relaxing hours before work. 12-20 is basically the whole day, so I like to get some things done before I leave. Do you have any plans for today?

A LOVELY WAY TO START YOUR DAY


Likes

Comments


Nok et antrekk som jeg heller gjerne kunne spart til høsten, hvor ble sommeren i Bergen av? Vi hadde egentlig tenkt oss inn til byen i dag for å spise burger på Kitchen & table, som er et lite stykke New York midt i Bergen - men i dette været fristet det lite, så nå ligger burgerne å godtgjør seg i stekepannen her istedenfor. Jeg har fått ryddet, vasket og pakket i det minste, og er nå nesten helt klar for avreise. På onsdag reiser vi hjem til Tønsberg, hvor en fin og solfylt uke venter, med masse på agendaen. Gleder meg såå mye til å komme hjem til familie og venner nå, med sommerfest på fredag og bryllup på lørdag. Det eneste problemet jeg har for øyeblikket er hvilken kjole jeg skal bruke. Etter litt trøbbel med Asos fikk jeg ikke tilsendt kjolen min, og nå er den utsolgt... Så jeg vet ikke hva jeg skal ha på meg. Noen som har tips til hvor jeg kan finne en nydelig kjole som passer seg i et bryllup, ikke altfor pyntet men heller litt mer sommerlig?

//Another outfit that says autumn more than summer, were did the sun go? The weather in Bergen has been tragic the last weeks. We wanted to go into town and have burgers and fries at the restaurant Kitchen & table, but since it was raining non-stop we just decided to make homemade burgers instead, and put on a good movie. Other than that I have just been cleaning, and packing for my upcoming trip today. Wednesday I am flying home to Tønsberg, were a week of fun with family and friends awaits. We are attending a garden party on friday, and on saturday a wedding. So lovely! I just need a dress for the occasion, do you have any suggestions?ANTREKK

JAKKE H&M
BUKSE ZARA
BLUSE H&M
SKO DIN SKO
SKJERF BALENCIAGA
VESKE
BALENCIAGA

Likes

Comments

1 34579 Neste