By Sara Beauty, Fitness Motherhood
Sara Glavin
View tracker

Barn, Graviditet

Det senaste har det ju diskuterats något enormt detta med att lämna sina barn på förskolan. Det hela har grundat sig i diskussionen kring huruvida man ska få lämna sina barn när man är hemma med ett yngre syskon. Och de starka åsikterna verkar inte vänta från föräldrar, speciellt från mammor. Mammor som ska trycka ner andra mammor. Se bara kommentarerna på Carin DaSilvas inlägg.

Det är inte bara där jag sett detta fenomen, jag ser det överallt. Diskussionen tar sig vidare från hurvida man får lov att ha sina barn på förskolan när man är hemma till hur hemsk man är som lämnar sina barn på förskolan. Eller det går ju bra att lämna barnen på förskolan en liten stund men att faktiskt lämna barnen där länge, det är fel!

Jag ser uttryck som ”Jag skulle då aldrig lämna mina barn. Förstår inte hur man kan göra det!” och ”Tycker så synd om barn vars föräldrar inte är närvarande och lämnar dem 40 timmar på förskolan!”. Detta är "snälla" kommentarer. News flash, många barn går på förskolan heltid, och vet ni varför? Deras föräldrar jobbar heltid! Usch och fy för heltidsarbetande föräldrar som inte är närvarande. Stackars deras barn!

”Men jag menar inte dem! Jag menar de som inte vill vara med sina barn och lämnar bort dem när de är hemma!” Hur många föräldrar lämnar helt ärligt bort sina barn för att de inte vill vara med dem? De flesta föräldrar gör allt för sina barn, de gör sitt absolut bästa för att barnen ska få det så bra som möjligt. Och personligen tror jag att de föräldrarna är så mycket bättre på att avgöra vad som är bäst för deras barn, än vad någon annan är.

Jag ser gång på gång föräldrar (mammor) som ska lägga sig i andras livsval och pussel för att de inte agerar precis så som de själva gör. För att de inte gör de "rätta" valen. Detta gäller inte bara förskolan, utan det är åsikter om amning, ersättning, mat, alkohol och nästan vad som helst. Till och med nattningsrutiner ska ifrågasättas och granskas. För du kan och kommer garanterat göra fel. Och när du gör fel behöver du få höra vilken dålig förälder du är. Du borde inte ha skaffat barn om du inte gör så som dessa perfekta föräldrar gör.


Det är väldigt viktigt att lära sina barn att döma andra istället för att stötta varandra, eller hur? För världen jobbar ju ändå inte på att motarbeta kvinnor och än mer mammor. Det sista vi behöver är fler dömande röster när vi gör vårt bästa för våra barn, när vi försöker få livspusslet att gå ihop. Stötta varandra istället! Hylla varandra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Beauty, Press samples , Tävling
I samarbete med Pretto PR och Waterclouds.

Andra advent idag och då tänkte jag köra en härlig tävling för er mina kära! Hade velat ordna en hel julkalender till er, men det har inte funnits tid att ordna. Så när jag fick möjligheten att tävla ut 3 stycken Waterclouds Intensive repair treatment tyckte jag det var helt fantastiskt bra! Det kommer alltså vara tre vinnare i denna tävlingen. Se längst ner i inlägget vad du behöver göra för att vinna!

Intensive Repair Treatment

Waterclouds Intensive Repair treatment är en leave-in spray för skadat och behandlat hår. Den innehåller bland annat Macadamiaolja, hjortronolja, flera olika antioxidanter och Vitamin E för att skydda och vårda håret. Sprayen gör också håret lättare att reda ut och gör dessutom håret lättare att styla genom att både innehålla värmeskydd och UV-skydd.

För mig med mitt sönderblekta hår, som jag hatar att borsta är detta en toppenprodukt. Den framhäver även mina lockar eftersom den inte tynger ner håret. Dessutom går den snabbt att applicera och jag får inte för mycket produkt i håret, så om det lätt kan bli när jag när jag använder olja eller produkter man applicerar själv.


Ska bli spännande att se hur resultatet blir när jag använt den ett tag. Då kan jag berätta mer om vad jag tycker om den. Nu går jag bara på vad jag tycker efter två dagars användning, men den känns helt underbar!
Tävling!

Vill du vara med i tävlingen och vinna en av tre leave-in sprayer?
Motivera med en mening varför du ska vinna denna och glöm inte att skriva din e-mailadress så jag kan kontakta vinnaren!

För extrapoäng i tävlingen följ mig på instagram SaraGlavin_ och kommentera med ditt namn så jag kan se att du gjort det!


Tävlingen pågår till tredje advent, söndagen den 11 December 21:00 och vinnarna kommer att utses här och kontaktas via mail.

Likes

Comments

View tracker

Barn

Fina Emma som driver bloggen PåSmällen kommer att ha en superhärlig Julkalender nu i december. Som jag ser fram emot det! Tycker att ni också ska in och kika på den för jag kan absolut tänka mig att den kommer bli en helt fantastisk Julkalender med massa härliga priser!

Likes

Comments

Beauty, Makeup, Hudvård, Press samples

För ett ganska bra tag sedan fick jag hem ett presskit med Xlash fransserum och Xlash mascara att testa. Fransserumet är Sveriges mest sålda serum så jag var väldigt positiv till att testa det. Samtidigt var jag väldigt skeptisk, för mycket sådant här säljs ju väldigt, väldigt dyrt och ger inte några garantier. Så jag visste inte riktigt om jag skulle tro på att ett serum som bara kostar 500kr (jämfört med de andra där det billigaste kostar runt 1000kr) kunde fungera.

Vad är då Xlash serum och Mascara?

Xlash serum är ett ögonfransserum med naturliga ingredienser så som Helianthus annuus seed oil (solrosolja) och Hippophae rhamnoides oil (Havtornsolja), vad gäller resterande ingredienser har det varit svårt att få fram. Men serumet ska hjälpa fransarna att bli naturligt längre och fylligare. Används det dagligen ska det ge upp till 40% längre fransar på 30 dagar. Fransserumet är cruelty free.

Det man gör är att applicera fransserumet som en eyeliner innan man går och lägger sig varje dag. När man uppnått en längd man vill ha fortsätter man applicera serumet varannan eller var tredje dag för att hålla fransarna så.

Det går alltså inte att göra en kur för att sedan tro att fransarna ska hålla sig så. Detta beror på att man ständigt tappar sina fransar och att de har en ungefärlig livslängd på 60 dagar.


Xlash mascara
Xlash mascara är en volym och längdmascara med vårdande egenskaper (innehåller Vitamin B5 och E-vitaminer) för att komplettera fransserumet och ge långa klumpfria fransar. Mascarans borste är liten och lätt böjd för att få tag på alla fransar när den appliceras och på så vis bygga upp en jämn svärta.

Vad tycker jag?

Till att börja med skulle jag vilja säga att man bör vara försiktig med serumet om man vet med sig att man har väldigt känsliga ögon. Jag har inte speciellt känsliga och fick avbryta behandlingen efter två dagar. Fick därefter vila ögonen några dagar och sedan försökte jag igen. Det kliade nämligen väldigt mycket och jag blev röd. Men på andra försöket gick det bättre och jag märker faktiskt skillnad.

Jag har försökt vara konsekvent i min applicering men kan ärligt säga att jag några dagar glömt av att lägga serumet och därför har jag valt att köra testperioden lite längre. Så försök att få in en rutin. På mina fransar har jag inte märkt av någon betydlig skillnad på volymen av dem men däremot upplever jag att till och med mina, naturligt böjda fransar, öppnar upp ögat mer och har en finare form. Dessutom så upplever jag att fransarna är längre. Det har dock varit svårt att ta en efterbild som gör fransarna rättvisa. Ska jag vara ärlig så har det varit omöjligt att göra en utan mascara. Jag har nämligen transparenta fransar.

Detta var någonting jag haft med mig, så jag bestämde redan från början att jag bara skulle använda mascaran några gånger för att känna på den. Så att den är likvärdig på första appliceringen och på efterbilden. För annars hade jag fått ha två olika mascaror, eller helt enkelt en som nästan var slut på efter bilden och det ger ju inget rättvist resultat heller.

På före och efter-bilen ser ni att det faktiskt gett resultat, även fast det är svårt att visa på en bild. Jag tycker man ser det främst i att fransarna har en jämnare längd på efter-bilden och inte bara några fransar som nått en maxlängd. Man ser det också tydligt i innervrån där fransarna är betydligt längre. Men små alltid så syns det betydligt mer i verkligheten.

Jag har även testat att dra på lite fransserum på mina bryn och upplever även dem som lite mer buskiga. Vilket är kanon då det ena brynet är lite högre än det andra.

Nu har ju visserligen Xbeauty även ett brynserum, Xbrow, som jag verkligen blir sugen på att testa när jag ser resultatet av vad fransserumet kan göra. Och även deras XLips som är en instant lipplumber och Xlips egf känns väldigt intressanta. Jag saknar verkligen det där lilla extra plutet jag fick som gravid.

Vad tyckte jag om mascaran då? Jodå, en bra vardagsmascara som ger lite extra, men när det är fest kräver jag nog lite mer. Då är jag en sådan tjej som gärna vill få extremvolym snarare än längd på mina fransar om jag måste välja. Men för det priset, 155kr, är det absolut värt. Speciellt med tanke på dess egenskaper.

När jag fick hem dessa så fick jag även en liten rabattkod att dela med er om jag ville. I och med att jag är så nöjd med resultatet så kommer jag att göra det. Beställer du ett serum från dem får du med deras mascara utan extra kostnad om du anger koden Xmascara. Det gäller hela 2016. Så då kan du få helheten.

Här hittar du Xlash fransserum och mascara .

Likes

Comments

Beauty, Dagens look, Makeup

Det har det senaste blivit väldigt lite makeup och skönhet här på bloggen. Kanske är det inte så konstigt, när jag inte haft speciellt mycket smink på mig. Bara basic bryn och mascara ungefär. Inspirationen har inte funnits och inte heller tiden. Har mycket hellre spenderat de extra minuterna som varit överbliven tid med en mysig bebis. Men mer tid kommer säkert när den fasen är över.

Hursom, som jag tidigare nämnt har jag kärat ner mig i metallic. Och här är en sminkning med en lätt metallic läpp, en sminkning man faktiskt kan ha till vardags.

Bas:
Bare Minerals foundation
Idun bronzer Midsommar
Mac rouge Dainty
Mac highlighter Soft & Gentle

Ögon:
Mac painterly
Färg kvartett
Mac Upward lash mascara

Anastasia dipbrow taupe
Anastasia brow gel brunette

Läppar:
Mac prep+prime
NuSkin lipgloss
Mac highlighter Soft & Gentle

Har haft lite torra läppar det senaste, men har fått inspiration till ännu mer metallic makeup, speciellt hur man kan mixa ihop egen och leka. Lovar att det kommer att komma senare! Så håll utkik!

Likes

Comments

Barn, Cleo

Ni vet detta med att köpa mängder av filtar och söta snuttisar till sina barn? För att det är klart de ska ha det. Det är ju så gulligt och tryggt. Och det finns ju så många helt underbara snuttisar!

Här har ni Cleos favorit. Hon ratar det mesta, men detta lakanet som jag busade med henne med en gång är bäst! Hon kramar och myser med det och gömmer helst hela ansiktet i det när hon ska mysa och sova.

Men visst, fördelen är ju helt klart att jag inte behöver tänka på att dra bort det så hon kan andas. Inte heller behöver vi oroa oss för att hitta en ersättare om vi tappar det. Vi har ju ett antal hemma som dessutom luktar likadant eftersom hon sover på dem.

Har era små några roliga favoriter?

Likes

Comments

Inspiration - Fitness, Food

Jag blev inspirerad av @100kitchenstories och gjorde mig en frukost idag (som blev lunch för att min pudding inte var perfekt). Det blev fantastiskt gott så jag tycker verkligen att ni ska in på hennes blogg och testa receptet. Eller något av hennes andra recept. Om jag någonsin ska skaffa mig en hemmakock kommer hon stå högst på min önskelista.

Ett tips från mig är dock att inte glömma bananerna framme efter att du fryst dem. För det blir mer banansås då än glass. Haha! Men vad ska man göra?!

Likes

Comments

Beauty, Makeup, Inspiration - Beauty

Jag har fått dille på metallic och glossy sminkningar. Det har ju varit så mycket matt det senaste så är väl kanske inte så konstigt. Så i brist på massor av sminkningar, tänkte jag bjuda er på lite härlig inspiration jag samlat på mig. Påde glossy ögon och metallic läppar. Enjoy!

Likes

Comments

Barn, Cleo, Graviditet
Tänk er vad tiden går fort. Idag fyller Cleo tre månader. Hon kom ju nyss och nu är hon en helt egen person med vilja och som utvecklas för varje dag som går.

Cleo bara växer och växer, nu har hon nästan uteslutande storlek 62 på kläderna. Vilket inte är så konstigt då hon är hela 60cm nu. En lång och stark tjej är hon. Vi har ju varit hos sjukgymnasten med henne, och fått massvis med ryggträning på schemat. Så att hon snabbt blir stark och kan sitta själv och inte behöver ligga på rygg för att se så mycket som möjligt.

Dock är detta med ryggträning inte så lätt, för ju mer hon ligger på rygg desto mer får hon kontroll på kroppen och nu har hon fått koll på det där hur man ska göra för att rulla runt medvetet. Så vips så ligger hon på rygg och skrattar ändå. För det är ju så mycket lättare att ropa på mamma och få hennes uppmärksamhet när man ligger på rygg. Då behöver man ju inte anstränga sig utan kan helt enkelt fokusera på att snacka och testa alla ny ljud man kommit på. Dessutom är det ingen tyst tjej alls vi fått, jäklar vad högt hon ska snacka.

Och allt är ju lättare på rygg, då kan man ligga och snacka med sin fjäril. Slänga armarna efter den och försiktigt greppa tag om vingarna och dra den till sig. Smaka lite på vingarna och skratta åt det.

Det går så fort detta, det är nästan lite läskigt. Snart är hon en riktigt stor tös som springer runt här hemma och stökar runt.

Likes

Comments

Beauty, Makeup, Press samples

Inlägget innehåller MetaPic-länkar. ​

Som ni kanske märkt har jag ett litet tag använt en ny primer nästan varje gång jag sminkat mig, det är för att jag för ett tag sedan fick hem ett pressutskick från Max Factor med Smooth Miracle primer. Så nu tänkte jag utvärdera den och säga vad jag tycker om den.
Om Smooth Miracle Primer

Max Factor Smooth Miracle primer är en primer som ska hjälpa foundationen att lägga sig jämnare på huden och gör på så vis att den sitter längre. Den gör att huden upplevs jämnare och gör porer, fina linjen och att strukturen i huden syns mindre. Det ska vara en primer som ska passa alla hudtyper, även de känsliga. Den finns att köpa på de flesta ställen som säljer Max Factor, bland annat hos eleven (149kr)

Vad tycker jag?

Efter att ha använt den ett litet tag tycker jag absolut att det är en prisvärd primer som fyller delar av sitt syfte. Foundationen sitter absolut bättre och glider på enklare, men sedan brukar jag inte ha enorma besvär med att just foundationen försvinner under dagen. Visst om jag är inomhus och blir varm så släpper foundationen lite, men inget som egentligen går att klaga på. Dock så upplevde jag att under tiden jag använder denna primer så sitter det lite bättre. Så har man problem är det absolut värt att testa denna primer då priset på den inte är speciellt högt.

Däremot har jag tack vare alla hormoner fått väldigt mycket porer och det tycker jag faktiskt inte att den jämnar ut, så är du på jakt efter en utjämnande primer så tror jag att du kommer bli besviken. Denna kanske gör en lätt utjämning, men inget som jag själv anser vara märkbart.

Så summan av vad jag tyckte om denna är att jag anser att primern är en prisvärd produkt som absolut är värd att testas om man vill att sminket ska sitta bättre. Är man däremot intresserad av något utjämnande skulle jag ta mig an någon annan produkt. Alternativt satsa på bra hudvård och ansiktsbehandlingar som löser de problemen från grunden.

Likes

Comments