Header

En väska full med frukt inför morgondagens partaj. Här ska det bli drinkar och efterrätter.

🍓 🍓 🍓

Dagens låt: Anywhere - Passenger

Dagens längtan: Till midsommar. Ett härligt gäng och en riktigt bra kväll hoppas jag på!

Dagens plus: Lönen trillade in på kontot vilket alltid är kul!

Dagens minus: Att jag har en hel del att göra vilket känns stressigt.

Dagens dröm: Att jag slipper stressa mig igenom dagen men ändå hinna med det jag ska.

Dagens måste: Handla inför midsommar, städa lägenheten och plugga.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Får man inte en lycklig känsla i kroppen när man vaknar och solen lyser in och himlen är klarblå? - Ibland önskar jag verkligen att det var sommar året om. Det hade kunnat vara snö en månad och höst en men inget slår sommaren och värmen. Många säger att man hade tröttnat på värmen, men det tror jag faktiskt inte man hade, inte om man tycker om den så mycket som jag och många andra.

Nog om sommaren och värmen. Idag jobbar jag kväll, pass 2 av 2 denna veckan och efter det tar jag helg och midsommarfirande. Är riktigt taggad på det faktiskt, ska bli så kul! Är ni lediga något i midsommar? Kram

Likes

Comments

Vaknade vid fem i morse av att solen reflekterades i grannens fönster och in i glipan mellan rullgardinen och fönstret i mitt ansikte. Där efter var det i stort sett omöjligt att somna om. Började redan vid sju idag så det var ju på så vis tur att jag inte var ledig eller började senare. Hur mår ni idag?

Likes

Comments

Senaste från min kamerarulle

Afterwork med favorittjejerna och CSC / Innan lördagens utgång / Bästa Gabbi som äntligen är hemma

Plugg / Underbara sol / En outfit

Finaste tjejerna / Blev en fikastund med prinsessan hos mamma & pappa igår / Söndagkvällens löptur och gympass

Likes

Comments

Contains affiliate links

Många tar första bästa gardinpar och sätter upp det i olika rum i huset. Men hur viktigt är gardinerna egentligen? - gardiner gör så mycket i ett rum. Det gör att du känner dig säkrare på kvällarna då det är något som skyddar fönsterna. Det ger ro och harmoni och en mysigare känsla och kan även vara väldigt bra att ha vid till exempel starkt solljus. Nedan listar jag 5 tips om uppfästning, att välja gardiner och material och hur man kan använda gardiner på olika ställen.

° ° ° ° ° °

- Det finns en rad olika sorters gardiner och metoder för upphängning; takskenor, hissgardiner, gardinstänger, paneler, kappor.. Så vad ska man då välja? Det är viktigt att välja metod utefter vad det är för rum du har. Ett rum med högt till tak bör inte ha gardinstänger precis ovanför fönsterkarmen eftersom det kommer ge ett fjuttigt intryck. Använd då takskenor eller gardinstänger fästa i taket. Takskenor finner du här .

- Mät ett par extra gånger! - gardiner som slutar ett par centimeter ovanför golvet kommer oftast att se fattigt och tråkigt ut, så tänk på att mäta ett par extra gånger för att få rätt längd.

- Använd ytorna på gardin stången eller vad du väljer att ha. Att använda 10 centimeter på varje sida av en lång gardinstång ser onödigt och konstigt ut. Ta plats på gardin stången och dra ut gardinerna så att man ser att det sitter gardiner i fönstret och inte bara två tygbitar utmed sidorna.

- Låt gardinerna vara lite längre och låt dem ligga på golvet. Som tidigare nämnt är det tråkigt när gardinerna är för korta (och för långa för den delen), men har du lite mer tyg i gardinerna så kan det vara snyggt när det ligger lite på golvet. Det ger en mer ombonad och mysigare känsla.

- Om man vill ha gardiner som man ska kunna stänga ute dagsljuset med, tänk då på att det finns fler gardiner än bara rullgardiner. Rullgardiner uppfyller en funktion men är oftast inte så snygga. Köp då mörkläggningsgardiner, ni vet sådana som ofta finns på hotellrum. Då kan man även ha dubbla lager gardiner, en mörkläggning och ett lite tunnare tyg. Här finner du mörkläggningsgardiner.

Likes

Comments