Igår skrevs kontraktet.
Mycket känslor som rusar genom kroppen... lite som att kasta sig ut från ett flygplan. Man oroar sig, kommer fallskärmen att vecklas ut som förväntat eller stöter man på problem.

Men ett stort steg i rätt riktning! Vi har under tjejernas uppväxt haft det fantastiskt bra här i Åsum. Men världens bästa grannar, naturen och närheten till allt ändå. Huset är så charmigt! Vi har lagt vår prägel på det med ganska mycket renoveringar och jag tror att det ska passa de blivande ägarna perfekt.

Kul att ni är med oss på vår resa mot drömbygget! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I huvudstaden på världens roligaste jobb! ❤️

Likes

Comments

Hej alla mina fina som kikar inom!
Ledsen för pausen härifrån. Det blir inte alltid som man tänkt sig...
jag har väl bara inte riktigt känt någon ork om sistone. Det är mycket som händer mitt i livet som gör att motorn stannar lite. Sen startar den igen, men lika snabbt behöver den vila. En sådan period är det just nu. Jag har så enormt mycket att vara glad och tacksam över och lita på mig när jag säger att jag tänker på allt det goda jag har i livet varje dag!
Varje dag så intalar jag mig att jag är en krigarinna som klarar allt. För det gör jag! Jag känner mig otroligt stark och trygg. Säkert åldern, haha! Jag tror på mig själv och tar de utmaningar som kommer direkt, orädd och utan osäkerhet. Men då och då kommer små tvivel som gör att jag måste få stanna lite. Vägskäl, som påverkar andra mer än mig själv. Jag klarar inte av att göra någon ledsen. Eller besviken... då brister jag med. Men jag behöver bara intala mig en sak. Det är att det är livets gång, att inte lyckas med allt och alla. Men att stadigt ta nya grepp i den där motorn och göra allt det där som du vet fungerar. Gas och broms. Och balansen däremellan.

Likes

Comments

Saftiga Kanelsnurror, 30 st:

5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Remons:

200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kanel, mald
200 g mandelmassa

Sockerlag:

1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten

Garnering:

Pärlsocker


Gör så här:

Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.

Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.

Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.

Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.

Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.

Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter.
Gör nu sockerlagen.

Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Låt det smaka fina ni! 🌸

Likes

Comments

GT MED HAVTORN

En fruktansvärt god drink! Perfekt att starta lördagskvällen med.

1 del havtornssaft
2 del gin
3 del tonic
Massor med is!

Fyll glaset med is och fyll därefter
glaset med övriga ingredienser.
Toppa med havtorn och en slice lime!

Likes

Comments

Jag kommer inte redigera en enda bild, det behövs helt enkelt inte! Wowowow... vilken resa vi haft 🙌❤️ jag är så lycklig för våra vänner Caroline & Staffan! Vi har haft så kul ihop! Hängde ni med oss på snapchat? (@Bysandie ) . Vi åkte 04.00 från Kristianstad och åkte mer mot vackra Toscana. Resan ner gick super, grabbarna körde och kvinnorna sov 😂

Vi stannade till i en by nära Verona för övernattning, morgonen därpå åkte vi vidare till Sirmione för frukost och sedan Gaiole in Chanti där vårt vackra hotell låg gömt högt i bergen ibland all grönska.
Vi hade som mål att bo stresslöst och istället ha hektiska dagar! Vi hade typ 40 grader varje dag, torka under månader gjorde hela landet extremt torrt och det var svårt att klä sig ordentligt, helst skulle man gå i tunt lakan alltså!😂 så svettigt!
Vi njöt av goda måltider och en hel del dryck i nästan varje stad/större by och vi köpte med en del gott hem! Olivoljan i Italien är så god! Ni måste köpa med den hem om ni besöker regionerna i Toscana speciellt. De säljer mycket lokalt, både viner och olivoljor.
Besök gärna Montalcino, Radda in Chanti, Sirmione, Castellina in Chanti om du älskar vin, mat och vackra vyer och stora outletbutikerna Barberino DI Mugello om du gillar shopping! Florens och Siena är supervackert om du gillar storstäder med både mat och shopping.

Lovad Every moment 🍀

Likes

Comments

Inne på min tredje semestervecka nu och kan konstatera att vi haft ca 3 riktigt fina dagar, med sol. Inte en enda dag har vi varit på stranden.. har inte riktigt haft någon feeling. Jag är så väderberoende!

Igår eftermiddag lättade de tunga molnen något och det blev en skön vindstilla kväll. Jag och Andy fixade i trädgården, jag tog någon paus och åkte sparkcykel med tjejerna... haha. Gött att se mannen slita ❤️😂 han är så duktig.

Likes

Comments

På torsdag åker tjejerna till sina både far och mor-föräldrar, Isabel åker till farmor och farfar i Valje och Emilia besöker mormor i Halmstad! De längtar så de spricker! Eftersom att de tjatade så, så gjorde vi en liten plan... där de får kryssa dagarna som gått och nedräkning till de stora dagarna.
Samma gäller mig och Andy - vi åker nämligen till Italien med bästisarna då! Läääängtar minst lika mycket som de små :)

Likes

Comments

Min minsting som allt för ofta säkerligen önskar att hon kunde krypa under skinnet på mig...
hon är så i behov av att vara nära. Pussas, kramas, kela och bli buren...
hon är fin.
Hon är också jäklig, haha... envis, gnällig, tjabbig, bråkig, sur... och söt! Tur det ;)

Likes

Comments