Hello!
Känner att matbilder tar över mitt bloggflöde nu så tyckte att lägga till en gammal selfie skulle ge lite variation hahah. I vilket fall, idag slutade jag redan kl 13 så jag och pappa bestämde oss för att åka in till stan för att kolla runt i affärer och ta en liten fika på Lennarth's. Är nämligen beroende av deras karamell latte, så recommend recommend! Som vanligt fastnade vi där i timmar och diskuterade det ena och det andra, bl.a gymnasieval och framtiden. Enligt mig är det här ett väldigt viktigt ämne som jag kände även behövdes tas upp här.

Att gå i 9an, vilket jag gör, är att ständigt förfrågas om vilket gymnasium/linje man ska välja, vad man vill göra i framtiden, om man är nervös och liknade. Det sätter såklart stor press på ungdomar över hela världen. Personligen känner jag, förutom linjeval, att man inte behöver ha svar på de frågorna än, för du kommer inte totalt misslyckas för att du valde "fel linje" i gymnasiet. De flesta gymnasium är väldigt breda, har tillgång till högskoleutbildning efteråt & ändrar du dig, är det bara att byta.

Okej så sammanfattat, du behöver inte veta vad ditt framtida yrke ska bli som 9onde klassare. Men val av linje till gymnasiet måste ju ändå göras inom kort tid. Det finns ett flertal tips på hur du lättare kan bestämma dig för vilken du ska ta, men framför allt, tänk på DIG. Jag känner folk som valt efter vad vänner har valt, men vet att föräldrar även kan ha en inverkan på valet. Vänner kommer vänner går, ellerhur? Så kommer hela livet se ut men det behöver inte betyda något dåligt. Dessutom är det inget som säger att man inte kan vara vänner längre för att man inte går i samma skola/klass. Angående föräldrar påstår jag INTE att man ska motsäga de, men välj det du känner blir bäst för dig.

Många tycker att prata med skolans studievägledare inte hjälpt de någon vart, men är man osäker på saker och ting rekommenderar jag faktiskt att prata med denne. Jag själv tyckte att det hjälpte mig att iallafall se lite längre fram och ur ett större perspektiv.

Sen så borde du uppenbarligen utgå från vilka ämnen och vad som intresserar dig. Allt detta antar jag, eller rättare sagt vet, att ni har hört, men jag tyckte bara det var viktigt att igen lyfta upp då tiden börjar närma sig.
Byee<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments