Denna helg som var, spenderade jag min tid att slipa upp mitt nya vardagsrums golv. Fiskben från 50 talet. Det var härdlackat innan och var alldeles nikotin gult av all UV ljus som den fått utstå, vilket är normalt; alla lackade golv blir gula. Nu slipade jag upp golvet, och behandlade det med Timberex (watco) Walnut medium, ramen lackade jag för att få fram en ljus yta i det halvmörk tonade oljan. Sen om 4 dagar lackar jag ​HELA golvet. Denna process har tagit lite längre tid än en normal slipning, och man brukar oftast inte göra så som jag gjorde, eftersom det tar tid. Nu kommer golvet inte bli gult mer, utan snarare mörkare. Ramen kommer och gulna eftersom den är lackad. Jag tycker mig att golvet skulle ha varit en aning mörkare i ton, så jag tog av misstag fel olja eftersom golvet är gammalt och då borde den ha blivit aningen mörkare, men där misstog jag mig. Äh skit samma, ja är nöjd ändå. På detta fina golv kommer många glas whiskey att ånjutas på.
Skål och grattis pappa Mikael, du har just nu uppfyllt en av dina våta drömmar: att slipa upp DITT eget fiskbens golv och låta fantasin flöda över det och forma efter dina lustar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sökte efter en god whiskey idag. Och ser man på vad man hitta, favorit whiskeyn.
En Kentucky bourbon whiskey 309:- på systemet. Har letat ett tag efter en bourbon whiskey på systemet men ej hittat nåt, until now!
Så idag är man glad.

Likes

Comments

​Dåså, nytt år, nya äventyr, och framför allt en ny blogg... Tror det är min 15:e blogg genom tiderna. Inte direkt en kick att starta en ny blogg, men kanske kan de va kul att en engång få skriva av sig lite igen. Blir dock inte varje dag, men då och då. 

Som sagt, nytt år, nya tag. 2015 slutade i buller och bång, älskade sonen ploppa ut i december. Äntligen, så som jag längtat.

Vi får se hur detta år blir, förhoppningsvis blir det hallontårta. Vem vet...

Likes

Comments