Hey guys! Since I had my wisdom teeth surgery I mainly eat soup- so I thought I would share a recipe for my favourite- pumpkin soup! I eat a lot of soup during the winter, when it is really cold outside because I feel like it warms up my body. And I make all types of soup. Usually very spicy ( I love when it is hot). So here is a very quick recipe, which will take you max 30 min to make :)

Překlad:

Ahoj všichni! Po vytržení moudráku jím hlavně polévky, tak jsem se rozhodla sdílet s vámi recept na mojí nejoblíbenější- dýňovou! V zimě jím polévky často, když je venku hodně zima, cítím, jak mě krásně zevnitř zahřeje. Mám ráda a dělám snad všechny druhy ( a přidávám hodně pálivého koření, haha). Tuhle dýňovou uděláte maximálně za půl hodiny a je výborná. :)



Ingredients:

- 500g pumpkin
- 1 onion
- heavy cream
- salt+ pepper
- vegetable stock
- olive oil
- dried chilli ( optional)

Ingredience:

- 500g dýně

- 1 cibule

- sůl a pepř

- olivový olej

- sušené chilli ( nemusí být)


First, chop the onion into small pieces and put it in a pot on heated olive oil. Turn on the heat so that the onion gets a bit dark. Then add chopped up and pealed pumpkin and give it maybe 5minutes just on the oil so that it gets a bit colour. At this point you also add the dried chilli

Add some salt and pepper and then fill the pot with vegetable stock, but only so that the pumpkin is just barely covered. Make sure not to put too much liquid, because then it will be too watery.

Let the pumpkin boil until soft and then use a stick mixer and mix it properly so that there aren't any chunks of pumpkin left. Add some heavy cream and mix it again. You should have a perfectly creamy soup.

​ Nakrájejte cibule na malé kousky a osmažte jí na rozpáleném oleji. Když je cibulka trochu tmavší, přidejte k ní (tak na 5 minut) nakrájenou a oloupanou dýni. Teď můžete přidat i chilli. 

Osolte a opepřete jí a zalijte zeleninovým vývarem, dýně ale nesmí být úplně ponořená, jen lehce, abychom měli polévku krásně krémovou. 

Nechte dýni vařit a když změkne, rozmixujte jí tyčovým mixérem. Dejte si v tomto bodě záležet, aby byla polévka hladká a nebyly v ní žádné kousky. Přidejte trochu smetany a znovu mixujte. Voilá! Výborná krémová polévka je na světě. :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments