Hej på er!

Har ni haft den där känslan av att vilja göra tusen saker men har så svårt att välja och bestämma sig så till sist blir inget gjort? Hade nämligen den känslan heeeela dagen igår....

Ganska typiskt (och inte så lite irriterande) att känslan av att känna sig jättepigg och alert med outtömliga reserver av kreativitet infinner sig exakt när man har EN dag kvar på semestern……Gaaah! Men det är väl vad semestern är till för egentligen, att återhämta sig, ladda batterierna och få ny energi inför höst- och vintermörker.

Men med stor viljestyrka och norrländsk ”tjurda” (envishet) lyckades jag i alla fall baka ett gäng diabetesvänliga bullar, mest för att döva samvetet av att ingenting annat på vill-göra-listan blev gjort. Och så snickrade jag till samt målade en ny balkongbräda för utbyte eftersom en av de gamla spruckit. Men så mycket mer blev det inte.

Kvällen gick åt till att slappa i soffan och tröstäta hemgjord chokladglass direkt ur byttan. Gu’ vad det var synd om mig…haha…

Idag känns det bättre och det kommer att bli lite förberedelser inför jobbstarten, och så tänkte jag slänga i lite toning i barret, this chick is going darker.….

Hoppas ni har en skön söndag sötnötter! Vi hörs….

P o K 💗

Hemgjord glass

Glassen är superenkel att göra och innehåller bara två ingredienser + smaksättare.

  • 1 brk kondenserad mjölk (380-400 g)
  • 5 dl vispgrädde
  • Valfri smaksättare (jag använde 4 msk O'Boy Less Sugar och slängde på lite chokladströssel)

Vispa grädden fluffig men inte alltför fast, vänd ner den kondenserade mjölken + smaksättare och blanda försiktigt men ordentligt. Låt stå i frysen ca 4 timmar.

Man kan använda nästan vad som helst som smaksättare, bara fantasin sätter gränser. Lakritspulver är en personlig favorit, men glassen är även god naturell eller med lite vaniljsocker....och som sagt busenkel att göra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jomensåatte….då har man ställt till en liten pinsam scen mitt i allmänheten då, närmare bestämt på COOP mitt i eftermiddagsrusningen då alla har brådis att inhandla middagsingredienserna inför helgen.

Jag är också på väg in i butiken, lite tankspridd och långsam sådär, och tydligen med noll utstrålning för de där rackarns grindarna man måste igenom tvärstänger mitt framför näsan (ja, eller knäna då) på mig.

Grabben bakom mig får inte stopp på förtifemmorna och plötsligt har jag hans front kletad mot min bakdel och hans andedräkt i nacken (vid ett annat tillfälle och någon annanstans hade detta varit en helt annan upplevelse, just sayin’).

Till saken hör att han håller en burk Red Bull i handen som råkar skvalpa över lite på konsumgolvet. Jag känner mig klumpig och dum och utbrister glatt, liksom för att lätta på den spända stämningen lite: ”Visst ja, jag är ju portad på det här stället!”.

Grabben bakom min rygg som precis tagit en rejäl klunk av sin medhavda dryck sprutskrattar mig rakt i nacken och jag har nu en kletig mix av Red Bull och dräggel i mitt nyfriserade hår och rinnande nedför nacken innanför kragen…..

Kön som bildats bakom grinden består nu av människor som försöker se neutrala ut och fästa blicken var som helst utom på oss därframme. Som tur är viftar äntligen någon klipsk individ med handen vid sensorn och grinden öppnas och jag föses framåt av den stressade kön.

Jag tror att Red Bull faktiskt ger en vingar, för jag fullkomligt flög som en fuktskadad fiskmås till hyllan med pappersnäsdukar……

Trevlig helg!

Likes

Comments

Hej folket!

I dag är det jag, jycken Börje som gästbloggar, via matte såklart. Fast det blir mest bilder för jag tycker att jag gör mig ganska bra på bild faktiskt.....även som liten fjunig valp...

För åtta år sedan, en varm sommardag, hoppade en liten kille (jag) glatt ur bilen efter en lång åktur från de djupa Nolaskogarna och gjorde mig hemmastadd på mattes torp. Sedan dess har torpet varit mitt speciella favoritställe och revir. Ve den jycke som vågar sig in på tomten, ja förutom grannens schnauzer Anton förstås, bästa polar’n ju, även om han är världens retsticka....Grrrr....

Då, den allra första sommaren i mitt åttaåriga liv, ägnade jag mig mest åt att försöka fälla de stora granarna på tomten genom att gräva upp rötterna. Ett jäkla jobb var det vill jag minnas, och skitigt…plus att matte inte såg så road ut….men vaddå.....träden står ju kvar....

Nuförtiden låter jag granarna vara ifred, har fullt sjå med att patrullera området och skrämma katter, och käka grillkorv och vila förstås…

Nä nu måste jag sluta, matte vill kolla fäjsbokk eller vad de nu heter….Vi hörs!

Puss å Tass 🐾

Likes

Comments

En dag inser man att man trots alla problem med hälsan och annat, är ganska lyckligt lottad ändå. Jag bor i ett fritt och demokratiskt land, ett naturskönt land med tydliga växlingar i årstiderna som gör att man har möjlighet att längta till de årstider man nu föredrar. Jag bor i eget hus på landet men med bara fem minuters bilfärd till stadens centrum och jag har ett jobb jag trivs med och fina vänner och kollegor.

Jag tror att de flesta skulle tycka ungefär detsamma om man tänkte efter lite, och ändå verkar vi för det mesta gå ”all in” för att hitta något att klaga över, mig själv inräknad tyvärr. Och visst finns det mycket i vårt samhälle som behöver förändras och förbättras, men jag ser en viss skillnad i att klaga och gnälla och att komma med välriktad, konstruktiv kritik.

Vädret är ett tacksamt klagoobjekt och ligger stadigt etta på klagotoppen, hög brottslighet, dålig infrastruktur, sjukvård m.m. gör att politiker också ligger bra till. Överhuvudtaget är samhällsproblem vanligt förekommande. När vi klagar över vädret finns ingen att skylla på mer än oss själva, och då tänker jag närmast på miljöförstöring och klimatförändringarna, men de senaste åren har vi hittat andra att skylla allt det där övriga på, människor från andra länder utan egentlig skuld. De problem som uppstår av för stor immigration kan inte skyllas på enskilda människor utan ska riktas dit den hör hemma, mot statsmakten och politiken.

Men om man ser till det lilla, alltså sin egen situation, har vi det rätt så bra faktiskt. Hur nöjd man känner sig beror förstås på vad man jämför med, men jag väljer att jämföra med dem som lever under mycket sämre villkor.

Tacksamhet är nämligen en mycket trevligare känsla än avundsjuka….

P o K 💗

Likes

Comments

Hej turturduvor!!

Har funderat på det här med kärlek och känslor. Vad är egentligen viktigast i en relation, känslan av djup vänskap och förtroende eller den mer erotiskt laddade och spännande ”fjärilar i magen” känslan? Båda svarar nog de flesta, men om man med tiden märker att den ena saknas ska man då nöja sig med det och vilken är då den man kan tänka sig att vara utan?

Själv har jag inget konkret svar, men jag kan tänka mig att den där fjärilskänslan är något de flesta har mycket av i början av en relation, och vänskaps- och trygghetskänslan är något som kommer med tiden. Men förlorar man fjärilen någonstans på vägen tillkommer förstås risken att någon part börjar snegla till vänster, så det bästa receptet är nog att vårda fjärilen så länge det går. Oj vad det blev ”Mitt i naturen”-feeling nu då…haha…

När det gäller kärlek och romantik känns det som om jag borde ha levt i ett annat århundrade. Innerst inne är jag väldigt gammaldags och sådär löjligt rosaskimrande Barbara Cartland-romantisk…. 😍 bläää.. 😝

Jag tror att mycket av det vi ser idag av en del mäns nedvärderande syn på kvinnor, beror på att det saknas riktig romantik i samspelet mellan könen. Det och att tjejer och kvinnor i allmänhet blivit mer tuffa och självständiga, det skrämmer en del män och resultatet av rädslan är attack.

Nä, mer romantik i livet tycker jag, romantik är långsamt, mjukt, pirrigt och bygger sakta upp spänningen i ett förhållande.

P o K 💗

Likes

Comments

Har märkt ett tapp vad gäller läsare på sistone, endera beror det på sommar och semestrar eller att jag nyss meddelade att jag även testar en annan portal, men det kanske också beror på det trista innehållet vad vet jag….När det handlar om portaler så lutar det redan åt att jag blir kvar här på nouw, jag hittar inte rätta känslan på blogg.se. Jag vet inte riktigt vad det är, så är det någon annan här som testat båda och har några synpunkter och jämförelser så berätta gärna.

Ha en fortsatt skön söndag…

P o K 💗

Likes

Comments

Hej gullvippor!

Vaknade med världens ryggvärk i morse och det var faktiskt ett bra tag sedan sist. Har inte gjort några ovanligheter som kunnat orsaka det, det är nog min spinalstenos som spökar, alltså några nerver som hamnat i kläm som vanligt, bara att vänta ut eländet. Men någon tur till Torpet blir det nog inte idag.

Hela veckan har det blåst och regnat, men idag skiner solen så man får väl ändå passa på att släpa sig ut och sätta sig bland ogräset och sola lite, kanske fika en skvätt. Det blir nog en enklare grillbuffé ikväll också om vädret håller i sig.

Ikväll uppträder Diggiloo-gänget i stan och man önskar ju att man varit frisk och kry vid såna här tillfällen så man kunnat få vara med i publiken. Men om jag går ut och sätter mig på soldäck med nytvättade öron och lyssnar riktigt ordentligt, och man stoppar trafiken på riks 90 och vinden ligger på åt rätt håll så kan jag nog höra dem lite svagt…haha…

Hoppas ni har en härlig lördag och jag önskar er en fortsatt fin helg…

Puss å Kram 💗

Likes

Comments

Hej alla fina!

Det är fredag och vanligtvis har man ju den där speciella fredagsfeelingen, men efter tre veckors semester är alla dagar precis lika härliga. Jag struntar nämligen i att vädret varit surt mest hela ledigheten hittills, jag har njutit av att få göra exakt vad jag vill, d.v.s. så lite som möjligt…haha… Ni ska få se att det riktiga sommarvädret infinner sig om exakt en vecka när jag börjar jobba igen.

Inte förrän nu känns det som om jag fått lite energi tillbaka, och jag tror mycket beror på att jag kunnat börja röra på dököttet lite, och det tack vare gåbandet. Nu går jag en mil om dagen i rask takt uppdelat på två pass och fatta hur jäkla skönt det är att kunna gå utan att få helvetessmärtor i rygg och ben.

Helgen ser ut att bli något bättre vädermässigt så det blir nog en tur till torpet för att klippa gräset och ta en grillkväll. Men ikväll blir det Pasta Carbonara, fetaostsallad och möjligtvis ett glas rosé…vi får väl sé….

Ha ett bra fredagsmys och en fin helg sötrumpor….

P o K 💗

Likes

Comments

Hej sötnötter!

I min strävan mot bättre hälsa försöker jag att äta en nyttig och energigivande frukost. Det är inte alltid så enkelt, speciellt om man skippat frullen i nästan hela sitt liv, så att bara få in rutinen har varit en utmaning.

Varför jag inte haft vanan att äta frukost kan jag faktiskt inte svara på. Men det har nog suttit i sedan tonåren tror jag, när man alltid hade brådis att komma hemifrån om mornarna eftersom man oftast försovit sig…haha…

Men för diabetiker är det viktigt att fördela måltiderna någorlunda jämnt under dagen, så ända sedan jag fick diagnosen har jag försökt få i mig mer än kaffe på morgonen. Det har mest blivit en macka eller två, inte särskilt nyttigt utan det har mest varit ett måste och en bekväm rutin.

För att bli lite nyttigare och äta något som ger mättnad lite längre tid än det tar att komma ut genom ytterdörren på morgonen, har jag experimenterat med olika varianter av smoothies och smootiebowls, olika sorters flingor och mûsli samt vanlig, tråkig, gammal hederlig gröt och kommit fram till att det sistnämnda, alltså gröt, är det som jag står mig på längst och som går snabbast att fixa om man gör den i micron. Har egentligen aldrig varit nån grötälskare, men med massor av färsk frukt, nötter eller goda bär går de flesta grötsorter ner utan besvär.

Men gröt gör sig ju inte så bra på bild, så jag plockade ihop ett grötfritt men färgsprakande frukostcollage istället. Ser yummy ut, eller hur….?

Ha en fin dag!

P o K 💗


Inlägget postas även på bymarianne.blogg.se

Likes

Comments

Hej Hopp!

Det blev en lagom slö helg, precis som jag har planerat hela min semester. Bara avkoppling och inga måsten vad gäller semesteraktiviteter, även om jag kan få korta stunder med panikkänslor av att inte ha gjort det man ”förväntas” göra under semestern. Men som tur är går de över fort och jag kan lugnt återgå till slappandet…haha…

Men jag har faktiskt inte latat mig hela tiden, jag har nämligen promenerat rätt så friskt på mitt lånade gåband. Vilken enorm lyckokänsla att kunna gå nästan hur långt som helst utan de hemska smärtor jag får i vanliga fall. Och så skönt att slippa riskera att bli stående på landsvägen eller i skogen med värsta krampen och jävulsk smärta i ländryggen och inte kunna lyfta benen p.g.a. min spinalstenos. Dessutom kan jag gå barfota, eller rättare sagt det måste jag ju eftersom mina fötter är så extremt svullna. De enda skor jag får på mig är ett par två nummer för stora Foppatofflor, inte de ultimata promenadskorna precis. Jag har frigjort ett hörn i vardagsrummet med fin utsikt mot TVn så att jag ska få sällskap under prommisarna. I går kväll t.ex. gick jag och Dr Phil en runda…. haha…Skämt åsido så är gåbandet något av en livräddare, nu kan jag få den viktiga dagliga motionen som min diabetes kräver.

Så detta är i princip vad min semester består av, slappande utomhus och långpromenader inomhus. Snacka om bakvänt….lol… 😝

Hoppas ni haft en bra helg vad än ni har hittat på….Sköt om er så länge….

Puss å Kram 💙

Inte nyaste modellen precis, men.........funkar för mig!

Likes

Comments