Hej på er! Hoppas att ni fredagsmyser för fullt därute och har roliga planer för helgen.

Själv måste jag nog börja planera min lilla flytt i helgen om jag ska hinna vara packad och klar innan månadens slut. Jag fick ju tursamt nog tag på en liten övernattningslägenhet på arbetsorten och inflyttning kommer att ske i början på december som det ser ut. Eftersom jag kommer att vara ”bofast” där i veckorna behöver jag lista upp det jag behöver i form av möbler, husgeråd, verktyg, hygienartiklar, kläder, mediciner etc. innan jag börjar packa. Det är lika bra att börja i tid, saker som kräver arbete med armar och händer, går liksom inte särskilt fort när man är stel och har skitont.

Jag har delade känslor angående det här, det känns bra att komma tillbaks till ordinarie arbetsplats och kollegorna, det blir mycket mer lättjobbat och jag kommer inte att missa vare sig några möten eller viktig information. Dessutom är alla lokaler nyrenoverade och fräscha, vilket även min lilla etta kommer att vara.

Men det känns också lite oroligt att befinna sig ensam utan det vanliga skyddsnätet med tanke på min hälsa. Min diabetes är svår och inget att leka med, de övriga diagnoserna är pest och pina men inte direkt livshotande. Men det ordnar sig förhoppningsvis.

Har inte så mycket mer att säga just nu förutom att önska er en mysig helg….

Puss 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det här med klädstorlekar hörrni….visst är det toppen och på tiden att exempelvis KappAhls reklamsnuttar visar lite fylligare kvinnor än de vanliga modellkropparna, men något irriterar mig ändå nästan till hjärnblödning, nämligen tre små jävligt onödiga ord.

Ni kanske har sett reklamen, man har flera olika snuttar där kvinnor visar upp en outfit och i några meningar beskriver sina känslor kring just denna perfekta outfit, men bara den lite fylligare modellen ser det nödvändigt att, precis i slutet, övertyga oss om att hon ”loves her curves”.

Alltså what?! Inte hör jag någon av de smala modellerna påstå att ”I love my hip-bones” eller ”flat-butt”, men har man lite kött på benen måste man tydligen intyga att man minsann är helt okej med detta helt outrageous faktum.

En annan sak som gnager är uttrycket ”plus size”. Visst, jag använder det själv i brist på något bättre, men vad betyder det egentligen? Att det är storlek (ar) över den normala, men vad är då det ”normala” undrar jag.

Det kan tyckas lite löjligt att reta upp sig på en ynka mening i en reklamsnutt, men den underliggande orsaken är större och allvarligare än en modell som tvingas att verbalt bejaka sina kurvor inför omvärlden. Det handlar om ideal och hur unga tjejer, i små subtila budskap, lär sig att uppfatta sina kroppsformer på helt felaktigt sätt.

Puss 💋

Likes

Comments

Så blev det Halloween igen då, en amerikansk tradition som vi svenskar självklart måste kopiera, men något som jag själv aldrig varit särskilt upphetsad över. Mest ett kommersiellt jippo anpassat för handeln där föräldrar förväntas köpa pumpor och godis i stora lass samt svindyra kostymer till kidsen som sedan ska förpesta tillvaron hos grannarna med "trick or treat".

Usch, jag låter som en gammal surkärring, men vissa människor går ju helt bananas och tokdekorerar både hus, trädgård, balkonger, bil och dem själva,, och partymänniskorna försöker bräcka varandra på sociala medier med häftigaste utstyrsel och makeup i cocktailvimlet....Nä, kalla mig tråkmåns, men jag väljer nog att fira alla helgon lugnt och eftertänksamt kommande helg istället, med massor av levande ljus och lyktor och mysiga kvällar med minnen av de som fattas mig.


Men ha det så skoj alla spöken, zombies och häxor därute

BUUU! 💀

De här goa grabbarna välkomnade mig till jobbet i morse.....

Likes

Comments

Är förmodligen en aning sen på bollen som vanligt, men jag har några små funderingar kring det här med #metoo-kampanjen. Kampanj är egentligen ett konstigt uttryck för detta men i brist på något bättre använder jag fortsättningsvis uttrycket.

Funderingar är inte heller rätt ord för ärligt talat är det snarare en typ av obehagskänsla som liksom pockar på min uppmärksamhet samtidigt som jag försöker ignorera den allt jag kan, för vad kan vara obehagligt med en så oerhört viktig fråga för alla kvinnor och med sådan oanad och enorm genomslagskraft över hela världen?

För att klargöra att jag helt och fullt stödjer kampanjen, vill jag meddela att jag själv blev sexuellt utnyttjad/trakasserad i tidig ålder och tyvärr vet allt om psykiskt lidande, ensamhet och skam och skuldkänslor kopplat till detta.

Och det är det här som är själva grejen med allt som nu sker, den frigjorda skammen, de bortblåsta skuldkänslorna och den nedsatta foten – nu är det nog! Känslan och insikten av att nästan alla kvinnor oavsett generation har utsatts för någon typ av sexuella trakasserier. Du är inte ensam, rädslan och frustrationen är inte längre din att ensam bära, skammen tillhör inte längre dig. Den är, och har alltid varit männens.

Så vad kommer då min obehagskänsla ifrån? Den är lite svårförklarad så jag hoppas ni hänger med i svängarna. Man kan för övrigt undra om det finns fler som tänker i dessa banor men inte känner sig bekväm med att vädra sina åsikter, eller om det bara är #justme....

Man kan först och främst diskutera hur man definierar sexuella trakasserier, och nu menar jag inte våldtäkt eller andra grova överträdelser utan mer subtila anspelningar som inkluderar makt och sex. Kan man överhuvudtaget gradera dessa på något sätt när varje upplevelse är individuell och känslan av kränkning likaså? Kan man känna sig kränkt av en hand på axeln eller om ryggen som tröst eller en lätt strykning på kinden av en tillfälligt bekant, något som är avsett endast som en ömhetsbetygelse och inget annat?

Det är närapå omöjligt att sätta några gränser när det handlar om individuell perception, men det måste ändå vara någon slags rim och reson.

Så nu till själva kärnan till mina funderingar som hänger ihop med hur #metoo-kampanjen utvecklat sig. Hur stort är behovet för den utsatta att förövaren hängs ut i media? Kan man i vissa fall ifrågasätta syftet? Kan man överhuvudtaget ifrågasätta något i denna kampanj utan att själv bli ifrågasatt angående sitt påstådda engagemang?

Hur ärlig är man som kvinna med sitt ibland överdrivet aggressiva försvar av de utsatta kvinnorna, sina ”medsystrar” som man fram till nu varit tysta tillsammans med även om man varit i en bättre position att agera, stötta eller hjälpa?

Hur intresserad är man egentligen av en seriös kommunikation med motparten om problemet, i detta fall den manliga delen av mänskligheten?

Jag får känslan av att väldigt många rycks med av mediecirkusen och sina känslor, och att ivern att peka ut enskilda individer blir viktigare än det strukturella grundproblemet.

Det är så oerhört viktigt att den här debatten lever vidare och utvecklas, och då i seriösa ordalag. Men utvecklas det till att enbart bli någon typ av ”blame and shame game” eller en feministisk ”happening” kommer debatten om de grundläggande problemen att självdö förr eller senare och det vore en skam nu när vi äntligen har ett ordentligt grepp om manligheten…..


Likes

Comments

Hej äppelskruttar!

Här har det varit ännu en helg med en del planer som gått I stöpet som vanligt. Har i alla fall lyckats plocka in alla trädgårdspryttlar, det är ju rätt så pinsamt om man hinner ställa tillbaks klockan till vintertid innan man hunnit ställa tillbaks trädgårdsmöblerna liksom….haha….

Jag har också gjort slut på de äpplen jag inte lyckades prångla på mina vänner, grannar och annat löst folk. Kan omöjligt ta reda på hela skörden själv, men det blev över till ett par äppelkakor och ett par burkar äppelmos. Testade ett annat recept på äppelkaka än det gamla vanliga och blev positivt överraskad så nu kommer jag att köra på det receptet ett tag. Om det är någon som är intresserad så kommer det här:

Äppelkaka i Långpanna

Ingredienser:

200 g smör eller margarin

3 dl strösocker

4 ägg

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

4-8 äpplen (beroende på storlek)

2 msk strösocker

1 ½ tsk kanel


Gör så här:

Rör rumsvarmt smör och strösocker poröst, tillsätt ett ägg i taget.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölken.

Häll smeten i en smord och bröad form eller långpanna.

Skär äpplena i klyftor och rulla i strösocker och kanel, tryck ned klyftorna i smeten.

(Pudra över lite extra kanel om du vill ha mer kanelsmak).

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 min.

Servera med kall vaniljsås eller gräddglass.

Njut!


Hoppas att ni haft en trevlig helg, nu kör vi snart igång en ny frostig höstvecka….Vi hörs….

P o K ❤


Inte vacker men läcker....

Likes

Comments

Hej sötnötter!

Jag har visst påstått att jag älskar hösten, och jodå visst gör jag det, men vissa dagar är känslorna lite svalare precis som höstvindarna. Som idag t.ex. då det varit halv storm med iskalla vindar. Älskar blåst not so much....

Men då är det ju kanonläge att mysa till det med en brasa och en stor kopp varm choklad på kvällskvisten, slå ned rumpan i soffhörnet och kolla på allsvensk hockey medan vindbyarna viner i skorstenen.

Jag hoppas veckan startat bra för er och att ni befinner er i lä för höststormarna.....

P o K ❤.

Likes

Comments

Det är ju fredag men humöret är ändå bara sådär. Det har pågått höstrusk utanför nästan en vecka nu, jag har en förkylning I kroppen som gör min diabetes smått galen och min reumatiska värk etter värre och dessutom fick jag inte Nobelpriset i litteratur i år heller…..en skitvecka rent ut sagt…lol….Min nya slogan är: ”Bit ihop, gilla läget och härda ut”, för det är typ det enda jag gör nuförtiden känns det som.

Tur att man har sociala medier som får en att glömma sitt eget elände, men man blir ju i och för sig ännu mer nedstämd av allt skit som kastas omkring i kommentarsfälten därute. Om det ändå bara vore av ”vanligt” korkat folk, men när t.o.m. våra folkvalda rikdagsledamöter ägnar sig åt förtal och nätmobbing blir man ju både ilsken och mörkrädd. Nä, man får försöka hitta några söta katt- och hundklipp att vila ögonen på istället…mycket mer vilsamt.

För övrigt består livet mest av 1. Försöka få någorlunda nattsömn 2. Jobba, jobba, jobba 3. Äta nåt och vila sig i form resten av kvällarna. Spännande…not! Gissa varför det blir långt mellan inläggen just nu….

Ha det så fint till nästa ”spännande” inlägg….och en trevlig helg förstås!

P o K ❤

Trött å Less...

Likes

Comments

Hej godingar!

Jodå, dagarna går utan någon större nytta känns det som. Visst gör man väl någon sorts nyttig insats på jobbet, åtminstone inbillar jag mig det, för om man inte trodde det så vore ju alla ansträngningar helt i onödan. För ansträngande är det, åtminstone när man dras med ett gäng sjukdomar dygnet runt, och särskilt när de inte kommer överens alls. Bråkigast blir de när det utan förvarning ramlar in ett simpelt förkylnings- eller magsjukevirus i kroppen, då blir det typ rena raggarslagsmålet…..och just nu känns det som om jag har en förkylning på ingående.

Det är ingen trevlig känsla det här med att lägga all energi på jobbet och sedan bara låta tiden gå åt till vila och återhämtning, meningslöst på något vis. Vill ju orka göra något annat och roligare av resten av mitt liv liksom…

Nä, det känns rätt deppigt just nu, så i går tvingade jag mig själv att gå ut en sväng för att andas lite frisk höstluft och uppleva höstfärgerna innan alla löv ramlar av. Fuktigt, kyligt och inte alls bra för mina värkande leder, men skönt att skingra tankarna en stund. Och färgspraket gick inte av för hackor, det gjorde nästan ont i ögonen av alla klara, skarpa färger. Så jäkla vackert….

Nu är det ny månad och snart en ny vecka igen och man får väl se hur länge man hänger med i svängarna. Hoppas ni haft en fin helg, håller er friska och krya och får en superfin oktober. Vi hörs….

P o K 💛

"Färgsprak"

Likes

Comments

Hej på er!

Shit vad värdelös jag är på det här just nu….är alldeles för splittrad för att kunna koncentrera mig på att uppdatera med nån sorts konsekvens för tillfället. Men sånt är livet ibland, man måste prioritera och lägga energi på vad som är viktigast för stunden, speciellt när man har ett ovanligt pyttelitet energiförråd.

Vardagsproblemen har radat upp sig i kö den senaste tiden och fokuset har legat på att lösa och beta av dem eftersom. Jag har lyckats eliminerat ett par, men de mest svårlösta återstår. Men när kvällar och helger kommer och man tycker att man har lite tid för sig själv och för bloggandet är man så trött att man går in i någon typ av zombie-läge. Man gör bara det absolut nödvändigaste och är helt inställd på att vila och sova. Mina kroniska sjukdomar tar mycket stryk och förvärras betydligt av all stress.

Det dåliga samvetet finns ju alltid där och gnager, så söndagar är speciellt sköna p.g.a. att det känns mer legitimt att slappa och ta det lugnt då. Det är ju mest det jag pysslar med nuförtiden när jag inte löser problem eller jobbar, försöker vila mellan varven alltså.

Hoppas ni har det bra, mår bra och har en bra helg…..over and out…

P o K ❤

Likes

Comments

Hej mina fina läsare! Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Det har i alla fall varit en okej vecka för mig, men med riktigt ruggigt höstväder emellanåt. Regn, blåst och morgondimma men också lite sol däremellan. Älskar ju hösten men det fuktiga vädret och den kyliga temperaturen går ganska hårt åt min reumatism. Jag är nog rätt så ensam om att redan ha börjat med trendiga långkallingar och färgglada vantar…haha…

Jag har väldigt jobbigt med värken men jag jobbar på så gott det går och tar det oförskämt lugnt om kvällarna för att orka hela veckan ut. Hänger i soffan med filt, fika, laptop och en massa värmeljus i höstmörkret. Myyyys…

Skönt att det är fredag ändå, ska försöka vila mig i form ikväll så att jag orkar göra nåt konstruktivt i helgen som omväxling. En massa trädgårdspryttlar ska plockas undan och en massa äpplen och bär ska plockas av, behöver nog ett riktigt ordentligt fredagsmys för att komma i form…

Önskar er en finfin fredagskväll och en himla trevlig helg…

Puss 💗

Likes

Comments