I dag firar vi alla fantastiska mammor därute. Alla har vi en mamma, antingen kvar i jordelivet eller i himlen. Men alla har inte fått möjlighet att uppleva lyckan av att själv vara mamma. Vid varje mors dag knyter hjärtat ihop sig och värker hos mig och antagligen hos alla andra ofrivilligt barnlösa kvinnor.

Det finns mycket hjälp att få idag när det gäller barnlöshet, och det finns stora möjligheter att ändå få bli förälder. Men det finns ändå den där lilla andelen procent som av olyckliga omständigheter ändå förblir barnlösa. En sorg som följer en hela livet.

Detta gör att man försöker hålla sig från sina sociala medier där flödet till största delen handlar om mammor idag. Självklart är alla mammor värda att fira, och inte bara just idag, men jag skänker också en tanke till alla kvinnor som aldrig fick möjligheten att bli firade idag…

P o K ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej sötnötter!

Hur har ni det så här på lördagsförmiddagen? Bra hoppas jag. Själv är jag ganska mosig efter en i princip sömnlös natt, har hostat som en galning så fort jag lagt huvudet på kudden. Till slut gav jag upp och tillbringade resten av natten i reclinerfåtöljen.

Vädret är surt och disigt. Det har regnat ordentligt i natt och det småduggar fortfarande. Lite synd eftersom det är den årliga cruisingen i stan ikväll, men det kan ju hinna klarna upp innan dess.

Har inga direkta planer för dagen förutom att fortsätta att krya på mig. Kanhända att jag försöker leka symaskinsreparatör en stund.....även om det finns risk för irritation och blodtryckshöjning då....haha...så vi får se hur det blir med det....

Ha en fortsatt fin lördag oavsett väder!

P o K 💗

Likes

Comments

Sådär, då är man nästan på banan igen. Febern har äntligen släppt och nu återstår bara den hemska hostan som hållit mig (och närmsta grannarna antar jag) vaken om nätterna. Så även om jag är på banan är det stor risk att jag hamnar i diket p.g.a. sömnbrist. Det var ju ändå ganska bra tajming att bli sjuk strax före en långhelg, nu har man ju gott om tid att sova ikapp sig i alla fall.

Eftersom jag legat sjuk har det inte hänt något värt att skriva om, jag kikar egentligen bara in för att önska er en fin helg!

En sak kan jag meddela dock, har man feber kan drömmarna bli helt vansinnigt konstiga, för att inte tala om oanständiga…hehe.....men det tar vi en annan gång, för nu är det snart dags för nap-time igen…. Oh la la... 😜

P o K 💗

Likes

Comments

Hej hjärtan!

Här ligger jag nedbäddad med feber och hostan från helvetet och tycker oändligt synd om mig själv....Jag menar, har jag inte nog med problem redan innan? Förutom influensan är nu alla smärtnivåer som är kopplade till mina övriga diagnoser höjda några snäpp och blodsockret har får spader så jag måste vara väldigt försiktig med insulindoseringen.

Jag hoppas att er vecka börjat bättre och att solen lyser över er. Här är det mulet och regnskurar just nu och det matchar ju mitt tillstånd ganska bra....

Så ni som kan får glittra ikapp med solstrålarna idag, den här gamla stjärnan har slocknat för tillfället.....haha...

P o K så länge... 💗

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas ni har en skön söndag! Själv njuter jag inte särskilt mycket just nu, har snarare lite panikkänslor eftersom jag tydligen dragit på mig någon typ av influensa. Började känna mig konstig redan på fredagskvällen och igår kom så halsont, hosta och feber som ett brev på posten.

Egentigen inget konstigt då jag till vardags är ganska isolerad på min nuvarande arbetsplats i mitt lilla kontor. Men nu har jag helt plötsligt umgåtts med konferensdeltagare, kollegor, restauranggäster och annat löst folk under flera dagar. Såklart att alla baciller kastar sig över mig då... "Åh, kolla grabbar....en alldeles ny presumtiv patient.....Henne ska vi ha!".....Haha.....Ursäkta feberyran.....men mina små fantasibaciller ser precis ut som Jim Carrey i miniformat klädd i skalbagge-outfit..... 😝

Men allvarligt talat har jag inte tid att vara sjuk nu, därav panikkänslorna, och dessutom vet jag hur illa mina övriga diagnoser påverkas av influensa eller en vanlig simpel förkylning. Nästan alla symptom blir ca 40-50% värre.

Så det är bara att bädda ner sig, ta det lugnt och kurera sig så gott det går. Så länge febern håller sig på den lägre nivån orkar man ju i alla fall surfa runt lite på nätet för att få tiden att gå.

Ha en fortsatt skön söndag, se upp för baciller.......och krya på mej.......

P o K 💗

Likes

Comments

Hej alla fina!

YAY! Äntligen blev det fredag! Kom hem i går em efter tre intensiva konferensdagar på min ordinarie arbetsplats i Ramsele, trött som en drogad gnu och med vansinnig värk i hela kroppen, så min fredag har varit lite kämpig. Tänkte bidra med ett kort referat av mina vedermödor under dessa dagar eftersom jag inte haft tid eller möjlighet att blogga.

Det har varit superkul att träffa alla glada handledare från våra arbetsenheter runt om i landet igen. Jag är visserligen i ständig kontakt med dem under resten av arbetsåret, men det blir en annan sak när man ses IRL.

Under första dagen gick jag igenom de tekniska och utseendemässiga förändringar som skett i vårt registreringsprogram samt lite kvalitetssäkringsrutiner m.m. Den gemensamma tre-rätters middagen på tisdagskvällen var som vanligt mycket trevlig och framför allt supergod. Tyvärr orkade jag inte att vara med på onsdagens kvällsutflykt med grillning och diverse aktiviteter, bensinen tog slut och mina fötter och ben var i princip oanvändbara. Så det blev sängläge istället med en stapel kuddar under ben och fötter och TV tills korpgluggarna till slut föll igen.

Gamla Tingshuset i Ramsele, numera Vandrarhem, där jag hade min logi under dessa dagar

Tyvärr tar min ohälsa bort mycket av sådana här upplevelser. Har sovit minimalt p.g.a. värk och en inte icke anpassad säng, och på onsdagsmorgonen störtdök blodsockret plötsligt, det var nära att jag trillade ihop men som tur är har jag alltid druvsocker med mig för att få upp blodsockervärdet snabbt. Men även efter det, plus en rejäl frukost, tog det ändå flera timmar innan det hade stabiliserat sig och under tiden var jag skakig, illamående och kallsvettades kopiöst. Den här dippen bidrog säkert till min soppatorsk senare....

Vid de här tillfällena kopplar inte hjärnan så bra, man blir rätt så dimmig, frånvarande och osammanhängande, inte så roligt att inleda andra konferensdagen på precis. Men större delen av onsdagen innehöll intressanta föredrag av våra gästföreläsare från Umeå Universitet, så då behövde jag bara koncentrera mig på att lyssna som tur var.

Tredje och sista dagen innehöll en kort sammanfattning av konferensen samt nyheter i vår digitala forskarsal m.m. och avslutades med gemensam lunch. Sammantaget blev det tre fina dagar med återseenden plus några nya ansikten. Mina kollegor på plats ska ha en stor eloge som ordnat det mesta till det bästa. Förhoppningsvis finns också lite förståelse för min situation, för det är inte ett dugg roligt att alltid känna sig som en ohjälpsam och tråkig ”outsider", som aldrig kan vara med på det roliga, samtidigt som man för sin dagliga kamp mot smärtor och andra hinder....

Hoppas ni haft en bra vecka, nu ser vi fram emot en toppenhelg med toppenväder....eller hur?

P o K 💗

Redo för konferens

Konferensmiddag med vacker utsikt, synliga deltagares ansikten är "svart-blurrade"av hänsyn till dessa

Finfin present från en av deltagarna & Vi hade i alla fall hyfsad tur med vädret

Utsikt från Vandrarhemmet, Ramsele kyrka

Likes

Comments

Måndag igen och jag hade en motig och dyster känsla när jag vaknade i morse, kanske beroende på att jag sovit väldigt dåligt, ryckigt liksom. Men känslan försvann under förmiddagen när himlen sprack upp i ljusblått och solen värmde så där skönt i ansiktet. Man kan se hur träd och buskar börjat grönska ordentligt och äntligen har man den där riktiga vårkänslan!

Det enda jobbiga med den här årstiden är hur man ska klä sig egentligen. Det är kyligt och bara runt nollan om mornarna men varmt senare på dagen, och i morgon bitti åker jag 7 ½ mil åt nordväst och av erfarenhet vet jag att väderläget kan skilja ganska mycket bara på den lilla biten, våren har troligtvis inte kommit lika långt där så det där med packning av kläder och skor för tre dagar blir en aning chansartat. Men huvudsaken att jag inte glömmer att packa med mig vårkänslan.....haha..

Hoppas ni haft en bra start på veckan, det blir nog inte tid till bloggande för mig under kommande dagar men jag har kanske något att berätta i slutet av veckan som omväxling....

(Totade ihop några "hittade bilder" som får mig att längta intensivt efter sommaren...)

P o K 💗

Likes

Comments

Hej och skön söndag på er!

Antar att de flesta satt och tittade på ESC-finalen i går kväll. Som några redan vet ser jag sällan eller aldrig den inhemska melodifestivalen, men brukar däremot titta på själva ESC-finalen, men så icke i år. I rena ”tjurda” som vi säger här i norr, eller översatt till rikssvenska: av ren envishet, vägrade jag eftersom mina öron är söndertjatade av ”I can’t go on…I can’t go on…” som spelats hundratrettifjorton gånger i radio redan. Mitt beslut kan tyckas vara orättvist mot de andra tävlingslåtarna, men tjatet hade liksom förstört hela Eurovision-upplevelsen redan….that was it.... Så det blev VM-hockey istället….

Det finns iofs en annan aspekt av min bojkott också, nämligen värdlandets vidriga behandling av HBTQ-personer, särskilt då ESC alltid har varit festivalernas festivalfest med stort F för dem. Tyvärr är det inte det enda landet i öst som visar samma ålderdomliga och inhumana beteende....

Men nog om detta…I övermorgon åker jag till min ordinarie arbetsort för tre dagars konferens, så jag har redan i dag börjat förbereda mig så smått med lite lätt packning och medicindosering. Tänkte slänga i lite toning i barret i kväll också. Känner tyvärr inte bara lust och glädje inför dessa dagar, utan också stress och oro över att inte riktigt orka med vare sig fysiskt eller psykiskt, men det får gå ändå.

För övrigt har jag bakat lite bullar idag, mest för att stressa av. Bakning är lite som meditation för mig har jag upptäckt, en sorts terapi för själen…så mycke’ bullar blire’…haha..

Hoppas ni haft en skön söndag så här långt och att måndagsångesten inte är för stor…..Puss 💋

Likes

Comments

Hej folket!

Det här med folk som använder handsfree och går omkring och talar vitt och brett i mobiltelefonen….

Jo, visst är det toppen att man slipper hålla sin käraste ägodel i handen vid användandet om man har händerna fulla med annat, och speciellt om man nu är absolut tvungen att telefonera när man kör bil, men om man befinner sig mitt ibland sina medmänniskor bör man tänka på att det kan orsaka små pinsamma situationer.

Som i morse när jag tog en rökpaus utanför jobbet t.ex. Där kom en ung kvinna med bestämda steg gående mot mig. Hon styrde en barnvagn med ena handen och hade en liten trasselsudd i koppel i den andra. Hon stirrade på mig och log, sedan sa hon något och log igen och hon släppte mig inte med blicken för en sekund. Naturligtvis trodde jag att hon tilltalade mig, jag såg aldrig någon öronsnäcka eller eventuell kabel eftersom hon hade huvan på jackan uppdragen i morgonkylan. Hon fortsatte prata och stirra på mig medan hon närmade sig, och jag gick henne sakta till mötes med ett osäkert leende och skulle precis öppna munnen när hon utbrast ”Men mamma, lägg av!” och i samma millisekund förstod jag att hon talade i telefon och vek snabbt av åt ett annat håll, pinsamt irriterad eftersom det inte är första gången detta händer.

Så snälla sötaste, stirra inte på någon medan ni pratar i era osynliga mobiler, that’s all I’m saying….Over and out…

Likes

Comments

Hej pärlor!

Jag behöver verkligen lite nytt i smyckeskrinet, något fräscht och silverglittrande inför sommaren, och vilket vältajmat sammanträffande det blev när jag ser att det är REA på Silvershine.se !

Superfina och superbilliga smycken i nysilver och silverplätering.

Me want.....allihopa!

Likes

Comments