Hösten är verkligen här nu hörni. Jag ÄLSKAR hösten, blir så glad av alla fina färger, varma drycker och mysiga kvällar. Men jag får även väldigt mycket ångest på hösten, just för att vintern närmar sig och jag hamnar lätt i dåliga svackor under vinterhalvåret. Min depression kan bli mer intensiv under slutet av hösten och under vintern. Det blir mörkt fort ute, det blir väldigt kallt och sen kommer första snön. Jag tycker inte om snö. Jag tycker inte om vintern med andra ord, tyvärr.

Hej föresten, haha. Jag kom precis in från en lång promenad med vovven. Det var skönt att promenera idag, men eftersom att våran vovve fortfarande är valp så kan hon dra ganska mycket i slutet av långa promenader. Vilket gör att man kommer hem med fina rosa kinder och andnöd 😉 Nejdå, så farligt är det inte.

Det känns faktiskt som det är fredag idag och att man ska sätta sig och kolla på idol ikväll. Men icke, det är torsdag ännu och jag tänker slänga mig i soffan och fortsätta mitt Sex and the City maraton. 👠
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Men hallå! Hur mår ni? Jag mår ganska bra idag faktiskt. Jag och Kim har städat hela förmiddagen idag, dammsugit, moppat, dammat och sen tvättar vi fram till kl 17. Jag blir automatiskt på mycket bättre humör när det är fint omkring mig. Tror inte att det bara är jag va? 😏

Det har varit ett par intensiva veckor de senaste. Vår hund blev sjuk, men är frisk nu som tur är. Det har krånglat lite med mina kurser i skolan, jag har varit hos psykiatrin och där har det blivit mycket att ta in. Eftersom att jag är väldigt öppen på min blogg, vilket som jag har märkt, uppskattas väldigt mycket. Så kan jag förklara lite kort att jag istället för att gå hos min terapeut, ska jag börja gå i DBT behandling. Det innebär en slags ''gruppterapi'' där jag går 1 gång i veckan, samt att jag även 1 gång i veckan har individuell terapi. Det blir alltså ganska mycket tid som kommer spenderas där. Dock kommer det att dröja några veckor innan jag kan börja då det är väntekö.

Anledningen till att jag kommer att börja med just DBT är för att den behandlingen är utvecklad för människor med vissa personlighetsstörningar. Jag fick för några dagar sedan reda på att jag med stor sannolikhet har Borderline, med andra ord emotionell instabil personlighetsstörning. Tänker inte gå in på vad det exakt betyder i detta inlägget, utan kan ta det i ett separat inlägg om det så önskas. Bara att googla det annars om man är intresserad.

För mig blev det en viss lättnad när jag fick reda på att jag har borderline. För jag har utöver mina andra diagnoser, alltid känt att det är något mer. Även om det kom som en chock så blev jag ändå lättad över att jag nu vet vad mitt beteende och mina känslor spelar på.

Nu blev det ett längre inlägg, men kände att jag ville skriva av mig angående detta och kanske finns det andra som läser min blogg som kan relatera. Kommentera mer än gärna isåfall!
Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på Sex and the City. Har ett litet marton i nuläget och ärligt talat kan jag inte räkna på 10 fingrar hur många gånger jag har kollat igenom den serien. Min absoluta all time favorit. Kram! 💗

Likes

Comments

Jag trodde aldrig att jag skulle sätta mig ner och öppna upp mig om det här. Jag har på tidigare blogg och sociala medier varit väldigt öppen med min psykiska ohälsa och jag har förklarat för många vilka diagnoser jag har fått av min psykiska ohälsa. GAD, paniksyndrom, social fobi och depression. Men jag har alltid utelämnat en diagnos och det är atypisk anorexia nervosa.

Jag väljer att öppna upp mig då detta om något är så extremt tabubelagt. Och varför skulle jag inte kunna prata om ätstörningar när jag kan prata om mina andra diagnoser?

Atypisk Anorexia Nervosa, med andra ord ätstörning utan närmare specifikation. Är precis som det låter, en ätstörning som inte helt uppfyller alla kriterier för anorexia, men som har delar av det.

Jag drabbades av min ätstörning framåt hösten 2014. Det kom lägligt tillsammans med att jag flyttade till Falköping. Jag började äta så lite som möjligt och efter några månader hade jag som regel att jag inte fick äta fören kl 6 på kvällen. Jag började även spy upp det minsta lilla jag tryckte i mig och jag tränade på gymmet varje dag, ibland tränade jag både hemma och på gymmet. Jag var fast besluten om att gå ner o vikt och det var det enda som var viktigt för mig.

Någon gång i början av 2015 så försökte jag bli frisk från detta på egen hand, jag började äta igen, stora mängder. Jag åt nu istället alldeles för stora mängder och min magsäck fick förmodligen en chock av allt jag tryckte i mig under dessa månader. Jag gick upp en hel del i vikt och när jag insåg att jag åt mina känslor, började jag med att sluta äta igen.

Denna gången ännu mer striktare. Ingenting fick finnas kvar i magen, någonsin. Jag skulle alltid vara "tom". Jag var så himla svag i kroppen under denna tiden. Det svartnade ofta för mina ögon och jag la all min energi på att träna, tills jag inte ens orkade det mer. Som ni förstår så orkade jag inte alls med skolan överhuvudtaget. Jag kunde använda all min energi till att gå och träna istället för att gå till skolan, pågrund av att jag var så fast i min sjukdom.

Jag mådde även så himla dåligt över mycket annat under denna tiden. Det fanns en människa som ständigt påverkade mig psykiskt och jag blev sämre av att ha den i mitt liv. Jag dämpade min ångest med att fokusera på mat och bli smal.

Efter några månader med denna strikta livsstil började många ge mig komplimanger och sa att jag hade gått ner i vikt. Det triggade mig. Men jag gick aldrig ner i vikt så mycket att jag såg "sjuk" ut. Jag såg förmodligen väldigt sliten ut, men jag var aldrig underviktig. Det är misstaget när det gäller ätstörningar. Människor tror att man måste vara smal för att ha en ätstörning, men ni skulle bara veta hur många som lider av detta och fortfarande har en normal vikt eller till och med övervikt.

Jag började åka till Skövde efter några månader för att gå hos en ätstörningsklinik. Alla trodde att jag gick hos en vanlig psykolog, för det var det jag sa. Jag gick där under ett halv år ungefär. Ärligt talat så gav det mig inte så mycket. Mer än att jag började gå på mediciner för andra diagnoser. Dock fick jag vissa verktyg med mig som har hjälpt mig att så gott jag kan, bygga upp mig själv.

Min ätstörning har gjort att jag idag, just i nuläget inte kan träna på gym längre. Jag blev tvungen att säga upp mitt gymkort då jag inte kunde hantera min träning, vilket jag än jobbar på idag. Jag jobbar fortfarande med att acceptera mig själv, att tycka om mig själv. Jag är inte frisk till fullo än. Det är en bit kvar, men jag har kommit en bit på vägen. Och det är viktigt att detta uppmärksammas då jag valde att leva i tystnad fram tills jag med lite stöd, sökte hjälp.

Ingen förutom min pojkvän, en nära vän och en kurator vet detta. Jag berättade inte för någon annan jag bodde med, jag berättade inte för mina föräldrar och jag berättade knappt för någon vän. Min pojkvän var inte heller medveten om hur djupt nere jag befann mig, för det är så enkelt att dölja det för andra när man är fast besluten till det. Nu vet alla som har läst detta. Och jag har inte velat berätta detta för någon någonsin. Det är skit jobbigt att sitta och skriva detta, men jag vill vara med i kampen om att sluta romantisera psykisk ohälsa, och i högsta grad ätstörningar, som många sällan pratar om.

Det hade kunnat bli en bok av allt jag gick igenom under min ätstörning. Men för att fatta en lång historia kort så är detta en bra sammanfattning. Jag hoppas att fler vågar öppna upp sig, även fast det är läskigt. Jag har sett andra våga och därför tänker jag också våga. Vi måste alla våga tillsammans, hand i hand.

Likes

Comments

Mina kissemissar 💗

Åh hej hörni! Allt bra med er? Har precis bäddat ner mig i sängen och är så himla trött. Tagit min sömntablett och bara längtar efter att somna. Men innan det ska jag spela Tube simulator, pewdiepies nya spel-app. Jag är heeelt beroende av det, så himla roligt! Kommentera gärna nedan vad ni heter om ni spelar det.

Jag har faktiskt inte gjort något speciellt idag, så förstår inte hur jag kan vara så trött. Har bara tvättat idag. Och ikväll har jag kollat på top model. Det har varit en väldigt lugn dag. Men jag har varit väldigt frustrerad då min Macbook laddare har pajat, säkert den 3:e jag har och varje en har pajat. Jag känner mig helt tom utan min dator, haha. Tur att mobilen finns iallafall. Nu ska jag spela och sen sova. Godnatt 💗

Likes

Comments

Heeej. Sitter och kollar på det första avsnittet av säsongens Svenska Hollywoodfruar på viafree. Avsnittet släpptes igår men kunde inte se det på tv då det sänder samtidigt som top model, typiskt.

Annars har jag inte gjort något idag förutom att städa och tvätta. Der behövdes! Ingen märkvärdig dag med andra ord. Ikväll ska jag kolla på tv fram till kl. 23. Ha en fin kväll! 💖

Likes

Comments

Weheartit 

Halloj! Söndagkväll och jag har haft en ganska lugn dag idag. Jag kände mig relativt utvilad när jag vaknade imorse. Jag sov väldigt mycket under lördagen pågrund av att jag mådde så himla dåligt. Jag hade en fruktansvärd ångest och jag fungerade inte alls. Så jag sov och vilade hela dagen inprincip.


Men idag har jag gått på en längre promenad med hunden, jag har färgat mitt håret snäppet mörkare då det verkligen behövde fräschas upp lite och så har jag städat lite smått här hemma. Jag och Kim har även haft hans lillebror på besök idag och det var väldigt mysigt. Ikväll tror jag att Kim och jag ska mysa framför Harry Potter och bara vara med varandra. Det är så behövligt just nu. Hoppas ni har haft en fin söndag. Ny vecka imorgon och jag ska sätta mig och planera lite inför kommande vecka. Kram! 👧

Likes

Comments

Hej hörni! Sitter och läser på lite inför en prövning jag har imorgon. Vet inte om ni har sett mitt första inlägg här på bloggen. Men där förklarade jag iallafall att jag pluggar upp lite ämnen nu efter studenten. Har valt allt förlänga några kurser då jag mådde väldigt dåligt psykiskt i 3:an på gymnasiet. Men det är skönt att jag nu o efterhand kan ta ikapp det.

Tog en liten paus från pluggandet för att dyka in här en snabbis. Om 40 min ska jag och Kim kolla idol så det är bäst att jag pluggar vidare fram tills dess. Har för övrigt haft en väldigt kass dag idag. Hade en panikångestattack tidigare idag, som jag faktiskt inte har fått på länge. Det var jobbigt. Men ska försöka göra det bästa av kvällen. Ta hand om er. Kram ❤️

Likes

Comments

Hallå! Vaknade vid 10 idag. Klockan är snart ett och jag har precis varit nere i tvättstugan och lagt i första maskinen. Eftersom vi inte har bott här länge så försöker man fortfarande lära sig de nya tvättstugorna. Väldigt mycket större än den vi hade i gamla lägenheten. Men det är positivt!

Vad har jag mer hunnit med än så länge? Ringt ett samtal till min terapeut, ätit frukost och gått en liten promenad med hunden. Tänkte att jag skulle ta en liten längre promenad med Ghost när jag har lagt i en andra maskin tvätt. Vädret är på topp idag och vill gärna ut och njuta av solen. ☀️

Likes

Comments

Dyker in här lite snabbt i tv-tittandet. Tisdagar är min absoluta favoritdag i nuläget då både Idol, Top Model och Paradise hotel visas då. Hösten bidrar med så mycket bra tv-program!

Idag har jag umgåtts med en vän, hjälpte henne att färga hennes ögonbryn och sen fikade vi och bara satt och snacka. Hur mysigt som helst! Hoppas ni har en fin kväll. 💖

Likes

Comments

Jag ligger här i sängen och insåg precis att jag har haft världens slö dag idag. Jag har inte fått något vettigt gjort? Kan bero på att jag har haft värsta dippen idag. Har känt mig ledsen och ångestfylld. Morgondagen får bli en bättre dag. Det har jag redan bestämt.

På tal om morgondagen så har jag lite saker inplanerat. Jag ska ringa min doktor och förnya några recept, jag ska städa lite i lägenheten och sedan kommer en vän hit och hälsar på. Jag och min pojkvän har nyligen flyttat till en ny lägenhet och hon har inte varit här än. Så det ska bli mysigt. Ska även gå en långprommis med hunden imorgon.

Nu väntar jag på att slutresultatet i idol ska börja och därefter ska jag kolla Paradise Hotel. Natti 💗

Likes

Comments