I samma sekund som jag sitter och funderar på hur och vad vi ska skriva i vårt allra första inlägg här, ligger Andreas i soffan och läser högt i Food Pharmacy. Att göra två saker samtidigt är inte helt lätt så får väl antingen lägga det här åt sidan eller försöka slita honom från boken. Lätt val. Jag stänger ner datorn och fortsätter ligga med benen i hans knä och suger åt mig av allt intressant och häpnadsväckande som står i denna fantastiska bok.

Back in business. Nu har vi laddat upp med fruktfat och daddelbollar, vårt signum. Samma sak varje kväll. Förutom avsaknaden av våra magiska popcorn som slinker ner var och varannan kväll...

Våra namn är Mikaela och Andreas. 27 och 28 år gamla. Bor och jobbar i Göteborg. Har sedan barnsben älskat att laga mat tillsammans med våra mammor (ja, våra pappor har på sin höjd kunnat steka blodpudding till tegelstenskonsistens eller gjort korvstroganoff på matlagningsgrädde, ketchup, salt och peppar). Varje gång mamma stekte lök och doften spred sig i vår lilla lägenhet, sprang jag (Miki) ut från mitt rum och ropade ”jag vill steka löken mamma” med glädje och stolthet i rösten. Istället för att cykla 38 varv runt huset och kasta sten på grannarna så kunde Andreas ställa sig på stolen i köket och hjälpa mamma hacka sallad till morgondagens matlådor. Intresset för mat har alltså funnits med enda sen vi var små filurer.

Relationen till den har å andra sidan inte alltid varit positiv och lättsam. Under perioder av våra liv har vi tampats med destruktiva och jobbiga tankar kring just MAT, det vi under uppväxten uppskattat så mycket.

Oj, nu blev det långt. Vi rundar av och skålar istället in det här inlägget med en nyfunnen vän inspirerad av ”FoodPharmacy”:”GURKMEJARN”

1 glas:

1 dl valfri juice

1 dl vatten

1 msk äppelcidervinäger

1 msk pressad citron

1 msk olivolja

1 tsk riven ingefära

1/2 tsk kanel

1/2 tsk gurkmeja

+ några drag med svartpepparkvarnen

Om du har mynta eller basilika hemma, toppa med detta och shake it.

Passionfruit – Drake

Likes

Comments