Header

challenges

Hej fina ni! Nu har alltså sjätte punkten i listan och som titeln lyder är det mitt favorit citat eller motto. Och under denna punkten har jag faktiskt inte ett citat eller motto i sig som jag vill lägga fram, utan snarare den personen som motiverar mig mest och som jag ser upp till! Vissa kanske har hört talas om henne och andra inte, men hennes namn är Heidi Somers, a.k.a. Buffbunny! Hon är en tjej som tävlar i Bikini fitness och som jobbar inom träningsbranchen kan man säga. Hon har ett eget klädmärke som heter Buffbunny collection, jobbar med youtube och hon är helt enkelt en väldigt stor inspiration för mig och hon har fått mig att fortsätta kämpa med det jag blir lycklig av och sträva efter mina drömmar!Att kämpa för det jag tror på, vara snäll och inte döma andra människor är vad jag försöker leva upp till, samtidigt som jag lever och drömmer om ett hälsosamt liv och kämpa för att göra det jag vill med mitt liv. Jag vill sprida kärlek och inspiration till andra människor samtidigt som jag vill hjälpa på de sätt som jag känner att jag är kapabel till. Jag blir alltid motiverad när jag kollar på Heidis youtube eller ett instagram-inlägg. Hon motiverar mig, inte bara till att uppfylla mina drömmar, utan också att vara snäll mot människor jag möter i livet och försöka hjälpa och ge kärlek till alla!

Men om jag nu måste välja ett motto eller citat skulle det nog vara "the only one that can beat me is me" vilket helt enkelt enligt mig innebär att man inte ska jämföra sig med andra för du är den enda som är du och det är din kropp som du ska leva i hela livet. Så man ska kämpa mot sig själv och inte tävla eller jämföra sig med andra. Ett annat motto som kanske är lite klyschigt men som enligt mig är klokt och motiverande är Walt Disneys citat "If you can dream it, you can do it". Det enligt mig säger helt enkelt att inget är omöjligt om du kan drömma om det. Det sista mottot som jag tycker är väldigt viktigt och som jag försöker leva upp till så gott jag kan är ännu en klyscha att höra men samtidigt viktig och har ett budskap som alla borde ta med sig genom livet. Mottot lyder som följande "Allt vad du vill att människor ska göra mot dig ska du göra mot dem". Den gyllene regeln och med ett viktigt budskap.

Vem eller vad är eran största motivationskälla och har ni något citat eller motto som ni tycker är bra?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Åsikter och tankar

​Hej alla mina kära läsare! 

I Måndags fick jag ett facebook meddelande av min kära pojkvän om att vi skulle på visning för en lägenhet på tisdag morgon! Självklart blev jag glad eftersom att min pojkvän har väntat så länge på det och verkligen förtjänar en lägenhet så hårt som han har jobbat mot det! Så sagt och gjort åkte vi på visningen, lägenheten var helt fantastisk, nyrenoverad sedan förra året och helt perfekt! När vi gick ut med hyresvärden för att se tomten så frågade hon om vi ville ha den... OCH VI SA JA! Klockan tre samma dag åkte vi hem till hyresvärden och skrev papper på lägenheten!!! 

Så i september så flyttar han in! Eftersom att jag fortfarande pluggar så blir det svårt för mig att pendla så långt så har vi pratat om att jag ska flytta in när jag tar studenten eller lite innan! Dock så kommer jag säkert vara där oftare och bo där på halvtid om man säger så ;) 

Jag är så himla glad, speciellt för min kille som har fått vänta så länge på detta! Så ni gäller det att leta upp lite inrening, soffa osv. samt lite småplock till köket och allt! Jag är såååå taggad! Allt börjar äntligen gå framåt och det börjar bara bli bättre och bättre för alla! 

Så nu till min fråga! Skulle det vara intressant för er att läsa lite om flytten, kanske få inredningsinlägg och flyttinlägg och allt om det som kommer hända! Se bilder från flytten och få tips för inredningen, vart grejer är köpta osv? Kommentera gärna om detta skulle vara något ni skulle vilja se och läsa om och skriv gärna om ni har något speciellt ni vill se här på bloggen som är relaterat till flytten! 

Och för att inte göra detta inlägget till bara text så får ni även en bild från dagens grillning med våra kära vänner! Hoppas alla har haft en bra dag och vi ses i nästa inlägg! 

Likes

Comments

challenges

Hej på er mina fina läsare! Dagens topic är alltså mitt stoltaste ögonblick! Och eftersom att min blogg handlar om min passion för träning och hälsa riktar jag självklart in mig på tränings relaterade ögonblick.

När det kommer till stolta ögonblick finns det självklart många som man kan välja mellan t.ex. när jag för första gången klarade av att göra upphopp på 120 centimeters pall, eller den gången jag lyckades gå igenom mitt eget rygg pass med ökade vikter på alla övningar! Visst detta kanske inte låter som speciella saker men vi alla har våra egna moments som vi känner att "det där trodde jag aldrig att jag skulle klara, fy fan va bra jag är". Ett annat stolt ögonblick som jag har är när jag klarade av ett helt cardiopass på 45 minuter, detta eftersom att jag har haft väldigt dålig kondition innan och klarade knappt av att jogga 5 minuter utan att va tvungen att stanna och ta en paus!

Men det ögonblicket som jag är stoltast över är faktiskt den gången då jag lyckades med mitt 1RM (min maxvikt) i deadlifts! När jag stod där framför spegeln med min skivstång med 80kg på och och gjorde mina repetitioner och sedan la ner skivstången, det var verkligen ett av mina stoltaste ögonblick någonsin! Jag blev så överlycklig och jag kunde verkligen känna hur adrenalinet pumpade! Den lyckan av att lyckas med något du inte trodde du skulle klara av, det är en känsla som är helt underbar!

Vilket är erat stoltaste ögonblick? Dela gärna med er i kommentarsfältet! Ha det bra alla fina läsare så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

challenges

Hej alla fina! Idag är det dags för fjärde tillfället med min challenge och dagens rubrik lyder "en träningsform som jag inte förstår". Och detta är faktiskt rätt svårt att komma på eftersom att när jag är osäker på en träningsform så brukar jag oftast googla det eller pröva på det, och jag har provat väldigt många olika träningsformer! Men en träningsform som jag inte förstår av den anledningen att jag inte riktigt kan förstå innebörden med den är långfärdsskridskor eller skridskor i allmänhet. Jag kan förstå att man övar upp balansen och sin koordination och kanske en aning styrka i ben och bål men förstår inte innebörden och varför man ska göra detta när det finns många andra träningsformer som är bättre! Dock så förstår jag väl att det mer är för att man tycker det är kul än för träningens skull!

Men en annan träningsform som jag inte heller förstår är cykling. Alltså jag förstår att det är bra träning men förstår det inte av den anledningen att det enligt mig är riktigt tråkigt... Dock så är löpning också tråkigt men när man springer eller är ute och går kan man åtminstone njuta av naturen runt omkring eftersom att det inte går lika fort och man inte behöver ha full fokus på vägen hela tiden! Så av den anledningen förstår inte jag träningsformerna cykling eller långfärdsskridskor!

Finns det någon träningsform som ni inte förstår er på eller helt enkelt tycker är lönlös eller inte ser någon mening i? Skriv gärna i kommentarerna! Ni får ha det bra så länge så ses vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

challenges

Hej alla fina! Nu är det dags för tredje tillfället med min challenge och dagens topic handlar om träning när jag är 65 år vilket jag då tolkar som hur jag tror att min träning kommer se ut när jag är 65. Allvarligt talat så är det rätt svårt att säga när det är så lång tid fram tills dess men jag antar att jag för använda mig av en gnutta fantasi och kanske lite önsketänkande 😉

Så först och främst så tror jag att jag kommer träna mycket yoga faktiskt, eftersom att jag har gjort det lite fram tills nu och har fått känna på själv hur mycket det hjälper mig mot stelhet och hur det mjukar upp kroppen! Jag tror att när jag blir 65 år gammal kommer jag att minnas hur det var för unga mig när jag utförde yoga och ta hjälp av denna träningsmetod för att motverka stelhet, mjuka upp mina muskler, gör mig avslappnad och helt enkelt veta att det kan hjälpa mig med ett och annat!


En annan sak jag tror att jag kommer pyssla med är nog fortfarande styrketräning! Kanske inte i samma mängd som jag gör nu när jag är ung men kanske i en lagom mängd och med lättare vikter, eftersom att jag vet om fördelarna med träningsformen och jag själv kan känna redan nu hur bra styrketräning är för mig! Sen så kanske det är lite önsketänkande också att jag skulle vara 65 år och vara en sån där bad ass mormor som går in på gymmet och stylar som fan för alla andra på gymmet 😏


Ännu en sak som jag har fått för mig nu det senaste som jag tror att jag kanske börjar med i framtiden och som jag kanske gör när jag blir typ 65 år är MovNat. Jag vet inte om så många har hört tallas om träningsformen men det baseras på det grundläggande mänskliga rörelserna. Det som används är oftast simning, gång, krypning, löpning och klättring. Man utför helt enkelt rörelser som vi människor är evolutionärt skapta för att kunna gör men som användes mer förr i tiden vid exempelvis överlevnad och jakt. Detta brukar främst utföras i skogen eller helt enkelt i naturen (dock kan det göras inomhus också) vilket gör det till en lite extra rolig grej vilket jag tycker gör allt mer intressant! Och jag vill bara lägga till att jag är inte extremt påläst på detta så om jag skrivit fel någonstans så får ni gärna rätta mig så jag inte ger ut felaktig information! Jag vet inte riktigt varför men på något sätt så känns det som att detta är något jag skulle kunna få för mig att börja med när jag blir äldre och troligtvis då hålla på med när jag är 65!Sen skulle jag troligtvis vara ute och gå och hålla på med vanliga aktiviteter också men eftersom att jag är rätt säker på att det är rätt uppenbart att jag kommer göra så struntar jag i att skriva ut det också.

Men detta var då dem sakerna som jag tror att jag kommer syssla med när jag är 65 år! Vad tror ni att ni kommer göra i träningsväg när ni är 65 år? Skriv gärna i kommentarsfältet vad ni tror! Ha det så bra så länge alla fina så syns vi i nästa inlägg!!

Likes

Comments

challenges

Då var det dags för andra utmaningen! Idag ska jag skriva om mitt första träningsminne, och denna är lite svår eftersom att jag inte riktigt minns. Men jag tror att min första träningsminne var när jag gick i grundskolan, 3an tror jag, och började spela tennis. Det var ett väldigt roligt sätt att träna på, dock så var det ju inte för träningens skull som jag spelade tennis utan snarare för sakens skull och för att det är kul! Men det kanske inte var detta som titeln var ute efter.

Istället tänkte jag skriva om första gången jag var på gymmet! Jag tror att det var när jag gick i 8an eller i 9an och jag hade fixat ett gymkort på ett lokalt gym i Svenljunga. Jag hade aldrig varit på ett gym förut och visste inte alls vad man skulle göra, hur man stämpla in, vad man skulle göra eller något där emellan. Så jag gick in mot gymmet, och stod utanför dörren (in till gymmet var dörren alltid stängd och man måste stämpla in kortet för att öppna dörren) och jag stod ju då där utanför och försökte öppna dörren men visste ju då inte hur man öppna den... Men efter 5 minuter så var det någon som också skulle in så då kolla jag självklart på vad han gjorde och härma lite 😂 Väl inne så stod jag helt amazed av alla olika maskiner det fanns, alla vikter och de olika konditions maskinerna. Så jag gick in och helt enkelt gick fram till olika maskiner och gjorde de som såg lättast ut och det som jag förstod mig på! Fast självklart slutade det med att jag ställde mig på löpbandet istället eftersom att det var några stycken där med mig och jag tyckte att jag själv såg lite lam ut... Men men med tiden så blir man självklart bekvämare och det tog inte så många försök innan jag lärde mig maskinerna och därifrån växte mitt intresse för träning mer och mer för varje dag!

Ett annat minne jag har som kanske inte är ett riktigt träningsminne utan snarare idrottsminne från när jag började ha idrott i skolan! Jag minns ett specifikt tillfälle där vi skulle ha friidrott vilket då innefattade spjutkastning, längdhopp, höjdhopp, kula och löpning. Det jag minns tydligast var löpningen eftersom att jag var lite större och kraftigare när jag var yngre och verkligen avskydde att springa... Vi hade en löpbana som verkligen var som en riktig tävlingsbana med linjer och allt. Och denna banan skulle man då springa för att få betyg i ämnet. Det roliga med detta var att jag hade så kass kondition och verkligen det lägsta motivationen någonsin så jag tog cirka 13 minuter på mig för att springa runt denna banan. Och bara för att klargöra så var medeltiden för att springa banan cirka 5-6 minuter och jag kan inte direkt påstå att denna banan är särskilt lång, kanske 800 meter om inte mindre 😂 Så man kan lugnt säga att jag var trotsig som sjutton när det det kom till min cardio!!!

På bilden nedan kan ni se min söta lilla syster på exakt den löparbanan som jag fick plågas på och sprang runt på 13 minuter!


Hoppas detta var lika roligt att läsa som det var att skriva! Vad är erat första träningsminne? Berätta gärna i kommentarsfältet! Vi ses i nästa inlägg mina fina!

Likes

Comments

Hej alla fina! Ni kanske har märkt att jag har varit frånvarande ett tag och inte lagt upp mycket på bloggen.. Jag har inte mått så bra de senaste dagarna och har haft väldigt ont i magen, haft yrsel, illamående osv. Så jag tog en lite paus med allt och försökte få allt under kontroll igen samtidigt som jag försökt att inte få råpanik över alla sjukdomar, som det står att jag kan ha, på nätet. Men jag ville bara göra ett snabbt inlägg och säga att jag äntligen är tillbaka och tar nya tag och jag kommer idag fortsätta med mina challenges som jag startade för ett tag sen som tyvärr fick pausas...

Hoppas ni alla har haft det bra medan jag vart frånvarande och hoppas ni inte gett upp på min blogg helt under dessa dagar 😅 Vi ses i nästa inlägg som troligtvis kommer vara om min challenge!

Likes

Comments

Detta är då bloggen där min stora passion blir blandad med andra saker som min vardag, tankar och andra saker! Att träna och att ha en bra hälsa är det jag brinner för och som jag inte bara vill göra för mig själv, utan också hjälpa andra med! Mina framtida planer och drömmar är jag väldigt öppen med här och hoppas på att få skriva om, inte bara som en dröm utan som en upplevelse och en del av min vardag! Jag kämpar dagligen med att ta mig närmare mina mål och försöker ta mig steg för steg närmare mitt dröm liv! Genom min resa har jag också med mig min kära familj och min underbara pojkvän! Jag vill och försöker dela med mig av allt mellan himmel och jord, samt både mina uppgångar respektive nedgångar.

Jag visar min passion, försöker ge er motivation och själv hålla min disciplin och bara ha riktigt roligt på vägen! Jag har planer, drömmar och mål precis som alla andra, men jag har bestämt att jag ska ta dom med storm och uppfylla allt in i det sista! Jag ska jobba med mitt drömjobb, jag ska tävla både nationellt samt internationellt och jag ska visa att allt är möjligt på vägen! Men för att starta någonstans så går jag självklart först på gymnasiet och tränar samtidigt, och jag kan känna ända från tårna att starten på min stora resa bara kommer närmare och närmare! Allt kommer börja på riktigt för mig när gymnasiet är avklarat, check och finito men redan nu har jag börjat ta mig fram i mina mål på gymmet och här på bloggen!

Träning, hälsa, vardag, drömmar och allt där emellan. Det är vad min blogg handlar om. Det är vad Bylinda står för!

Likes

Comments

challenges

Hej på er alla fina!

Nu är det så att jag har varit lite frånvarande det sista, men nu har jag tänkt vända på detta! Min plan är att göra en 30 dagars utmaning på bloggen där jag ska blogga 30 dagar i sträck om olika titlar. Jag kände lite att jag ville göra något mer nu när jag var ledig och känner att bloggen är något jag verkligen vill få igång! Så jag tänkte göra denna utmaningen från och med imorgon! Eftersom att mitt största intresse är träning och det är de jag vill satsa på både som karriär och här på bloggen så kände jag att det vore passande om denna utmaningen bestod av mer träning och hälso baserade frågor och titlar. Och jag hittade självklart en riktigt bra 30 dagars utmaning med denna typen att topics på google och har alltså bestämt mig för att använda denna. Jag tänker dock inte lägga ut någon bild på utmaningen då jag vill att titlarna ska bli lite av en överraskning där ni får något nytt varje dag!

Jag ville också försöka hålla igång så mycket som möjligt under sommaren, och eftersom att jag är hos min pojkvän större delar av sommaren och mitt gym inte ligger i närheten där han bor, så vill jag också starta en till utmaning på bloggen som jag ska utföra varje dag, och som även ni kan ta del av och till och med göra med mig! Jag har alltså laddat ner en app som heter 30 day fitness challenge som då består av olika träningspass för olika delar av kroppen men jag hade då planerat att köra helkropps pass utmaningen! Och eftersom att jag vet att man inte borde överanstränga sin kropp och träna samma kroppsdel flera dagar i sträck så tänkte jag också byta ut vissa dagar till en promenad dag!

Jag har då bestämt mig för att köra full body workout på medium nivå, alltså under fliken medium plan 2. Nu utmanar jag också er läsare att ta del av denna utmaningen med mig! Kommentera gärna om ni är med mig under denna utmaningen i 30 dagar och senare hur det känns under resans gång!

Är ni med mig och är ni taggade på utmaningarna? Jag är taggad till tusen och hoppas att jag kan få med mig några i denna utmaningen! Ha det bra så länge så kick startar vi allt imorgon hörni 😉

Likes

Comments

new in

Hej alla fina!

Jag har äntligen fått klart min nya header!! Jag ville ha med en blandning av skogen och träningen eftersom att träningen är min stora passion och jag älskar att vara ute i naturen! Jag tänkte också att det kunde vara lite utmanande för mig själv att ha en bild på mig på headern eftersom att jag vill börja utmana mig själv och detta var då ett sätt som jag tyckte var utmanande (don´t judge, det är så det är ibland när man inte gillar att ta så mycket plats!). Det tog mig hela kvällen igår och hela morgonen idag att få klart den, but here it is, the final result!

Kommentera gärna vad ni tycker om den!

Likes

Comments