Linda Andersson I am what I choose to be

Vardag

Nu sitter jag här, sent på kvällen. Med min pojkvän vid min sida, datorn i knät och en whisky i handen. Perfekt.

Hej alla!

Här sitter jag, snorig om näsan och ont i halsen. Nu har jag upplevt mitt sista höstlov någonsin och det känns av någon konstig anledning så himla bra! Det är ännu ett steg mot studenten och nu kan jag verkligen känna hur tiden bara springer förbi! Men men än är det inte över... Just nu måste jag ta tag i denna hemska förkylningen, för så lätt kommer jag inte undan skolan! Dit ska jag fortfarande imorgon. Så tog nu den sista dagen av mitt höstlov till att hjälpa min pojkvän städa ur lägenheten, laga mat, och nu på kvällen har vi bara suttit i soffan, myst och jag unnade mig själv ett fint glas whisky, mums!!

Jag har alltid undrat hur många i min ålder som faktiskt uppskattar och tycker om ett fint glas vin eller ett riktigt bra glas whisky? Annorlunda har jag ju alltid fått höra att jag är så varför inte vara annorlunda när det kommer till detta också! Vad gillar ni att dricka när ni vill ha nåt extra? Kanske är det inte bara jag som är whisky fantast? Nu är det iallafall sent och jag måste dra mig mot sängen för att kunna komma upp imorgon. Nu när det blir mörkt så tidigt så har jag väldigt stora problem med att ta mig upp på mornarna så får försöka så gott jag kan att motverka detta! Ha det så bra så ses vi nästa gång!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

challenges

Hallå igen mina kära vänner!

Som ni säkert vet om ni läst min blogg ett tag så har jag rätt stora framtidsdrömmar och det är då vad jag hade tänkt skriva om denna fina kväll! Ni vet säkert om min stora passion för träning (om inte det är allt för obvious men det är ju det hela min blogg handlar om typ) och självklart har jag då stora framtidsdrömmar om något liknande. Jag har drömt i flera år om att jobba som PT och få hjälpa andra med saker som jag själv spenderar extremt mycket tid med. Att få hjälpa andra att hitta sig själva, sätta upp och uppnå sina mål och må bra är en stor passion som jag har och det är också det som jag vill spendera resten av mitt liv med och göra! En annan stor dröm jag har är ju då att tävla i bikini fitness eller en annan likgiltig gren inom fitness. Jag vet inte varför men jag har alltid sett det som en så stor vinst för sig själv på något sätt. Att man går upp på scenen och verkligen vinna över rädslor som man kanske har (jag har ju självklart sånna rädslor, tillexempel att ställa mig i centrum och visa upp mig) och bara visa hur stark man är och att man klarar av något så stort! Sen så tycker jag ju också att tävlingen i sig verkar oerhört intressant och häftig så det är väl också en stor anledning till varför också jag vill göra det!

Vad är era framtidsdrömmar? skulle vara kul att veta! Vi ses i nästa inlägg och ni får ha det så bra så länge!!

Likes

Comments

challenges, Träning

Okej jag vet vad ni alla troligtvis tänker, jag vet att jag suger på att hålla något eller att göra något under en längre period. Men jag har helt enkelt prioriterat annat under en längre tid, jag älskar att blogga osv men så fort som jag verkligen vill lägga ner tid på bloggen så händer det något som gör att jag måste prioritera annat. Men jag tänker att jag helt enkelt fortsätter där jag slutade förra gången!

Så jag likt som de flesta som tränar har ju självklart en träningsväska, och jag tänkte att det kanske kan vara intressant att veta vad som gömmer sig i min! Så här är en lite lista på dom sakerna som jag alltid har med mig i min träningsväska!!:

  • Min vattenflaska! Jag klarar inte 5 minuter på gymmet utan min vattenflaska!!
  • Träningsskor, dock så varierar det mellan olika skor beroende på vad jag tränar. om jag ska träna tyngre och bara lyfta så har jag vanliga skor med platt sula, och skorna på bilden har jag när jag ska köra annat ex. kondition.
  • Mina träningshandskar
  • Hörlurar!!! Klara inte att träna om jag inte har mina hörlurar! Och de bästa är när jag har mina wireless hörlurar!
  • Mina träningskläder och ombyte off course
  • Handduk + tvål etc. you know the basics
  • ett lås
  • en hållare till min mobil som jag kan ha på armen. Dock använder jag knappt den längre men den ligger där!
  • mellanmål, eller något jag kan äta efter att jag har tränat!

Jag har ibland andra saker i min väska också men inte varje gång jag går till gymmet, och så låg det inte i min väska nu, men har ibland med mig BCAA och en anteckningsbok för att kolla ett träningsschema eller skriva upp resultat. Vad brukar ni ha i eran träningsväska? Någon bra att ha sak jag kanske inte brukar ha som ni kan tipsa om? Kommentera gärna det isåfall!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så ses vi i nästa inlägg!!

Likes

Comments

challenges

Hej fina ni! Nu har alltså sjätte punkten i listan och som titeln lyder är det mitt favorit citat eller motto. Och under denna punkten har jag faktiskt inte ett citat eller motto i sig som jag vill lägga fram, utan snarare den personen som motiverar mig mest och som jag ser upp till! Vissa kanske har hört talas om henne och andra inte, men hennes namn är Heidi Somers, a.k.a. Buffbunny! Hon är en tjej som tävlar i Bikini fitness och som jobbar inom träningsbranchen kan man säga. Hon har ett eget klädmärke som heter Buffbunny collection, jobbar med youtube och hon är helt enkelt en väldigt stor inspiration för mig och hon har fått mig att fortsätta kämpa med det jag blir lycklig av och sträva efter mina drömmar!Att kämpa för det jag tror på, vara snäll och inte döma andra människor är vad jag försöker leva upp till, samtidigt som jag lever och drömmer om ett hälsosamt liv och kämpa för att göra det jag vill med mitt liv. Jag vill sprida kärlek och inspiration till andra människor samtidigt som jag vill hjälpa på de sätt som jag känner att jag är kapabel till. Jag blir alltid motiverad när jag kollar på Heidis youtube eller ett instagram-inlägg. Hon motiverar mig, inte bara till att uppfylla mina drömmar, utan också att vara snäll mot människor jag möter i livet och försöka hjälpa och ge kärlek till alla!

Men om jag nu måste välja ett motto eller citat skulle det nog vara "the only one that can beat me is me" vilket helt enkelt enligt mig innebär att man inte ska jämföra sig med andra för du är den enda som är du och det är din kropp som du ska leva i hela livet. Så man ska kämpa mot sig själv och inte tävla eller jämföra sig med andra. Ett annat motto som kanske är lite klyschigt men som enligt mig är klokt och motiverande är Walt Disneys citat "If you can dream it, you can do it". Det enligt mig säger helt enkelt att inget är omöjligt om du kan drömma om det. Det sista mottot som jag tycker är väldigt viktigt och som jag försöker leva upp till så gott jag kan är ännu en klyscha att höra men samtidigt viktig och har ett budskap som alla borde ta med sig genom livet. Mottot lyder som följande "Allt vad du vill att människor ska göra mot dig ska du göra mot dem". Den gyllene regeln och med ett viktigt budskap.

Vem eller vad är eran största motivationskälla och har ni något citat eller motto som ni tycker är bra?

Likes

Comments

Vardag, Åsikter och tankar

​Hej alla mina kära läsare! 

I Måndags fick jag ett facebook meddelande av min kära pojkvän om att vi skulle på visning för en lägenhet på tisdag morgon! Självklart blev jag glad eftersom att min pojkvän har väntat så länge på det och verkligen förtjänar en lägenhet så hårt som han har jobbat mot det! Så sagt och gjort åkte vi på visningen, lägenheten var helt fantastisk, nyrenoverad sedan förra året och helt perfekt! När vi gick ut med hyresvärden för att se tomten så frågade hon om vi ville ha den... OCH VI SA JA! Klockan tre samma dag åkte vi hem till hyresvärden och skrev papper på lägenheten!!! 

Så i september så flyttar han in! Eftersom att jag fortfarande pluggar så blir det svårt för mig att pendla så långt så har vi pratat om att jag ska flytta in när jag tar studenten eller lite innan! Dock så kommer jag säkert vara där oftare och bo där på halvtid om man säger så ;) 

Jag är så himla glad, speciellt för min kille som har fått vänta så länge på detta! Så ni gäller det att leta upp lite inrening, soffa osv. samt lite småplock till köket och allt! Jag är såååå taggad! Allt börjar äntligen gå framåt och det börjar bara bli bättre och bättre för alla! 

Så nu till min fråga! Skulle det vara intressant för er att läsa lite om flytten, kanske få inredningsinlägg och flyttinlägg och allt om det som kommer hända! Se bilder från flytten och få tips för inredningen, vart grejer är köpta osv? Kommentera gärna om detta skulle vara något ni skulle vilja se och läsa om och skriv gärna om ni har något speciellt ni vill se här på bloggen som är relaterat till flytten! 

Och för att inte göra detta inlägget till bara text så får ni även en bild från dagens grillning med våra kära vänner! Hoppas alla har haft en bra dag och vi ses i nästa inlägg! 

Likes

Comments

challenges

Hej på er mina fina läsare! Dagens topic är alltså mitt stoltaste ögonblick! Och eftersom att min blogg handlar om min passion för träning och hälsa riktar jag självklart in mig på tränings relaterade ögonblick.

När det kommer till stolta ögonblick finns det självklart många som man kan välja mellan t.ex. när jag för första gången klarade av att göra upphopp på 120 centimeters pall, eller den gången jag lyckades gå igenom mitt eget rygg pass med ökade vikter på alla övningar! Visst detta kanske inte låter som speciella saker men vi alla har våra egna moments som vi känner att "det där trodde jag aldrig att jag skulle klara, fy fan va bra jag är". Ett annat stolt ögonblick som jag har är när jag klarade av ett helt cardiopass på 45 minuter, detta eftersom att jag har haft väldigt dålig kondition innan och klarade knappt av att jogga 5 minuter utan att va tvungen att stanna och ta en paus!

Men det ögonblicket som jag är stoltast över är faktiskt den gången då jag lyckades med mitt 1RM (min maxvikt) i deadlifts! När jag stod där framför spegeln med min skivstång med 80kg på och och gjorde mina repetitioner och sedan la ner skivstången, det var verkligen ett av mina stoltaste ögonblick någonsin! Jag blev så överlycklig och jag kunde verkligen känna hur adrenalinet pumpade! Den lyckan av att lyckas med något du inte trodde du skulle klara av, det är en känsla som är helt underbar!

Vilket är erat stoltaste ögonblick? Dela gärna med er i kommentarsfältet! Ha det bra alla fina läsare så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

challenges

Hej alla fina! Idag är det dags för fjärde tillfället med min challenge och dagens rubrik lyder "en träningsform som jag inte förstår". Och detta är faktiskt rätt svårt att komma på eftersom att när jag är osäker på en träningsform så brukar jag oftast googla det eller pröva på det, och jag har provat väldigt många olika träningsformer! Men en träningsform som jag inte förstår av den anledningen att jag inte riktigt kan förstå innebörden med den är långfärdsskridskor eller skridskor i allmänhet. Jag kan förstå att man övar upp balansen och sin koordination och kanske en aning styrka i ben och bål men förstår inte innebörden och varför man ska göra detta när det finns många andra träningsformer som är bättre! Dock så förstår jag väl att det mer är för att man tycker det är kul än för träningens skull!

Men en annan träningsform som jag inte heller förstår är cykling. Alltså jag förstår att det är bra träning men förstår det inte av den anledningen att det enligt mig är riktigt tråkigt... Dock så är löpning också tråkigt men när man springer eller är ute och går kan man åtminstone njuta av naturen runt omkring eftersom att det inte går lika fort och man inte behöver ha full fokus på vägen hela tiden! Så av den anledningen förstår inte jag träningsformerna cykling eller långfärdsskridskor!

Finns det någon träningsform som ni inte förstår er på eller helt enkelt tycker är lönlös eller inte ser någon mening i? Skriv gärna i kommentarerna! Ni får ha det bra så länge så ses vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

challenges

Hej alla fina! Nu är det dags för tredje tillfället med min challenge och dagens topic handlar om träning när jag är 65 år vilket jag då tolkar som hur jag tror att min träning kommer se ut när jag är 65. Allvarligt talat så är det rätt svårt att säga när det är så lång tid fram tills dess men jag antar att jag för använda mig av en gnutta fantasi och kanske lite önsketänkande 😉

Så först och främst så tror jag att jag kommer träna mycket yoga faktiskt, eftersom att jag har gjort det lite fram tills nu och har fått känna på själv hur mycket det hjälper mig mot stelhet och hur det mjukar upp kroppen! Jag tror att när jag blir 65 år gammal kommer jag att minnas hur det var för unga mig när jag utförde yoga och ta hjälp av denna träningsmetod för att motverka stelhet, mjuka upp mina muskler, gör mig avslappnad och helt enkelt veta att det kan hjälpa mig med ett och annat!


En annan sak jag tror att jag kommer pyssla med är nog fortfarande styrketräning! Kanske inte i samma mängd som jag gör nu när jag är ung men kanske i en lagom mängd och med lättare vikter, eftersom att jag vet om fördelarna med träningsformen och jag själv kan känna redan nu hur bra styrketräning är för mig! Sen så kanske det är lite önsketänkande också att jag skulle vara 65 år och vara en sån där bad ass mormor som går in på gymmet och stylar som fan för alla andra på gymmet 😏


Ännu en sak som jag har fått för mig nu det senaste som jag tror att jag kanske börjar med i framtiden och som jag kanske gör när jag blir typ 65 år är MovNat. Jag vet inte om så många har hört tallas om träningsformen men det baseras på det grundläggande mänskliga rörelserna. Det som används är oftast simning, gång, krypning, löpning och klättring. Man utför helt enkelt rörelser som vi människor är evolutionärt skapta för att kunna gör men som användes mer förr i tiden vid exempelvis överlevnad och jakt. Detta brukar främst utföras i skogen eller helt enkelt i naturen (dock kan det göras inomhus också) vilket gör det till en lite extra rolig grej vilket jag tycker gör allt mer intressant! Och jag vill bara lägga till att jag är inte extremt påläst på detta så om jag skrivit fel någonstans så får ni gärna rätta mig så jag inte ger ut felaktig information! Jag vet inte riktigt varför men på något sätt så känns det som att detta är något jag skulle kunna få för mig att börja med när jag blir äldre och troligtvis då hålla på med när jag är 65!Sen skulle jag troligtvis vara ute och gå och hålla på med vanliga aktiviteter också men eftersom att jag är rätt säker på att det är rätt uppenbart att jag kommer göra så struntar jag i att skriva ut det också.

Men detta var då dem sakerna som jag tror att jag kommer syssla med när jag är 65 år! Vad tror ni att ni kommer göra i träningsväg när ni är 65 år? Skriv gärna i kommentarsfältet vad ni tror! Ha det så bra så länge alla fina så syns vi i nästa inlägg!!

Likes

Comments

challenges

Då var det dags för andra utmaningen! Idag ska jag skriva om mitt första träningsminne, och denna är lite svår eftersom att jag inte riktigt minns. Men jag tror att min första träningsminne var när jag gick i grundskolan, 3an tror jag, och började spela tennis. Det var ett väldigt roligt sätt att träna på, dock så var det ju inte för träningens skull som jag spelade tennis utan snarare för sakens skull och för att det är kul! Men det kanske inte var detta som titeln var ute efter.

Istället tänkte jag skriva om första gången jag var på gymmet! Jag tror att det var när jag gick i 8an eller i 9an och jag hade fixat ett gymkort på ett lokalt gym i Svenljunga. Jag hade aldrig varit på ett gym förut och visste inte alls vad man skulle göra, hur man stämpla in, vad man skulle göra eller något där emellan. Så jag gick in mot gymmet, och stod utanför dörren (in till gymmet var dörren alltid stängd och man måste stämpla in kortet för att öppna dörren) och jag stod ju då där utanför och försökte öppna dörren men visste ju då inte hur man öppna den... Men efter 5 minuter så var det någon som också skulle in så då kolla jag självklart på vad han gjorde och härma lite 😂 Väl inne så stod jag helt amazed av alla olika maskiner det fanns, alla vikter och de olika konditions maskinerna. Så jag gick in och helt enkelt gick fram till olika maskiner och gjorde de som såg lättast ut och det som jag förstod mig på! Fast självklart slutade det med att jag ställde mig på löpbandet istället eftersom att det var några stycken där med mig och jag tyckte att jag själv såg lite lam ut... Men men med tiden så blir man självklart bekvämare och det tog inte så många försök innan jag lärde mig maskinerna och därifrån växte mitt intresse för träning mer och mer för varje dag!

Ett annat minne jag har som kanske inte är ett riktigt träningsminne utan snarare idrottsminne från när jag började ha idrott i skolan! Jag minns ett specifikt tillfälle där vi skulle ha friidrott vilket då innefattade spjutkastning, längdhopp, höjdhopp, kula och löpning. Det jag minns tydligast var löpningen eftersom att jag var lite större och kraftigare när jag var yngre och verkligen avskydde att springa... Vi hade en löpbana som verkligen var som en riktig tävlingsbana med linjer och allt. Och denna banan skulle man då springa för att få betyg i ämnet. Det roliga med detta var att jag hade så kass kondition och verkligen det lägsta motivationen någonsin så jag tog cirka 13 minuter på mig för att springa runt denna banan. Och bara för att klargöra så var medeltiden för att springa banan cirka 5-6 minuter och jag kan inte direkt påstå att denna banan är särskilt lång, kanske 800 meter om inte mindre 😂 Så man kan lugnt säga att jag var trotsig som sjutton när det det kom till min cardio!!!

På bilden nedan kan ni se min söta lilla syster på exakt den löparbanan som jag fick plågas på och sprang runt på 13 minuter!


Hoppas detta var lika roligt att läsa som det var att skriva! Vad är erat första träningsminne? Berätta gärna i kommentarsfältet! Vi ses i nästa inlägg mina fina!

Likes

Comments

Hej alla fina! Ni kanske har märkt att jag har varit frånvarande ett tag och inte lagt upp mycket på bloggen.. Jag har inte mått så bra de senaste dagarna och har haft väldigt ont i magen, haft yrsel, illamående osv. Så jag tog en lite paus med allt och försökte få allt under kontroll igen samtidigt som jag försökt att inte få råpanik över alla sjukdomar, som det står att jag kan ha, på nätet. Men jag ville bara göra ett snabbt inlägg och säga att jag äntligen är tillbaka och tar nya tag och jag kommer idag fortsätta med mina challenges som jag startade för ett tag sen som tyvärr fick pausas...

Hoppas ni alla har haft det bra medan jag vart frånvarande och hoppas ni inte gett upp på min blogg helt under dessa dagar 😅 Vi ses i nästa inlägg som troligtvis kommer vara om min challenge!

Likes

Comments