Header

Jag började skriva detta inlägget igår kväll. Men klarade varken av att skriva klart det och jag kunde inte heller skriva klart eller ladda upp något imorse eftersom att jag är en så övertänkande person och är obekväm med att placera mig själv i situationer där någon kan döma mig eller kommentera mina val. Så inatt, efter att jag hade börjat skriva detta inlägget, drömde jag hur kommentarer rullade in om hur fel mina mål var och varför jag aldrig skulle klara av dem. Mina mål är inte ens en big deal men ändå tror jag att folk kommer att kommentera och lägga sig i vad jag vill. Men jag har kommit till valet att dela med mig av dem men även att skriva ett inlägg om denna så kallade "drömmen" och vad det är.

Jag kommer inte att skriva ut detaljer om mina mål då jag inte har pappret med detta hos mig, men mina mål inom träningen är:

  • Minska min fett % i kroppen gärna 10% till slutet av året (dock ett svårt mål att utfylla men tror ändå att jag kan klara det om jag ligger i).


  • Minska mina mått runt mage och lår. Varför jag vill minska på just dessa ställen beror på att det är de partierna som jag har svårast att förlora fettmassa på och för att det är där jag vill se resultat.


  • Öka min muskelmassa, målet är att ökad muskelmassa på samtliga stora muskelgrupper på kroppen och inte bara på en eller två delar.


  • Klara av att göra 10 pull-ups utan assistans. Om det är något som jag har svårt för så är det pull-ups. Jag klarar av att utföra dem på assistans maskin men har aldrig klarat att göra dessa utan hjälp.


  • Förbättra min kost och inte äta lika dåligt som jag brukar göra.


Som jag skrev så är detta bara i det stora hela och inte specifika mål. Jag har ju såklart exakta mål uppskrivna och delmål utifrån dessa målen, men tyckte att detta passade att dela med mig av så att ni får en översiktlig bild av vad jag strävar efter.

Ha det så bra så länge så ses vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Jag älskar att träna. När jag tränar känner jag mig hel och jag mår så otroligt bra av det. Under snart 3 års tid har jag tränat både styrka och kondition men nu i efterhand har jag tänkt på hur lite jag faktiskt försökt uppnå ett mål. Visst det skulle alltid vara kul men jag har aldrig riktigt fått tummen ur till och göra det. Det finns egentligen ingenting att skylla ifrån sig på, förutom att jag går i skolan fortfarande och att jag måste anpassa min vardag och min kost utifrån de förutsättningarna som är givna. Men nu de senaste har jag verkligen velat utveckla min fysik och faktiskt se mina framsteg. Det börjar bli tröttsamt att inte kunna se någon som helst förändring kroppsligt. En annan anledning till varför jag vill börja träna upp min fysik är pågrund av att jag väldigt länge har velat börja tävla i bikinifitness. Det har länge vart en dröm för mig att tävla och jag har äntligen kommit till en punkt i mitt liv där jag känner mig redo till att börja träna för mina resultat och påbörja min egen resa mot mina mål.

Jag bestämde mig för ett tag sedan att jag skulle ta reda på vad problemet är ovh varför det inte händer något. Jag har det senaste riktat in mig på alla möjliga träningsformer men jag känner ingen skillnad. Så jag drog slutsatsen att det inte var min träningsform som var problemet utan kosten. Så jag började för ett tag sedan räkna och övervaka mitt kaloriintag och mina macros och till min stora förvånad så får jag inte ens i mig hälften av alla kalorier jag borde äta under en vanlig skoldag. Okej så vad innebär de då? Jo om jag inte får i mig tillräckligt med kalorier på en dag så går min kropp in i "svältläge" som jag kallar det, vilket gör så att när jag väl äter så tar min kropp upp allt. Alltså kommer jag inte komma någon vart förens jag tar itu med min kost både hemma och i skolan.

Så vad är min plan? Jo jag tänker som följande, att jag börjar ta med mer mellanmål till skolan, försöker få i mig mer under dagarna och minskar drastiskt på det goda. Jag kommer också försöka träna med en mix av konditionsträning och styrketräning som alltid. Anledningen till varför jag väljer att träna som jag gör beror på att jag går utefter min somatyp vilket är mesomorf (jag kan prata mer om somatyper i ett annat inlägg om det skulle intressera). Min kropp är byggd så att jag har både lätt för att bygga muskler, bränna fett men också lägga på mig fett. Men för att variera min träning kommer jag troligtvis mixa min träning med standard cardio, HIIT och styrka.

Jag har många roliga idéer till nya inlägg och jag vill gärna dra igång och bli mer aktiv i min träning. Jag är reda att lägga ner mer kraft och energi i det jag anser är viktigt för mig och inte bara på saker som inte är motiverande eller får mig att må dåligt. För att jag inte ska backa ur nu och vända tillbaka igen lika fort kommer jag börja uppdatera bloggen med träningspass, kosten och liknande. Det gör mig också glad att få dela denna resan, inte bara med mina nära och kära, men också med er!

Let´s do this!

Likes

Comments

Jag har ett mål. Ett livsmål som jag drömmer om dag som natt. Morgon som kväll. Det är en dröm som gnager på mig jämt och ständigt för jag känner mig fast... Jag känner mig inte fri, och det känns som att jag inte har något eget val. Mitt mål och stora dröm känns så långt borta och jag kommer inte ett dugg närmare. Dagarna går men jag kommer ändå inte närmare för det.

Jag går i skolan men vad gör det för nytta när jag inte förstår. Jag går till gymmet varje vecka minst tre gånger men min kropp är som fast frusen i det förflutna och vill inte förändras. Jag skrivet inlägg efter inlägg men det känns aldrig tillräckligt bra för att dela med sig av så jag bara gömmer dem. Motgång efter motgång tar jag alltid nya tag och intalar mig att denna gången kommer allt bli bättre men efter ett tag ligger jag i samma grop igen och försöker kräla mig upp. Jag börjar känna mig ensam och fundera på om jag faktiskt klarar av att uppnå mitt livsmål. Med ett nytt tag har jag, som tidigare, nu tagit mig upp ur gropen och är redo för ännu ett försök att ta mig framåt. Men när jag trillar ner i den där gropen nästa gång då? Ska jag upprepa min handling och ta mig upp igen? eller ska jag den gången strunta i det och ligga kvar?

Tankar snurrar runt i mitt huvud och jag vet aldrig riktigt om jag ska lyssna på det ena eller andra. "Det är klart att du kommer klara det du måste bara bita ihop!" "du ser riktigt bra ut idag, den tröjan är riktigt fin på dig!" åh du är allt för snäll du kära hjärna! "Du kan lika väl ge upp, du vet att det är för svårt för dig!" "borde du verkligen ha den tröjan, din mage putar ut lite väl, tycker du inte?" men du sa ju igår att den va fin?. Det finns både dåliga och bra dagar Vilket alla har, man måste bara hitta motivationen i vardagen att fortsätta. Men hur ska man det när det inte finns något motiverande runt omkring en? Bara familjen, pojkvännen och enstaka vänner i sitt liv, men är allt för blyg för att skaffa nya motiverande vänner. Jag är introvert och gillar ensamheten och tystnaden men jag yttrar mig gärna inte om något i tal utan helst i skrift, fastän jag inte är så duktig på att skriva. Att yttra mina tankar ger mig ett lugnt.

Jag vill komma någonstans i mitt liv. Jag vill uppnå mina mål och leva mina drömmar, men inget kommer gratis, det vet ju vem som helst. Men det känns som att motgångarna i mitt liv just nu är större än framgångarna. Ja visst jag har min fina familj, min pojkvän och de få få vännerna som finns, men hur länge ska jag behöva slita för att komma närmare mina drömmar?

Vad var meningen med detta inlägget? Jo, jag vill uppnå saker och jag vill komma någon stans. Men för att göra det och samtidigt må bra på vägen dit måste jag göra vissa saker på mitt eget sätt. Jag tycker det är kul att blogga och skriva, men bara om jag gör det på mitt eget sätt och inte utifrån hur andra gör det. Så för att klättra upp ur gropen och inte trilla ner lika fort igen gör jag saker och ting på mitt eget sätt den här gången. För mina mål och min framtids dröm är en stor del av mig och det är det jag vill göra med mitt liv, det känns meningsfullt för mig.

Likes

Comments

"För att lyckas här i livet och att uppfylla våra mål och våra drömmar måste vi börja med att kliva steget utanför våran bekvämlighetszon. Ju bekvämare du blir i livet desto mer problem och hinder kommer livet ge dig. Du finns inte på denna jord för att dricka martinis på stranden, du finns på denna jord för att växa. När du väl har uppnått din bekvämlighetszon så kommer livet ha gott om anledningar till att trycka bort dig från den. Tror du steve Jobs startade apple och var bekväm med det? Tror du att högt uppsatta idrottare sover sig till hög prestation? Nej de gör dom inte! Så varför tror du då att det kommer vara lättare för dig? Om du verkligen vill något här i livet så måste du gå utanför din bekvämlighetszon och börja jobba för framgång och dina drömmar! "


När jag känner att jag inte har någon motivation så lyssnar jag ibland på motivationstal och liknande. Det brukar oftast hjälpa mig att få tillräckligt med motivation för att pallra mig till gymmet! Så här är en länk till ett motivationstal som jag finner väldigt motiverande!https://open.spotify.com/track/2TT3pjDu4Cas0XUtmI3eZm


Likes

Comments

Hallå!

Jag har suttit och funderat lite. Jag har hör så många människor som hela tiden pratar om thigh gap. Jag har hört minst 7 tjejer i omklädningsrummet på gymmet (vet att det är fel att lyssna på andras samtal men kunde inte rå för det vid dessa tillfällena) som pratar om att dem så gärna vill ha thigh gap och hur snyggt det är.

Innan jag börjar babbla på så vill jag bara säga att jag vet att jag inte är någon expert och jag har bara vart insatt i träning och fitness i 2 år så jag är inte värsta proffset. Men efter lite forskning så har jag kommit fram till en del saker.Först och främst så har thigh gap inget och göra med hur "fit" du är. Thigh gap beror helt och hållet på din benstruktur och göra (jag vet att man också kan få det om man är lite för smal), så enligt mig är detta inget att stäva efter för dem som har en annan benstruktur än denna kommer inte få det lika lätt eller inte få det alls. Oftast så är det så att dem som har benstrukturen för thigh gap har det oftast vare sig dem tränar eller inte (mellarum mellan låren allstå), så detta har absolut inget med fitness och göra över huvud taget.

Som ni ser på bilden ovan så kan man se hur det skiljer sig på benbyggnaden. Bilden åt vänster är hur benet är byggt (oftast) när man har thigh gap och den åt höger är så benet är byggt när man inte har det.

Sen vet jag att om man tränar innerlåren och har muskler där (när man inte har benstrukturen för att få thigh gap) så blir det ännu svårare att få thigh gap. Så om man vill ha thigh gap och inte har rätt benstruktur så måste en stor del fettmassa OCH muskelmassa försvinna. Alltså kan du inte ha särskilt mycket av något där för att få detta. Alltså oftast (enligt dem flesta fallen) så får du inte thigh gap om du inte har rätt benstruktur eller om du har muskelmassa på innerlåren.

Men en viktig sak är att du är inte tjock eller ohälsosam bara för att du inte har thigh gap. Du kan vara exakt lika hälsosam för det. Och bara för att du har thigh gap så betyder inte det att du är hälsosammare eller mindre än dem som inte har det, men det behöver inte heller betyda att du är underviktig, 9 gånger utav 10 handlar det om benstrukturen och inte om vikten eller hälsan.

En annan sak som är relaterat till detta är att mänga går in på exempelvis tumblr, we heart it eller någon liknande sida så kan man se många bilder med tjejer som har thigh gap på bilderna och så. Detta är också en sak jag tycker är väldigt irriterande för (vissa) personer ser på dessa bilder som inspiration eller jämför sig med dem här tjejerna, men det är så fel för hälften av alla tjejer på nätet har inte ens thigh gap, dem ger en bara en illusion om att dem faktisk har det. I själva verket så "plutar" dem med sin rumpa utåt och sträcker på ryggen vilket gör så att det ser ut som att dem har mellanrum mellan låren, eller så photoshoppar dem sina bilder. 

Jag påstår inte att alla gör det, vissa har det som sagt naturligt men det jag vill säga är att man ska inte gå efter  bilder från exempelvis tumblr för många av dem bilderna är inte nödvändigtvis naturliga. Om jag ska få säga mitt så tycker jag inte att man ska jämföra sig själv med andra över huvud taget. Det är bättre att sätta upp sina egna mål och älska sig själv för den man är.

Och som jag skrev i början så vet jag att jag inte är utbildad eller något men dem sakerna jag skrivit är saker jag är 99,9% säker på att är sant då jag läst många läkarartiklar om just detta och jag skulle aldrig skriva ut något av detta om jag inte var säker på att det stämde.

Och med detta inlägget ville jag bara säga att thigh gap, anser jag, är inte något att sträva efter inom fitness osv. eftersom att det oftast inte handlar om träning utan hur din kropp är byggd.

Men kom ihåg att hur du än ser ut, vare sig du har thigh gap eller om dina lår möts så är du vacker ändå! Det spelar ingen roll om du har det eller inte, man är fortfarande vacker för de.

Likes

Comments

Hallå!

Som man kanske märkte så blev det inte alls så som jag sa i senaste inlägget.. Men saken är den att det har vart så sjukt mycket i skolan och i mitt liv så jag har inte hunnit göra något annat än att plugga och försöka umgås med mina nära och kära lite.. Om jag ska vara helt ärligt så tar gymnasiet kål på mig.. Det är inte så att jag tycker illa om min skola eller något men det är bara mycket att göra hela tiden (ska tillägga att jag går på en pluggskola så det är klart att det är mycket) samtidigt så trodde jag att jag visste vad jag gav mig in på när jag valde gymnasium men tydligen inte.

Det har varit väldigt mycket plugg och ytterst lite fritid. Jag hinner knappt göra det jag älskar. Jag har knappt någon tid alls att vara på gymet vilket gör mig extremt ledsen eftersom att det är något som jag egentligen vill gå all in för, men jag har helt enkelt inte tid. När jag väl får tid så vill jag kunna umgås med min familj och min pojkvän.

Det är också så att min kost blir så otroligt fel när jag går i skolan eftersom att jag måste äta skolans mat och helt ärligt så är skolans man 99,9% stärkelse och dåliga fetter vilket gör min kropp ännu segare och trögare. Och jag har inte heller tid att laga egen mat till skolan varje dag så det får bli som det blir. Så allt har helt enkelt vart upp och ner för mig dessa två terminer.

Jag har även haft det lite tufft att komma in i min nya klass eftersom att jag var väldigt blyg i början och jag var inte helt säker på att den sortens människor som jag hamna med var sådana personer som jag skulle känna mig bekväm med eftersom att dem är helt tvärt emot mig.

Så det har varit rätt jobbigt men nu är snart sommaren här så då kan jag ta tag i saker och ting, och göra det jag vill göra. Detta var bara en snabb liten uppdatering. Det har hänt rätt mycket på senaste tiden. jag har färgat håret grön blått och skaffat septum så den biten har jag iallafall klarat 😜 Tyvärr så fuckar min dator så jag kan inte lägga in en bild på det men kan visa er någon annan dag!

Hur som helst så får ni ha det så bra så ses vi i nästa inlägg 😏


Likes

Comments

Hallå i stugan! härrom dagen så fick jag för mig att jag verkligen skulle få min dröm kropp tills denna sommaren och att jag skulle göra vad som helst för att få den.Så nu står jag här och har nyligen börjat med nya tabletter för att pusha mig själv lite extra!

Jag har tagit dessa tabletter i bara 3 dagar men jag börjar redan se att något händer! Och jag vet att sånt här sitter mycket i huvudet också men jag känner på mig att jag kommer få ut något bra av dom och jag rekommenderar dessa starkt.

Men nu kanske ni också vill se vad det är jag har köpt.

Detta är då dem tabletterna som jag har börjat ta (bild taget direkt från hemsidan). Som sagt så har jag än så länge bara tagit 3 stycken (tar en kapsel per dag) och jag har redan börjat se och känna skillnaden. Jag köpte dessa på gymgrossisten för 279kr, och då fick jag med 2 burkar med 60 kapslar i varje burk.

När man tar dom så känner man sig piggare, starkare och man mår bra helt enkelt. Man får ett minskat sötsug och man äter inte mer än vad man borde, och det är en utmärkt burner! Men det bästa med denna (eller kanske ses som något negativt men jag ser det som positivt) är att när man tar dessa tabletter så måste man dricka mer vatten, annars kan du få rätt så ont i magen och på början till halsbränna. Men jag ser detta som något positivt då jag har väldigt svårt att dricka rätt mängd vatten men när jag tar dessa så dricker jag en bra mängd med vatten varje dag!

Detta hade jag planerat sedan innan då det har gått lite trassligt för mig i skolan nu det senaste, jag har blivit väldigt glömsk, så varför inte skriva det på en blogg. Jag kommer skriva planering, kost etc. Så det är inte bara jag som vinner på det utom jag får även ta med er ännu djupare in i mitt liv.

Likes

Comments

Hej på er alla små gottgrisar! Jag hoppas verkligen inte att ni har ätit lika mycket godis som jag nu över halloween veckan för då borde alla se ut som mig just nu (svullen som attans runt magen)! Så nu blir det inget mer godis till mig förens jul (jippi!)...

Så nu, bara för att det är halloween så tänkte jag dela med mig av mitt recept på pumpa paj (smakar himmelskt) ! Den är väldigt lätt och göra och slutresultatet blir underbart, det smakar som pepparkaka vilket jag älskar!

Ingredienserna du behöver är:

3dl vetemjöl

2msk strösocker

125g smör

1 äggula

Fyllningen:

4dl pumpa (grovhackad)

2dl strösocker

1,5 tsk kanel

1tsk malen ingefära

1krm salt

2msk vetemjöl

2dl vispgrädde

Gör såhär:

Först blandar du ihop vetemjöl och strösocker tills det inte finns några stora klumpar och därefter blandar du i smöret (med händerna). Därefter blandar du i äggulan noggrant så det blir en fin deg. Därefter ska du trycka ut degen i en ugnssäker form och ställ in den i kylen i en halvtimme.

sätt ugnen på 200 grader.Koka pumpan i saltat vatten i ca. 6-8 minuter därefter häll av vattnet i en sil och se till att pumpan är väl avrunnen. Mixa sedan pumpan tills det blir en slät puré och låt den svala av ordentligt innan du gör något annat.

tillsätt därefter äggen ett i taget. Tillsätt därefter resten av ingredienserna till fyllningen och se till att den är slät och fin utan klumpar. Häll därefter i fyllningen i formen och ställ in i ungen i 40-50 minuter.

Servera med vispgrädde så blir det underbart 😜

Tyvärr så ar jag ingen bild på slutresultatet men jag tror inte det är så svårt att lista ut hur det ska se ut! Detta blev ett annorlunda inlägg men det är väll alltid trevligt med lite roliga recept! Eller är det bara jag som tycker det?Bara ett tips till er som inte har tillagat pumpa förut! När vattnet ser ut som det gör på bilden så ska ni känna hur pumpan känns för detta brukar vara ett bevis på att pumpan snart är klar eller är klar!

Likes

Comments

Det är ju så att när man tror att livet går bra för en gångs skull och man äntligen fått tillbaka flyttet är det alltid något som kommer i vägen. Yepp det var bloggen igen. Men denna gången var det inte att jag inte hade tid.. Denna gången har jag vart duktig och skrivet på rätt bra. MEN på något konstigt sätt så publicerades dom aldrig? Jag såg detta idag när jag var påväg att skriva ett nytt inlägg.

VAD ÄR DETTA FÖR NÅGOT? Dom blev aldrig publicerade ju! Men gud, vad ska jag göra nu?

Jag tänker inte lägga upp alla nu eftersom att det är lite sent för halloween grejer nu. Men jag tänker iallafall lägga upp inlägget med receptet på min underbara pumpa paj som jag stod och bakade här om dagen enbart för att den blev så god!


​Så jag ville bara informera om att det är lite tekniska problem här just nu och det är därför det inte kommit upp några mer inlägg men snart kommer det fler och denna gången finns det inget som kan stoppa mig!

Likes

Comments