Header

"För att lyckas här i livet och att uppfylla våra mål och våra drömmar måste vi börja med att kliva steget utanför våran bekvämlighetszon. För ju bekvämare du blir i livet desto mer problem och hinder kommer livet ge dig. Du finns inte på denna jord för att dricka martinis på stranden, du finns på denna jord för att växa. När du väl har uppnått din bekvämlighetszon så kommer livet ha gott om anledningar till att trycka bort dig från den. Tror du steve Jobs startade apple och var bekväm med det? Tror du att högt uppsatta idrottare sover sig till hög prestation? Nej de gör dom inte! Så varför tror du då att det kommer vara lättare för dig? Om du verkligen vill något här i livet så måste du gå utanför din bekvämlighetszon och börja jobba för framgång och dina drömmar! "


När jag känner att jag inte har någon motivation så lyssnar jag gärna på motivationstal och liknande. Detta brukar oftast hjälpa mig att få tillbaka tillräckligt med motivations för att pallra mig till gymmet! Så här är en länk till ett motivationstal som jag finner väldigt motiverande!https://open.spotify.com/track/2TT3pjDu4Cas0XUtmI3eZm


Likes

Comments

Hallå!

Jag har suttit och funderat lite. Jag har hör så många människor som hela tiden pratar om thigh gap. Jag har hört minst 7 tjejer i omklädningsrummet på gymmet (vet att det är fel att lyssna på andras samtal men kunde inte rå för det vid dessa tillfällena) som pratar om att dem så gärna vill ha thigh gap och hur snyggt det är.

Innan jag börjar babbla på så vill jag bara säga att jag vet att jag inte är någon expert och jag har bara vart insatt i träning och fitness i 2 år så jag är inte värsta proffset. Men efter lite forskning så har jag kommit fram till en del saker.Först och främst så har thigh gap inget och göra med hur "fit" du är. Thigh gap beror helt och hållet på din benstruktur och göra (jag vet att man också kan få det om man är lite för smal), så enligt mig är detta inget att stäva efter för dem som har en annan benstruktur än denna kommer inte få det lika lätt eller inte få det alls. Oftast så är det så att dem som har benstrukturen för thigh gap har det oftast vare sig dem tränar eller inte (mellarum mellan låren allstå), så detta har absolut inget med fitness och göra över huvud taget.

Som ni ser på bilden ovan så kan man se hur det skiljer sig på benbyggnaden. Bilden åt vänster är hur benet är byggt (oftast) när man har thigh gap och den åt höger är så benet är byggt när man inte har det.

Sen vet jag att om man tränar innerlåren och har muskler där (när man inte har benstrukturen för att få thigh gap) så blir det ännu svårare att få thigh gap. Så om man vill ha thigh gap och inte har rätt benstruktur så måste en stor del fettmassa OCH muskelmassa försvinna. Alltså kan du inte ha särskilt mycket av något där för att få detta. Alltså oftast (enligt dem flesta fallen) så får du inte thigh gap om du inte har rätt benstruktur eller om du har muskelmassa på innerlåren.

Men en viktig sak är att du är inte tjock eller ohälsosam bara för att du inte har thigh gap. Du kan vara exakt lika hälsosam för det. Och bara för att du har thigh gap så betyder inte det att du är hälsosammare eller mindre än dem som inte har det, men det behöver inte heller betyda att du är underviktig, 9 gånger utav 10 handlar det om benstrukturen och inte om vikten eller hälsan.

En annan sak som är relaterat till detta är att mänga går in på exempelvis tumblr, we heart it eller någon liknande sida så kan man se många bilder med tjejer som har thigh gap på bilderna och så. Detta är också en sak jag tycker är väldigt irriterande för (vissa) personer ser på dessa bilder som inspiration eller jämför sig med dem här tjejerna, men det är så fel för hälften av alla tjejer på nätet har inte ens thigh gap, dem ger en bara en illusion om att dem faktisk har det. I själva verket så "plutar" dem med sin rumpa utåt och sträcker på ryggen vilket gör så att det ser ut som att dem har mellanrum mellan låren, eller så photoshoppar dem sina bilder. 

Jag påstår inte att alla gör det, vissa har det som sagt naturligt men det jag vill säga är att man ska inte gå efter  bilder från exempelvis tumblr för många av dem bilderna är inte nödvändigtvis naturliga. Om jag ska få säga mitt så tycker jag inte att man ska jämföra sig själv med andra över huvud taget. Det är bättre att sätta upp sina egna mål och älska sig själv för den man är.

Och som jag skrev i början så vet jag att jag inte är utbildad eller något men dem sakerna jag skrivit är saker jag är 99,9% säker på att är sant då jag läst många läkarartiklar om just detta och jag skulle aldrig skriva ut något av detta om jag inte var säker på att det stämde.

Och med detta inlägget ville jag bara säga att thigh gap, anser jag, är inte något att sträva efter inom fitness osv. eftersom att det oftast inte handlar om träning utan hur din kropp är byggd.

Men kom ihåg att hur du än ser ut, vare sig du har thigh gap eller om dina lår möts så är du vacker ändå! Det spelar ingen roll om du har det eller inte, man är fortfarande vacker för de.

Likes

Comments

Hallå!

Som man kanske märkte så blev det inte alls så som jag sa i senaste inlägget.. Men saken är den att det har vart så sjukt mycket i skolan och i mitt liv så jag har inte hunnit göra något annat än att plugga och försöka umgås med mina nära och kära lite.. Om jag ska vara helt ärligt så tar gymnasiet kål på mig.. Det är inte så att jag tycker illa om min skola eller något men det är bara mycket att göra hela tiden (ska tillägga att jag går på en pluggskola så det är klart att det är mycket) samtidigt så trodde jag att jag visste vad jag gav mig in på när jag valde gymnasium men tydligen inte.

Det har varit väldigt mycket plugg och ytterst lite fritid. Jag hinner knappt göra det jag älskar. Jag har knappt någon tid alls att vara på gymet vilket gör mig extremt ledsen eftersom att det är något som jag egentligen vill gå all in för, men jag har helt enkelt inte tid. När jag väl får tid så vill jag kunna umgås med min familj och min pojkvän.

Det är också så att min kost blir så otroligt fel när jag går i skolan eftersom att jag måste äta skolans mat och helt ärligt så är skolans man 99,9% stärkelse och dåliga fetter vilket gör min kropp ännu segare och trögare. Och jag har inte heller tid att laga egen mat till skolan varje dag så det får bli som det blir. Så allt har helt enkelt vart upp och ner för mig dessa två terminer.

Jag har även haft det lite tufft att komma in i min nya klass eftersom att jag var väldigt blyg i början och jag var inte helt säker på att den sortens människor som jag hamna med var sådana personer som jag skulle känna mig bekväm med eftersom att dem är helt tvärt emot mig.

Så det har varit rätt jobbigt men nu är snart sommaren här så då kan jag ta tag i saker och ting, och göra det jag vill göra. Detta var bara en snabb liten uppdatering. Det har hänt rätt mycket på senaste tiden. jag har färgat håret grön blått och skaffat septum så den biten har jag iallafall klarat 😜 Tyvärr så fuckar min dator så jag kan inte lägga in en bild på det men kan visa er någon annan dag!

Hur som helst så får ni ha det så bra så ses vi i nästa inlägg 😏


Likes

Comments

Hallå i stugan! härrom dagen så fick jag för mig att jag verkligen skulle få min dröm kropp tills denna sommaren och att jag skulle göra vad som helst för att få den.Så nu står jag här och har nyligen börjat med nya tabletter för att pusha mig själv lite extra!

Jag har tagit dessa tabletter i bara 3 dagar men jag börjar redan se att något händer! Och jag vet att sånt här sitter mycket i huvudet också men jag känner på mig att jag kommer få ut något bra av dom och jag rekommenderar dessa starkt.

Men nu kanske ni också vill se vad det är jag har köpt.

Detta är då dem tabletterna som jag har börjat ta (bild taget direkt från hemsidan). Som sagt så har jag än så länge bara tagit 3 stycken (tar en kapsel per dag) och jag har redan börjat se och känna skillnaden. Jag köpte dessa på gymgrossisten för 279kr, och då fick jag med 2 burkar med 60 kapslar i varje burk.

När man tar dom så känner man sig piggare, starkare och man mår bra helt enkelt. Man får ett minskat sötsug och man äter inte mer än vad man borde, och det är en utmärkt burner! Men det bästa med denna (eller kanske ses som något negativt men jag ser det som positivt) är att när man tar dessa tabletter så måste man dricka mer vatten, annars kan du få rätt så ont i magen och på början till halsbränna. Men jag ser detta som något positivt då jag har väldigt svårt att dricka rätt mängd vatten men när jag tar dessa så dricker jag en bra mängd med vatten varje dag!

För att visa min resa med dessa tabletter, så ska jag lägga ut en bild på mig själv här varje vecka och berätta vad som har hänt och vad som har förbättrats. JG Kn även lägga ut mått (då jag inte går efter vikt) varje dag eller varje vecka och även min kost.

Detta hade jag planerat sedan innan då det har gått lite trassligt för mig i skolan nu det senaste, jag har blivit väldigt glömsk, så varför inte skriva det på en blogg. Jag kommer skriva planering, kost etc. Så det är inte bara jag som vinner på det utom jag får även ta med er ännu djupare in i mitt liv.

Likes

Comments

Hej på er alla små gottgrisar! Jag hoppas verkligen inte att ni har ätit lika mycket godis som jag nu över halloween veckan för då borde alla se ut som mig just nu (svullen som attans runt magen)! Så nu blir det inget mer godis till mig förens jul (jippi!)...

Så nu, bara för att det är halloween så tänkte jag dela med mig av mitt recept på pumpa paj (smakar himmelskt) ! Den är väldigt lätt och göra och slutresultatet blir underbart, det smakar som pepparkaka vilket jag älskar!

Ingredienserna du behöver är:

3dl vetemjöl

2msk strösocker

125g smör

1 äggula

Fyllningen:

4dl pumpa (grovhackad)

2dl strösocker

1,5 tsk kanel

1tsk malen ingefära

1krm salt

2msk vetemjöl

2dl vispgrädde

Gör såhär:

Först blandar du ihop vetemjöl och strösocker tills det inte finns några stora klumpar och därefter blandar du i smöret (med händerna). Därefter blandar du i äggulan noggrant så det blir en fin deg. Därefter ska du trycka ut degen i en ugnssäker form och ställ in den i kylen i en halvtimme.

sätt ugnen på 200 grader.Koka pumpan i saltat vatten i ca. 6-8 minuter därefter häll av vattnet i en sil och se till att pumpan är väl avrunnen. Mixa sedan pumpan tills det blir en slät puré och låt den svala av ordentligt innan du gör något annat.

tillsätt därefter äggen ett i taget. Tillsätt därefter resten av ingredienserna till fyllningen och se till att den är slät och fin utan klumpar. Häll därefter i fyllningen i formen och ställ in i ungen i 40-50 minuter.

Servera med vispgrädde så blir det underbart 😜

Tyvärr så ar jag ingen bild på slutresultatet men jag tror inte det är så svårt att lista ut hur det ska se ut! Detta blev ett annorlunda inlägg men det är väll alltid trevligt med lite roliga recept! Eller är det bara jag som tycker det?Bara ett tips till er som inte har tillagat pumpa förut! När vattnet ser ut som det gör på bilden så ska ni känna hur pumpan känns för detta brukar vara ett bevis på att pumpan snart är klar eller är klar!

Likes

Comments

Det är ju så att när man tror att livet går bra för en gångs skull och man äntligen fått tillbaka flyttet är det alltid något som kommer i vägen. Yepp det var bloggen igen. Men denna gången var det inte att jag inte hade tid.. Denna gången har jag vart duktig och skrivet på rätt bra. MEN på något konstigt sätt så publicerades dom aldrig? Jag såg detta idag när jag var påväg att skriva ett nytt inlägg.

VAD ÄR DETTA FÖR NÅGOT? Dom blev aldrig publicerade ju! Men gud, vad ska jag göra nu?

Jag tänker inte lägga upp alla nu eftersom att det är lite sent för halloween grejer nu. Men jag tänker iallafall lägga upp inlägget med receptet på min underbara pumpa paj som jag stod och bakade här om dagen enbart för att den blev så god!


​Så jag ville bara informera om att det är lite tekniska problem här just nu och det är därför det inte kommit upp några mer inlägg men snart kommer det fler och denna gången finns det inget som kan stoppa mig!

Likes

Comments

Hallå folket!

Jag har nu gått i gymnasiet ett bra tag (om några månader räknas) och man kan verkligen kalla det "new me kind of place" eftersom att jag nu, efter många år av att hållit min stil för mig själv, har kunnat släppa fram mitt riktiga jag och visa världen vem jag egentligen är. Vilket från början var tanken med min blogg men vi ser ju hur det slutade...

Jag har nu vart och klippt mig och har äntligen bestämt mig för att dra in min blogg i mitt liv på hel tid vilket betyder ett blogginlägg per dag ungefär, dock beror det på hur mycket jag har att göra på dagarna men mitt huvudmål är en per dag. Sedan ska jag även försöka hålla det så rent och bra som möjligt så inget trams ;) Så jag tänkte, varför inte börja denna fina resa genom mitt gymnasieliv på det bästa lov ledigheten på året, Halloween!

Det kommer komma upp mycket bilder om just halloween den här veckan så stay tuned! Men jag tänker starta denna blogg resan med att visa er en del av mitt hår och hur långt jag har kommit med det. Men det är inte klart på långa vägar där av att jag inte har börjar styla det än..


​Vad tycker ni?

Ni kanske redan har förstått detta men bilden i mitten är mitt hår när det inte är tvättat på en dag (ja, så snabbt blir mitt hår smutsigt!) så det är därför det ser så tunt ut.. Men som ni ser så är det inte alls klart och behöver mycket mer jobb, but I am getting there. tar bara lite tid ni vet ;) Jag är en rätt seg och lat människa så kan ta ett tag innan mitt hår är on point men det är det värt! Men jag återkommer till er med detta när det är klart, hoppas ni inte längta allt för mycket bara ;)


Likes

Comments

Jaha.. 

Så nu har de tre dagarna gått och jag måste erkänna att jag gav upp på dag 2😂 Jag klarar mig helt enkelt inte utan mitt kött och mina grönsaker. Det är inget liv att leva. Men jag måste erkänna att dieten hjälpte mig mycket med att äta mindre! Nu istället för att äta 5 talrika mat så äter jag bara 3 (ironi). Haha nej men jag har faktiskt börjat äta lite mer måttligt nu efter det och jag känner mig mer förstående för hur mycket jag faktiskt åt. Så nu har jag skärt ner på matvanorna och jag går heller inte runt och små äter! Jippi!

Som ni nog förstår så kan jag inte ge någon recension på den dieten då jag aldrig genomförde den helt så jag måste tyvärr komma med dåliga nyheter och berätta att det inte blir någon recension.. Men livet är inte över för det. De kommer fler saker jag kommer prova på och visa er så ge inte upp hoppet om mig riktigt än 😉

Fler inlägg kommer så var på er vakt!

Likes

Comments

Hej alla som läser!

Jag har äntligen fått ut min mac book från skolan så nu kan jag blogga ännu mer än vad jag gjort innan, eftersom att jag förut bloggade från mobilen Vilket var väldigt jobbigt! Så nu har jag planerat att blogga så ofta jag kan!

Iallafall så testar jag den här veckan något som kallas "the military diet" som går ut på att man ska äta bestämd mat i 3 dagar. Idag så har jag än så länge ätit 1 halv blodapelsin, en skiva bröd och kaffe. Till lunch åt jag en halv burk tonfisk (eller det skulle jag egentligen äta men klara knappt hälften) och en skiva bröd. Jag måste erkänna, än så länge har den här dieten tagit kål på mig. Eftersom att jag är van vid att äta jätte mycket och nu bara får äta hälften är det super svårt för mig. Jag har ett sånt stort drag efter godis och chips just nu så det är riktigt jobbigt.

Nu ska jag gå och laga valfritt kött så får ta det som finns hemma, alltså korv, med gröna bönor och ett äpple. Senare ikväll ska jag mumsa i mig en skål glass med banan i. Det kommer bli riktigt gott!


Detta ska jag då försöka hålla på med i 3 dagar så det är inte så illa iallafall.

Imorgon blir det ägg, bröd och en banan till frukost så det kommer bli gott. Finns en negativ sak jag tänkt på med den här dieten och det är att man äter mindre och mindre för varje dag så jag kommer nog ge upp innan tredje dagen, men vi får se.

än så länge så tycker jag inte att dieten är för hemsk men jag är en mat fantast så jag ogillar verkligen att inte få äta det jag vill äta. Men det var mitt egna val så vad har jag att klaga på?

Har någon av er provat denna dieten? Isåfall skriv gärna och säg vad ni tycker och dieten och hur det gick för er! Skulle vart trevligt att se hur eran tre dagars resa gick.

​Jag kommer också skriva en utvärdering av dieten dag tre och berätta hur det gick och om jag gav upp eller inte! Så håll ögonen öppna ;)

Likes

Comments

Nu har jag kommit till den punkten i mitt liv som jag börjat gymnasiet.. Går nu på Bäckängsgymnasiet i Borås och pluggar naturvetenskap, JUST DE naturvetenskap! Jag!
Jag måste erkänna att jag trivs förfärligt bra om man nu kan uttrycka det så! MEN jag skulle nog trivts ännu bättre om jag hade kommit in på mitt första hands val...
Så alla ni där ute som är besvikna för ni fick ert andrahands val, jag vet hur det är men jag kommer bara säga detta en gång- the blame is on you! Jag vet själv att jag kunde kämpat mer i högstadiet, men jag fick ju ingen motivation! Varken av klasskompisar eller lärare! Men jag måste erkänna mina lärare var inte särskilt duktiga på att undervisa över huvud taget!
Jag har kämpat så de senaste dagarna för att få dom att byta över mig och jag ligger nu som 4:e reserv så jag håller tummarna!
Jag gillar ju den klassen jag går i nu men fick inte någon bra start så är lite utstött, samma sak med lektionerna, jag har inget problem med dom men jag tror det kommer bli jobbigt i längden!

Trivs ni på eran skola?

Det har vart riktigt mycket nu det senaste måste jag erkänna. Jag har för mycket att tänka på!
Jag har både skolan, läxor, försvarsungdom och min kille att tänka på!

Men jag måste erkänna allt är inte helt tokigt! Jag har äntligen skaffat min första Tatuering och funderar redan på vad den andra ska bli! Den sitter på vänster armen och det är en text ur Nothing else matters av metallica☺️
Och jag har även vart och sett mitt favorit band of all time, Metallica Ofc! Dock så var det inte lika kul efter konserten då jag kom hem från Göteborg halv 5... Jag säger bara de, lita inte allt för mycket på att Västtrafik gör sitt jobb, för det är inte alltid dom gör de! Fick stå och vänta i över 3 och en halv timma på att jag och min syster skulle få gå på en buss! Usch!

Gymma ska jag också komma igång med snart igen! Denna gången blir det inne i Borås på nordicwellness!
Ska testa först och se vad jag tycker.
Men nu tillbaka till plugget så ses vi i nästa inlägg☺️

Likes

Comments