Jeg fik jo titlen som mor, for 17 mdr. siden ca og siden da, er jeg blev mødt med en masse spørgsmål. Dem har jeg besluttet mig for at noterer ned her, da jeg er helt sikker på at mange sidder med de samme spørgsmål - og andre kan nikke genkendende til dem.

Hvordan er det at blive mor i en forholdsvis tidlig alder? Jeg synes det er fantastisk, at være ung og have en masse år i fremtiden med sit barn(børn).

Har du fortrudt at du ikke ventede lidt længere?
Jeg har på ingen måde fortrudt at have fået en datter i en alder som (næsten) 22 årig. Jeg vil sige, at man skal selvfølgelig være klar over at man slipper en vis ‘frihed’, hvis man f.eks bestemmer sig spontant for at tage en tur i biffen en hverdagsaften, kræver det nu mere planlægning. MEN omvendt vil jeg sige, at det er hvad man gør det til - for man kan stadig have en helt masse sjov, både med og uden baby. Og det er vigtigt for mig, at understrege at det er det hele værd! Så jeg har absolut intet fortrudt, tværtimod forstår jeg nu de mennesker der siger, at man slet ikke kan beskrive hvor højt man kan elske sit barn.

Har du mistet veninder efter du har fået børn? Ja, det har jeg. Jeg har endnu ikke så mange veninder der har børn, der er dog et par dejlige guldklumper på vej - moster Mims glæder sig <3 Men jo, jeg vil sige at nogle har mere forståelse end andre. Og man kan virkelig blive overrasket over hvor lidt ens barn kan interessere nogle veninder, men modsat skal det også siges, at der er også nogle der virkelig overrasker og simpelthen er så forstående og kærlige både overfor Andrea og jeg!

Savner du at gå i byen hver weekend? Nej det gør jeg ikke. Det skal faktisk siges at jeg var stoppet med at gøre det så ofte, allerede et godt stykke tid inden jeg blev gravid. Selvfølgelig er det stadigvæk hyggeligt at komme ud og svinge træbenet engang imellem med veninder, kollegaerne eller sådan - det gør jeg også og sådan synes jeg også det skal være. Men jeg synes også det er endnu sjovere når der går noget tid imellem sådanne ture og man så danser en ekstra dans og snupper en ekstra drink, istedet for at gøre det halvt hver weekend. For ellers synes jeg ærligt talt at det bare er det samme i byen hver evig eneste weekend, og det savner jeg slet ikke.

Hvordan er det at starte sin egen familie? Det er helt fantastisk, det er faktisk svært at sætte ord på HVOR skønt det egentligt er. At have den her lille guldklump der kommer løbende, og udbryder “heeeeeej mor/far” når hun ser os, det er til at blive helt blød i knæerne af - ligesom jeg bliver når jeg ser Andrea og Michael sammen <3 Derudover nyder jeg ‘bare’ at hygge mig med dem.
Det kan selvfølgelig være hårdt, mht nattesøvn, eventuelle uenigheder i opdragelse og sådan - det kan dét. Men så længe man er god til at hjælpe og støtte hinanden, så går det hele jo og når man så kigger på sin lille guldklump, så er det jo pludselig ikke så hårdt længere.

Hvordan var din graviditet? Bestemt ikke bare for at male alt lyserødt, men jeg kan vist ikke komme udenom at jeg var en af de rigtig heldige. Alt gik som smurt, jeg tror faktisk det ‘værste’ jeg oplevede i graviditeten var 2x opkast og halsbrand, og det er jo ikke noget at klage over - især ikke når man høre, hvad nogle andre uheldige kvinder bøvler med.

Hvordan gik fødslen? Jeg vil sige, at den gik hurtig men godt. Jeg fødte lige præcis en uge før termin og fra da jeg ankom på sygehuset til Andrea var født, gik der ca 3,5 time. Faktisk var vi i tvivl om jeg overhovedet skulle føde på daværende tidspunkt og pludselig var hun i armene på os. Derudover havde vi simpelthen den sejeste og ikke mindst sødeste jordmoder!

Ammede du eller gav du flaske? Jeg ammede ca de første 2,5 måned, indtil de endelig fandt ud af at det desværre var det der gjorde at Andrea ikke tog ordenligt på. Hun blev derfor indlagt i lidt tid og vi skiftede derefter over til modermælkserstatning. Problemet var nemlig, at jeg havde masser af mælk så hun blev mæt men der var ikke nok næring i det, så hun tog ikke på af det.


Det var umiddelbart de spørgsmål jeg har fået flest gange mht. “livet som mor”. Endelig spørg løs, hvis du har et andet spørgsmål, du gerne vil have besvaret :-)

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Lørdag eftermiddag/aften var jeg ude at gå en tur med Andrea. Undervejs valgte jeg at holde et lille pitstop på en forhøjning, med udsigt over havnen. Her sidder jeg på en bænk med lille A i klapvognen ved siden af, vi fjoller og får lidt kiks samt rosiner.
Kort tid efter kommer en rigtig nydelig ældre dame hen og spørger om der sidder nogen ved siden af mig, hvortil jeg svarer at det gør der ikke. Kvinden fortæller mig, at hun (næsten) kommer denne tur hver aften, og sidder på denne bænk. Hvor hun forleden havde haft en skøn samtale med en ung fyr, iført lysegrå jakke - hvilket jeg også havde på, så hun troede først at det var ham der sad der igen.

Vi falder i rigtig god snak, hvor kvinden fortæller at hun desværre ser rigtig dårligt, da hendes øjne er blevet forkalket og hun ikke kan få hjælp til det, hverken via briller eller eventuel operation. Hertil siger hun lige så sødt, at med en alder på 85 år, ville hun ikke beklage sig, da hun ellers ikke fejler noget som helst. Efter en smule stilhed fra hende fortæller hun, at det desværre ikke gælder det samme for hendes 93 årige mand - han er nemlig blevet ramt af demens, hvilket skete omkring juletid og er gået rigtig hurtigt siden da.
Hvor hun lige så stille fortæller, at det faktisk også er årsagen til at hun normalt går en tur. For når dagen lakker mod enden, virker madens medicin ikke særlig godt længere, og så begynder han at slå hende og være en helt anden, end ham hun keder - som normalt er en fantastisk mand. Hun fortæller en smule forsvarende med tåre ned af kinderne, at hun aldrig rigtig har kendt til demens - hun har altid hørt om det, og ofte hørt navnet men faktisk ikke vidst hvad det i virkeligheden gik ud på. Det har hun sørme fundet ud af nu, på en rigtig hård måde.
Den dejlige kvinde, fortæller mig også at hun (gudskelov) har nogle dejlige børn, børnebørn - og nu også et oldebarn som lige er kommet til verdenen for 2 dage siden, og hun glæder sig meget til at møde hende, imens hun lige så sødt sidder og beundre Andrea. Hvorefter hun spørger om mit barn, er en pige eller dreng, og igen får tåre i øjnene imens hun ligefrem undskylder og siger, at hun kun kan se omridset af hende og ane farverne på tøjet osv.
Hun spørger lige så pænt ind til mig og min familie og siger igen, at hun simpelthen ikke kan forstå hvad sådan en skrækkelig sygdom kan gøre ved mennesker. Hun tager min hånd og fortæller, at hun har kendt hendes mand i 70 år og at hun slet, slet ikke kan kende ham længere. Manden hun giftede sig med for 60 år siden, er slet ikke den samme længere.
Vi sidder der i blæsevejr og bænken er våd, men hun vil så nødig gå - hvilket jeg heller ikke har lyst til. Michael står klar med lækker mad hjemme til os alle tre, samt hans mor. Men jeg kan slet ikke holde ud af gå fra hende. Vi sidder hånd i hånd og kigger ud over vandet.
Da vi efter noget tid bliver enige om, at vi hellere må komme hjem - giver hun mig jordens største knus og fortæller at hun sent vil glemme mig, men hvis vi en anden dag støder ind i hinanden, skal jeg være klar over at hun nok ikke kan kende mig.. <3
Jeg er siden da gået flere ture forbi bænken vi sad på, omkring samme tid, i håb om at møde hende igen.

Grunden til jeg fortæller denne historie, er fordi - forfanden hvor skal man bare huske på at nyde nu’et og være taknemmelig for de ting vi har. En skønne dag bliver det taget fra os, eller ændret fuldstændig - og det værste er at, det kan ske i alle aldre.

Mødet med den smukke ældre dame, har virkelig sat tanker i gang hos mig. Selvom hun (forståeligt nok) var ked af hende og mandens situation, så var hun bare så taknemmelig over at hun ikke fejlede andet end dårlige øjne, og ikke mindst at de har fået sig sådan en skøn familie og hvor meget hun glædede sig til, at møde sit lille oldebarn (som faktisk også skulle hedde Andrea). Hun roste deres sygeplejerske helt til skyerne, hun takkede mange gange for at jeg ville snakke med hende og hun takkede hver dag, for de dejlige år hun ellers har haft med hendes mand.

Hun er ihvertfald en rigtig dejlig dame, som jeg altid vil huske og håbe på, at jeg snart møder igen! Jeg nægter dog, at tro på “at der er en mening med alting”.

Likes

Comments

Jeg har haft lavet et opslag, iblandt en del mødre på Facebook, og vi er sammen fundet frem til 20 stk. sande men sjove ”Du ved du er mor når…” som mange af jer, højst sandsynligt kan nikke genkendende til, og andre lige så godt kan finde ud af, før eller siden :) So here it goes:1. Når dit tøj er aldrig rent, i mere end 10 min.
2. Når man selv bliver grebet, af børneprogrammerne.
3. Når du aldrig er alene på toilettet.
4. Når vasketøjskurven, aldrig er tømt.
5. Når man føler for, at gå i seng – samme tid som børnene.
6. Når man jubler over gevinst i bleen.
7. Når man gør alt rent, i vådservietter.
8. Når man har sovet rigtig længe, hvis man sover til 8.30.
9. Når mor og far har 20 cm af dobbeltsengen, det sidste af natten.
10. Når man er ude og handle, og begynder at vugge vognen, uden barn i.
11. Når man er villig til, selv at vente med at spise.
12. Når man tuder over en Disney film.
13. Når hele kamerarullen, er børnebilleder.
14. Når der blevet rodet ligeså hurtigt til, som du fik ryddet op.
15. Når du har en sutteflaske, i jakkelommen.
16. Når du kan høre baby, selvom du er alene hjemme.
17. Når man putter baby, men selv falder i søvn.
18. Når der pludselig er en anden, det er sjovere at shoppe til, end en selv.
19. Når man sætter samme tøj over 4 gange, fordi man glemmer at få det ud.
20. Når man er så træt, at selv mobilen, bliver lagt i køleskabet.

Likes

Comments

Det er mig en ære, og en kæmpe fornøjelse at kunne vise flere af I Am's smukke ting frem.

Som tidligere nævnt, er I Am en forholdsvis ny butik i Esbjerg - nærmere Broen, Exnersgade 20. Men vigtigt at tilføje, at det uden tvivl er en af de lækreste butikker.

I Am har faktisk, alt hvad hjertet kan begære. Nemlig et kæmpe udvalg af de smukkeste smykker, tørklæder, tasker, punge, mobilcovers, ankelkæder, hårbånd og meget mere.


Jeg har i dette indlæg valgt at vise en detaljeret men elegant og enkel ring frem. Den er delt op i hele 3 ringe, som til sammen giver denne smukke blomst.


Jeg har også valgt, at vise et sæt lækre turkise runde øreringe frem. De er perfekte til de kommende sommernætter og kan pifte ethvert outfit op, uden at være for meget.


Et utroligt smukt hårbånd, lavet af små fine guld, beige og hvide perler. Jeg har valgt at sætte håret op, kun ved brug af hårbåndet - og det bedste er, at det er lige så fint, når det bliver sat under håret, som et "almindeligt" hårbånd. Hårbåndet kan både bruges til casual dage og finere dage.


Sidste men ikke mindst - har jeg valgt den sødeste ankelkæde, da jeg synes så lille et smykke gør en kæmpe forskel. Når man har nederdel eller stumpbukser, gør ankelkæden bare så meget ekstra. Jeg synes det er SÅ flot, når man har fået lækre solbrune ben og tilføjer en ankelkæde.Faktisk kunne jeg blive ved med at fremhæve lækre ting fra butikken - men stay tuned, der er meget mere, hvor det kommer fra!

Ha' en lækker weekend alle :)

Likes

Comments

Min weekend? Jeg kan starte med at fortælle, at den har været skøn og solrig!

Jeg har hygget med mine forældre, med Michael, lille A og ikke mindst et vennepar <3

Jeg har været i butikken I am og finde nogle fine smykker - ud af de rigtig mange de nu engang har. Det kan virkelig være svært at styre sig..

Jeg har tilbragt tid på stranden, ved vandet ved søen, en masse timer i solen i haven, ved grillen med vores venner.

Vi har været til Andreas første og vellykkede (for hendes vedkommende) EfB kamp på stadion, hun fik selvfølgelig også en stadionpølse.

Jeg har fået taget en masse billeder:

Derfor tilbage til I am ~ Butikken er forholdsvis ny i Esbjerg, som også befinder sig i Odense samt Næstved pt. - plus en masse andre fine butikker verden over. Derudover er mange af de smukke smykker, tasker mm. at finde på www.i-am.com

I am har nogle forskellige kollektioner i deres sortiment, såsom Deep Ocean, Bright Cuba og Organic Nature. På denne måde, er der altid noget til enhver smag og ikke mindst enhver lejlighed samt årstid.

F.eks. har jeg valgt en del fra Bright Cuba, fordi jeg er vild med at tilføje de fine farver og perler til sommerens varme dage.


Jeg har sammensat det fine armbånd med bl.a perler og dets andre fine detaljer sammen med øreringe med rød og guld. Fordi det kan pifte et hvert sæt tøj og op, og passer til trenden.


Derudover faldt jeg for de smukke hængende turkis blå øreringe, de passer perfekt til årstiden, det lyse tøj og mange andre outfits.


Sidst men ikke mindst (for denne gang), blev jeg nød til at eje et par af de klassiske og altid fine, runde guld øreringe. Her får man endda 3 forskellige størrelser i en pakke.


Jeg er generelt bare vild med butikken og har flere ting, jeg gerne vil vise frem senere. Jeg vil derfor helt klart anbefale alle, at tage er smut forbi I am - jeg ved ihvertfald at I er mere end velkomne, evt. hos Pernille også hendes søde piger, i Broen Esbjerg!

Og endelig spørg løs, hvis I har nogle spørgsmål :)

Likes

Comments

Dette indlæg, handler om en dame jeg har meget, meget nær - faktisk er hun en af de absolut aller mest betydningsfulde mennesker jeg overhovedet har, i min hverdag. Hun er simpelthen noget af det mest omsorgsfulde og fantastiske menneske, som virkelig fortjener alt godt.

Kvinden jeg taler om, er min mormor Inge <3

Min kære mormor og morfar, var i torsdags på kirkegården, for at stille en blomst, hos min mormors forældre. Dette besøg, var alt andet end forventet!

Min mormor har netop fået gravet blomsten ned hos hendes forældre og når desværre ikke at være helt væk fra gravstenen, inden den simpelthen vælter helt (vi snakker flere hundrede kilo). Stenen "overfalder" derfor min mormor så hun ryger om kuld og ligger fast med det ene ben, under de mange kilo imens hun græder og råber om hjælp!

Min stakkels morfar (vil selvfølgelig hellere end gerne) kan desværre ikke stille så meget op, ene mand. Han ser derfor gartneren fra selve Jerne kirkegård og spørger pænt om hjælp, imens min mormor stadig ligger fastklemt. Min morfar får simpelthen det mest ubehøvlede svar "jeg har fri for idag, vend tilbage på mandag."

Jeg ved simpelthen ikke hvad der skulle gøres, ved sådan en ubarmhjertig mand! TÆNKT sig, at man kan være så pisse hamrende ligeglad og ikke mindst selvoptaget, at man ikke har tænkt sig at hjælpe en ældre mand der virkelig beder om hjælp og selvfølgelig ikke mindst en 73 årig kvinde, der ligger og græder, fordi man har fyraften! Ansat eller ej, det burde virkelig være en menneskelig selvfølge, at man hjalp hinanden og især i sådan et tilfælde!

Gudskelov kom der en yngre fyr og hans mor forbi, samt et ægtepar som kunne få løftet stenen en lille smule, så det var muligt for min mormor, at snige benet ud. // Flere mennesker som dem <3

Gravstenen er dog så tung, at det kræver en KRAN, at få den sat tilbage på plads..

Hele familien, er så evig taknemmelig for, at det blev holdt en hånd hende over hende og det "bare" var benet det gik udover. Jeg kan jo slet ikke holde ud, at tænke på hvordan det ville være endt, hvis den røg ned over hendes hoved bl.a. imens hun sad og plantede blomsten :'(

Mit budskab er derfor: Husk at sidde pris på dem du har nær, for ingen dage er forudsigelige og så lad os da for søren, alle hjælpe hinanden.

Og et kæmpe tak, til dem der hjalp min stakkels mormor og morfar <3

Link til artikel fra JyskeVestkysten http://www.jv.dk/esbjerg/Foraeldres-gravsten-havde-naer-taget-livet-af-Inge-Kaus/artikel/2506208

Likes

Comments

"Mama is my greatest teacher, a teacher of compassion, love and fearlessness. If love is sweet as a flower, then my mother is that sweet flower of love"

Idag er jo ikke bare hvilken som helst søndag - nej det er selvfølgelig morsdag. Det betyder, at jeg er blevet forkælet af min dejlige datter og har forsøgt at gøre det samme, ved min kære mammi. <3

Jeg startede dagen ud med, at min søde kæreste kom hjem med den smukkeste buket fra lille A (og ham). Det pynter altid så smukt med nye blomster - og de pynter altså bare lidt mere, når det ikke er nogle man selv har købt!

Jeg har ved siden af en buket, foræret min mor en "billedebog" hvor hun er på forsiden, indeni prøver jeg at vise hende, at jeg fandme elsker hende overalt på jorden. Jeg har derfor fået hjælp af en masse skønne piger i en gruppe på Facebook, med at tage et billede af hvor de befinder sig, både land og by. Herpå har alle så tilføjet min ønskede tekst, f.eks. "Kære lille mammi, jeg elsker dig helt til Dubai og tilbage igen.", jeg fik samlet ca 30 billeder og sat sammen. Det var egentligt for at prøve, at lave en ekstra og anderledes lille ting til hende. Noget helt andet er, at det er fantastisk at folk er så hjælpsomme!

Vi kom en tur på Jensens bøfhus og ikke mindst, på besøg hos min mormor og morfar. Min mormor er faktisk kommet slemt til skade (forklaring følger). Ellers sluttede Michael, Andrea og jeg af, med et besøg hos hans søde mor.

Alt i alt, en skøn skøn dag med de aller vigtigste kvinder, jeg overhovedet har <3


Jeg håber at I alle har haft en fantastisk dag (også jer der ikke er mødre selvfølgelig!). Husk på, at det er det vigtigste men til tider også hårdeste job, at være mor. I har båret på liv i ca. 9 måneder og vil gøre alt for dette eller disse små dejlige mennesker - og dét gør i, ved at være deres mødre. Det er den VILDESTE oplevelse og i fortjener alle, at blive forkælet rigtig godt idag, supermoms!

Likes

Comments

Hej alle <3


Hjertelig velkommen, på min nye blog. Jeg har længe gået og leget med idéen om en blog. Denne idé følte jeg var endnu bedre, da jeg blev kontaktet af en virksomhed, som ønskede at jeg skulle blogge hos dem. Det er dog trukket lidt ud, jeg har derfor valgt at give den gas her, so far.

Meningen med det hele, er jo at jeg rigtig gerne ville kunne komme ud med endnu mere, end det jeg 'bare' gør på Instagram - både mht. baby, familielivet, kærlighed, mode og mad.

Jer der kender mig knap så godt, skal selvfølgelig have chancen for at lære mig endnu bedre, at kende. Mit 1. blogindlæg her, kommer derfor til at handle om hvem jeg egentligt er.
Jeg hedder Mia Kaus, og er bosat i den såkaldte fiskerby - nemlig Esbjerg. Her bor jeg sammen med min dejlige kæreste, og lækre lille datter Andrea, som fylder 1 år d. 5/7.

Til hverdag er jeg sales advisor, hos Telenor i gågaden. Her står jeg altid klar til, at rådgive, løse dine problemer eller sælge dig, en ny lækker telefon med tilhørende abonnement eller måske internettet til hjemmet.

Jeg er et kæmpe familiemenneske! Jeg elsker, at have dem tæt ved mig. Jeg nyder bare at være os tre selvfølgelig, men bestemt også at besøge eller tage på en tur, med mine skønne forældre, mormor og morfar eller farfar og bonus farmor. Derudover har jeg også fået mig en dejlig svigerfamilie - jeg har bl.a en rigtig cool svigerinde :)

Jeg er helt vild med ham Michael, han er min kæreste og har været det (til oktober) i 4 år, men også min bedste ven. Vi gik i klasse sammen i næsten 3 år, inden vi fandt sammen - men har altid haft det rigtig godt sammen.

Jeg har seriøst de bedste forældre, man kunne ønske sig. Vi har altid været være "de tre musketer" <3 De har altid taget godt imod mine venner og veninder, rådet mig godt og støttet mig i mine valg og ønsker. Vi har faktisk bare oplevet rigtig, rigtig mange ting sammen, som jeg aldrig vil være foruden - og hyggen forsætter endnu! Dem elsker jeg, overalt på jorden <3


Jeg elsker at rejse, især syd på! Jeg synes også skiferie er vildt fedt, det har jeg nu prøvet 2 gange - men hvis jeg var tvunget til at vælge, ville valget altså falde på syden.
Det er fandme bare for dejligt, at man både kan tage en dag ved poolen eller stranden og score sig en god tan, efterfulgt af en dukkert. Man kan tage på marked, eller en god sejltur - ja, det er altså bare lækkert!

Jeg træner normalt i Fitness DK, her nyder jeg især at følges med min kæreste - han er virkelig seriøs og går rigtig meget op i det. Han kan derfor altid råde og hjælpe mig, rigtig godt.

Lige så meget som jeg virkelig har rystet røv og drukket en helvedes masse drinks, igennem mine dage - nyder jeg, at have en aftenen på sofaen med familien, eller en veninde og se en god film.

Min drøm for fremtiden, for vores lille familie er at både M og jeg, kommer i jobs, som både gør det muligt at tjene godt men også have tid sammen (ja, det er vel enhvers drøm på jobbet). Derudover skal vi have et lækkert hus, som vi (læs: jeg) kan indrette, lige som ønsket. MEN, jeg har ikke travlt for vi har det rigtig godt og har jo gudskelov, mange gode år foran os - hvor vi skal opleve en masse sjovt og lærerigt.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at blive sygeplejerske en dag. Jeg har selvfølgelig ikke prøvet det, men jeg forestiller mig, at jeg ville være vild med, at ingen dage er ens og man kan være med til at gøre en forskel.

Det vildeste jeg nogensinde har oplevet, er helt klart at have født vores datter. Den oplevelse er seriøst, ubeskrivelig! Lige så pisse hårdt det er, mindst lige så fantastisk er det <3 (jeg har i tanke, at dele min fødselsberetning en dag).

Jeg elsker, at høre god musik - især når jeg rydder op, træner eller bare er ude og gå. Jeg er ret tosset med J-Lo, Pitbull, Sean Paul, 50 cent, Eminem, Ed Sheeran. Men er jeg i slatten mood, kan dansk fløde musik, altså også være godt. Fra den ene yderlighed, til den anden ende, ja!

Det var lige lidt om mig, er der andet du gerne vil vide? Så endelig spørg løs!

Likes

Comments